تاریخ انتشار
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۲۸
کد مطلب : ۴۹۳۶۰۵
مراسم گرامیداشت روز دانشجو در واحد علوم تحقیقات |

فیلم و تصاویر | رئیس قوه قضائیه در دانشگاه آزاد تهران: همواره شنیدن حرف‌های دانشجویان برای من مغتنم بوده است / یک نمونه وجود ندارد که دستگاه قضایی با فرد منتقد به صرف انتقاد کردن برخورد کرده باشد / روایتی از پرونده‌های اغتشاشات سال ۱۴۰۱/ گزارش رئیس قوه قضاییه به دانشجویان از برخورد با دانه‌درشت‌ها / چرا تاکنون حسابرسی مستقلی از دانشگاه آزاد نشده است؟  / دانشجو: سکوت دانشجو به معنی رضایت از وضع موجود نیست

۰
کبنا ؛حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محسنی اژه‌ای در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران به مناسبت روز دانشجو گفت: همواره شنیدن حرف‌های دانشجویان برای من مغتنم بوده است و به استماع این سخنان و عمل به آنها در حد مقدور اهتمام دارم.
به گزارش کبنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات حضور پیدا کرد.
۱۶ آذر در تقویم رسمی ایران به نام روز دانشجو نامگذاری شده است. این روز، به یاد سه دانشجوی شهید «مصطفی بزرگ‌نیا»، «احمد قندچی» و «آذر شریعت‌رضوی» که هنگام اعتراض به دیدار رسمی «ریچارد نیکسون» معاون رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در دانشگاه تهران به شهادت رسیدند، گرامی داشته می‌شود.
با توجه به اینکه ۱۶ آذر امسال (روز دانشجو) همزمان با روز جمعه و تعطیل بوده است، بر این اساس اغلب برنامه‌های دانشگاه‌ها به این مناسبت از روز شنبه، ۱۷ آذر در حال برگزاری است.
در ادامه جزئیات، اخبار و تصاویر گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات با حضور رئیس قوه قضاییه آورده می‌شود.
     
 به گزارش کبنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز شنبه همزمان با روز دانشجو و در ادامه سلسله نشست‌های مستمر خود با جوامع نخبگانی و دانشگاهی، در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران حاضر شد و ضمن بازدید از نمایشگاه «روایت تحول» در نشست صمیمی دانشجویان شرکت کرد و از نزدیک و بدون واسطه سخنان صریح و پرسشگرانه و دغدغه‌مندانه آنان را شنید.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محسنی اژه‌ای در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران به مناسبت روز دانشجو
حضور امروز حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جمع دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات تهران، دوازدهمین حضور وی در دانشگاه‌های سراسر کشور و نشست‌های دانشجویی در دوره تصدی مسئولیت ریاست قوه قضاییه محسوب می‌شود.
رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این نشست دانشجویی، اظهار کرد: همواره شنیدن حرف‌های دانشجویان برای من مغتنم بوده است و به استماع این سخنان و عمل به آنها در حد مقدور اهتمام دارم.
رئیس قوه قضاییه گفت: پیشرفت کشور از دانشگاه شروع می‌شود و دانشگاه مرکز علم است؛ البته علم باید توأم با تزکیه باشد؛ بدون تزکیه، علم ما را به مقصد اعلی نمی‌رساند. آن رژیمی که امروز هزاران کودک را می‌کُشد مدعی علم و تمدن است، اما این علم او را به جنایت کشانده است.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شما دانشجویان مسئولان و مدیران آینده این کشور هستید؛ اگر امروز از برخی مسئولان و مدیران گلایه دارید، کاری کنید که وقتی در مقطع آینده مدیر و مسئول شدید، این گلایه‌ها نسبت به شما وجود نداشته باشد.
رئیس عدلیه اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی از تاسیسات ارزشمند نظام جمهوری اسلامی بوده است؛ این مقوله را نباید زیر سوال ببریم، البته ممکن است هر نهاد تاسیسی، نقصی داشته باشد؛ دانشگاه آزاد اسلامی با همه فراز و فرودها، امروز سرافراز است و حائز رتبه مطلوبی در بین مجامع دانشگاهی است.
قاضی‌القضات گفت: شیطان‌صفتان تلاش دارند نه تنها هویت دینی و ملی ما بلکه هویت انسانی را هم از ما بگیرند. دشمنان می‌خواهند غیرت ملی را از ما بگیرند و جوان ایرانی را نسبت به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورش بی‌تفاوت کند. دشمن می‌خواهد منابع و عرض ما را ببرد و ما را برده خود کند؛ مگر در مقاطعی نبود که دشمن برای ما شاه و مجلس تعیین می‌کرد. این مقاطع تاریخی را یادمان نرود. دشمن می‌خواهد حمیّت ملی را از ما بگیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: همه ما باید ملتزم به قانون باشیم؛ البته ممکن است قانون دارای نقص باشد که باید وجهه همت خود را متمرکز بر رفع نواقص قانون کنیم.
گزارش رئیس قوه قضاییه به دانشجویان از برخورد با دانه درشت‌ها
      
وی گفت: اینکه می‌گویید چرا سیر رسیدگی به پرونده برخی متهمین و دانه درشت‌های اقتصادی رسانه‌ای نمی‌شود باید بگویم که در برخی از موارد، طبق قانون، امکان افشای روند پرونده تا قبل از قطعی شدن حکم، وجود ندارد و در برخی موارد نیز حتی پس از قطعی شدن حکم نیز امکان رسانه‌ای شدن آنها طبق قانون، وجود ندارد.
رئیس قوه قضاییه: باید به قانون ملتزم باشیم؛ اگر قانون ایراد دارد اصلاحش کنیم
     
رئیس قوه قضاییه گفت: همه باید ملتزم به قانون باشیم؛ یک فرد یا یک نهاد نمی‌تواند بگوید، چون من مخالف این قانون هستم آن را اجرایی نمی‌کنم. البته باز هم تاکید می‌کنم که چنانچه یک قانون دارای نقص و اشکال باشد باید درصدد اصلاح آن برآییم.
سال‌ها است فریاد می‌زنم مگر در مواردی که استثنا شده دادگا‌ه‌ها باید علنی باشد
       
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: من سال‌هاست که فریاد می‌زنم همه دادگاه‌ها باید علنی باشند به غیر از مواردی که قانون اساسی استثنا کرده است؛ اما خُب این نظر من تبدیل به قانون نشده است و برای تبدیل این نظر به قانون باید دولت و مجلس اقدام کنند.
رئیس عدلیه اظهار کرد: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود اعلام کرد که چرا با دانه درشت‌ها برخورد نمی‌شود؛ سوال من آن است که مگر در دولت فعلی و دولت قبلی و دولت‌های گذشته با عناصر دانه‌درشت در حد معاون اول رئیس‌جمهور و وزرا و نمایندگان مجلس برخورد نشد؟ هر کدام از این عناصر نیز محکوم شدند در چهارچوب قانون احکام آنها رسانه‌ای شد؛ همچنین احکام قضایی آنها اعم از حبس، جزای نقدی و ردمال به صورت کامل اجرایی شد.
قاضی‌القضات گفت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود گفت که چرا در قبال فلان عنصر دانه درشت که محکوم شده، ارفاقات قانونی در نظر گرفته شده است؟ در پاسخ به این دانشجوی عزیز باید بگویم که ما طبق موازین قانونی همه محکومین واجدین شرایط را از ارفاقات قانونی بهره‌مند می‌سازیم؛ اما ارفاقات اِعمال شده در قبال تعداد انبوهی از این محکومین به چشم نمی‌آید ولی وقتی طبق قانون یک محکوم سرشناس را مشمول ارفاقات قانونی می‌کنیم، همین یک مورد به دلیل شهرت داشتن به چشم همگان می‌آید. طبق قانون وقتی پزشکی قانونی اعلام می‌دارد که فلان محکوم به دلیل بیماری، توانایی تحمل حبس را ندارد ما باید بر حسب اقتضائات، یا حبس او را تعلیق کنیم و یا او را از زندان مرخص گردانیم.
روایت رئیس قوه قضاییه از پرونده‌های اغتشاشات سال ۱۴۰۱ در جمع دانشجویان
      
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ به واسطه عفو اِعمال‌شده، ۹۰ هزار پرونده مختومه شد و یا تقلیل یافت. این عفو‌ها شامل پرونده افرادی بود که در اغتشاشات آن سال تحت تاثیر جو قرار گرفته بودند و سابقه محکومیت نداشتند و ما می‌دانستیم که محکوم شدن آنها آینده اجتماعی‌شان را تخریب می‌کند. 
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: پس از اعمال این عفو‌ها، دو دستگاه به ما اعتراض کردند که تعدادی از محکومینِ عفوشده عضو منافقین و یا گروهک‌های تکفیری هستند و یک لیست ۱۵۰ نفره در این زمینه به ما دادند. از آن لیست ۱۵۰ نفره یک نفر اتهام نفاق داشت که از مدت محکومیت وی نیز صرفا یک ماه باقی مانده بود و به دلیل حسن رفتار در زندان یک ماه اخر محکومیتش کسر شده بود.
     
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود اعلام کرد که قوه قضاییه در قبال دولت سیزدهم نسبت به دولت فعلی سخت‌گیری بیشتری داشت؛ من این سخن این دانشجوی گرانقدر را به حساب کم اطلاعی او می‌گذارم و خطاب به او می‌گویم که من به واسطه ارتباطات دیرینه‌ای که با شهید رئیسی داشتم، بسیاری از مسائل را با او به صورت تلفنی مطرح و مرتفع می‌کردم و با یک کلام منظور همدیگر را متوجه می‌شدیم.
رئیس عدلیه گفت: اقداماتی که در دوره فعلی قوه قضاییه طی سه سال و نیم اخیر نسبت به رفع موانع تولید و جلوگیری از تعطیلی بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی شده به مراتب بالاتر از دوره‌های قبلی است. در نشست‌های مستمری که ما مسئولان قضایی با فعالان اقتصادی و تولیدی و کنش‌گران حوزه دانش‌بنیان داریم آنها به صراحت اعلام می‌دارند که مساعدت‌ها و کمک‌های دستگاه قضایی به حوزه‌های کاری آنها از مسئولان ذیربط حوزه‌های‌شان نیز بیشتر است.
    
قاضی‌القضات تصریح کرد: یکی از دانشجویان گرانقدر از عدم رسیدگی قوه قضاییه به ترک فعل‌ها گفت، که خطاب به او می‌گویم جرم عبارت است از فعل یا ترک فعلی که قانون برای آن مجازات تعیین کرده است و در قانون برای همه ترک فعل‌ها مجازات تعیین نشده لذا جرم نیستند و قوه قضاییه نمی‌تواند نسبت به آنها ورود داشته باشد؛ البته قوه قضاییه به واسطه شأن نظارتی خود و از طریق بازوی نظارتی خود یعنی سازمان بازرسی، در حیطه قانون به مواردی از این ترک فعل‌ها که در زمره تخلف است ورود پیدا می‌کند.
      
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار داشت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود چنین مطرح کرد که چرا قوه قضاییه با فردی که انتقاد می‌کند برخورد می‌کند؛ باید بگویم که حتی یک نمونه وجود ندارد که دستگاه قضایی با فرد منتقد به صرف انتقاد کردن برخورد کرده باشد؛ اما اینکه فردی در سخنان خود به دیگری تهمت بزند و یا نشر اکاذیب کند و یا امنیت روانی جامعه را مخدوش کند، قطعاً قوه قضاییه برخورد‌های لازم قانونی را در قبال او انجام می‌دهد. وقتی یک نفر در قالب انتقاد، به دیگری تهمت می‌زند و فرد مورد تهمت قرار گرفته از مُفتری (تهمت‌زننده) شکایت می‌کند، ما در قوه قضاییه به موجب قانون موظف به رسیدگی هستیم البته ممکن است در خلال رسیدگی مشخص شود که سخن آن فرد تهمت نبوده است.
بیشترین حکم الهی حد سرقت در ۳ سال گذشته انجام شده است
       
رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از دانشجویان گرانقدر در سخنان خود گفت که چرا حد سرقت در قبال سارقان جاری نمی‌شود تا بازدارندگی ایجاد گردد؛ در پاسخ به این دانشجوی گرامی می‌گویم که بیشترین حکم حد سرقت در این سه سال و نیم انجام شده است.
پیچ و خم‌های قانون گاهی مانع آزادی شده است
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: یکی از دانشجویان گرامی در سخنان خود گفت که گاهی پیچ و خم‌های قانونی سبب می‌شود عدالت به جامعیت اجرا نشود؛ من نیز سخنان این دانشجوی گرانقدر را تصدیق می‌کنم و تاکید می‌کنم که در پی آن هستم که قوانین در جهتی اصلاح شود که به واسطه آنها عدالت اجتماعی به صورت کامل تحقق یابد.
رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان دانشگاه  آزاد واحد علوم و تحقیقات: رئیس قوه قضاییه قبلی و بنده خودم بخشی از تحصیلاتم را در این دانشگاه انجام داده‌ایم و البته سر کلاس ها هم حاضر شدم
      
رئیس عدلیه خاطرنشان کرد: من نیز بخشی از تحصیلاتم را در دانشگاه آزاد اسلامی گذراندم؛ البته من از آن دسته دانشجویانی بودم که به صورت کامل در سر کلاس‌هایی درس حاضر می‌شدم. 
واکنش رئیس قوه قضاییه به اظهارات دانشجویان: تمام نکات را یادداشت کردم 
    
گفتنی است، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ابتدای حضور خود در دانشگاه علوم و تحقیقات به مناسب روز دانشجو، از نمایشگاه «روایت تحول» بازدید به عمل آورد و در غرفه‌های مختلف این نمایشگاه حضور یافت.
رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از نمایشگاه روایت تحول مستقر در دانشگاه علوم و تحقیقات ضمن استماع توضیحات طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان حوزه‌های فناورانه این نمایشگاه، مطالبی را در باب منافع و اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی برای پیشبرد کلیه امور از جمله حکمرانی مطلوب، مطرح کرد. 
رئیس قوه قضاییه پس از استماع سخنان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در باب مقوله هوش مصنوعی گفت: بدون تردید هوش مصنوعی از جمله مقوله‌هایی است که باید در باب آن، به پیشرفت برسیم چرا که نیاز زمانه است؛ البته در این میان نباید از مضار و آسیب‌های آن غافل شویم و چنانچه در این عرصه تهدیدی وجود دارد باید آن را به فرصت تبدیل کنیم.
رئیس دستگاه قضا در جریان این بازدید، خطاب به طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: می‌توانیم با ایجاد و توسعه سازوکارهایی، زمینه ارائه داده‌های اطلاعاتی از قوه قضاییه به مجامع دانشگاهی را برای بهره‌گیری در پایان‌نامه‌های دانشجویی فراهم نماییم و در مقابل نیز مراجع دانشگاهی می‌توانند دستاورد‌های پژوهشی و علمی خود را در اختیار قوه قضاییه قرار دهند و ما از این امر استقبال می‌کنیم.
طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در جریان این بازدید، به ارائه توضیحاتی در خصوص سند تحول دانشگاه آزاد اسلامی و زنجیره تعلیم و تربیت این دانشگاه پرداخت و در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هم‌اکنون ۱۹۴ تشکل دانشجویی و دو هزار کانون فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «طهرانچی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی طی سخنانی به تبیین مقوله «دانشجو در سیر تحولات اجتماعی و تاریخی» پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی ایران، پایانی بر سلطه قلب در سرزمین ما بود.
وی با بیان اینکه امروز دنیا خود را برای نسل پنجم انقلاب صنعتی آماده می‌کند، عنوان کرد: نسل کشی‌هایی که امروز در غزه و لبنان با هدف حذف جریان مقاومت شاهد آن هستیم، بخشی از نقشه انقلاب صنعتی پنجم محسوب می‌شود. 
طهرانچی با بیان اینکه امروز نسل گام دوم در حال ورود به صحنه اجتماع هستند، گفت: اگر چه نسل‌های مختلف دانشجویان با هم تفاوت‌هایی دارند، اما همه به دنبال توانایی و دانایی هستند؛ ما در آنجایی به مشکل بر می‌خوریم که برداشت‌مان از واژه‌ها، با برداشت نسل گام دوم متفاوت می‌شود. 
«جواد برزگر» نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: قضات دستگاه قضا، تابلوی عدلیه هستند و ضروری است بیش از پیش به وضعیت معیشتی این قشر شریف و نجیب رسیدگی شود؛ آن قاضیِ محکمه‌ای که دغدغه معیشت دارد، در معرض فساد خواهد بود. 
وی در ادامه، بر لزوم پاسخگویی به گره‌های ذهنی مردم از سوی دستگاه قضایی و عملکرد فعالانه‌تر عدلیه در حوزه رسانه تاکید کرد.
حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محسنی اژه‌ای در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران به مناسبت روز دانشجو
برزگر همچنین خواستار تبیین پیگیری‌های صورت گرفته از جانب دستگاه قضا در خصوص پرونده‌های مفاسد دانه درشت شد و در بخش دیگری از سخنان خود گفت: راه حل معضل اطاله دادرسی را باید در کاهش حجم ورودی پرونده‌ها به عدلیه و قضازدایی جستجو کرد.
وی در بخش پایانی سخنان خود از رئیس قوه قضاییه خواست که تعریف شفافی را از مقوله «وفاق» ارائه دهد و دیدگاه خود را نسبت به موضوع «عدم ابلاغ قانون» به صورت شفاف مطرح کند. 
خانم «مظهری» نماینده اتحادیه دفتر تحکیم وحدت نیز در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: علی‌رغم تدوین سند تحول قوه قضاییه در سنوات گذشته و بروزرسانی آن طی مدت اخیر، به نظر می‌رسد که چشم اندازی پیرامون روند اجرای این سند تعریف نشده است.
وی افزود: امروز باید دستگاه قضایی به صورت شفاف اعلام کند که در خصوص بکارگیری بانوان مجرب، عالم و فرزانه در مناصب مختلف قوه قضاییه چه اقداماتی را انجام داده است؛ در دستگاه قضایی تا چه میزان از ظرفیت بانوان عالم و فرزانه در حوزه‌های پیشگیری از وقوع جرم استفاده شده است؟
مظهری همچنین بر ضرورت افزوده شدن ساختار «معاونت زنان» در قوه قضاییه تاکید کرد. 
وی در بخش پایانی سخنان خود، خواستار اطلاع رسانی شفاف عدلیه پیرامون روند پیگیری پرونده ترور شهید حاج قاسم سلیمانی در مراجع قضایی بین المللی شد.
«زینب بابارضایی کاشانی» نماینده بسیج دانشجویی نیز طی سخنانی در این نشست اظهار کرد: آیا منظور و معنای «وفاق»، وفاقِ مردم و مسئولان برای حل مسائل اساسی جامعه و از بین بردن تبعیض‌ها و ناعدالتی‌ها در کشور است یا تلاش برای حل مسائل عده‌ای خاص با رویکرد‌های مشخص؟ 
وی مطالبی را در رابطه با ابهام در ماهیت حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد و ادامه داد: چرا تاکنون از سوی بخش‌های ذی‌ربط، حسابرسی مستقلی از دانشگاه آزاد اسلامی انجام نشده است؟ 
«علیرضا تقی‌پور» نماینده هیئات دانشجویی نیز در این جلسه گفت: هیئات دانشجویی یکی از پایگاه‌های اصلی ترویج معنویت در دانشگاه‌ها هستند و بستری برای تربیت دانشجوی آگاه، عدالتخواه و متعهد محسوب می‌شوند. 
وی افزود: امروز به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا، مطالبه‌گری از مسئولان و نقد و نقادی عملکرد‌های کارگزاران نظام، به یکی از سند‌های افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است. 
تقی‌پور در بخش دیگری از سخنان خود به انتقاد از روند کنونی افزایش شهریه‌های دانشگاهی پرداخت. 
«شقایق منجزی» نماینده کانون‌های فرهنگی دانشجویی نیز در این نشست گفت: جامعه‌ای که ثبات ندارد امید را از دانشجو می‌گیرد؛ امروز سیستم‌های بازرسی و امنیتی در کشور و دانشگاه به نحوی است که مدیران فرهنگی را وادار به محافظه‌کاری می‌کند. 
وی افزود: دانشجو در دانشگاهی که استعدادهایش در آن نادیده گرفته شود، خودش را جزئی از دانشگاه نمی‌داند. 
منجزی با بیان اینکه دانشگاه، مهمترین پایگاه دیالوگ در جامعه محسوب می‌شود، گفت: دانشگاه و جامعه نباید به صورت تک صدایی اداره شود.
وی در بخش پایانی سخنان خود این سوال را مطرح کرد که قوه قضاییه طی بیش از سه سال گذشته، تا چه میزان همت خود را بر بکارگیری نیرو‌های نخبه، جوان و دانشگاهی معطوف کرده است؟ 
«زیبا دیندارلو» نماینده اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در این جلسه اظهار کرد: به نظر می‌رسد امروز قوه قضاییه در مقوله احیای حقوق عامه و گسترش آزادی‌های مشروع در جامعه، دچار کج‌فهمی‌هایی شده است.
وی همچنین به انتقاد از برخورد‌های قضایی صورت گرفته با افراد رسانه‌ای، منتقد و پرسشگر پرداخت و در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پیشنهاد ما به دستگاه قضایی این است که به مناسبت هفته قوه قضاییه‌ی پیش رو، گزارشی شفاف را ناظر بر روند اجرای سند تحول و تعاریف قوه قضاییه ارائه دهد.
دیندارلو بر ضرورت مبارزه با مفسدان داخل و خارج از قوه قضاییه نیز تاکید کرد و گفت: رئیس قوه قضاییه همواره باید مقوله تنویر افکار عمومی را مد نظر داشته باشد و به هیچ عنوان در خصوص این موضوع، غفلت نداشته باشد.
«زهرا عاشوری» نماینده اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل نیز در این جلسه گفت: امروز ابرچالش پیش روی جمهوری اسلامی ایران، القای احساس ناکارآمدی سیستم در میان اعضای جامعه است. 
وی افزود: مخاطبِ بسیاری از باید‌ها و نباید‌هایی که رئیس قوه قضاییه در جلسات هفتگی شورای عالی قضایی مطرح می‌کنند، خود ایشان هستند.
عاشوری همچنین بر ضرورت اطلاع‌رسانی کامل پیرامون پرونده‌های مفاسد دانه درشت تاکید کرد و در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید نقش مدعی العموم در موضوعاتی نظیر ناترازی انرژی، خودداری از ارائه وام‌های ازدواج توسط بانک‌ها، تخلفات شرکت‌های خودروسازی و ... تبیین شود.
وی با بیان اینکه امروز ترک فعل‌ها گریبان خود قوه قضاییه را نیز گرفته است گفت: چرا در دادسرای کارکنان دولت به کار نکردن‌های افراد دولتی رسیدگی نمی‌شود و چرا احکام نهایی پرونده‌های برخی افراد خاص، منتشر نمی‌شوند؟ 
«رضا مهدی‌نژاد» نماینده اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان نیز در این جلسه گفت: چرا دستگاه قضایی در زمینه اطلاع‌رسانی پیرامون پرونده‌هایی که افکار عمومی به آنها معطوف است اقدامات یکدست و همه جانبه‌ای را انجام نمی‌دهد؟ قوه قضاییه باید نهایت اهتمام خود را انجام دهد تا «روایت اول» را از موضوعاتی که اذهان مردم را به خود درگیر کرده است ارائه دهد. 
وی افزود: آیا دانشگاه و قوه قضاییه در خصوص آینده شغلی افرادی که فارغ‌التحصیل رشته حقوق هستند، ساز و کاری را پیشبینی کرده‌اند؟ 
«رقیه رضایی» نماینده انجمن علمی حقوق نیز طی سخنانی در این جلسه بر ضرورت متناسب‌سازی قوانین در موضوعات حقوق بشر، حقوق دیجیتال و حقوق محیط زیست تاکید کرد.
وی افزود: امروز دانشگاه آزاد اسلامی در مقطع کارشناسی رشته حقوق بر «مهارتی‌سازی علم حقوق» و در مقطع کارشناسی ارشد این رشته نیز بر «پژوهش‌های مسئله‌محور» متمرکز شده است.
رضایی همچنین گفت: جایگاه فناوری‌های دیجیتال و مشخصاً هوش مصنوعی در ساختار و کارکرد قوه قضاییه، به چه منوال است؟ دستگاه قضایی تا چه اندازه در این حوزه از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی کشور بهره برده است؟ آیا در سند تحول و تعالی قوه قضاییه که همین چند ماه پیش صادر شد، برای «هوش مصنوعی» جایگاهی دیده شده است؟ 
بیان دغدغه‌های دانشجویی در مقابل رئیس عدلیه
ساز و کار مشخصی برای فرایند اعتراضات وجود ندارد.اعتراضات در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است، اما ساز و کار شفاف و مشخصی برای بیان اعتراضات وجود ندارد. بدون توجه به پرونده علمی فارغ‌التحصیلان دانشگاه ازاد اسلامی به عنوان هیئت علمی در دانشگاه‌های دولتی پذیرفته نمی‌شوند.
به زندگی و معیشت قضات بیشتر رسیدگی شود.با ارتباط نزدیکتر به دانشگاه و اقداماتی مانند بورس تحصیلی هدفمند افراد برجسته وارد دستگاه قضایی شوند.
قوه قضاییه و دانشگاه چه تمهیداتی برای آینده شغلی دانشجویان رشته حقوق دارند؟
     
قوه قضاییه از ظرفیت ۱۳۰ هزار دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد استفاده کند
خانم دانشجوی دانشگاه آزاد: دانشگاه آزاد با ۱۳۰ هزار دانشجوی حقوق یکی از ظرفیت‌های بزرگ علمی کشور را دار است.
این پتانسیل عظیم ظرفیت بزرگ می‌تواند در خدمت ترویج عدالت، تحلیل قوانین ارائه و پیشنهادات اصلاحی و همکاری موثر با قوه قضاییه قرار گیرد.
قوه قضاییه از پژوهش‌های دانشجویان حمایت کند و از ظرفیت دانشگاه بهره‌مند شود.
نقش سازنده میان قوه قضاییه و جوانان راهگشای بسیاری از مشکلات است/ انتقاد دانشجویان از افزایش شهریه‌ها 
قوه قضاییه به عنوان نماد عدالت در جامعه نقش کانونی در تقویت روحیه عدالت‌خواهی در میان جوانان دارد. دانشجو باید دغدغه تحصیل، اموزش و پژوش داشته باشد.افزایش شهریه در امور آموزشی و پژوهشی امور منفی می‌گذارد.
      
تاکید دانشجویان بر نقش مهم قوه قضاییه در احقاق حقوق عامه
دادستان کل کشور مسئولین دولتی را نسبت به تمامی فعل‌ها و ترک فعل‌ها در انجام وظایف قانونی خود به پاسخ وا دارد. قوه قضاییه گزارشی از اجرای سند تحول ارائه کند.
        
چرا تاکنون حسابرسی مستقلی از دانشگاه آزاد نشده است؟ 
دانشجوی دانشگاه آزاد: ابهام در ماهیت حقوقی دانشگاه آزاد زخمی دیرینه است که هنوز اقدام درخوری برای حل آن انجام نشده است.
 آسیب‌شناسی اقدامات قوه قضاییه از نماینده اتحادیه دفتر تحکیم وحدت:  قوه قضاییه برای اجرای عدالت تلاش کند
سند تحول قوه قضاییه تشریفاتی و مشمول گذر زمان نشود.پرونده‌هایی که در ذهن مردم نقش بسته اطلاع‌درستی مناسب شود.برخورد قاطع با کارفرمایان متخلف در زمینه مشکلات کارگری صورت گیرد. فضای مجازی رها است و مسببان آن مورد بازخواست قرار نمی‌گیرند.
      
نقد‌های صریح یک دانشجوی دختر در حضور رئیس قوه قضاییه
سکوت دانشجو به معنی رضایت از وضع موجود نیست.سیستم‌های بازرسی و امنیتی مدیران فرهنگی را به محافظه‌کاری وا می‌دارد.خطوط قرمز در حوزه فرهنگ و هنر شفاف نیست 
مسئولین دانشگاه سعه صدر لازم را ندارند.جامعه‌ای که ثبات ندارد امید را از دانشجو می‌گیرد.
ایدئولویژی‌ها سیاست‌ده برخی مسئولین باعث شده خواسته‌ها و ارمان‌های دانشجویان نادیده گرفته شود.
     
از بانوان در معاونت پیشگیری قوه قضاییه استفاده شود
دانشجوی دختر دانشگاه علوم تحقیقات: معاونت زنان به ساختار قوه قضاییه اضافه شود.فضای مکان‌های مرتبط با دادگستری مناسب حضور مادر و فرزند باشد.
       
سوالات دانشجوی دانشگاه علوم تحقیقات از رئیس قوه قضاییه
       
احیای کارخانه‌های ورشکسته به کجا رسید؟، تعریف شما از وفاق چیست؟
    
      
درخواست یک دانشجو از رئیس قوه قضاییه برای بهبود وضعیت معیشت قضات
      
قائم مقام دبیر کل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی: وضعیت معیشت قضات شریف دستگاه قضایی نامطلوب است.

       
دانلوددر حال تکمیل...
نام شما

آدرس ايميل شما

کارنامه ۲ قاضی شهید

کارنامه ۲ قاضی شهید

حجج اسلام والمسلمین علی رازینی و محمد مقیسه‌ ۲ قاضی برجسته ایرانی، خدوم، انقلابی و قاطع ...
در نشست خبری پزشکیان و پوتین چه گذشت؟

در نشست خبری پزشکیان و پوتین چه گذشت؟

در مذاکرات امروز چگونگی گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور مورد رایزنی قرار گرفت،...
متن سند توافق آتش بس بین اسرائیل و حماس

متن سند توافق آتش بس بین اسرائیل و حماس

توافق چهارشنبه شب رژیم اسرائیل و حماس برای آتش بس و تبادل اسرا شامل سه مرحله با هدف پایان ...
1