تاریخ انتشار
يکشنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۵۷
کد مطلب : ۴۴۷۲۹۹
شاخص سهام می‌تواند از کانال ۵/ ۱ عبور کند

نقشه بازار سهام در روز یکشنبه؛ محرک عبور بورس از مرز حساس / تداوم ریزش شاخص بورس

۲
۰
نقشه بازار سهام در روز یکشنبه؛ محرک عبور بورس از مرز حساس / تداوم ریزش شاخص بورس
کبنا ؛دماسنج اصلی بورس سرانجام موفق به فتح قله ۵/ ۱میلیون واحدی شد. ورود شاخص به کانال مزبور دستاورد مهمی است؛ اما با توجه به تجربیات ۲۰ماه گذشته حساس تلقی می‌شود. در حال حاضر نشانه‌ای از تضعیف قدرت خریداران مشاهده نمی‌شود؛ اما کندشدن شتاب رشد بازار پس از فروکش تب افزایشی در بازار کامودیتی‌ها کمی نگران‌کننده است. با این حال انتشار آمار تورم ۳/ ۳درصدی فروردین، سیگنال پشتیبانی شرایط کلان اقتصادی از سرمایه‌گذاری‌های ریسک‌پذیر را به بورسی‌ها ارسال می‌کند که می‌تواند محرکی برای عبور شاخص سهام از این کانال حساس باشد.
به گزارش کبنا، شاخص بازار سهام در هفته گذشته سرانجام موفق به فتح قله ۵/ ۱میلیون واحدی شد تا به این ترتیب، ارتفاع شاخص بورس از اوایل بهمن‌ماه به بیش از ۲۵‌درصد برسد. ورود شاخص به کانال مزبور هر چند دستاورد مهمی تلقی می‌شود اما از جهاتی حساس نیز هست. پس از سقوط مرداد ۹۹، تاکنون یک‌بار در پاییز ۱۳۹۹ و یک‌بار در تابستان ۱۴۰۰، کانال ۵/ ۱‌میلیون واحدی مانع از رشد بیشتر شاخص شده و در هر نوبت با تضعیف قدرت خریداران و غلبه فروشندگان، ورود بازار سهام به فاز اصلاحی را رقم زده است. در وضعیت کنونی اما هنوز نشانه‌های متقنی از تضعیف قدرت خریداران به‌چشم نمی‌خورد، با این حال آنچه از رصد معاملات مشهود است عبارت است از کندشدن شتاب رشد بازار پس از فروکش تب افزایشی در بازار کامودیتی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و زورآزمایی جدی خریداران و فروشندگان به‌صورت روزانه. از منظر تکنیکال، این شرایط معمولا پس از یک رالی صعودی چندان پایدار نبوده و در کوتاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مدت مستعد ایجاد ناپایداری در قیمت‌ها تا زمان تعیین‌تکلیف، امکان تداوم صعود یا ورود بازار به فاز اصلاح است، با این‌حال انتشار آمار تورم ۳/ ۳‌درصدی فروردین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه سیگنال پشتیبانی شرایط کلان اقتصادی از سرمایه‌گذاری‌های ریسک‌پذیر به دلیل احتمال تداوم کاهش ارزش واقعی پول از محل سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری در ابزارهای با درآمد ثابت را به بورسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ارسال می‌کند.
نگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها به گزارش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های زمستانه
در روزهای اخیر گزارش عملکرد برخی شرکت‌ها در فصل زمستان منتشرشده است. هرچند برای اکثریت بنگاه‌ها با سال‌مالی پایان اسفند، تا آخر ‌ماه جاری فرصت انتشار عملکرد فصل قبل وجود دارد، در مواردی که تاکنون گزارش خود را منتشر کرده‌اند، در مجموع نشانه‌های مثبت چشمگیری وجود ندارد. در صنعت شوینده، به دلیل برهم‌خوردن نسبت افزایش بهای تمام‌شده و فروش، اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌ها زیانده شده‌اند. در صنعت سیمان، سودآوری اغلب شرکت‌ها نسبت به پاییز کاهش یافته است. تولیدکنندگان روغن، بیسکوئیت و ... هم دوره دشواری را تجربه می‌کنند و با مشکل محدودشدن حاشیه سود و افزایش هزینه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. این در حالی است که هنوز هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تورمی مربوط به مصوبه بالاترین مصوبه افزایش دستمزد بعد از انقلاب (بر پایه تصمیم شورای‌عالی کار) در سمت هزینه شرکت‌ها منعکس نشده است. این مساله در تلفیق با محدودیت‌های ایجادشده در زمینه افزایش قیمت‌های فروش و ثبات نسبی نرخ ارز موجب می‌شود تا در نهایت فشار اصلی به حاشیه سود شرکت‌ها وارد شود. توجه به این نکته نیز حائزاهمیت است که حاشیه سود خالص متوسط شرکت‌های بورسی بر اساس آخرین گزارش‌های در دوازده‌ماه اخیر ۳۳‌درصد بوده که هنوز ۵۰‌درصد از متوسط دو دهه اخیر بالاتر است، بنابراین یکی از تهدید‌های بالقوه در زمینه ارزش‌گذاری سهام عبارت است از امکان تعدیل حاشیه سود شرکت‌ها در صورت تداوم مسیر فعلی متغیرهای کلان؛ فرضیه‌ای که میزان صحت آن با انتشار گزارش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های فصلی شرکت‌های بزرگ‌تر در زمستان و بهار قابل‌ارزیابی است.
پایان سوخت رشد کامودیتی جهانی؟
شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مختلف قیمت سبد مواد خام و کالاها در یک‌ماه گذشته، پس از عبور از شوک اولیه ناشی از آغاز جنگ اوکراین، شروع به عقب‌نشینی کرده و به‌طور میانگین حداقل ۱۰‌درصد کاهش یافته‌اند. ترکیب مواردی همچون قرنطینه در چین، تعدیل نگرانی از تبدیل منازعه اوکراین به یک درگیری جهانی و نیز کاهش عمومی قدرت خرید مصرف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنندگان در غرب از عوامل اصلاح قیمت‌ها به‌شمار می‌روند. به‌عنوان نمونه، بر اساس آمار موجود، در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان (ایالات‌متحده آمریکا) درآمد واقعی بخش خانوار نه‌تنها افزایش نیافته بلکه کمتر شده است؛ وضعیتی که به‌معنای سبقت‌گرفتن تورم از افزایش دستمزدها و در نتیجه تضعیف جبهه مصرف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنندگان و تقاضا در اقتصاد است. از سوی دیگر، بانک‌های مرکزی غرب در حال اجرای برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های انقباض پولی و اعتباری به‌منظور مقابله موثر با تورم هستند. در همین راستا، انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا در نشست ‌ماه آینده میلادی نرخ بهره کوتاه‌مدت را برای نخستین‌بار در حدود دو دهه اخیر نیم‌درصد افزایش دهد. این مساله، علاوه‌بر فشار بر بازارهای سهام، موجب تقویت دلار نیز شده که معمولا خبر خوشی برای قیمت مواد خام نیست. در همین حال، تداوم درگیری در اوکراین باعث شده تا قیمت برخی کالاها و مواد خام نظیر نفت، محصولات کشاورزی و کودهای شیمیایی که عرضه آنها ارتباط بیشتری با روسیه دارد کماکان در برابر اصلاح مقاومت نشان دهند، با این حال باید توجه داشت که به دلیل ترکیب عوامل بنیادی موثر بر عرضه و تقاضا، چشم‌انداز بازار کامودیتی نسبت به سال‌گذشته، شکننده‌تر به‌نظر می‌رسد؛ چشم‌اندازی که با عنایت به وابستگی سودآوری بخش مهمی از شرکت‌های بورس تهران به قیمت جهانی کالاها شایان‌توجه است.
پیام تورم فروردین به بازارها
مرکز آمار ایران، بر طبق روال معمول، نتایج مربوط به شاخص قیمت کالا و خدمات مصرفی در کل کشور را به فاصله کوتاهی از پایان ‌ماه منتشر کرد. بر اساس گزارش مزبور، تورم ماهانه فروردین معادل ۳/ ۳درصد محقق‌شده که نه‌تنها بالاترین رقم از مهرماه گذشته است بلکه در مقایسه با آمار فروردین سال‌های گذشته نیز در زمره تورم‌های بالا قرار می‌گیرد، در نتیجه رشد فروردین، نرخ تورم نقطه‌ای دوازده‌ماهه که برای حدود ۹‌ماه در مسیر کاهش بود و امیدواری‌هایی برای کاهش به کانال ۲۰‌درصدی در سال‌جاری را ایجاد کرده بود، بار دیگر با افزایش یک‌درصدی در محدوده ۶/ ۳۵‌درصد قرار گرفت. این در حالی است که هنوز آثار احتمالی تورمی حذف ارز ۴۲۰۰‌تومانی و نیز افزایش قابل‌ملاحظه دستمزدها بر اساس مصوبه شورای‌عالی کار در عرضه و تقاضا منعکس نشده است. انعکاس آثار سیاست‌های مزبور به‌طور بالقوه می‌تواند موجب تداوم چسبندگی تورم در سطوح بالای کنونی شود. با توجه به تداوم کم‌واکنشی سیاست پولی به تحولات تورم و اصرار بر نگهداری سود بین‌بانکی و سود سپرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در محدوده به مراتب کمتر از تورم عمومی قیمت‌ها، انتظار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رود تا نرخ سود واقعی منفی ابزارهای درآمد ثابت و اوراق بدهی در سال‌جاری پابرجا بماند. پیامد این وضعیت برای بازارهای دارایی از جمله بازار سهام عبارت است از پشتیبانی شرایط کلان اقتصادی از سرمایه‌گذاری‌های ریسک‌پذیر به دلیل احتمال تداوم کاهش ارزش واقعی پول از محل سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری در ابزارهای با درآمد ثابت.
افزایش 2 برابری خروج سرمایه از بازار سهام
اکوایران نوشت: در معاملات روز یکشنبه، چهارم اردیبهشت 1401، شاخص کل بورس تهران با ریزش 7 هزار و 488 واحدی نسبت به روز چهارشنبه به رقم یک میلیون و 504 هزار و 731 واحد رسید. 
اما شاخص هم وزن بورس با رشد 983 واحدی در سطح 402 هزار و 414 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 16 واحد پائین آمد و در سطح 20 هزار و 746 واحد قرار گرفت. 
در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 222 نماد رشد قیمت داشتند و 251 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 47 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 52 درصد بازار افت قیمت داشتند. 
خروج سرمایه حقیقی
امروز برای سومین روز متوالی، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 255 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز چهارشنبه رشد 104 درصدی داشته است. دو گروه «محصولات شیمیایی» و «فلزات اساسی» بیشترین سهم را از خروج پول حقیقی داشتند. 
در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 34 میلیارد تومان بود. پس از فملی، نمادهای فولاد (شرکت فولاد مبارکه) و بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
بورس
نمادهای پیشران بازار سهام
امروز نمادهای «فولاد»، «پارسان» و «شتران» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای «خگستر»، «خاهن» و «وبانک» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. 
در فرابورس نیز نمادهای «زاگرس»، «ومهان» و «شگویا» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «صبا»، «دماوند» و «فجهان» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.  
در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس خگستر صدرنشین است و شستا و خودرو در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای صبا، تجلی و زاگرس پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.
امروز قیمت سهام تمامی نمادهای گروه «فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای» کاهش یافت و قرمزترین گروه بازار بود. در میان نمادهای پالایشی، شتران، شبندر و شپنا از قرمزترین نمادها بودند که در افت شاخص نیز تأثیر قابل توجهی داشتند. 
افت ارزش معاملات 
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 7 هزار و 714 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 563 میلیارد تومان بود که 7 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد. 
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 16 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 5 هزار و 340 میلیارد تومان رسید.
افزایش صف‌های فروش پایانی بازار
در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 50 درصد افزایش یافت و 18 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 11 درصد افت کرد و در رقم 278 میلیارد تومان ایستاد. 
امروز نماد ثامید (شرکت توسعه و عمران امید) با صف‌ خرید 31 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از ثامید، نمادهای مادیرا (شرکت صنایع مادیران) و ثرود (شرکت سرمایه گذاری مسکن زاینده رود) بیشترین صف خرید را داشتند. 
در پایان معاملات امروز 13 نماد صف فروش داشتند. نماد سنیر (شرکت سیمان سفید نی ریز) بیشترین صف فروش را داشت و پس از آن، نمادهای فلوله، توسن، تلیسه و زملارد بیشترین صف فروش را داشتند. 
نقشه بازار سهام بر مبنای ارزش معاملات

پیش بینی بورس امروز 4 اردیبهشت 1401 / زورآزمایی در بازار سهام

برای پیش بینی بورس امروز – یکشنبه 4 اردیبهشت- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه می‌کنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس پس از 5 روز صعود متوالی، افت اندکی داشت و 818 واحد پائین آمد. شاخص هم‌وزن 861 واحد رشد کرد و شاخص کل فرابورس کاهش 2 واحدی را پشت سر گذاشت. 
در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، 230 نماد رشد قیمت و 249 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 48 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 51 درصد بازار افت قیمت داشتند. 
سهم‌های صعودی
روز چهارشنبه در بورس شرکت صنایع شیمیایی فارس (شفارس)، شرکت بیمه البرز (البرز) و شرکت کیمی دارو (دکیمی) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت سرمایه گذاری صبا تأمین (صبا)، شرکت مجتمع تولید گوشت مرغ ماهان (زماهان) و شرکت کشت و صنعت شریف آباد (زشریف) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهم‌های نزولی 
در بورس شرکت سیمان غرب (سغرب)، شرکت ایران مرینوس (نمرینو)، و شرکت سیمان سفید نیریز (سنیر) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا)، شرکت صنایع غذایی مینو شرق (غمینو) و شرکت ویتانا (غویتا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد تقاضا‌ی‌ 299 میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات چهارشنبه 5 نماد صف فروش داشتند و تعداد نمادهای صف خرید 51 نماد بود. همچنین در این روز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 33 درصد افزایش یافت و12 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته یک درصد افت کرد و در رقم 311 میلیارد تومان ایستاد. 
پیش بینی بورس
سهم‌های پُرتقاضا
روز چهارشنبه نماد خاهن (شرکت آهنگری تراکتورسازی ایران) با صف‌ خرید 57 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از خاهن، نمادهای خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) و وپست (پست بانک ایران) بیشترین صف خرید را داشتند. 
 سهم‌های صف فروش
در پایان معاملات چهارشنبه اغلب صف‌های فروش جمع آوری شد و تنها 5 نماد صف فروش داشتند. نماد سنیر (شرکت سیمان سفید نی ریز) بیشترین صف فروش را داشت و پس از آن، نمادهای نمرینو، غدشت، لسرما و حتوکا بیشترین صف فروش را داشتند. 
پیش بینی بورس
پیش بینی بورس امروز
در هفته گذشته شاخص روند افزایشی داشت و تا روز سه‌شنبه 5 روز صعودی پیاپی را پشت سر گذاشت. اما در آخرین روز کاری هفته تعداد نمادهای قرمزپوش بیشتر شد و شاخص 818 واحد افت کرد. فولاد، وپارس، وبانک، فارس، خودرو، تاپیکو، خگستر و ونوین از بزرگان سبزپوش بورس بودند که بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. در مقابل پارسان، شبندر، نوری، شستا، فخوز، شتران، کچاد، حکشتی و شپدیس بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند. روند تغییرات شاخص در روز چهارشنبه پرنوسان بود و سه بار تغییر مسیر داد. 
اما روند خروج پول حقیقی نیز در روز چهارشنبه برای دومین روز ادامه داشت و 125 میلیارد تومان از بازار سهام خارج شد. از سوی دیگر در پایان معاملات روز چهارشنبه ارزش صف‌های خرید 299 میلیارد تومان بیشتر از صف‌های فروش بود و بازار با مازاد تقاضا بسته شد.
برخی از تحلیل‌گران محافظه‌کاری معامله‌گران و افت شاخص در روز چهارشنبه را به علت تعطیلی روز شنبه می‌دانند. برخی دیگر نیز معتقدند پس از 5 روز صعود شاخص به استراحت و تعدیل نیاز داشت. با این حال با توجه به صعود شاخص در یک ساعت پایانی و مازاد تقاضا در پایان معاملات، به نظر می‌رسد نیروهای صعودی در بازار همچنان قدرتمندتر هستند.
پیش بینی بورس
 
نام شما

آدرس ايميل شما

دارایی
Iran, Islamic Republic of
پ تو ایگی مدیر کل اقتصاد و دارائی که استاندار و روشنفکر نهانه چی وه ..
Iran, Islamic Republic of
خدا باعث و بانیش ناامید کنه
اینجوری که ما رو نا امید کردند.
عصبانیت از قانون‌شکنی‌های زاکانی

عصبانیت از قانون‌شکنی‌های زاکانی

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران وضعیت رعایت قانون در شهرداری ...
قاچاق انسان یا قاچاق مهاجر؟

قاچاق انسان یا قاچاق مهاجر؟

در چند روزی که از تعطیلات عید نوروز می‌گذرد جنجالی پیرامون حضور مهاجران افغانستانی در ...
بیداد اجاره‌ها

بیداد اجاره‌ها

تهران بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، مستأجرنشین‌ترین استان ایران است و گزارش سازمان مدیریت ...
1