تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۰۳
کد مطلب : ۴۹۸۱۷۶
کبنا گزارش می‌دهد؛

کارخانه قند یاسوج الگوی موفقی از احیای واحدهای تولیدی غیرفعال است / اشتغال 200 نفر به‌صورت مستقیم و هزار نفر غیرمستقیم در این کارخانه / پیش‌بینی برداشت 70 هزار تن چغندر قند تا پایان تیرماه / همزمانی برداشت چغندر در مناطق گرمسیری و کشت در مناطق سردسیری، میمون و مبارک است / بازگردانی کارخانه به عنوان اقدامی تاریخی، هیچ‌گاه از خاطر افکار عمومی پاک نخواهد شد

۱
کارخانه قند یاسوج الگوی موفقی از احیای واحدهای تولیدی غیرفعال است / اشتغال 200 نفر به‌صورت مستقیم و هزار نفر غیرمستقیم در این کارخانه / پیش‌بینی برداشت 70 هزار تن چغندر قند تا پایان تیرماه / همزمانی برداشت چغندر در مناطق گرمسیری و کشت در مناطق سردسیری، میمون و مبارک است / بازگردانی کارخانه به عنوان اقدامی تاریخی، هیچ‌گاه از خاطر افکار عمومی پاک نخواهد شد
کبنا ؛کارخانه قند یاسوج که حالا جز سه کارخانه برتر تولید قند و شکر در سطح کشور است، با اشتغال 200 نفر به‌صورت مستقیم و هزار نفر غیرمستقیم، فعالیت می‌کند، در سال جاری، همزمانی کشت چغندر قند در مناطق سردسیری و برداشت آن در مناطق گرمسیری، رونق‌بخش تولید این کارخانه خواهد بود.
به گزارش کبنا، کارخانه قند یاسوج که از نیمه دوم دهه 1370 غیرفعال شده بود با همت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) و در رأس آن شایان نادری مدیرکل سابق آن ستاد به چرخه تولید برگشت.
عملیات ساخت این کارخانه که روزی نماد صنعت استان کهگیلویه و بویراحمد بود، در سال ۱۳۴۴ با ظرفیت تولید روزانه هزار تن قند و شکر آغاز شد و در سال ۱۳۴۶ به بهره‌برداری رسید. اما پس از حدود 30 سال فعالیت، از چرخه تولید خارج شد و دیگر هیچوقت نتوانست به آن روزهای نخستش برگردد.
تا این‌که در دولت سیزدهم، مسئولیت آن را ستاد اجرایی فرمان امام بر عهده گرفت و پس از حدود دو سال فعالیت مداوم، کارخانه‌ای که تنها آهن‌پاره‌هایی از آن باقی مانده بود باز هم رونق گرفت و حالا با اشتغال 200 نفر به صورت مستقیم و حدود هزار نفر به صورت غیرمستقیم، طی بهره‌برداری محصولات تولیدی شامل شکر سفید، تفاله خشک و ملاس علاوه بر تامین نیاز داخل استان کهگیلویه و بویراحمد، این توانایی تولید را دارد که محصولات تولیدی‌اش را برای سایر استان‌های کشور نیز ارسال کند.
کارخانه قند یاسوج که حالا جز سه کارخانه برتر تولید قند و شکر در سطح کشور است، امروز با تحویل چغندر قند کشت پاییزه، فعالیت تولیدی را در سال سرمایه‌گذاری برای تولید شروع نموده و با اجرای برنامه‌های عملیات کشاورزی و کشت قراردادی با سرمایه‌گذاری مبلغ 30 میلیارد تومان در سطح 1000 هکتار از اراضی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و بوشهر، برداشت 70 هزار تن چغندر قند قابل تحویل به این شرکت تا پایان تیرماه پیش‌بینی می‌گردد.
همزمان با کشت در مناطق سردسیری کشور، برداشت پاییزه و گرمسیری چغندر قند در مناطق گرمسیری همچون خوزستان را نیز داشته‌ایم. این در حالی است که سال‌ها کارخانه قند یاسوج از چنین کشت‌هایی محروم بود. اما امروز، این همزمانی، بسیار میمون و مبارک است.
           
مهم‌تر این‌که، از اواخر دهه 1379 تا امروز، کشت چغندر بهاره در استان کهگیلویه و بویراحمد انجام نشده بود؛ دلایل آن را نیز تقریباً همگی می‌دانیم، کارخانه ورشکست شده بود و دیگر تقاضایی برای خرید چغندر وجود نداشت و میلی در کشاورزان برای کشت این محصول دیده نمی‌شد.
اما حالا خوشبختانه پس از گذشت حدود  26 سال از آن روز، باز هم کشت چغندر قند در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده و کارخانه محصولات کشاورزان را از آن‌ها با قیمت مناسب خریداری می‌کند؛ حالا که تقاضا برای این محصول وجود دارد، کشاورزان نیز شروع به کشت آن کرده‌اند. این کشت و خرید آن توسط کارخانه، بر اساس نوعی کشاورزی قرارداری مناسب است.
حالا حدود هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر پاییزه یا همان گرمسیری را در استان خوزستان، شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و همچنین نورآباد ممسنی و رستم در استان فارس داریم. این‌ها مناطقی هستند که طرف قرارداد ما در سال جاری هستند.
               
از سوی دیگر، امروز کشت چغندر بهاره و سردسیری را در مناطقی مثل استان لرستان و کرمانشاه را نیز داریم. در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در دشت روم و همچنین در بخشی از مناطق سردسیری استان فارس مثل اقلید و آباده نیز کشت چغندر قند داریم.
آن‌طور که مسئولین کارخانه قند اعلام می‌کنند، پیش‌بینی می‌شود در کشت بهاره بیش از 400 هکتار سطح زیر کشت داشته باشیم. کشت پاییزه و گرمسیری نیز حدود هزار هکتار است که خیر و برکت آن هم به کشاورزان و هم به کارخانه قند یاسوج و افرادی که آن‌جا مشغول به کار هستند می‌رسد.
امسال، دومین سال بهره‌برداری کارخانه قند یاسوج است؛ به همت مدیرعامل و کارکنان این واحد صنعتی، مستمر کار می‌کند.
           
کارخانه قند یاسوج که روزی از مدار تولید خارج شده بود، حالا یک نمونه و الگوی موفق از احیاء و بازگردانی واحدهای تولیدی غیرفعال به چرخه تولید است و می‌توان از آن به عنوان الگویی برای سایر واحدهای تولیدی غیرفعال استفاده کرد. اقدامی تاریخی و موفق که هیچ‌گاه از خاطر افکار عمومی استان کهگیلویه و بویراحمد پاک نخواهد شد.
آرش محمدقاسمی مدیرعامل کارخانه قند یاسوج نیز در این زمینه گفت: با تحویل چغندر قند کشت پاییزه در تاریخ ۲۴/ ۰۱ /۱۴۰۴ شرکت فرآورده‌های غذایی و قند یاسوج فعالیت تولیدی را در سال سرمایه‌گذاری برای تولید شروع نموده و با اجرای برنامه‌های عملیات کشاورزی و کشت قراردادی با سرمایه‌گذاری مبلغ 30 میلیارد تومان در سطح 1000 هکتار از اراضی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و بوشهر برداشت 70 هزار تن چغندر قند قابل تحویل به این شرکت تا پایان تیرماه پیش بینی می‌گردد.
با اشتغال 200 نفر مستقیم و 1000 غیر مستقیم طی بهره برداری محصولات تولیدی شامل شکر سفید، تفاله خشک و ملاس علاوه بر نیاز داخل استان مصارف سایر نقاط کشور را تامین می‌نماید.




نام شما

آدرس ايميل شما

مذاکره ایران و آمریکا؛ طرح پرریسک دونالد ترامپ!

مذاکره ایران و آمریکا؛ طرح پرریسک دونالد ترامپ!

در دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، فشار‌های بی‌سابقه‌ای علیه ایران اعمال شده؛ از تهدید ...
نتانیاهو در تنگنا؛ آیا جنگ تنها راه بقای او است؟

نتانیاهو در تنگنا؛ آیا جنگ تنها راه بقای او است؟

دولت نتانیاهو با افزایش بودجه دفاعی و تشدید حملات نظامی، هدف جلب حمایت سیاسی داخلی و ...
ادامه اعتراضات ترکیه و سرکوب گسترده روزنامه‌نگاران

ادامه اعتراضات ترکیه و سرکوب گسترده روزنامه‌نگاران

 دو روزنامه‌نگار در ساعات ابتدایی صبح جمعه در استانبول بازداشت شدند. این بازداشت‌ها بخشی ...
1