تاریخ انتشار
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۴۷
کد مطلب : ۴۹۵۰۶۷
کبنا گزارش می‌دهد

تصاویر و فیلم | سفر مسئولان شهرستانی به روستاهای دورافتاده باشت: بوی تند فاضلاب و حشرات مزاحم؛ چالش‌های زندگی در روستای آب کنارو / اختلالات مخابراتی در روستای خان احمد / ساکنان ده شیخ: زیرساخت‌های ضعیف، زندگی روزمره را دشوار کرده است

۲
کبنا ؛
فرماندار شهرستان باشت، به همراه جمعی از مسئولان شهرستانی، در سفری به روستاهای دورافتاده این شهرستان، از نزدیک به بررسی مشکلات و چالش‌های ساکنان این مناطق پرداخت.
به گزارش کبنا، در این بازدید، اهالی روستاهای مختلف باشت، توسعه زیرساخت‌های اساسی را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مطالبات خود از مسئولان مطرح کردند. ساکنان این مناطق که به دلیل دوری از مرکز شهرستان با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند، در این دیدارها به بیان کمبودها و چالش‌های زندگی خود پرداختند و مسئولان نیز با صبر و حوصله مشکلات را شنیده و وعده‌هایی برای حل این مسائل دادند.
آب آشامیدنی: مطالبه نخست اهالی
مردم روستاهای بخش مرکزی باشت، با تأکید بر اهمیت آب آشامیدنی به‌عنوان یکی از نیازهای اساسی زندگی، از مسئولان خواستند تا برای بهبود دسترسی به این منبع حیاتی چاره‌اندیشی کنند. یکی از اهالی روستای تلچگاه، خانم مظفری، به کمبود شدید آب در روستاهای مختلف از جمله آبدهگاه، نارگ موسی، کزنگان، دم تنگ، پنبه‌زار و لار اشاره کرد و گفت: «مردم برخی از این روستاها تنها ۲ ساعت در هر پنج روز به آب دسترسی دارند که این امر زندگی اهالی را با چالش‌های زیادی مواجه کرده است.»
وی همچنین بیان کرد: « بسیاری از اهالی روستاهای باشت برای تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز خود ناچار به استفاده از چشمه‌ها هستند که نه‌تنها وقت زیادی از آنان می‌گیرد، بلکه به سختی‌های زندگی آنان نیز می‌افزاید.»
نوسانات برق: چالشی دیگر
از دیگر مشکلات مطرح‌شده، نوسانات برق در روستاها بود که یکی از ساکنان روستای نارگ موسی، خانم باقری، به آن اشاره کرد. وی گفت: «نوسانات برق به علت فرسودگی تجهیزات زیرساخت‌های شبکه برق است و این موضوع در روزهای گرم تابستان به شدت آزاردهنده است.» او همچنین بر لزوم اجرای کامل طرح هادی در این روستا تأکید کرد و خواستار توجه مسئولان به این موضوع شد.
مشکلات زیرساختی
سید علی حسینی، یکی از ساکنان روستای سرابیز، نبود جاده بین مزارع را از مشکلات اساسی مردم این روستا ذکر کرد و افزود: «نبود جاده بر روند کشت و کار در مزارع تأثیر منفی گذاشته و مشکلاتی برای کشاورزان به وجود آورده است.» همچنین سید ولی حسینی‌زاده، از اهالی روستای شاه زینعلی، از ضعف زیرساخت‌هایی مانند کانال‌های مهار آب‌های سطحی گلایه کرد و گفت: «این نقصان باعث آب‌گرفتگی خانه‌های اهالی در هر بارندگی می‌شود و زندگی روزمره ما را تحت تأثیر قرار داده است.»
اقدامات فرماندار
بهنام برازنده، فرماندار شهرستان باشت، در پاسخ به این مطالبات، به ضرورت مدیریت صحیح منابع آب اشاره کرد و گفت: «استفاده از آب آشامیدنی برای آبیاری درختان یکی از دلایل کمبود آب در روستاهای این شهرستان است. به همین منظور، تیم‌هایی برای پیشگیری از استفاده آب در مصارف غیرآشامیدنی تشکیل خواهیم داد.» وی همچنین از طرح تعویض لوله‌های شبکه انتقال آب روستاهای بخش مرکزی باشت خبر داد و تأکید کرد که هدرروی آب باید به حداقل برسد.
وی افزود: «آب ۲۲ روستای بخش مرکزی باشت از یک حلقه چاه تأمین می‌شود و در حال تلاش و پیگیری برای اخذ مجوز چند حلقه چاه دیگر هستیم تا بتوانیم مشکل کمبود آب را به‌طور مؤثرتری حل کنیم.»
مشکلات دیگر روستاها
در ادامه، فرماندار باشت به روستای آب کنارو رفت و از مشکلات ساکنان این روستا در خصوص تعریض و بهسازی کانال‌های آب مطلع شد. اهالی این روستا از عدم تکمیل پروژه‌های عمرانی و مشکلات ناشی از بوی نامطبوع و حشرات مزاحم گلایه کردند. یکی از اهالی این روستا، گرجی، در گفت‌وگو با کبنا نیوز اظهار کرد: «بوی تند و زننده این دامداران در برخی ساعات، به ویژه در شب، آسایش خانواده‌ها را مختل کرده است. وجود حشرات موذی نظیر مگس و پشه نیز زندگی در این مکان را غیرقابل تحمل کرده است.»
دارابی، یکی دیگر از اهالی این روستا، با ابراز گلایه از همنشینی با دامداران و سلب آسایش اطرافیان، تأکید کرد: «اگر امکان فروش تمامی مستغلات وجود داشت، لحظه‌ای تأمل نکرده و برای رفاه و آرامش خانواده این محل را ترک می‌کردم، اما قرارگیری در حریم دامداران این امکان را سلب کرده است.»
مشکلات اینترنت و تلفن همراه
اهالی روستای خان احمد نیز از قطعی اینترنت و اختلال در آنتن‌دهی تلفن همراه گلایه‌مند بودند. یکی از ساکنان این روستا گفت: «اینترنت یکی از ضروری‌ترین امکانات برای ماست و امیدواریم مسئولان هر چه سریع‌تر به این مشکل رسیدگی کنند.» وی افزود: «در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی در سطح استان و شهرستان باشت برای توسعه شبکه‌های مخابراتی صورت گرفته، اما همچنان مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.»
مشکلات آسفالت در روستای ده شیخ
فرماندار همچنین به روستای ده شیخ رفت، جایی که اهالی از نبود آسفالت در خیابان‌ها و کوچه‌ها گلایه داشتند. یکی از ساکنان این روستا گفت: «خیابان‌های ما در حسرت آسفالت مانده و این موضوع در روزهای بارانی مشکلاتی برای تردد خودروها و ساکنان به وجود آورده است. عدم توجه به زیرساخت‌ها یکی از ابتدایی‌ترین حقوق شهروندی در جوامع روستایی است.»
با توجه به مشکلات مطرح‌شده و نیازهای اساسی ساکنان این روستاها، امید است که مسئولان با جدیت بیشتری به این مسائل رسیدگی کرده و گام‌های مؤثری در راستای بهبود کیفیت زندگی در این مناطق بردارند. این سفر به روستاهای دورافتاده باشت نشان‌دهنده عزم مسئولان برای رسیدگی به مشکلات مردم و تلاش برای بهبود شرایط زندگی در این مناطق محروم بود.
مشکلات بخش مرکزی بیش از حد انتظار است
فرماندار باشت ضمن بازدید از روستا‌های تابعه شهرستان باشت گفت: مشکلات بخش مرکزی بیش از حد انتظار است و انتظار حمایت استاندار کهگیلویه و بویراحمد و نماینده مردم شهرستان‌های گچساران و باشت را می‌طلبد.
به گزارش کبنا، بهنام برازنده در حاشیه بازدید از روستا‌های بخش مرکزی و بوستان گفت: بازدید از روستای خان احمد بخش بوستان و روستا‌های بخش مرکزی انجام گرفت.
برازنده اظهار کرد: کار‌هایی که انجام شده تا سال ۹۸ بوده و بعد از آن کاری انجام نگرفته و ندیده‌ایم کاری انجام شده باشد.
فرماندار باشت بیان کرد: مردم در خصوص مشکلات شبکه آب و کم آبی خواسته‌هایی داشتند، در خصوص آنتن دهی مقرر شده مخابرات بررسی لازم را انجام دهد.
برازنده افزود: بعضی از روستا‌ها مشکل جداول، جاده یا مشکل معابر داشتند، اهالی روستا‌های فاقد دهیاری مشکلاتی عنوان کردند که باید از اعتبارات روستا‌های فاقد دهیاری مشکلاتشان حل شود، و مشکلات روستا‌های دارای دهیاری نیز از اعتبار دهیاری مرتفع شوند.
برازنده گفت: احداث دو پارک محله‌ای برای روستا‌های باشت در نظر گرفته شده است.
وی افزود: علارغم اینکه تعداد دانش‌آموز در روستا کم است، ولی امکانات در شأن دانش‌آموزان نیست که ان‌شاء الله با کمک نوسازی مدارس و خیرین این مشکلات باید مرتفع شود.
وی بیان کرد: مشکلاتی مثل ساماندهی رودخانه‌ها، جاده دسترسی بین مزارع، دیواره‌های حائل، کانال دفع آب‌های سطحی از اعتبارات دهیاری‌ها خارج است، و‌امیدواریم که این پروژه‌ها از محل عتبارات سال آینده و اعتبارات بحران تأمین اعتبار شوند.
برازنده با بیان اینکه برخی از پروژه‌های کوچک و کوتاه مدت نیاز به اعتبارات چندانی ندارند، اظهار کرد: سعی خواهیم کرد با برنامه‌ریزی منظم به این پروژه‌های کوچک در بخش بوستان جامه عمل بپوشانیم.
وی با اشاره به مشکلات روستا‌های حوزه مرکزی گفت: از روستا‌های شاه بهرام، کوهسرک و شادگان و... بازدید داشتیم، متأسفانه مشکلات بیشتر از چیزی بود که تصور می‌کردیم، مشکلات طرح هادی، نحوه اجرای طرح هادی، نبود زبرساخت‌های آب و برق و گاز در این مناطق، فراوان و فراتر از انتظار بود.
برازنده تأکید کرد: نیاز به عزم جدی و برنامه‌ریزی مداوم برای حل این مشکلات وجود دارد، از مجموعۀ مدیران استانی و استاندار محترم و نماینده محترم شهرستان‌های گچساران و باشت انتظار داریم که بصورت ویژه این معضلات را ببینند.
فرماندار باشت با اشاره به اینکه نیازمند تقویت بنیاد مسکن در شهرستان باشت هستیم، افزود: باید به این موضوع ورود کنیم که عمق مشکلات کم و ریشه دار نشوند.
فیلم| اهالی روستای ده شیخ، اولین مشکل ما طرح هادی است
فیلم| مشکلات فضای ورزشی
فیلم| مشکلات روستای آب غورک خان‌احمد
فیلم| چهار مشکل عمده ده شیخ خان احمد
فیلم| وضعیت راه‌های روستایی
فیلم| بی‌توجهی بهزیستی به جامعه معلولین ساکن در روستاها
   
   
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
خدا قوت فرماندار مردمی پای کار
در نشست خبری پزشکیان و پوتین چه گذشت؟

در نشست خبری پزشکیان و پوتین چه گذشت؟

در مذاکرات امروز چگونگی گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو کشور مورد رایزنی قرار گرفت،...
متن سند توافق آتش بس بین اسرائیل و حماس

متن سند توافق آتش بس بین اسرائیل و حماس

توافق چهارشنبه شب رژیم اسرائیل و حماس برای آتش بس و تبادل اسرا شامل سه مرحله با هدف پایان ...
مردم نباید در ادارات سرگردان شوند

مردم نباید در ادارات سرگردان شوند

فتاح محمدی، معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، در آیین معارفه فرماندار ...
1