تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۰۵
کد مطلب : ۴۹۹۱۰۵
نشست فرمانداران کهگیلویه، بهمئی، لنده و چرام با معاون سازمان شوراها و دهیاری های کشور

فیلم و تصاویر| بگو مگوی مسولان کهگیلویه با معاون سازمان شهرداری ها/ فرماندارن چه گفتند؟/ نماینده دهیاران کهگیلویه بزرگ:هفته ای نیست که از روستاها شیون بلند نشود/ موحد:دکتر قربانی و زیارتی برای چه اینجا آمدند ؟ / ماجرای رای اعتماد وزیر میراث فرهنگی از زبان موحد + حواشی

۱
فیلم و تصاویر| بگو مگوی مسولان کهگیلویه با معاون سازمان شهرداری ها/ فرماندارن چه گفتند؟/  نماینده دهیاران کهگیلویه بزرگ:هفته ای نیست که از روستاها شیون بلند نشود/ موحد:دکتر قربانی و زیارتی برای چه اینجا آمدند ؟ / ماجرای رای اعتماد وزیر میراث فرهنگی از زبان موحد + حواشی
کبنا ؛جلسه هم اندیشی دهیاران و رؤسای شوراهای اسلامی روستا – شهرستان های کهگیلویه ،بهمئی ،چرام و لنده در( دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور سید محمد موحد نماینده کهگیلویه بزرگ ، دکتر علی قربانی ، معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاران کشور ، شهامت معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ، مدیرکل هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ،مدیرکل شهرک های صنعتی استان ، فرماندار شهرستان های کهگیلویه،بهمئی، چرام و لنده ، بخشداران، دهیاران و رؤسای شوراهای اسلامی روستاها در سالن ارشاد اسلامی دهدشت برگزار شد.
به گزارش کبنا نیوز ، این نشست مطابق معمول با ۴۰ دقیقه تاخیر برگزار شد که این موضوع به امری مرسوم در میان مسولان بدل شده و اراده ای برای حل آن دیده نمیشود.
سید ایرج کاظمی جو فرماندار شهرستان کهگیلویه به عنوان میزبان در دقایقی کوتاه از همه مهمانان و حاضران تقدیر و تشکر کرد و خواست که سخنرانان از کلی گویی و بیان مطالبات شخصی خود بپرهیزند و با طرح مشکلات عمومی مردم مقدمات تصمیم گیری برای حل این مشکلات را فراهم کنند.
پاداش فرماندار شهرستان چرام با تاکید بر خاص بودن کهگیلویه بزرگ گفت:
قرار گرفتن کهگیلویه بزرگ در منطقه خاص توپوگرافی سبب شده است هرچه قدر هم که کار کنیم باز هم کم باشد. من دیروز در میان عشایر طسوج بودم. این عزیزان از داشتن یک پنل خورشیدی هم محروم بودند. بهترین کمک به شهرستان چرام ، در اختیار گذاشتن ماشین آلات است.حجت الاسلام علی وحدانی فر در صحیت های خود، اقتصاد روستا را نقطه تاریک موجود دانست و با طرح چند راهکار و پیشنهاد جهت برون رفت از این تاریکی عمیق، گفت: پس از انقلاب در حوزه عمرانی اقدامات خوبی انجام گرفت اما در حوزه اقتصاد و اشتغال روستا اتفاق خاصی نیفتاد. متاسفانه نگاه دوستان به توسعه روستا ،نگاه به این است که چند متر بیشتر آسفالت کردیم.به عبارتی تمام توسعه را در راه و جاده می‌بینند.
وحدانی فر تصریح کرد: من چند پیشنهاد دارم، اول آنکه در سطح کشور باید دانشکده های دامپروری و کشاورزی در دل روستا به تحقیقات علمی بپردازند. چین یکی از کشورهایی های توسعه‌ یافته است که علی رغم همه چالش ها توانستند اشتغال روستایشان را شکوفا کنند.این کار عملی می‌تواند خروجی داشته باشد.
دومین پیشنهاد من اینست که امروز احداث سردخانه های کوچیک می‌تواند به اقتصاد روستا کمک کند ، مثالش هم سوئیس و روسیه و ... . ما وقتی از سردخانه حرف می‌زنیم همه از حجم آن بر اساس تُن صحبت میکنند.ولی حقیقت این است که کشاورزان خرد ما مجبورند محصولات و تلاش های یکسالشان را به قیمت پایین بفروشند درحالی که با وجود سردخانه های کوچک میتوانند اقتصاد بهتری داشته باشند.
امام جمعه شهرستان که گویی سد سازی در کهگیلویه پر آب را مسأله ای زمانبر میبیند و اراده ای نیز در میان مسولان برای رونق کشاورزی نمی‌بیند، اینبار با یک طرح نو و تازه وارد میدان شد و افزود: من احساس میکنم برکه های آبخیزداری (متفاوت با سد است) می توانند اقتصاد روستاها را متحول کند.، اگر بتوانیم در روستاها این برکه ها را راه بیندازیم ، میتوان در زمستان و بهار آب مورد نیاز در تابستان را فراهم کرد.
ظرفیت های گردشگری کشاورزی پیشنهاد بعدی وحدانی فر بود . او گفت: ظرفیت های گردشگری کشاورزی می‌تواند بزرگترین ظرفیت ما باشد. ما در ظرفیت گردشگری سلامت موفق بودیم. لکن در گردشگری کشاورزی کاری نکردیم.
در پایان نیز با اشاره به کلامی از مولا علی (ع) تصریح کرد: من نگاهم به این نیست که دولت کار عمرانی انجام دهد. کار عمرانی با مشارکت و حضور خود مردم است. امروز باید آبادانی را در اشتغال و اقتصاد روستا جستجو کنیم.
سید محمد تقوی فرماندار شهرستان لنده نیز به طرح مشکلات شهرستانش پرداخت و گفت:
امروز در بحث توسعه روستا ها ، مشکل مهاجرت به حاشیه شهر ها را داریم. لازم است برنامه ای ریخته شود تا مهاجرت معکوس شکل بگیرد. در صورت امکان تعاونی هایی در سطح استان و شهرستان ها شکل بگیرد تا روستاها با خرد جمعی و هم اندیشی دهیاری ها به سمت توسعه بروند.
تقوی از معضلی گسترده و البته تلخ یاد کرد و افزود: آموزش دهیاران و دهیاری ها با وظایف شان بسیار مهم است که لازم است به این نکته توجه ویژه شود چرا که برخی دهیاران از وظایف چهل گانه خود بی اطلاع اند.
فرماندار شهرستان لنده با نام بردن از دو طرح گردشگری بر پایه آب آن شهرستان گفت: ما در شهرستان لنده دو طرح داریم . رودخانه ایدنک که اگر ساماندهی شود و طرح گردشگری در حاشیه رودخانه مارون به سرانجام برسد می‌تواند در فصل تابستان یک اشتغال و توسعه ای را به شهرستان ببخشد. در بخش موگرمون نیز ظرفیت های طبیعی عظیمی داریم که اگر مورد توجه قرار بگیرد میشود برای بهار و تابستان اتفاقات خوبی را شاهد باشیم. در بحث فضای سبز روستایی شهرستان لنده کاملا محروم است. در موضوع ماشین آلات نیز انتظار داریم شهرستان کهگیلویه به صورت ویژه دیده شود.
.دکتر شهامت معاون عمرانی استاندار گفت: در سه حوزه از شما کمک میخواهیم. یکی در حوزه کمک های نقدی است. والله جاهایی در کهگیلویه هست که من به عنوان مسول خجالت میکشم آنجا بروم. دومین مطالبه در رابطه با ماشین آلات است. و موضوع دیگر نیز سرمایه گذاری در روستاهای کهگیلویه است.
دکتر خواجوی بخشدار مرکزی شهرستان کهگیلویه به نمایندگی از بخشداران به طرح مشکلات و موضوعات بخشداری ها پرداخت و گفت:
شاهد توسعه روستایی نخواهیم بود ،مگر اینکه تغییر نگرش صورت بگیرد ، هم از سمت مسولان و هم از سمت مردم و دهیاران. ما روستاها را بر اساس ظرفیت ها ،شناسایی و تفکیک کردیم. حدود ۳۳ مورد درخواست طرح که نیازمند تسهیلات اند را بخشداری مرکزی دریافت کرده است که تقدیم دکتر قربانی خواهد شد. در بخش تسهیلات روستایی نیز ابهاماتی وجود دارد و بروکراسی اداری پر پیچ و خم معمولاً سبب می‌شود این تسهیلات به مرحله پرداخت نرسند.
خواجوی ادامه داد: در بحث هوشمند سازی روستا ها عملا در کهگیلویه یا امکان پذیر نیست یا ضعیف صورت میگیرد . نزدیک ۷۰ روستا اینترنت ندارند. ما تا بحث زیرساخت های الکترونیکی را فراهم نکنیم اتفاق خاصی در این حوزه رخ نخواهد داد.برخی روستاها از تمام ظرفیت های بودجه ای استفاده کردند و برخی هیچ استفاده ای نکردند. اگر می‌بینید روستایی کار نمیکند اعتبار مجدد سالانه برایش تخصیص ندهید..علیرضا افرنجه دهیار روستای چیر به نمایندگی از دهیاران به طرح صحبت پرداخت و بی پرده و بی واسطه به بیان مشکلات دهیاری ها و دهیاران پرداخت و گفت: هفته ای نیست که از روستاها شیون بلند نشود.
مجری برنامه پس از صحبت های افرنج با بیان یک نکته بجا گفت این مشکلات مربوط به هر چهار شهرستان است .
ایرمی فرماندار شهرستان بهمئی نیز با متانتی که در لحن صحبت داشت خواستار توجه به حقوق و معیشت دهیاران شد و گفت: وقتی دهیار در معیشت خودش بماند قطعاً نمی تواند درست کار کند و در در بودجه ای که دستش هست امانت داری کند.
فرماندار بهمئی با صحبتی کوتاه اما عمیق که تشویق حاضران را نیز در پی داشت گفت: من احساس میکنم مسولان خود بر مشکلات واقف اند و همان تهران هم اگر بنشینند و جلسه بگیرند می توانند مشکلات را حل کنند و دیگر نیاز نیست اینجا جلسه ای گرفته شود.
سید محمد موحد نماینده شهرستان کهگیلویه بزرگ در آغاز صحبت هایش از همه حاضران و به خصوص دهیاران که پاسخگوی حجم عظیم مطالبات مردم هستند تقدیر کرد و با توپی پر بر میهمانان تاخت و گفت: من نمی دانم شأن این جلسه چه هست؟ دکتر قربانی و زیارتی برای چه اینجا امدند؟ آمدند بشنوند و بروند یا کاری انجام دهند؟ خوب بود شما را به روستای مهد می بردند و می دیدید که آیا ماندن در این روستا و زندگی در این روستا امکان پذیر است ؟ بوی تعفن فاضلاب شهری که از کنار آن روستا عبور میکند و زندگی را غیرممکن می‌کند. دو مدیر بنیاد مسکن را آوردیم اینجا و قول دادند و رفتند وپشت سرشان را هم نگاه نکردند.
موحد با اشاره به موضوع عدم همخوانی سرانه دهیاری ها با هزینه های حل مشکلات روستاها گفت: دو میلیون می‌ریزند حساب دهیار و می‌گویند بروید روستا را آسفالت کنید ، آخر چگونه امکان پذیر است؟ این صحبت ها مورد تشویق و تایید حضار قرار گرفت..
نماینده کهگیلویه بزرگ خطاب به معاون سازمان شورا ها و دهیاری ها گفت: آقای قربانی می‌دانید هر تریلی ماسه چند میلیون است؟ به قول آن بنده خدا یا کیل ،کیل نیست یا کیال دزده . شما در خوزستان و بهبهان یکجا نمی بینید راه روستا ذره ای مشکل داشته باشد. اگر شما تمام هزینه های دهیاری های کشور را در پهنوج و دیشموک هزینه کنید نمی توانید مشکلات شان را حل کنید. طسوج یکی از مناطقی است که اگر در یک استانی بود که وزیری می‌داشت امروز پر در آمد ترین منطقه برای آنجا بود. بروید در چاروسا کمر دوغ را ببینید و در بهمئی کوه ماغر را و ... .
از حواشی جالب این نشست میتوان گفت :دکتر قربانی خواهان صحبت نماینده شوراها شد که هیچ کدام از شوراها از هیچ شهرستانی در جلسه حضور نداشت یا آمادگی صحبت نداشت که بعد از ده پانزده دقیقه بالاخره مسولان شهرستان جهت حفظ آبرو و خالی نبودن عریضه یک نفر پیدا کردند و برای دقایقی به صحبت پرداخت.
.همچنین میزان حجم نامه هایی که دهیاران به دکتر قربانی دادند بیش از حد معمول بود. البته که صراحت و صداقت ستودنی دکتر قربانی حاکی از اینست که این نامه ها راه به جایی نخواهند برد و بهتر است دهیاران از ظرفیت هایی که در اختیار دارند بهره ببرند تا اینکه منتظر اتفاقات دیگری باشند.
دکتر علی قربانی ،معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاران کشور در صحبت های طولانی خود به چگونگی شکل گیری شوراها و دهیاری ها و ظرورت وجودی این نهاد های غیر دولتی پرداخت و در لابلای صحبت هایش از تفاهم نامه با پست بانک گفت که هر دهیاری می‌تواند بیش از هشت برابر بودجه اش را وام کم بهره برای تعریف پروژه و عمران و آبادانی در روستا بگیرد آنهم با ضمانت چک خود دهیاری. به درازا کشیدن صحبت های دکتر قربانی در عین حالی که کاملا شیوا و گیرا بود سبب خستگی و کم حوصلگی حاضرین شد که آمده بودند از این خرمن توشه ای برای روستاهایشان ببرند..سید محمد موحد در لابلای صحبت های دکتر قربانی پرید و گفت این صحبت ها را شنیدیم ، بگویید الان چه آورده اید؟ که سبب رد و بدل شدن و ورود امام جمعه به این بحث شد .
.دکتر قربانی در گفتگو با خبرنگاران راجع به این سفر گفت: ما برای هر بخش از شهرستان کهگیلویه بزرگ یک دستگاه ماشین آلات مورد نیاز اهدا میکنیم و اگر بعدا تجهیزات بیشتری خریداری شد نیز برای هر بخش یک دستگاه دیگر نیز اضافه خواهد شد.
از دیگر حواشی قابل توجه نیز می‌توان به تواضع فرماندار کهگیلویه اشاره کرد. با توجه به اینکه تعداد میهمانان و مسولان حاضر در این نشست بالا بود ، طبیعتاً در ردیف اول جا برای همه وجود نداشت که چندین بار سید ایرج کاظمی جو ، جای خود را به میهمانان تازه وارد میداد و در نهایت نیز در صندلی ردیف دوم نشست.

نام شما

آدرس ايميل شما

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

در بحث موشکی من با خلع سلاح ایران موافق نیستم، اما به هر حال، باید در این زمینه، به توافقی ...
ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ باید نشان دهد که می‌تواند به توافقی بهتر از آنچه که بهم زد، با تهران دست یابد.
چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

پرهیز از جملات مخربی مانند «تو همیشه...»، «باشه هر کاری می‌خوای بکن»، «من خوبم» و «چقدر ...
1