تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۴:۰۱
کد مطلب : ۴۹۶۱۷۸
در گفت‌وگو با کبنانیوز مطرح شد؛

فرشته شنبه‌پور مستعد برتر کهگیلویه و بویراحمدی: باید اول به جمع فکر کنیم بعد به خود / نباید نقش موفقیت‌های کوچک را در توسعه نادیده گرفت / بنیاد نخبگان می‌تواند به توسعه استان کمک کند / (+ روایتی از نحوه جذب در سازمان بنادر و دریانوردی کشور)

۱
۰
فرشته شنبه‌پور مستعد برتر کهگیلویه و بویراحمدی: باید اول به جمع فکر کنیم بعد به خود / نباید نقش موفقیت‌های کوچک را در توسعه نادیده گرفت / بنیاد نخبگان می‌تواند به توسعه استان کمک کند / (+ روایتی از نحوه جذب در سازمان بنادر و دریانوردی کشور)
کبنا ؛
این پایگاه خبری در نظر دارد به‌مناسبت دهه فجر و چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، سلسله‌ گفت‌وگوهایی با مستعدان برتر کهگیلویه و بویراحمدی منتشر کند و در قالب آن از فرایندهای نخبگی، خدمات نظام به نخبگان و مسائل و مشکلات نخبگان را بررسی کند.
به گزارش کبنا، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نهادهایی با هدف دسترسی عادلانه مستعدان و نخبگان به حمایت‌های مالی و معنوی فراهم شد؛ در سال 1385 بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی، جذب و پشتیبانی مادی و معنوی از نخبگان شکل گرفت. این بنیاد در پی آن است با فراهم کردن بستر مناسب، افراد مستعد و نخبه را در مسیر شکوفایی توانمندی‌ها و نوآوری‌هایشان یاری دهد و ارتباط موثری بین این استعدادها و نیازهای علمی و صنعتی کشور برقرار کند. از سوی دیگر، بنیاد نخبگان با تشویق به فعالیت در حوزه‌های تخصصی و ارتقای جایگاه علمی کشور، از شیب تند مهاجرت نخبگان تا حدی زیادی کاسته است.
بنیاد نخبگان، حمایت‌های متعددی در اختیار افراد مستعد قرار می‌دهد؛ یکی از آنها طرح شهید موسوی است که بر اساس آن، دانش‌آموختگانی که شرایط لازم را داشته باشند، می‌توانند با معرفی بنیاد نخبگان، در دستگاه‌های اداری جذب شوند. [برای مشاهده شیوه‌نامه این طرح این‌جا کلیک کنید].
فرشته شنبه‌پور متولد روستای مادوان از توابع شهر یاسوج، استان کهگیلویه
و بویراحمد دیگر مستعد برتری است که از تسهیلات بنیاد نخبگان استفاده کرده است. شبنه‌پور که از طریق طرح شهید موسوی بنیاد در سازمان بنادر و دریانوردی کشور جذب شده، فارغ‌التحصیل دکتری جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری است.
وی در گفت‌وگو با کبنا نیوز عنوان کرد: متولد 1370 در روستای مادوان هستم که مقطع ابتدایی را در همان مادوان، راهنمایی و دبیرستان را در روستای گوشه و پیش‌دانشگاهی را نیز در شهر یاسوج به اتمام رساندم.
وی افزود: در سال 1389 در کنکور سراسری شرکت کردم و در همان سال با رتبه 800 ، بنا به دلایلی رشته جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری دانشگاه یزد قبول شدم. طی سال‌های تحصیل دوره کارشناسی در ترم‌های محتلف رتبه اول بودم و در سال 1392 پس از اتمام مقطع کارشناسی، بلافاصله در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کردم و با رتبه 140 در دانشگاه شهید چمران اهواز پذیرفته شدم. در سال 1397 نیز با شرکت در کنکور سراسری، با رتبه 60 در مقطع دکتری در همان دانشگاه شهید چمران اهواز قبول شدم.
وی ادامه داد: طی این دوران تحصیل به‌ویژه از مقاطع کارشناسی ارشد و ادامه در دکتری مقلات پژوهشی متعددی را به چاپ رساندم و در چندین پروژه با اساتید دانشگاهی نیز همکاری داشتم. از طرفی چون نفر اول کلاس بودم جز استعداد برتر دانشگاه شهید چمران انتخاب شدم.
وی در خصوص نحوه آشنایی‌اش با بنیاد نخبگان گفت: در سال 1401 در مقطع
دکتری فارغ‌التحصیل شدم. اما از دوره کارشناسی ارشد با بنیاد نخگبان از طریق سایت بنیاد آشنا شدم؛ چون معمولا در اینترنت همیشه جست‌وجو می‌کردم. البته بعضا فراخوان‌های بنیاد در سایت دانشگاه چمران نیز منتشر می‌شد. در اردیبهشت ماه سال 1401 بود که من در فراخوان جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی شرکت کردم. آن فراخوان اولین فراخوان جذب در این خصوص بود. پس از شرکت در این طرح، در آبان‌ماه سال 1401 از طرف کانون ارزیابی ارتش با من تماس گرفتند و برای مصاحبه من را دعوت کردند.
وی افزود: اسامی از طرف بنیاد نخبگان به این کانون ارزیابی اعلام شده بود. بعد از انجام مصاحبه اولیه و تأیید بنیاد نخگبان و کسب امتیاز نهایی، ما از طرف بنیاد به سازمان اداری استخدامی معرفی شدیم. در بهمن و اسفند 1401 یک دوره توانمندسازی و آشنایی با دستگاه‌های اجرایی برگزار شد و من از طرف سازمان بنادر و دریانوردی کشور دعوت به گذراندن این دوره شدم.
شنبه‌پور ادامه داد: این دوره حدودا یک ماه طول کشید. ما در اسفند 1401 در این دوره شرکت کردیم. بعد از اتمام دوره، روند استخدام به صورت پیمانی رسمی در این دستگاه اجرایی شروع شد. بعد از پشت سر گذراندن مصاحبه های متعدد در خود سازمان بنادر و دریانوردی و گزینش و روند اداری، در نهایت در آذر ماه سال 1402 در این سازمان در تهران استخدام و مشغول به کار شدم.
وی گفت: البته همسرم
نیز از جمله افرادی است که از طرح‌های بنیاد استفاده کرده است؛ دکتر وحید سهرابی‌تبار که از مستعدان هست هم از طریق طرح شهید موسوی در سازمان بنادر و دریانوردی کشور جذب شد.
وی در ادامه عنوان کرد: بنیاد نخگبان علاوه بر طرح جذب در دستگاه‌های اجرایی، طرح های متعدد دیگری از جمله طرح شهید چمران، شهید شهریاری و ... دارد که همیشه در سایت بنیاد منتشر می‌شوند. دانشجویان و دانش‌آموختگان می‌توانند در این فراخوان‌ها شرکت و از مزایای آنها استفاده کنند. به نظر من موفقیت یک امر نسبی است و هیچکس در هیچ زمانی نباید خود را کاملاً موفق در نظر بگیرد، تا ذره‌ای از تلاش و کوشش کم نشود. رمز موفقیت، امید و توکل به خداوند ست.
وی در ادامه به وضعیت توسعه‌نیافتگی استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: این استان با وجود برخورداری از ظرفیت‌های فروانان در همه حوزه‌ها، متأسفانه در مسیر توسعه با مشکلات جدی مواجه است. یکی از دلایل مهمی که می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد، مدیریت ناکارآمد اشت. متأسفانه بعضاً انتخاب مدیران در استان ما بر اساس قوم‌گرایی، ارتباطات و سفارشات اتفاق می‌افتد که همین عامل توسعه را با مشکل مواجه می‌کند.
یکی دیگر از عوامل مهم در عدم توسعه استان، عدم بهره‌گیری اصولی از منابع، چه نیروی انسانی و چه منابع طبیعی است.
اما برای برون‌رفت از این
وضعیت، یکی از راه‌ها برنامه‌ریزی اصولی است؛ بر اساس برنامه‌ریزی اصولی ما می‌توانیم از آن‌چه که داریم به درستی استفاده کنیم و منابع را نیز اصولی تخصیص دهیم.
اما مهم‌متر از این‌ها، بحث نیروی انسانی است. چرا که نیروی انسانی یک عامل مهم برای رسیدن به توسعه پایدار است. به‌کارگیری افراد شایسته در پست‌های مهم مدیریتی و پرهیز از قوم‌گرایی و اینکه یک شخص جدای از منافع شخصی به فکر توسعه کلی برای مردم و استان باشد می‌تواند به روند توسعه کمک کند.
امیدوارم همه ما در وهله نخست برای مردم، کشور و استان و شهرمان تلاش کنیم و در وهله بعدی به خود فکر کنیم؛ یعنی اول به جمع فکر کنیم بعد به خود. توسعه همیشه از یک سطح کوچک شروع می‌شود. نباید نقش موفقیت‌های کوچک را در توسعه نادیده گرفت.
وی افزود: با توجه به اهمیتی که نیروی انسانی در توسعه دارد، لازم است از استعدادهای برتر و افرادی که در زمینه‌های مختلف توانایی و استعداد دارند، به درستی استفاده نماییم. بنیاد نخبگان در این زمینه واقعاً کمک‌کننده، همراه و همیار بوده است و در سال‌های اخیر به شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشجویان و مستعدان توجه بیشتری می‌کند. طرح‌هایی که بنیاد ارائه می‌دهد می‌تواند انگیزه‌ای برای موفقیت دانشجویان و در نتیجه در سطحی بزرگتر توسعه و ترقی استان و کشور باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما

دنیا
Iran, Islamic Republic of
خ دکتر شنبه پور بیان کردند باید اول به جمع فکر کرد بعد به خود چه طور ایشان که حق انتخاب داشته کجا مشغول وجذب شود چرا دراستان خود یا دراستان های همجوار خود جذب نشده که بتواند بعد ها برای توسعه‌ی استان‌ ازنطر شهری کمکی باشه. پایتخت ایران زیاد نخبه دارد این خانم دکتر یاسوجی به خود فکر کرده است نه به توسعه ی استان وچمع
چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

واقعه‌ای که برای امیرمحمد خالقی رخ داد بسیار تاثر برانگیز است. ما این واقعه را با صدای ...
نقد بر سخنان رئیس‌جمهور در دیدار از وزارت راه و شهرسازی

نقد بر سخنان رئیس‌جمهور در دیدار از وزارت راه و شهرسازی

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «رئیس‌جمهور در اظهارات ۱۷ بهمن‌ماه خود گفتند منابع ایران ...
آخرین اخبار از تخلف ۱۳ میلیون‌ دلاری کاغذ / ۵ هزار تن احیا شد

آخرین اخبار از تخلف ۱۳ میلیون‌ دلاری کاغذ / ۵ هزار تن احیا شد

پرونده تخلف ۱۳میلیون‌دلاری واردات کاغذ این روزها وارد فاز جدیدی شده است،‌ آخرین اخبار ...
1