تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۲:۰۲
کد مطلب : ۴۹۹۴۰۵
در جلسه شورای حفاظت از منابع آب کهگیلویه مطرح شد
خبر خوش از سد آبریز/ مدیر اداره آب کهگیلویه: مستندات جهت اخذ مجوز ماده ۲۳ تهیه و حدود۸۰ میلیارد جهت تکمیل طرح مطالعاتی سد آبریز لحاظ شد
۰
کبنا ؛دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده در سال جاری با حضور بخشدار بخش مرکزی شهرستان کهگیلویه، ادارات عضو، شوراهای اسلامی و دهیاران روستاهای تابعه در سالن جهاد کشاورزی شهرستان برگزار شد.
به گزارش کبنا نیوز، سید هادی خاضعی رئیس اداره منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده ضمن ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی در سال آبی جاری، جلوگیری از کف شکنی غیرمجاز چاهها و شناسایی و برخورد با متخلفین حوزه آب از قبیل افرادی که اقدام به کشت هندوانه خارج از کروکی تحت پوشش چاه ( آبفروشی ) خبر داد.

به گزارش کبنا نیوز، سید هادی خاضعی رئیس اداره منابع آب شهرستانهای کهگیلویه و لنده ضمن ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی در سال آبی جاری، جلوگیری از کف شکنی غیرمجاز چاهها و شناسایی و برخورد با متخلفین حوزه آب از قبیل افرادی که اقدام به کشت هندوانه خارج از کروکی تحت پوشش چاه ( آبفروشی ) خبر داد.
رئیس اداره منابع آب شهرستان همچنین با اشاره به برنامه ها و سیاست های سال جاری مدیریت منابع آب از جمله برگزاری مستمر جلسات شورای حفاظت از منابع آب، پایش و رصد منابع آب زیرزمینی و سطحی، تامین آب بخش های مختلف به صورت پایدار جهت اشتغال زایی، جلوگیری از تصرفات بستر رودخانه ها و مجاری آبی، لایروبی و بازگشایی منابع آب سطحی، فرهنگ سازی مصرف صحیح آب و صرفه جویی بخصوص در بخش کشاورزی با اصلاح الگوی کشت بر پیگیری مصوبات جلسات شورای حفاظت از منابع آب تاکید نمودند.
وی بیان کرد: شهرستان کهگیلویه در حال تجربه مشکلات و چالشهای جدی در حوزه منابع آب است که این مهم در کشور و به تبع آن در استان و شهرستان نه تنها یک مسئله زیست محیطی بلکه مسائل اقتصادی و اجتماعی را به دنبال دارد که می توان از عمده دلایل اصلی این موضوع را کمبود بارندگی های متوالی، مدیریت نادرست و استفاده بیش از حد بهره برداران از منابع آب بخصوص در بخش های کشاورزی و صنعت، تغییرات اقلیمی و عدم رعایت الگوی کشت دانست و این موضوع نه تنها به تامین آب شرب و کشاورزی تاثیر گذاشته بلکه بر تولید انرژی، سلامت عمومی و حتی امنیت غذایی اثرگذار است، لذا صرفه جویی و مدیریت مصرف آب را باید جدی گرفت چرا که منابع آبی در دسترس شهرستان روز به روز در حال کم شدن می باشد.
خاضعی از کلیه کشاورزان ( بهره برداران ) دارای پروانه بهره برداری چاه های کشاورزی درخواست نمود جهت عبور از تنش آبی پیش رو با رعایت الگوی کشت و عدم کشت محصولات با نیاز آبی بالا تحت پوشش چاههای کشاورزی، همکاری لازم را داشته باشند در غیر اینصورت موضوع از طریق مراجع قضائی پیگیری و همچنین نسبت به قطع انشعابات برق چاههای کشاورزی از طریق شرکت توزیع نیروی برق اقدام و هرگونه خسارات وارده بر عهده شخص بهره بردار می باشد.
مدیر اداره آب شهرستان کهگیلویه و لنده درخصوص مطالبه دهیاران مبنی بر ضرورت احداث سد آبریز با اعلان خبر خوشی گفت: سد ابریز با توجه به اهمیتش که اهداف مختلفی از جمله آب شرب ،صنعت ،کشاورزی ،تولید برق ، گردشگری و بهبود محیط زیست پایین دست را در بر دارد نیاز به مطالعات مختلف پیرامون نیروگاه و سامانه انتقال داشت که نسبت به سایر سدها متفاوت تر بوده است .
خاضعی اظهار داشت: خوشبختانه با تکمیل کلیه مطالعات زمین شناسی، هیدرولوژی ،زیست محیطی ،پدافند غیر عامل ،باستان شناسی ،خاک شناسی اراضی و.... و تایید آنها ،مستندات جهت اخذ مجوز ماده ۲۳ تهیه و حدود۸۰ میلیارد جهت تکمیل طرح مطالعاتی ان لحاظ شد. الان در مرحله ای هستیم که مشاور و پیمانکار جهت ادامه عملیات آن مستقر و شروع به کار کنند.


