تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۵۸
کد مطلب : ۴۴۸۰۱۲
آخرین تحولات بازار سهام؛

بورس در قله ۱۹ ماهه

۰
بورس در قله ۱۹ ماهه
کبنا ؛بورس تهران به حرکت در مسیر صعودی ادامه داد و روز شنبه با ثبت رشد 89/ 0درصد توانست  ضمن عبور از سقف ثبت‌شده در سال‌1400 به بالاترین سطح از مهر99 دست یابد. با ثبت افزایش ارتفاع شاخص‌کل در روز گذشته، فاصله این نماگر از کف اخیر تجربه‌شده در 5 بهمن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه سال‌گذشته به بیش از 30‌درصد رسید. به این ترتیب دومین هدف بورسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در موج سوم «شاخص‌کل» نیز محقق شد و حالا سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران در انتظار عبور دماسنج اصلی تالار شیشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای از مقاومت 6/ 1‌میلیون واحدی هستند. همزمان با این روند رو به رشد، روز شنبه ارزش معاملات خرد سهام در بورس تهران نیز از 5هزار میلیارد‌تومان فراتر رفت تا دومین روز پررونق تالار شیشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای در سال‌جاری رقم بخورد.
شاخص‌کل در قله 19‌ماهه

ششم شهریورماه سال‌گذشته بود که شاخص‌کل بورس تهران در آخرین روز از موج دوم صعودی تجربه شده از ابتدای ریزش 99، در سطح یک‌میلیون و 575‌هزار واحد به معاملات روزانه خود پایان داده بود. این نماگر پس از آن روندی نزولی را در پیش گرفت که تا پنجمین روز از بهمن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه آن سال ‌ادامه داشت. روز شنبه اما این نماگر ضمن عبور از قیمت پایانی ثبت‌شده در سال‌1400، به بالاترین سطح از 22 مهر 99 دست یافت. با این کارنامه ضمن قرارگیری شاخص‌کل سهام در قله 19ماهه، فاصله این نماگر از کف اخیر ثبت‌شده در 5 بهمن سال‌گذشته، از 30‌درصد فراتر رفت تا سومین موج رونق تالار شیشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای در دو سال‌اخیر همچنان تداوم یابد و سهامداران نسبت به فتح ابرکانال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بالاتر امیدوار شوند. این دومین هدف شاخص‌کل بورس تهران در موج صعودی اخیر است. در نخستین هدف، این نماگر توانست ابرکانال 5/ 1‌میلیون واحد که به مقاومتی سخت پیش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روی بورس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بازان تبدیل شده بود را فتح کند و حالا با رسیدن به سقف 1400، دومین هدف صعود سوم شاخص‌کل بورس تهران نیز محقق شد و باید دید آیا این نماگر می‌تواند به سومین هدف خود یعنی مقاومت 6/ 1میلیون واحد نیز دست یابد؟
دومین روز پرارزش بورس 1401
همزمان با دستیابی شاخص‌کل بورس تهران به سطوح تجربه شده در مهر سال‌99، ارزش معاملات خرد سهام نیز در این بازار افزایش یافت و با عبور از محدوده 5500 میلیارد‌تومان، دومین روز پررونق بورس در سال‌جاری را با ارزش دادوستدهای بیش از 5‌هزار میلیارد‌تومان در اختیار گرفت. در مجموع بازار سهام شامل بورس، فرابورس و بازار پایه نیز ارزش سهام دادوستد شده از 7700 میلیارد‌تومان فراتر رفت که از 10 مهر سال‌گذشته نظیری برای آن نمی‌توان یافت.
سکه شانس سهام ریالی
همان‌طور که در روزهای پایانی هفته گذشته نیز مشاهده شد، تغییر سیاست‌های اقتصادی درخصوص نحوه تخصیص دلار 4200‌تومانی به کالاهای اساسی و افزایش نرخ‌های رقم‌خورده برای محصولاتی که در چهار گروه مرغ، تخم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مرغ، روغن و لبنیات جای می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیرند، سبب شده تا شرکت‌های تولیدکننده کالاهای مزبور در کانون توجه سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران بورسی قرار گیرند. این وضعیت روز گذشته نیز ادامه یافت تا زیرمجموعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گروه زراعت، در صدر صنایع پربازده روز شنبه بورس تهران جای گیرند. شرکت‌های زیرمجموعه این گروه که عموما در زمره تولیدکنندگان مرغ و تخم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مرغ جای می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیرند، طولانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین صفوف خرید بورس شنبه را نیز به خود اختصاص دادند.
رویگردانی بورسی از خودرویی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها
خودروسازان برخلاف روند هفته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اخیر، با فشار فروش حداکثری روانه صف‌فروش شدند و در زمره نمادهای با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص‌کل بورس تهران جای گرفتند تا شاخص این صنعت، بیشترین افت روزانه در یک‌ماه گذشته را تجربه کند. به‌نظر می‌رسد به‌جز موانع تکنیکالی بر سر راه برخی سهام خودرویی لیدر، نرسیدن اخبار جدید و موثق از واگذاری سهام تودلی خودروسازان و البته جدی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر شدن آزادسازی واردات خودرو سبب‌شده تا موج‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سواری در سهام زیرمجموعه این گروه تا حدودی از تب و تاب بیفتد.
سیگنال سبز فردوسی
روز شنبه هر چند فضای بازار ارز تهران به دلیل اخبار جدید برجامی و امید به از سرگیری مذاکرات هسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای کاهشی بود اما اسکناس آمریکایی کانال 30‌هزار‌تومان را همچنان حفظ کرد و در سامانه نیما نیز شاهد ورود نرخ دلار به کانال 25‌هزار‌تومان بودیم. دو سیگنالی که به گفته کارشناسان، حتی در صورت افت قیمت جهانی کالاهای پایه، می‌توانند به افزایش جذابیت سهام گروه‌های کامودیتی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌محور بورس تهران برای سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران کمک برسانند.
تورم؛ ریسک یا فرصت؟
بررسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نشان می‌دهد اتفاقا درخشان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین عملکردهای ثبت‌شده در بورس‌های پیشرفته دنیا در زمانی رخ داده که تورم کاهشی بوده است و بالعکس هر سیگنالی از افزایش نرخ تورم به سقوط دسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمعی قیمت‌ها در این بازارها انجامیده است. به‌عنوان نمونه اواخر آبان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌1400 بود که شاهد هراس بورس‌های جهانی از افزایش 3/ 0‌درصدی تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در ۱۲‌ماه منتهی به اکتبر بودیم. شرایطی که سبب ریزش دسته‌جمعی بورس‌های جهانی شد. در وال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌استریت همه شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ریزشی بودند. شاخص «داوجونز اینداستریال اوریج» نیز با ریزش حدود ۶/ ۰‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درصدی مواجه شد. شاخص «اس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اندپی ۵۰۰» ۳/ ۰درصد افت کرد. دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» ۳/ ۰‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌درصد عقب نشست. در بورس‌های اروپایی نیز شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن با ۵/ ۰درصد کاهش نسبت به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روز قبل مواجه شد. بورس‌های آسیایی نیز به افزایش تورم واکنش منفی نشان دادند و شاخص «نیک‌کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن ۴/ ۰درصد و شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنگ ۲۵/ ۰درصد
عقب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نشینی کردند این اتفاق در هفته‌های اخیر نیز مجددا تجربه شد؛ چرا‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که همه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دانند رشد تورم موجب بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ثباتی اقتصادی، از کار افتادن بخش واقعی اقتصاد و تردید سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری می‌شود و این به‌معنای کاهش رشد بخش واقعی بنگاه‌های اقتصادی است. بررسی رفتار 30 ساله بورسی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها اما نشان می‌دهد در هر زمانی که شاهد افزایش تورم بودیم، پس از یک وقفه کوتاه، نماگرهای بورسی نیز رو به صعود گذاشته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند. از این منظر می‌توان میان رشد تورم و صعود سهام در ایران رابطه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای مستقیم در نظر گرفت. البته باید توجه داشت ریسک بالای نگهداری پول در دوره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تورمی است که سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را روانه چنین بازار پرریسکی می‌کند و همزمان رشد نرخ دلار، بورس‌کالایی تهران را با رشد دماسنج‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اصلی خود همراه می‌کند. این رشد اما همواره رشدی موقتی بوده که با کوچک‌ترین تلنگری مسیری عکس را برمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گزیند. همانند اتفاقاتی که در دو سال‌گذشته بسیاری از سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران را نقره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌داغ کرد. موضوعی که در صورت تکرار باید مورد‌توجه سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران قرار گیرد، چراکه رشد ناشی از افزایش تورم، رشدی اسمی و ناشی از افزایش نرخ‌ها بوده و نمی‌تواند پایدار بماند.
بازگشت خریداران حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
در روزی که شاخص‌کل بورس تهران با رشد 89/ 0‌درصدی همراه شد، تالار شیشه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای شاهد بازگشت سهامداران خرد به زمین خرید سهام بود. در این روز سهامی به ارزش 61 میلیارد‌تومان از پرتفوی حقوقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها به سبد سهام حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها افزوده شد. در این میان از 39 صنعت فعال بورسی، 17 گروه شاهد ورود سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های حقیقی به زیرمجموعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خود بودند. در صدر این صنایع اما پتروشیمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها جای گرفتند که روز شنبه میزبان 54‌میلیارد و 876‌میلیون ‌تومان سرمایه حقیقی بودند، پس از آن دارویی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها با خالص ورود 52‌میلیارد و 798‌میلیون ‌تومانی سرمایه‌های خرد همراه شدند. سیمان دیگر صنعتی بود که روز شنبه در لیست خرید حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها جای گرفت و شاهد جابه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جایی سهامی به ارزش 42‌میلیارد و 313‌میلیون ‌تومان در مسیر حقوقی به حقیقی بود. در گروه زراعت و محصولات غذایی نیز با توجه به افزایش نرخ‌های اخیر، در مجموع با خالص خرید 44 میلیارد‌تومانی حقیقی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در جریان دادوستدهای روز شنبه همراه شدند. در آنسوی بازار اما 22 صنعت شاهد خروج سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خرد بودند. در صدر این صنایع خودروسازان قرار داشتند که جابه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جایی سهامی به ارزش 58‌میلیارد و 287‌میلیون ‌تومان در مسیر حقیقی به حقوقی را نظاره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گر بودند. بانکی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نیز در روندی مشابه شاهد خالص خروج 28‌میلیارد و 598‌میلیون ‌تومانی سهامداران خرد در زیرمجموعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خود بودند.   
بورس شنبه از دریچه آمار
در روزی که شاخص‌کل بورس تهران با افزایش 89/ 0‌درصدی همراه شد، از 328 نماد معامله‌شده، قیمت پایانی 225 سهم (69 درصد) مثبت بود و در مقابل 96 سهم (29 درصد) در سطوح منفی دادوستد شدند. در این بازار 98 نماد (30 درصد) صف خریدی به ارزش 775 میلیارد‌تومان تشکیل دادند اما در مقابل شاهد شکل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری صف‌فروش در 11 نماد بورسی (3 درصد) به ارزش 334میلیارد‌تومان بودیم. در این روز سهامداران حقیقی نیز با بازگشت به زمین خرید سهام، خالص ورود 61 میلیارد‌تومان را رقم زدند.
در فرابورس ایران اما در روزی که آیفکس رشد 84/ 0‌درصدی را ثبت کرد، 143 نماد معامله شدند که در این میان قیمت 102 سهم (71 درصد) مثبت و 39 سهم (27 درصد) منفی بود. در این بازار 52 نماد (36 درصد) صف خریدی به ارزش 310 میلیارد‌تومان تشکیل دادند و در مقابل شاهد شکل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری صف‌فروش در یک نماد فرابورسی (کمتر از یک درصد) به ارزش 444‌میلیون‌تومان بودیم. بازار پایه نیز روز چهارشنبه میزبان دادوستد 154 نماد بود. در این میان 98 سهم (64درصد) مثبت ماندند و در مقابل شاهد 53سهم (34درصد) در محدوده منفی بودیم. در این بازار نیز 71نماد (46درصد) صف خریدی به ارزش 154 میلیارد‌تومان شکل دادند و صف‌فروش در این بازار به 21نماد (14درصد) با ارزشی بالغ 2میلیارد‌تومان اختصاص پیدا کرد.
شاخص بورس تعدیل شد / خروج سهامداران حقیقی از پالایشی‌ها
در معاملات روز یکشنبه، بیست و پنجم اردیبهشت 1401، شاخص کل بورس پایتخت با ریزش 5 هزار و 431 واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و 572 هزار و 979 واحد رسید.  
اما شاخص هم وزن بورس با رشد 325 واحدی در سطح 444 هزار و 972 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 87 واحد پائین آمد و در سطح 21 هزار و 489 واحد قرار گرفت. 
در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 319 نماد رشد قیمت داشتند و 300 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 51 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 49 درصد بازار افت قیمت داشتند. 
جریان پول حقیقی
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 281 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 44 میلیارد تومان بود. پس از شپنا، نمادهای شتران (شرکت پالایش نفت تهران) و وبملت (بانک ملت) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. شبندر، شستا و فملی نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. 
بورس
نمادهای پیشران
امروز نمادهای «شپنا»، «فملی» و «فولاد» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای «وامید»، «تاصیکو» و «تیپیکو» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. 
در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «شگویا» و «غصینو» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «شرانل»، «صبا» و «تجلی» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.  
در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس آسیاتک صدرنشین است و خساپا و شستا در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز فزر، کرمان و آریا پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.
رشد ارزش معاملات 
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 12 هزار و 284 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 464 میلیارد تومان بود که 12 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد. 
امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 9.5 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 8 هزار و 601 میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در 8 ماه اخیر است.
کاهش ارزش صف‌های پایانی بازار
در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 92 درصد کاهش یافت و 26 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 66 درصد افت کرد و در رقم 342 میلیارد تومان ایستاد. 
امروز نماد خپارس (شرکت پارس خودرو) با صف‌ خرید 45 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از خپارس، نمادهای حگهر (شرکت حمل و نقل گهر ترابر سیرجان) و تجلی (شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات) بیشترین صف خرید را داشتند. 
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد غدام (شرکت خوراک دام پارس) تعلق داشت که ارزش آن 6 میلیارد تومان بود. پس از غدام، نمادهای شوینده، غصینو، فلوله و دروز بیشترین صف فروش را داشتند. 
نقشه بازار سهام بر مبنای ارزش معاملات
بورس

پررونق‌ترین روز بورس در 8 ماه گذشته
اکوایران: در روز یکشنبه شاخص‌های بورس صعود کردند و شاهد چهارمین روز صعودی شاخص هم وزن بودیم.

پررونق‌ترین روز بورس در 8 ماه گذشته / خساپا سهم پرمعامله بازار

امروز در یک ساعت ابتدایی معاملات روند شاخص کل بورس پرنوسان بود. در 10 دقیقه ابتدایی صعود کرد و پس از آن به شدت نزول کرد و بیش از 7 هزار واحد پائین آمد. در ادامه سمت تقاضای بازار تقویت شد و شاخص کمی بالا آمد اما نتوانست بالاتر از سطح دیروز بایستد.
در پایان معاملات شاخص کل نسبت به روز شنبه 5 هزار و 431 واحد نزول کرد و به سطح یک میلیون و 572 هزار و 979 واحد رسید. 
شاخص هم وزن در پایان معاملات امروز 325 واحد نسبت به روز شنبه بالا آمد و در رقم 444 هزار و 972 واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس هم قرمزپوش شد و 87 واحد افت کرد و به رقم 21 هزار و 489 واحد رسید.
بورس
دو سمت سبز و قرمز بازار
در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 319 نماد رشد قیمت داشتند و 300 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 51 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 49 درصد بازار افت قیمت داشتند. 
خروج پول حقیقی
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 281 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 44 میلیارد تومان بود. پس از شپنا، نمادهای شتران (شرکت پالایش نفت تهران) و وبملت (بانک ملت) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. شبندر، شستا و فملی نیز در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. 
لیدرهای بازار سهام
امروز نمادهای «شپنا»، «فملی» و «فولاد» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای «وامید»، «تاصیکو» و «تیپیکو» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. 
در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «شگویا» و «غصینو» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «شرانل»، «صبا» و «تجلی» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.  
در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس آسیاتک صدرنشین است و خساپا و شستا در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز فزر، کرمان و آریا پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.
مازاد تقاضا در پایان معاملات یکشنبه
در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 92 درصد کاهش یافت و 26 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 66 درصد افت کرد و در رقم 342 میلیارد تومان ایستاد. 
امروز نماد خپارس (شرکت پارس خودرو) با صف‌ خرید 45 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از خپارس، نمادهای حگهر (شرکت حمل و نقل گهر ترابر سیرجان) و تجلی (شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات) بیشترین صف خرید را داشتند. 
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد غدام (شرکت خوراک دام پارس) تعلق داشت که ارزش آن 6 میلیارد تومان بود. پس از غدام، نمادهای شوینده، غصینو، فلوله و دروز بیشترین صف فروش را داشتند. 
رشد ارزش معاملات 
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 12 هزار و 284 میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 464 میلیارد تومان بود که 12 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد. 
امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش 9.5 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 8 هزار و 601 میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در 8 ماه اخیر است.
خساپا در صدر جدول معاملات
در معاملات امروز نماد خساپا (شرکت سایپا) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را نیز به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 278 میلیارد تومان بود. 
پس از خساپا، سیمرغ بیشترین ارزش معاملات را داشت و خگستر رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن دو نماد شپنا و خودرو در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.
در جدول حجم معاملات نیز سهام خساپا با تعداد یک میلیارد و 282 میلیون و 447 هزار و 728 سهم در صدر قرار گرفته است. شستا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به خودرو تعلق داشت. دو نماد خگستر و خپارس نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند. 
بورس
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما

دلجویی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از معلمی که سیلی خورده بود

دلجویی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش از معلمی که سیلی خورده بود

در روزهای اخیر «فریدون گودرزی»  معلم البرزی توسط یکی از همسایگان مدرسه شیخ فضل الله نوری ...
اتهام همکاری معلمان بازداشتی با منافقین صحت ندارد/ پیگیری قضایی خواهیم کرد

اتهام همکاری معلمان بازداشتی با منافقین صحت ندارد/ پیگیری قضایی خواهیم کرد

وکیل محمد حبیبی و 3 تن از معلمان بازداشتی با تکذیب اتهام همکاری آنان با گروهک منافقین،...
شکر تلخ

شکر تلخ

دلار ارزان واردات، قیمت پایین کالا و قاچاق کلیدواژه‌هایی هستند که دولت با آن قیمت‌ها ...
1