تاریخ انتشار
شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۱۵
کد مطلب : ۴۹۶۰۰۶
گفت‌وگوی کبنانیوز با مستعدان برتر کهگیلویه و بویراحمد؛

روایتی خواندنی از جذب در دستگاه‌های اجرایی با استفاده از طرح شهید موسوی / صدیقه قاسمی: من تازه متوجه شده بودم جایی به نام بنیاد نخبگان وجود دارد که حامی دانش‌آموختگان برتر است / مسأله کهگیلویه و بویراحمد بی‌اعتمادی به جوانان مؤمن، دانا و پرانگیزه است

۰
روایتی خواندنی از جذب در دستگاه‌های اجرایی با استفاده از طرح شهید موسوی / صدیقه قاسمی: من تازه متوجه شده بودم جایی به نام بنیاد نخبگان وجود دارد که حامی دانش‌آموختگان برتر است / مسأله کهگیلویه و بویراحمد بی‌اعتمادی به جوانان مؤمن، دانا و پرانگیزه است
کبنا ؛این پایگاه خبری در نظر دارد به‌مناسبت دهه فجر و چهل‌وششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، سلسله‌ گفت‌وگوهایی با مستعدان برتر کهگیلویه و بویراحمدی منتشر کند و در قالب آن از فرایندهای نخبگی، خدمات نظام به نخبگان و مسائل و مشکلات نخبگان را بررسی کند.
به گزارش کبنا، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نهادهایی با هدف دسترسی عادلانه مستعدان و نخبگان به حمایت‌های مالی و معنوی فراهم شد؛ در سال 1385 بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی، جذب و پشتیبانی مادی و معنوی از نخبگان شکل گرفت. این بنیاد در پی آن است با فراهم کردن بستر مناسب، افراد مستعد و نخبه را در مسیر شکوفایی توانمندی‌ها و نوآوری‌هایشان یاری دهد و ارتباط موثری بین این استعدادها و نیازهای علمی و صنعتی کشور برقرار کند. از سوی دیگر، بنیاد نخبگان با تشویق به فعالیت در حوزه‌های تخصصی و ارتقای جایگاه علمی کشور، از شیب تند مهاجرت نخبگان تا حدی زیادی کاسته است.
بنیاد نخبگان، حمایت‌های متعددی در اختیار افراد مستعد قرار می‌دهد؛ یکی از آنها طرح شهید موسوی است که بر اساس آن، دانش‌آموختگانی که شرایط لازم را داشته باشند، می‌توانند با معرفی بنیاد نخبگان، در دستگاه‌های اداری جذب شوند. [برای مشاهده شیوه‌نامه این طرح این‌جا کلیک کنید].
با یکی از افرادی که از این طرح استفاده کرده و هم‌اکنون مشغول کار است گفت‌وگو کرده‌ایم. روایت کاملی که وی از ابتدا تا انتها از آشنایی با این طرح و استفاده از آن دارد را می‌توانید در ادامه بخوانید.
صدیقه قاسمی دانش‌آموخته دکترای توسعه و ترویج کشاورزی از دانشگاه یاسوج از است. این مستعد برتر مقطع کارشناسی را در دانشگاه شهید چمران اهواز و کارشناسی ارشد را در دانشگاه شیراز سپری کرده است. وی در طول مدت تحصیل، مقالات علمی‌پژوهشی و ISI نیز منتشر کرده است. همان‌طور که خودش می‌گوید: بعد از فارغ التحصیلی از سال 1393 تا 1400 در دانشگاه دولتی فسا به عنوان
استاد حق‌التدریس فعالیت داشتم؛ البته در حین تحصیل در ارگان‌های مختلف به صورت قراردادی مشعول به کار بودم؛ از سال 1385 تا 1402 به عنوان کارگزار بیمه در صندوق بیمه کشاورزی کار کردم؛ از سال 1387 تا 1392 هم در شرکت طلایه‌داران گام‌های سبز به عنوان تسهیلگر، کارگاه‌های توانمندسازی برای بهره‌برداران کشاورزی در روستاهای استان فارس برگزار کردیم. از سال 1389 تا 1393 نیز در دفتر مجله علوم و ترویج کشاورزی به عنوان کارشناس در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز مشغول به کار بودم. به مدت دو سال هم در منطقه کامفیروز، مهندس ناظر گندم زیر نظر سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی کار کردم. با وجود این‌که در طول تحصیل در جاهای مختلفی کار کردم، ولی در همه جاهایی که بودم، به‌صورت قراردادی کار می‌کردم و امنیت شغلی لازم را نداشتم.
وی گفت: اما اگر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی جویای کار هستند و اگر می‌خواهند حمایت شوند و یا به صورت هیأت علمی یا در دستگاه‌های اجرایی جذب شوند می‌توانند وارد سایت سینا یا دانا شوند و آن‌جا ‌آیتم‌های مختلفی هست که هر کدام مربوط به یکی از تسهیلات هست؛ افراد می‌توانند به راحتی از آن تسهیلات بهره‌مند شوند.  
حال که وی تا سال 1400 با بنیاد نخبگان آشنا نشده و امنیت شغلی نیز نداشت، به مرکز آموزش و تحقیقات منابع طبیعی فارس مراجعه می‌کند. ادامه داستان را از زبان خود او بشنوید: اینجانب در سال 1400 به مرکز آموزش و تحقیقات منابع طبیعی استان فارس مراجعه کردم، رزومه و مدارکم را بردم که درخواست همکاری دهم. آن‌جا وارد دفتر مدیر مرکز که شدم منشی آنجا بود، من گفتم دوست دارم در این مرکز استخدام شوم. شما بگویید راه ورود به چه صورت است. آن‌ها گفتند چند سال است که استخدام دست استان‌ها نیست و فرایند جذب مستقیم از تهران انجام می‌شود. ولی روزمه من را که دید و بررسی کرد، گفت شما با این رزومه چرا از طرف بنیاد نخبگان اقدام نمی‌کنید؟ ما خیلی‌ها
را داریم که از طرف بنیاد جذب شده‌اند. گفتند سایتی هست که از طریق آن می‌توانید مدارکتان را بارگذاری کنید و هر جایی که به رشته شما خورد استخدام شوید. من آن روز برگشتم به خانه و وارد سامانه سینا شدم. تازه من متوجه شدم ما در کشورمان بنیاد نخبگان داریم که در هر استانی وجود دارد و زیر نظر بنیاد ملی نخبگان است. متوجه شدم تسهیلات زیادی برای نخبگان قائل شده‌اند. همان روز وارد قسمت تسهیلات که شدم، طرح شهید شهریاری بود، طرح جذب در دستگاه‌های اجرایی و طرح‌های مختلف دیگری. من طرح جذب را زدم و مدارکم را بارگذاری کردم؛ تمام مدارکی را که داشتم، هر مقاله‌ای را که چاپ کرده بودم، مدرک زبان انگلیسی، سابقه بیمه‌پردازی و به‌طور کلی همه مدارکم را بارگذاری کردم و با بنیاد نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد تماس گرفتم. چرا که آخرین مقطع تحصیلی فرد هر جا که باشد باید با بنیاد همان استان در ارتباط باشد. من تماس گرفتم، خیلی به گرمی استقبال کردند و گفتند اگر بتوانید امتیاز کافی را کسب کنید پرونده شما به تهران ارسال می‌شود.
وی ادامه داد: پس از بارگذاری مدارک، در مرحله اول یک ارزیابی اولیه توسط سامانه انجام ‌شد. سپس پرونده به کارگروه تخصصی ارجاع داده شد. در کارگروه هم اساتید متخصص، پرونده‌ها را بررسی کرده بودند. پرونده من هم جز این پرونده‌ها بود. در سامانه سینا برای من پذیرش در کارگروه تخصصی نوشته شد. بعد از یک ماه هم به من گفتند باید وارد کانون ارزیابی برای مصاحبه شوید. کانون ارزیابی نیروی انسانی از صبح تا بعدازظهر طول کشید. چند نفر مصاحبه کردند. یک‌سری تست‌های هوش، روانشناسی و شخصیت‌شناسی انجام شد؛ بعد برگشتیم و منتظر نتیجه ماندیم. نتیجه کانون که مشخص شد گفتند آماده باشید شما باید دوره‎های ارزیابی را طی کنید.
این دوره 21 روز طول کشید. دوره ارزیابی ما در مرکز آموزش امام خمینی در کرج بود. دوره‌های مختلف آموزشی را ما در آن‌جا گذراندیم. در
پایان 21 روز، کارگروهی تشکیل شد و هر کسی با امتیازی که کسب کرده بود مکانی برای خدمت انتخاب می‌کرد. من نیز در مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی استان فارس پذیرفته شدم.
این مستعد برتر علاوه بر طرح شهید موسوی برای دیگر طرح‌های بنیاد نخبگان نیز درخواست داده است. وی در این زمینه می‌گوید: من تاکنون از طرح شهید موسوی استفاده کردم و پذیرفته شدم. الأن نیز پرونده‌ام برای طرح شهید شهریاری که تبدیل وضعت به هیأت علمی است در دست بررسی است. پرونده من به کارگروه‌های تخصصی ارجاع داه شده است.
البته بنیاد نسهیلات بیشتری هم دارد؛ طرح‌های پسادکتری هم هست که من دوست دارم از آن استفاده کنم. اگر طرح شهید شهریاری مشخص شود می‌توانم برای دیگر طرح‌ها هم درخواست دهم.
وی با توجه به طرح‌ها و تسهیلاتی که در بنیاد نخبگان وجود دارد می‌گوید: من به دانشجویان توصیه می‌کنم توانمندی‌های خود رو افزایش دهند؛ معدل بالایی کسب کنند؛ مقالات علمی پژوهشی و آی اس آی در برنامه خود داشته باشند تا بتوانند امتیازات لازم را برای استفاده از طرح‌های مختلف بنیاد کسب کنند و زمینه اشتغال خود را پس از فارغ‌التحصیلی فراهم کنند.
وی ادامه داد: البته این طرح‌ها تنها مختص فارغ‌التحصیلان نیست. دانشجویان در طول دوره تحصیل با مراجعه به سامانه سینا می‌توانند از طرح‌های مختلفی که برای دانشسجویان هست بهره‌مند شوند دانشجویان اگر ایده یا طرحی دارند که نیاز به حمایت دارد، بدانند که بنیاد نخیگان بهترین جایی است که می‌تواند حامی آنها شود.
قاسمی در ادامه به دلایل عدم توسعه‌یافتگی استان کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت: دلایل زیادی می‌توانیم نام ببریم مثل کمبود اعتبارات و مسائل مدیریتی و ... اما یکی از دلایل عمده این است که جوانان مستعد و توانمند استان دیده نشده‌اند و از ظرفیت و توانمندی آنها کمتر در امور اجرایی و مدیریتی استفاده شده و اعتماد کمتری به آنها
شده است.
وی افزود: اگر بیانیه گام دوم انقلاب را مطالعه کنیم می‌بینیم که در آن‌جا تأکید زیادی بر جوانان مؤمن، دانا و پرانگیزه در برنامه‌ها و تصمیم‌گیری‌های حساس و مهم شده است. من فکر می‌کنم یکی از دلایل اصلی و مهم همین است به جوانانی که تحصیلات عالیه دارند و در این استان کم نیستند کمتر توجه شده است. بنابراین لازم است سازوکاری طراحی شود تا این افراد شناسایی شوند. در این مورد می‌توان از ظرفیت بنیاد نخبگان استفاده کرد.
وی در ادامه به برخی دیگر از راه‌های برون‌رفت از توسعه‌نیافتگی کهگیلویه و بویراحمد اشاره کرد و گفت:
از مسائل مهمی که می‌تواند در توسعه یک جامعه نقش داشته باشد نیروی انسانی است؛ پرورش و آموزش نیروی انسانی خلاق و نوآور دراین استان و سرمایه‌گذاری بیشتر در این زمینه می‌تواند راهگشا باشد. تا بتوان از ظرفیت خود استان و نیروهای بومی آن بیشتر استفاده کرد. افراد بومی مسلماً با مسائل استان بیشتر آشنا هستند و دلسوزانه‌تر عمل می‌کنند. باید به دنبال پرورش این نیروها باشیم. البته از ظرفیت نیروهای نخبه استان‌های دیگر نیز نباید غافل شویم.
قاسمی عنوان کرد: یکی دیگر از مسائلی که خیلی از کشورها به آن توجه می‌کنند بحث کارآفرینی هست؛ باید ایده‌های جدید را در استان پیاده کرد و کمک کرد از این طریق، سرمایه‌های اقتصادی وارد استان شود.
استان کهگیلویه و بویراحمد پتانسیل زیادی در زمینه توریسم و گردشگری دارد؛ با توجه به طبیعت زیبا و منابع طبیعی که آن‌جا هست. اما زیرساخت‌های جاده‌ای استان ضعیف است. با سرمایه‌گذاری بیشتر و استفاده از جوانان متخصص و نخبه در زمینه‌های گردشگری، مهندسین راهسازی و همکاری نهادهای مختلف و حذب بودجه می‌توان در توریسم سرمایه‌گذاری کرد. در واقع با استفاده از نیروهای نخبه جوان انقلابی و با یک پویش جهادی می‌شود استان را به آن توسعه و پیشرفتی که لایقش هست رساند.
نام شما

آدرس ايميل شما

چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

واقعه‌ای که برای امیرمحمد خالقی رخ داد بسیار تاثر برانگیز است. ما این واقعه را با صدای ...
نقد بر سخنان رئیس‌جمهور در دیدار از وزارت راه و شهرسازی

نقد بر سخنان رئیس‌جمهور در دیدار از وزارت راه و شهرسازی

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «رئیس‌جمهور در اظهارات ۱۷ بهمن‌ماه خود گفتند منابع ایران ...
آخرین اخبار از تخلف ۱۳ میلیون‌ دلاری کاغذ / ۵ هزار تن احیا شد

آخرین اخبار از تخلف ۱۳ میلیون‌ دلاری کاغذ / ۵ هزار تن احیا شد

پرونده تخلف ۱۳میلیون‌دلاری واردات کاغذ این روزها وارد فاز جدیدی شده است،‌ آخرین اخبار ...
1