تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۴
کد مطلب : ۴۷۷۰۹۳
کبنا بررسی کرد

آیا جلیلی و قالیباف با هم کنار می‌آیند؟/ آیا پورمحمدی پدیده می‌شود؟ / میرسلیم: قالیباف علاقمند به ریاست جمهوری است / اصولگرایان به اجماع نمی رسند / 18 میلیون رأی رئیسی بین همه نامزدها توزیع می‌شود

۰
آیا جلیلی و قالیباف با هم کنار می‌آیند؟/ آیا پورمحمدی پدیده می‌شود؟ / میرسلیم: قالیباف علاقمند به ریاست جمهوری است / اصولگرایان به اجماع نمی رسند / 18 میلیون رأی رئیسی بین همه نامزدها توزیع می‌شود
کبنا ؛ این روز‌ها بازار خبر‌های انتخاباتی داغ است، اما هنوز مشخص نیست که قشر خاکستری تا چه حد به حضور در انتخابات علاقه مندند. حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا می‌گوید: «با توجه به شناختی که سالهاست از آقای پورمحمدی دارم معتقدم می‌توانند پدیده باشند. اما به شرطی که آرا خاکستری و به ویژه آرایی که متعلق به آقای احمدی نژاد بوده را به سمت خود جلب کند. ایشان وزیر آقای احمدی نژاد هم بوده و می‌تواند آراء نیرو‌های حامی احمدی نژاد را کسب کند و اگر این کار را انجام دهد می‌تواند رقیب جدی برای آقایان جلیلی و قالیباف باشد.»
وی درباره اجماع نظر اصولگرایان گفت: «یک آرزو و رویا در جبهه اصولگرایان این است که افرادی به نفع سایرین کنار بروند. به نظر می‌رسد ما با ۳ نفر وارد رقابت‌های نهایی خواهیم شد. اکثر نظرسنجی‌های انجام شده را ملاک قرار دهیم، افرادی که ۲۰ درصد رای دارند از گردونه انتخابات خارج می‌شوند.»
مصطفی میرسلیم مصطفی میرسلیم، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرآنلاین از اختلافات درون جریانی اصولگرایان خبر می‌دهد و می‌گوید آنها بر سر یک کاندیدا به اجماع نخواهند رسید. او همچنین می‌گوید به دلیل نداشتن وجه اشتراک و شباهت میان داوطلبین، انصراف یکی به نفع دیگری منجر به افزایش رأی آن داوطلب نمی‌شود و فقط مشارکت را کاهش می‌دهد.
نکته دیگری که عضو شورای مرکزی حزب موتلفه می‌کند مربوط به بهربرداری داوطلبین از نام رئیسی است. به باور میرسلیم هر داوطلبی که می‌گوید دولتش الگویی از دولت رئیسی است، گزافه‌گویی می‌کند.
در ادامه گفت‌‌وگوی مصطفی میرسلیم، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی را می‌خوانید:
آقای میرسلیم! تحلیل شما از ترکیب تایید صلاحیت شدگان از سوی شورای نگهبان که سه کاندیدای اشتراکی با انتخابات ۱۴۰۰ داشت چیست؟
شورای نگهبان سعی کرده به وظیفه خود عمل کند. کارشان ساده نیست. بهبود آن نیازمند تدوین قانون است که ان شاءالله مجلس دوازدهم با اولویت به آن بپردازد.
نامزدها محو اختیارات ریاست جمهوری هستند
چرا در همه سمت‌ها ما به نوعی درگیر قحط الرجال هستیم و دایره تایید صلاحیت‌ها تنگ و محدود شده است؟
وظائف ریاست جمهوری بسیار مهم و پیچیده است و هرکسی حاضر نمی‌شود مسئولیت سنگین آن را بپذیرد. اغلب کسانی که نامزد شده‌اند از خطیر بودن مسئولیت‌های ریاست جمهوری آگاه نیستند و محو اختیارات ریاست جمهوری‌اند.
قالیباف شدیدا علاقمند به ریاست جمهوری است
کاندیداتوری آقای قالیباف آن هم یک هفته بعد از رسیدن به صندلی ریاست مجلس و تعهدی که برای کاندیدا نشدن داده بود، را چه تفسیری می‌کنید؟
ایشان از ۱۳۹۲ نشان داد که شدیداً علاقه‌مند به ریاست جمهوری است و تلاش می‌کند سطح خدمت خود را محدود در شهرداری و مجلس نکند. البته صرف علاقه‌مندی کافی نیست.
رأی آوری در این انتخابات برای هیچ کدام از کاندیداها به این سادگی ها نیست
برخی معتقدند این ترکیب کمک می کند که آروزی ریاست جمهوری قالیباف بعد از ۲۰ سال تبدیل به حقیقت شود و او شانس بیشتری نسبت به بقیه دارد؟
این تهمت به شورای نگهبان است. رأی آوردن در این انتخابات به این سادگی‌ها نیست، برای هیچکدام از نامزدها.
احتمال قطبی شدن انتخابات چقدر جدی است؟ دوقطبی اصلی بین چه کسانی است؟
قطبی شدن موقعی رخ می دهد که در مورد یک یا چند نامزد تعصب شدید ورزیده شود. تا کنون چنان تعصبی درباره هیچ‌یک از نامزدها مشاهده نمی شود.
18 میلیون رأی رئیسی بین همه نامزدها توزیع می‌شود
آقای میرسلیم! فکر می کنید سبد رأی 18 میلیونی آقای رئیسی بین کدام کاندیداها تقسیم شود؟
سبد رأی مرحوم رئیسی مختص خود او و با توجه به شرائط ۱۴۰۰ بود. امروز شرایط متحول شده و توزیع آرا شکل خاص خود را دارد و آن 18 میلیون رأی بین همه نامزدها تقسیم خواهد شد.
انصراف برخی به نفع دیگری آراء او را به طور کامل منتقل نمی‌کند
از بین کاندیداهای موجود کسی قدرت اجماع سازی دارد که برای مثال تصمیم اصولگرایان در سال ۱۴۰۰ حول یک نفر تکرار شود؟
به نظر من قدرت اجماع سازی وجود ندارد زیرا چنان حالتی به وجود نمی‌آید مگر یکی از نامزدها برخوردار از همه شرایط لازم باشد. با توجه به این که وجه تشابه و اشتراک بین نامزدها وجود ندارد، انصراف برخی به نفع دیگری آراء او را به طور کامل متتقل نمی‌کند اما در مجموع سطح مشارکت را کاهش می‌دهد.
پس بهتر است همه نامزدها تا آخر پای کار بمانند و احتمال این وجود دارد که تکلیف ریاست جمهوری در دور دوم روشن شود چون رئیس جمهوری نیازمند اکثریت مطلق آراء است.
هر کاندیدایی بگوید یک الگو از دولت رئیسی است، گزافه‌گویی کرده
آقای میرسلیم در چند روزی که از تایید صلاحیت ها گذشته شاهد بهره‌برداری از اسم آقای رئیسی هستیم، کدام کاندیدا می‌تواند مدعی باشد یک الگو از دولت اوست؟
هیچ کدام. هرکس چنان ادعایی کند گزافه گویی کرده است. البته این به مفهوم عدم لیاقت نامزدهای موجود نیست بلکه وجه تشابه وجود ندارد.
انتخاب نهائی مؤتلفه از میان پورمحمدی و قالیباف و جلیلی صورت خواهد گرفت
موتلفه در انتخابات کنار پورمحمدی خواهد ایستاد یا قالیباف؟
پس از بررسی دقیق‌تر شرایط ، انتخاب نهائی مؤتلفه از میان پورمحمدی و قالیباف و جلیلی صورت خواهد گرفت.

وارث آراء رئیسی در انتخابات ۱۴۰۳ از نگاه هاشمی طباء /در مشارکت بالا پزشکیان «رئیس‌جمهور» است / نیکزاد بخاطر تُرک‌زبانی رئیس ستاد شد
«مصطفی هاشمی طبا» فعال سیاسی اصلاح طلب بر این باور است که تایید صلاحیت‌ها توسط شورای نگبهان قابل پیش‌بینی بود اما این را هم می گوید که؛ «تایید صلاحیت پزشکیان با روند شورای نگهبان سازگاری نداشت.»
صحبت که به ردصلاحیت علی لاریجانی می‌رسد، می‌گوید: «اگر ما رئیس جمهوری می‌خواستیم که شاخص باشد و از نظر شخصیتی، بروز شخصیتی داشته باشد، آقای لاریجانی بود ولی به هر حال ایشان را نپسندیدند.»
او درباره حضور نیکزاد در ستاد انتخابات محمدباقر قالیباف گفت: « نیکزاد ماهیتاً پایداری نیست. قالیباف ایشان را به دلایل دیگری انتخاب کرده‌اند؛ یکی اینکه ایشان ترک‌زبان است و دوم اینکه ایشان رئیس ستاد انتخاباتی آقای رئیسی هم بوده است.»
مشروح گفتگوی مصطفی هاشمی‌طبا، فعال سیاسی اصلاح طلب را با خبرآنلاین بخوانید؛
 آقای هاشمی‌طباء! اسامی کاندیداهای انتخابات چند روز پیش اعلام شد، این ترکیب چقدر برای شما غیرمنتظره یا قابل پیش‌بینی بود؟
برای من تقریباً قابل پیش‌بینی بود، هم از نظر تعداد و هم از نظر اینکه تمایلات شورای نگهبان را تقریباً می‌دانستم؛ ولی تایید صلاحیت آقای پزشکیان با روند شورای نگهبان چندان سازگاری نداشت. در تایید صلاحیت سایر کاندیداها، روند تفکر شورای نگهبان دیده می‌شود.
 بعد گذشت سه سال از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، دوباره سه کاندیدای تکراری انتخاب شدند که در انتخابات قبل به صورت پوششی حضور داشتند؛ از سوی دیگر چهره‌های شاخصی مثل آقای لاریجانی یا آقای جهانگیری که در ادوار مختلف در رده مسئولان ارشد نظام هم بودند رد صلاحیت می‌شوند، شما چه تفسیری از این رویکرد شورای نگهبان دارید؟
من فقط می‌گویم این سلیقه شورای نگهبان و تفکری که در آنجا حاکم است بوده و گرنه ما از درون شورای نگهبان اطلاع خاصی نداریم. خودشان هم گفتند ما یک خط خاصی داریم و همان خط را ادامه می‌دهیم.
مدیر و مدبر بودن لاریجانی کمتر از هیچکدام از کاندیداها نیست
 شنیده می‌شود که آقای لاریجانی به علت مدیر و مدبّر بودن ردصلاحیت شدند؛ نظر شما درباره رد صلاحیت ایشان چیست؟
ایشان از نظر مدیر و مدبّر بودن کمتر از هیچ‌کدام از کاندیداها نیست. به نظر من اتفاقاً اگر ما رئیس جمهوری می‌خواستیم که شاخص باشد و از نظر شخصیتی، بروز شخصیتی داشته باشد، آقای لاریجانی بود ولی به هر حال ایشان را نپسندیدند و دفعه گذشته هم متأسفانه ایشان را رد کردند.
لاریجانی صلاحیت دارد/پزشکیان می تواند مشارکت را افزایش ددهد
 بار اولی که ایشان ردصلاحیت شدند، رهبری تذکر دادند که این ظلم باید جبران شود ولی...
شاید هم دل‌شان برای آقای لاریجانی سوخته که اگر رئیس جمهور شوند، خراب شوند. بنابراین جبران کردند و جبرانش هم این بوده که شخصیت ایشان لکه‌دار نشود.(خنده)
 چه اصراری بر رد ایشان داشتند؟
استدلال‌هایشان را نمی‌دانم چون شورای نگهبان دلایل خودش را نمی‌گوید. اما به نظر من آقای لاریجانی منهای اینکه چه خطی دارد و چه خطی ندارد، از نظر شخصیت و مدیر و مدبّر بودن دارای صلاحیت‌های خوبی است.
آیا می‌توان این تحلیل را داشت که یکی از دلایلی که چهره‌های شاخص را حذف می‌کنند این است که دیگر جمهوریت و مشارکت برای برخی از نهادها اهمیت ندارد و بیشتر دنبال حذف چهره‌ها هستند؟
نمی‌شود این را گفت چون آقای پزشکیان که مورد تایید قرار گرفته احتمالاً می‌تواند مشارکت را افزایش دهد. خودشان باید توضیح دهند. آدم می‌تواند حرف بزند ولی حرف‌های ما نه بر اساس دانسته‌های ما بلکه بر اساس حدسیات ما خواهد بود.
وارث آراء رئیسی در انتخابات ۱۴۰۳ از نگاه هاشمی طباء /در مشارکت بالا پزشکیان «رئیس‌جمهور» است /نیکزاد بخاطر تُرک‌زبانی رئیس ستاد شد
اگر مشارکت بالا برود شاید آقای پزشکیان رئیس جمهور شود
 برخی‌ها می‌گویند ترکیب چیده شده به نفع قالیباف است و مسیر او برای رئیس جمهور شدن فراهم شده است.
یک چنین چیزی به نظر می‌آید ولی یک موقعی هم می‌گفتند آقای ناطق رئیس جمهور می‌شود ولی نشد. حالا هم اگر مشارکت بالا برود شاید آقای پزشکیان رئیس جمهور شود. بنابراین اگر می‌خواستند آقای پزشکیان را هم رد می‌کردند.
بعضی از تفکرات این است که مشارکت کم شود تا آن شخصی را که می‌خواهیم انتخاب شود. مثلاً فرض کنید اگر به جای آقای پزشکیان یکی دیگر را می‌گذاشتند که در همان خط‌ها بود، آن وقت مشارکت خیلی پایین می‌شد و آن کسی را که می‌خواستند انتخاب می‌شد، نمی‌توانیم قاطعانه حرف بزنیم.
آقای پزشکیان یکی از کاندیداهای جبهه اصلاحات بود و تایید صلاحیت یک کاندیدای این جبهه به نظر هوشمندی شورای نگهبان بود تا اصلاح طلبان در نهایت تا آخر در میدان بمانند.نگاه شما چیست؟
نمی‌دانم. ما از درون شورای نگهبان اطلاعات نداریم. همه‌اش حدس و گمان است. هر کسی یک حرفی می‌زند و جمع‌بندی‌اش واقعاً از عهده آدم خارج است. احتمال همه این‌ها وجود دارد.
تحولات کشور ما و رأی مردم عجیب و غریب است
آقای پزشکیان و آقای قالیباف می‌توانند یک دو قطبی ایجاد کنند؟
به نظرم می‌توانند. البته به نظر من الان با توجه به آن چیزی که در انتخابات مجلس اتفاق افتاد و مشارکت پایین بود، خیلی سخت است که یک دو قطبی ایجاد شود که مردم بیایند.
در انتخابات ۹۶ ما ۴۱ میلیون رأی داشتیم، تقریباً ۷۱ درصد واجدین شرایط شرکت کرده بودند. الان بعضی از نظرسنجی‌ها ۴۲ درصد و ۴۳ درصد است، بنابراین هنوز برای اینکه قاطبه مردم در انتخابات شرکت کنند کفایت نمی‌کند که آن دو قطبی که می‌گویید اتفاق بی‌افتد.
تلویزیون به طور بی‌سابقه‌ای امکانات را در اختیار نامزدها گذاشته است، شاید این برنامه‌های تلویزیونی در این مدت باعث ایجاد دو قطبی شود چون به هر حال مردم تلویزیون را تماشا کرده و کاندیداها را می‌بینند.
البته تحولات کشور ما و رأی مردم عجیب و غریب و غیرقابل پیش‌بینی است ولی این احتمال هست به شرط اینکه رفتار نامزدها در تلویزیون به یک چنین جمع‌بندی برسد. اگر بخواهم ساده‌تر بگویم، یعنی آقای پزشکیان از خودش یک چهره مقبول نشان دهد.
پزشکیان با قلب‌اش حرف می‌زند و صادق است
تا این لحظه آقای پزشکیان و حضورشان در برنامه های تبلیغاتی را چطور دیدید؟ (این گفتگو بعد از اولین حضور پزشکیان در تلویزیون انجام شده است)
خیلی زود است تا بتوان در این مورد قضاوت کرد. از یک برنامه(گفتگوی ویژه) نمی‌توان نتیجه گرفت و خیلی زود است. البته بعضی از دوستان گفتند برنامه خیلی خوبی نبوده ولی من ندیدم اما به ادامه کار خیلی بستگی دارد.
آقای پزشکیان در مناظرات می‌تواند مثل آقای روحانی باشد یا یک چهره‌ای مثل آقای همتی و مهرعلیزاده است؟
آقای پزشکیان هیچ‌کدام از این دوتا نیست. ایشان در حرفی که می‌زند صادق است مگر اینکه اشتباه شود، ممکن است ایشان هم اشتباه کرده یا اشتباه بکند. ولی ایشان با قلب‌اش حرف می‌زند. ایشان خیلی اهل مماشات و تدبیر و این نیست که حالا ببیند چه باید بگوید و چه نباید بگوید، آنچه که می‌گوید روی صداقت می‌گوید و احتمال دارد همین خصیصه ایشان باعث رشد و پیشرفت وی در مناظرات شود چون اگر یک نفر با قلب‌اش حرف بزند مردم می‌فهمند.
ممکن است اصولگرایان با هم ائتلاف کنند
 آقای پزشکیان و همین‌طور آقای پورمحمدی از منتقدان وضع موجود هستند، احتمال دارد میان آنها ائتلاف صورت بگیرد؟
به نظر من امکان ندارد.
 اختلافات اصولگرایان در چند سال اخیر شدیدتر شده است. در انتخابات ۱۴۰۰ دیدیم که روی آقای رئیسی به یک اجماع رسیدند ولی بین این چهار کاندیدای اصولگرا آن قدرت اجماع‌سازی مشاهده نمی‌شود. ممکن است تا آخر بمانند یا ائتلاف خواهند کرد؟
به نظرم بعضی از آنها ائتلاف خواهند کرد.
مثلاً آقای زاکانی و آقای قاضی‌زاده؟ زاکانی و جلیلی؟ جلیلی و قاضی زاده یا ...؟
من اسم نمی‌برم اما بعضی از آنها به احتمال قوی ائتلاف می‌کنند ولی این طور نیست که همه کنار بروند. بالاخره ممکن است یکی، دوتا بمانند.
آیا ممکن است آقای قالیباف به سیاق همیشگی خودشان برای اینکه آرای بیشتری را به دست آورد، به سمت افراطیون یک چرخشی داشته باشد؟
خیر، آقای قالیباف یک فرد عملگراست و در اقدامات اجرایی خودش هم پیگیر است و همیشه تا حد زیادی موفق بوده است ولی به نظر نمی‌رسد به آن سمت گرایش داشته باشد.
وارث آراء رئیسی در انتخابات ۱۴۰۳ از نگاه هاشمی طباء /در مشارکت بالا پزشکیان «رئیس‌جمهور» است /نیکزاد بخاطر تُرک‌زبانی رئیس ستاد شد
خیلی‌ها درصدد مُلَبّس کردن قالیباف هستند
اما معاملات اخیر آقای قالیباف با پایداری‌ها در انتخابات مجلس نشان داده که ممکن است به سمت ائتلاف و سهم‌دهی به آنان می‌رود؛ از سوی دیگر هم آقای نیکزاد به عنوان رئیس ستاد انتخابات قالیباف منصوب شده است.
با توجه به چیزهایی که من می‌فهمم، آقای نیکزاد ماهیتاً پایداری نیست. آقای قالیباف ایشان را به دلایل دیگری انتخاب کرده‌اند؛ یکی اینکه ایشان ترک‌زبان است و دوم اینکه ایشان رئیس ستاد انتخاباتی آقای رئیسی هم بوده است. ولی من اصلاً در روحیات آقای قالیباف آن روحیات چهره های سیاسی منتسب به پایداری را نمی‌بینم.
 آقای هاشمی‌طبا، به نظر شما وارث آرای آقای رئیسی در انتخابات ۱۴۰۳ کیست؟
خیلی سوال سختی است. به هر حال آرا تقسیم می‌شود ولی اینکه به چه دلیلی تقسیم می‌شود، رفتار رأی دهندگان خیلی قابل پیش‌بینی نیست. البته می‌شود مرتب استدلال کرد ولی به قول معروف «پای استدلالیان چوبین بوَد» هر کسی بالاخره یک استدلال‌هایی انجام می‌دهد ولی به نظرم قابل پیش‌بینی نیست.
این آرا به هر حال تقسیم می‌شود. خیلی‌ها درصدد مُلَبّس کردن آقای قالیباف هم هستند، مثلاً شاید یک عده از همان جبهه پایداری. ولی ایشان به هر حال طرفداران خودش را دارد.
مهاجری: جلیلی حتی سابقه اداره یک مغازه را هم ندارد/ زاکانی ظرفیت تخریب قالیباف به نفع جلیلی را دارد/پورمحمدی می‌تواند هردوی آن‌ها را به چالش بکشد
فعال سیاسی اصولگرا گفت: جلیلی قطعا ناکارآمد است و او حتی سابقه اداره یک مغازه را هم نداشته و هیچ‌کار اجرایی نکرده. از طرفی یک نگاه کاملا منحصر را در سیاست خارجی رهبری می‌کند.


 
 فعال سیاسی اصولگرا گفت: جلیلی قطعا ناکارآمد است و او حتی سابقه اداره یک مغازه را هم نداشته و هیچ‌کار اجرایی نکرده. از طرفی یک نگاه کاملا منحصر را در سیاست خارجی رهبری می‌کند.
محمد مهاجری، روزنامه‌نگار و تحلیلگر اصولگرا درباره دوگانه احتمالی میان محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی گفت: «آقایان قالیباف و جلیلی با اینکه رقیبند، بخشی از آرای شان همپوشانی دارد. هردو نفر «رئیسی نمایی» می‌کنند و به دنبال برداشتن از سبد رأی رئیسی هستند. با این حال، چون جلیلی نماینده بخش اولترا راست جناح اصولگراست با قالیباف که گاهی ژست نواصولگرایی می‌گیرد فاصله دارد.»
وی در گفتگو با فرارو، افزود: «شنیده‌ام تلاش‌هایی برای کنار کشیدن جلیلی به نفع قالیباف شده و توجیه آن‌ها هم این است که در دعوای این دو نفر ممکن است پزشکیان بازی را ببرد. طرفداران جلیلی معتقدند بدلیل افشاگری‌هایی که علیه قالیباف شده رأی او کمتر است و باید او به نفع جلیلی کنار برود.»
مهاجری تاکید کرد: «جلیلی قطعا ناکارآمد است و او حتی سابقه اداره یک مغازه را هم نداشته و هیچ‌کار اجرایی نکرده. از طرفی یک نگاه کاملا منحصر را در سیاست خارجی رهبری می‌کند. از حاج قاسم سلیمانی نقل است که اگر جلیلی رییس جمهور شود از نیروی قدس سپاه می‌روم.»
این تحلیلگر سیاسی تاکید کرد: «قالیباف در سال‌های اخیر باندبازی زیادی انجام داد و برای ماندگاری خودش هرکاری کرد و از این جهت می‌شود او را با اصولگرایی دارای فاصله خواند. او با سران جبهه پایداری زدوبند کرد، اما بدنه پایداری با جلیلی است. قالیباف ادای تکنوکرات‌ها را در می‌آورد و جلیلی بی نیاز از چنین شوآف‌هایی است. جلیلی رأی تندرو‌ها را دارد و قالیباف می‌خواهد هم تندرو‌ها را داشته باشد هم‌میانه‌ها را؛ و کارش اتفاقا همین جا سخت می‌شود.»
مهاجری درباره ترکیب نهایی و تقابل میان نامزد‌ها اظهار داشت؛ «دوگانه قالیباف جلیلی در روز‌های آتی جدی‌تر می‌شود، چون هر دوی آن‌ها در مناظره‌ها زیر ضرب رقبا خواهند بود. پورمحمدی می‌تواند هردوی آن‌ها را به چالش بکشد. زاکانی هم ظرفیت تخریب قالیباف به نفع جلیلی را دارد. قاضی زاده در این وسط توی بازی نخواهد بود و قطعا به نفع یکی از آن‌ها و ترجیحا جلیلی کنار می‌رود. جلیلی هم تا پایان مناظره‌ها خواهد ماند و اگر فاصله اش با قالیباف کم باشد کنار نمی‌رود و به فکر مرحله دوم خواهد بود.»
نام شما

آدرس ايميل شما

ایران در دو راهی

ایران در دو راهی

با وجودیکه بخش اعظم اصولگرایان در دوره ریاست جمهوری روحانی مخالف برجام بودند، رئیسی اصولگرا ...
در بهشت زهرای تهران چه خبر است؟

در بهشت زهرای تهران چه خبر است؟

اگرچه برخی مسئولان تاکید دارند که قیمت قبر‌ها به ویژه در تهران نجومی نیست، اما بازار‌های ...
جزئیات جدید از محموله روغن‌های آلوده

جزئیات جدید از محموله روغن‌های آلوده

۶ محموله روغن خوراکی به‌وزن ۹۱هزار تن در سال ۱۴۰۰ توسط شرکت بازرگانی دولتی وارد بندر ...
1