تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۵۰
کد مطلب : ۴۹۹۱۴۵
سفر مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور به گچساران؛

تاجگردون: بخش عمده تمرکزم روی آب، تخصیص منابع آبی و پروژه‌های آب است / افزایش بودجه پروژه‌های فاضلاب گچساران از ۲۰ میلیارد به ۶۰ میلیارد تومان / گچساران مشکل کمبود آب شرب ندارد؛ اما نیازمند مدیریت دقیق‌تر در مصرف آب است / هیچ جای کشور چنین حجم آبی در دسترس نیست، حتی شهرهایی مثل یاسوج(+تصاویر)

۰
کبنا ؛افزایش بودجه پروژه‌های فاضلاب گچساران از ۲۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ به ۶۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴، فرصتی برای ساماندهی شبکه فاضلاب منطقه ایجاد کرده است. نماینده مردم گچساران و باشت در جلسه شورای اداری پیشنهاد اولویت‌بندی پروژه‌ها برای کاهش هزینه‌ها و سرعت‌بخشی به بهره‌برداری را مطرح کرد.
به گزارش کبنا نیوز، صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴)، هاشم امینی، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، به شهرستان گچساران سفر کرد. در جریان این سفر، جلسه شورای اداری شهرستان گچساران با حضور هاشم امینی، غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم شهرستان‌های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، و عیسی شهامت، معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
در این نشست، چالش‌های حوزه آب و فاضلاب شهرستان گچساران، به‌ویژه در بخش مدیریت منابع آبی و بهینه‌سازی مصرف آن، مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهایی برای رفع مشکلات موجود ارائه شد.
غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم شهرستان‌های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، در این جلسه به چالش‌های حوزه آب و فاضلاب منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: «یکی از چالش‌های اصلی منطقه، مسائل ساختاری در حوزه آب است که نیازمند همکاری و حمایت جدی مدیران و مسئولان مرتبط است. آب، نیاز حیاتی کشور است و من بخش عمده تمرکز خود را بر تأمین آب پایدار، تخصیص منابع آبی و اجرای پروژه‌های مرتبط با آن قرار داده‌ام. باید منابع مالی را به سمت این اولویت هدایت کنیم. البته نیازهای دیگری هم وجود دارد، اما دسترسی سریع‌تر به آب پایدار، کار را در حوزه‌هایی مانند بهداشت آسان‌تر می‌کند.»
وی با اشاره به وضعیت منابع آبی شهرستان گچساران افزود: «شهرستان گچساران، با وجود منابع آبی نسبتاً مناسب، از نظر منابع آب سطحی و زیرزمینی با مشکلاتی مواجه است. بخشی از آب این منطقه از تصفیه‌خانه‌های فاضلاب برای مصارف صنعتی و کشاورزی تأمین می‌شود. گچساران دو سد مهم دارد: سد کوثر و سد چم‌شیر. سد کوثر، آب شرب چندین استان، از جمله گچساران و چند شهر دیگر کهگیلویه و بویراحمد، و بخشی از نیاز کشاورزی دشت‌های روستایی را تأمین می‌کند. همچنین، تخصیص آب برای صنعت و کشاورزی در این منطقه تعریف شده است.»
تاجگردون در ادامه سخنان خود به مشکلات دشت‌های کلیدی گچساران پرداخت و گفت: «دو دشت کلیدی در گچساران داریم: دشت خیرآباد در نزدیکی سد کوثر و دشت امامزاده جعفر در نزدیکی سد چم‌شیر. در هر دو دشت، از منابع آب زیرزمینی برای مصارف شرب و صنعتی استفاده می‌شود. تخصیص آب برای صنعت در این منطقه بین ۶۵ تا ۱۴۶ میلیون مترمکعب برآورد شده است. این آب زیرزمینی استخراج و برای کارخانه‌های صنعتی، به‌ویژه صنعت نفت، به استان‌هایی مانند اصفهان، کرمان و یزد در مسافتی بیش از هزار کیلومتر منتقل می‌شود. اما این برداشت بی‌رویه، هم به ذخایر آب زیرزمینی آسیب می‌زند و هم بخشی از آب به دریا می‌ریزد، که ضرری دوجانبه به همراه دارد.»
وی تأکید کرد: «ما نمی‌گوییم که اکنون کمبود آب داریم، اما برای آینده قطعاً به این منابع نیاز خواهیم داشت. باید ذخایر آبی خیرآباد و امامزاده جعفر را حفظ کنیم. در خیرآباد، حدود ۳۲ میلیون مترمکعب آب از رودخانه برای صنعت، به‌ویژه صنعت نفت، استفاده می‌شود. در دشت امامزاده جعفر نیز حدود ۲۰ تا ۲۱ چاه عمیق با آب باکیفیت داریم که برای صنعت نفت برداشت می‌شود. این در حالی است که صنعت نفت می‌تواند از منابع دیگر، مانند آب تصفیه‌شده فاضلاب (حدود ۴ تا ۵ میلیون مترمکعب)، استفاده کند.»
تاجگردون با اشاره به اهمیت مطالعات جامع در زمینه مدیریت منابع آبی گفت: «از شما به‌عنوان متولی این حوزه می‌خواهم که به‌صورت جدی به این موضوع ورود کنید. این یک مطالبه عمومی است. در گفت‌وگویی که با جناب آقای مهندس حافظی، مدیرعامل محترم، داشتم، آمادگی شما برای پیگیری این مسائل مشهود بود. شما که خود از این منطقه هستید، درک عمیقی از موضوع دارید. پیشنهاد می‌کنم مطالعه‌ای جامع در این زمینه انجام شود. برای مثال، از سد کوثر حدود ۱۷ تا ۳۰ میلیون مترمکعب آب برای شهرهای کهگیلویه، گچساران و لیکک تخصیص یافته، اما در کنار آن، ۳۲ میلیون مترمکعب برای صنعت نفت برداشت می‌شود. می‌توان با تأمین آب صنعت از منابع دیگر، مانند آب با TDS پایین‌تر، فشار بر منابع آب شیرین را کاهش داد.»
نماینده مردم گچساران و باشت همچنین به راهکارهای بهینه‌سازی تخصیص آب اشاره کرد و گفت: «اخیراً با مشاور سد چم‌شیر صحبت کردم. اگر تخصیص آب صنعتی را در کنار تخصیص کشاورزی بهینه کنیم، هزینه تمام‌شده آب کشاورزی به نصف کاهش می‌یابد. این صرفه‌جویی، با توجه به نیاز بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب، عدد قابل‌توجهی است و می‌تواند تأثیر بزرگی بر منطقه داشته باشد.»
تاجگردون در بخش دیگری از سخنان خود به مدیریت مصرف آب و وضعیت پروژه‌های فاضلاب اشاره کرد و افزود: «موضوع دیگر، مدیریت مصرف آب در گچساران است. این شهر مشکل کمبود آب شرب ندارد، اما نیازمند مدیریت دقیق‌تر در مصرف آب است. شبکه آبرسانی وجود دارد و خوشبختانه نیروهای متخصص و دلسوزی در این حوزه فعالیت می‌کنند. اما باید با مدیریت سخت‌گیرانه‌تر، از این حجم آب بهینه‌تر استفاده کنیم. هیچ جای کشور چنین حجم آبی در دسترس نیست، حتی شهرهایی مثل یاسوج با بارندگی بالا با مشکلات آبی مواجه‌اند.»
وی ادامه داد: «در حوزه فاضلاب، بودجه سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰ میلیارد تومان بود که برای سال ۱۴۰۴ به ۶۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. این افزایش بودجه، فرصت مناسبی برای ساماندهی شبکه فاضلاب است. در بازدید امروز، مشاهده کردیم که برخی نقاط می‌توانند با هزینه کمتر به شبکه فاضلاب متصل شوند. به‌جای سرمایه‌گذاری سنگین در برخی مناطق، می‌توان فاضلاب را به تصفیه‌خانه هدایت کرد و از درآمد فروش یا اشتراک فاضلاب بهره‌مند شد.»
در پایان، تاجگردون از مسئولان خواست تا با همکاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، فرماندار، شهردار و دیگر مسئولان، اولویت‌بندی درستی برای مدیریت منابع آبی و فاضلاب منطقه انجام شود و اظهار داشت: «امیدوارم با برنامه‌ریزی دقیق و همکاری همه‌جانبه، بتوانیم مشکلات حوزه آب و فاضلاب گچساران را به‌خوبی مدیریت کنیم.»
نام شما

آدرس ايميل شما

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

در بحث موشکی من با خلع سلاح ایران موافق نیستم، اما به هر حال، باید در این زمینه، به توافقی ...
ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ باید نشان دهد که می‌تواند به توافقی بهتر از آنچه که بهم زد، با تهران دست یابد.
چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

پرهیز از جملات مخربی مانند «تو همیشه...»، «باشه هر کاری می‌خوای بکن»، «من خوبم» و «چقدر ...
1