تاریخ انتشار
جمعه ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۳۰
کد مطلب : ۴۹۸۱۰۴
رئیس قوه قضاییه در نشست مشترک شورای‌عالی قوه قضاییه مطرح کرد

فیلم | محسنی اژه‌ای: مدیری که از عهده وظایف خود بر نمی‌آید را بدون رودربایستی جابجا کنیم / تشویق را به آخر سال موکول نکنیم / نحوه برخورد با فساد و اشتباه باید متفاوت باشد

۰
فیلم | محسنی اژه‌ای: مدیری که از عهده وظایف خود بر نمی‌آید را بدون رودربایستی جابجا کنیم / تشویق را به آخر سال موکول نکنیم /  نحوه برخورد با فساد و اشتباه باید متفاوت باشد
کبنا ؛رئیس قوه قضاییه در نشست مشترک شورای‌عالی قوه قضاییه با رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها گفت: بدون تعارف و رودربایستی آن مدیران را که دارای ضعف و نقصان هستند تغییر دهید.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام و‌المسلمین محسنی اژه‌ای امروز پنجشنبه (۲۱ فروردین) طی سخنانی در نشست مشترک شورای‌عالی قوه قضاییه با رؤسای کل دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها، ضمن تبریک مجدد سال نو و قدردانی از مقامات قضایی در سراسر کشور به جهت اهتمام آنها به امر تسهیل و تسریع خدمات‌رسانی حقوقی و قضایی به مردم، توصیه‌هایی ۱۶ گانه را برای در دستور کار قرار دادن در سال ۱۴۰۴ خطاب به آنها مطرح کرد و در همین راستا اظهار داشت: نقش مدیران در همه دستگاه‌ها به‌ویژه دستگاه قضایی یک نقش کلیدی و مبنایی است؛ شما مقامات قضایی به مدیران زیر مجموعه خود کمک کنید تا نواقص خود را برطرف کنند و چنانچه این نواقص برطرف نشد، بدون تعارف و رودربایستی آن مدیران را که دارای ضعف و نقصان هستند تغییر دهید. 
مدیری که از عهده وظایف خود بر نمی‌آید را بدون رودربایستی جابجا کنیم/ تشویق را به آخر سال موکول نکنیم
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: مقامات قضایی بر زیر مجموعه‌های خود نظارت مستمر و میدانی داشته باشند و نقاط قوت و ضعف زیر مجموعه‌های خود را احصا کنند؛ این ویژگی در برخی از مقامات قضایی ما بارز و برجسته است، اما متاسفانه برخی از مسئولان قضایی نیز از این ویژگی بی‌بهره‌اند و فقط اسم مدیریت را یدک می‌کشند.
رئیس دستگاه قضا گفت: مقامات و مدیران قضایی باید برنامه‌محور باشند و بر مبنای برنامه‌ای مدون عمل کنند؛ مقامات و مدیران قضایی به‌ویژه در عمل به مفاد سند به‌روزشده تحول و تعالی قوه قضاییه اهتمام داشته باشند.
رئیس عدلیه بیان داشت: مقامات و مدیران قضایی باید در برابر شرایط و اقتضائات روز، منعطف باشند و این قابلیت را داشته باشند که رویه‌ها و رویکرد‌های خود را روز آمد و یا اصلاح کنند.
قاضی‌القضات افزود: بعضاً بخش‌هایی از کشور توقعات و انتظاراتی از قوه قضاییه دارند که این توقعات و انتظارات ورای وظایف ذاتی قوه قضاییه است؛ در این رابطه مقامات و مدیران قضایی مسئولیت دارند تا اقدام به تبیین‌گری و آگاهی بخشی کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: کلیه‌ی بخش‌ها و مراجع در قوه قضاییه باید در قبال مسائل قابل‌پیش‌بینی، برنامه‌ریزی‌های پیشگیرانه داشته باشند. یکی از این مسائل قابل پیش‌بینی، عبارت از مقولات امنیتی است. در این رابطه بخش‌های ذی‌صلاح در دستگاه قضایی با نهاد‌های مربوطه در خارج از قوه قضاییه، نهایت همکاری و هماهنگی را داشته باشند.
خواب‌هایی که دشمنان برای ایران دیده‌اند تعبیر نخواهد شد
تاکید داریم که بخش‌های ذی‌صلاح در دستگاه قضایی در قبال کلیه مسائل قابل پیش‌بینی ورود فعالانه‌تری داشته باشند. باید توجه داشت که دشمنان برای مخدوش کردن امنیت مردم ما برنامه‌ریزی کرد‌ه‌اند؛ اکنون قلدری در امریکا سر کار است (که پیش بینی آن است که دوام نمی‌آورد) و ان‌شاءالله خواب‌هایی که برای ایران دیده‌اند تعبیر نخواهد شد.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: دادستان کل کشور را مامور کرده‌ایم تا برنامه‌ای مدون در خصوص اقدامات قوه قضاییه جهت تحقق شعار سال ناظر بر سرمایه‌گذاری برای تولید، تدوین و تنظیم کند.
شما مقامات قضایی در سراسر کشور در این راستا به دادستانی کل کشور مشورت دهید. ما در قوه قضاییه برای تحقق شعار سال باید یک سری کار‌ها را انجام دهیم و از انجام یک سری کار‌ها پرهیز کنیم؛ در واقع وظایف ما در این حیطه هم ایجابی و هم سلبی است.
رئیس دستگاه قضا گفت: مقامات قضایی در سراسر کشور در راستای تحقق شعار سال ناظر بر سرمایه‌گذاری برای تولید، ستاد‌ها و بخش‌های مرتبط با اقتصاد مقاومتی را فعال‌تر کنند. 
رئیس عدلیه تصریح کرد: صیانت و احیای حقوق عامه در سال جدید با جدیت بیشتری دنبال شود و در همین راستا مقامات قضایی در سراسر کشور، شورا‌های حفظ حقوق بیت‌المال را تقویت کنند.
رئیس عدلیه بیان داشت: مقامات قضایی در سراسر کشور نشست‌ها و جلسات هم‌اندیشی مستمری با سایر مسئولان و مقامات استان‌های متبوع خود داشته باشند و مبادرت به شناسایی استعدادها، ظرفیت‌ها و مشکلات خاص استان‌های خود کنند و به همراه مقامات استانی به یک اشتراک نظر در خصوص رفع و حل مشکلات استان متبوع خود نائل شوند. جذب سرمایه‌گذاری در استان‌ها یک ضرورت غیر قابل انکار و امری منطبق با شعار سال است؛ در این راستا ممکن است در روش‌ها و تاکتیک‌ها میان مسئولان استانی اختلاف‌نظر وجود داشته باشد؛ شما مقامات قضایی در سراسر استان‌های کشور تلاش خود را معطوف گردانید تا این اختلاف‌نظر‌ها را رفع کنید و امر دارای اولویت جذب سرمایه‌گذاری را منطبق با موازین قانونی‌ای که وجود دارد محقق سازید.
نکته مهم رئیس قوه قضاییه در باب مسئله پیشگیری: معاون پیشگیری و دادستانی کل در جایگاه متولی قرار نگیرند
قاضی‌القضات تصریح کرد: شما مقامات قضایی در سراسر استان‌های کشور باید بخش‌ها و واحد‌های مرتبط با پیشگیری از وقوع جرم را فعال‌تر کنید؛ البته در اینجا ذکر این نکته ضروری است که مسئولیت قوه قضاییه و معاونت پیشگیری این قوه آن است که دستگاه‌های مسئول در امر پیشگیری از وقوع جرم در کشور را به حرکت درآورد؛ چرا که خود قوه قضاییه و نهاد‌های زیر مجموعه آن نمی‌توانند متولی کلیه امور مرتبط با پیشگیری در کشور باشند.
رئیس قوه قضاییه: نحوه برخورد با فساد و اشتباه باید متفاوت باشد
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای اظهار کرد: همانطور که بار‌ها تاکید کرده‌ایم مقامات قضایی میان فساد، خطا و زمین خوردن یک فرد که ممکن است یک سرمایه‌گذار تولیدی باشد تفکیک قائل شوند. همگان باید به فرد زمین خورده کمک کنیم و به فرد خطاکار نیز مدد رسانیم که به جبران مافات بپردازد. اما در قبال فرد مفسد، قاطعانه و بدون اغماض و بدون هرگونه تبعیض برخورد‌های لازم را داشته باشیم. به هیچ وجه نباید اینگونه باشد که میان مفسدین تفکیک و تمیز قائل شویم و ضرورت دارد با کلیه‌ی مفسدین قاطعانه و قانونی برخورد کنیم؛ همچنین چنانچه یک کارگزار حکومتی در یک فساد دخیل و شریک بود، برخورد ما باید قاطعانه‌تر باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای: از شماتت نترسید
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: مقامات قضایی در سراسر استان‌های کشور پرونده‌های تخلف و فساد را تا آخر پیگیری کنند و به تعیین تکلیف این پرونده‌ها بپردازند؛ به هیچ وجه نباید اینگونه باشد که پرونده‌های فساد گشوده شوند و پس از مدتی پیگیری، به بایگانی سپرده شوند. پرونده‌های فساد و قاچاق به‌ویژه قاچاق سازمان‌یافته را تا آخر پیگیری کنید و اجازه ندهید هیچ پرونده‌ای نیمه‌کاره بماند. شما مقامات قضایی در خلال رسیدگی به پرونده‌های قضایی به ویژه پرونده‌های فساد نهایت قاطعیت را به خرج دهید و از سرزنش سرزنشگران نهراسید.
رئیس دستگاه قضا گفت: در سال گذشته اقدامات بزرگی برای ایجاد دادگاه‌های صلح انجام گرفت. تاکید من آن است که شما مقامات قضایی به گسترش دادگاه‌های صلح کمک کنید و اشکالاتی که در این زمینه وجود دارد را رفع کنید. باید توجه داشت که ایجاد و گسترش دادگاه‌های صلح به معنای حذف و انحلال شورا‌های حل اختلاف نیست بلکه بالعکس وظایف و مسئولیت‌های این شورا‌ها در زمینه‌های میانجیگری، صلح و سازش و توسعه امر داوری، بیشتر نیز شده است. 
رئیس علیه اظهار داشت: مقامات قضایی اهتمام ویژه‌ای نسبت به صیانت از زیر مجموعه خود داشته باشند و امور فرهنگی را برای جلوگیری و پیشگیری از غلطیدن اعضای زیر مجموعه خود به وادی تخلف و فساد، توسعه و گسترش دهند.
قاضی‌القضات بیان داشت: مقامات قضایی نظارت ویژه‌ای را بر قرار‌های تأمینی صادره در دادسرا‌ها و شعبات اجرای احکام و زندان‌ها داشته باشند. فردی که زندان رفتن و بازداشته شدنش ضرورتی ندارد را به زندان و بازداشتگاه نفرستید؛ این توصیه را از حیث کاهش جمعیت زندان‌ها مطرح نمی‌کنم چرا که معتقدیم متهم و مجرمی که ضرورت دارد را باید به بازداشتگاه و زندان هدایت کرد، بلکه تاکید ما آن است که در موعد صدور قرار‌های تأمین کیفری، به گونه‌ای اتخاذ تدبیر شود که اگر ضرورتی ندارد، هیچ متهمی به زندان فرستاده نشود.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای خاطر نشان کرد: روسای کل دادگستری‌ها و در نقاطی دادستان‌ها در قبال ماده ۱۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری ناظر بر ممنوعیت کنترل ارتباطات مخابراتی افراد و شرایط و ضوابط سختگیرانه این امر در موارد لازم و ضروری، دارای مسئولیت هستند، فلذا واجب است که به این مهم، اهتمام ویژه داشته باشند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنانش در این نشست، با اشاره به استمرار جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی با حمایت امریکای جنایتکار و برخی دیگر از دوّل غربی بزرگ‌ترین و فجیع‌ترین جنایات را در فلسطین و غزه مرتکب می‌شود. در این آزمون بزرگ، مجامع بین‌المللی بسیار روسیاه شدند و نتوانستند کار موثر و مفیدی برای توقف جنایات اسرائیل در غزه انجام دهند و با کمال تأسف برخی از کشور‌های اسلامی نیز امتحان خوبی در این آزمون پس ندادند. در مقابل، نیرو‌های مقاومت و مردم فلسطین و غزه، در این امتحان بسیار روسفید شدند و نشان دادند که یکی از مصادیق روشن آیه شریفه «وَجاهِدوا فِی اللَّهِ حَقَّ جِهادِه» می‌باشند.
رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به توطئه‌ها و مکاید دشمنان برای به زانو درآوردن ملت ایران در سالی که گذشت، گفت: دشمن در سالی که گذشت تلاش زیادی را به خرج داد تا معیشت و آرامش مردم ایران اسلامی را بر هم بزند، اما به حول و قوه الهی و در نتیجه تلاش و مجاهدت همه مردم و بخش‌های مسئول در کشور، دشمن در نیل به این توطئه و غرض خود ناکام ماند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه حجت الاسلام والمسلمین «خلیلی» معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: ما باید بهترین و روزآمدترین روش‌ها را برای دستیابی به عدالت انتخاب کنیم. 
وی افزود: سنجه‌ها نشان می‌دهند که اقدامات دستگاه قضا در دوره اخیر از آنجا که متناسب با اهداف از پیش تعیین شده و همراه با دقت علمی انجام شده‌اند، ما را به عدالت نسبی، نزدیک و نزدیک‌تر کرده‌اند. 
معاون اول عدلیه گفت: بزرگترین تحول ساختاری که در نظام قضایی کشور ایجاد شده، برپایی دادگاه‌های صلح است؛ علی‌رغم کمبود‌ها و بدون کمک دولت، امروز شاهد برپایی دادگاه‌های صلح در سراسر کشور هستیم. 
حجت الاسلام والمسلمین خلیلی تصریح کرد: اجرای منطقی قانون دادگاه‌های صلح، گام جدیدی در مقوله عدالت‌ورزی دستگاه قضایی محسوب می‌شود. 
دادستان کل کشور: سیاست‌های مالی و اعتباری کشور باید به سمت اقتصاد مولد هدایت شوند
حجت‌الاسلام والمسلمین «منتظری» رئیس دیوان عالی کشور نیز در این جلسه به ذکر مطالبی در رابطه با نحوه رسیدگی به پرونده‌ها در دادگاه‌های صلح پرداخت. 
حجت‌الاسلام والمسلمین «موحدی» دادستان کل کشور نیز با اشاره به تشکیل کارگروه تحقق شعار سال در دادستانی کل، گفت: سیاست‌های مالی و اعتباری کشور باید به سمت اقتصاد مولد هدایت شوند و ما این مطالبه را از بانک مرکزی انجام داده‌ایم. 
وی افزود: ضرورت دارد بانک‌ها نظارت کنند که تسهیلات اعطایی آن‌ها در حوزه تولید، حتماً در محل مورد نظر و مقرر، مصرف شود. 
حجت‌الاسلام والمسلمین موحدی تصریح کرد: ما از بانک مرکزی خواسته‌ایم فهرست اسامی آن دسته از افرادی که ارز دریافتی را در موعد مقرر باز نگردانده‌اند، در اختیار دادستانی کل قرار دهد.
همچنین حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات، با گرامیداشت شهدای قوه قضاییه و شهیدان رازینی و مقیسه ضمن اشاره به تعامل و همکاری مطلوب میان دستگاه قضایی و جامعه اطلاعاتی کشور اظهار کرد: منطبق با فرمایش امام صادق علیه‌السلام، جامعه همواره به تحکیم مؤلفه‌هایی متشکل از امنیت، عدالت و رفاه نیازمند است و بحمدالله در نظام اسلامی ما به‌ویژه در سالی که گذشت تعامل و همکاری مطلوبی میان دستگاه قضایی و جامعه اطلاعاتی کشور به‌ویژه وزارت اطلاعات وجودداشت. 
وزیر اطلاعات با اشاره به ویژگی‌ها و خصائص سال۱۴۰۳ در حیطه‌های امنیتی و اطلاعاتی به‌ویژه درحوزه مقابله با رژیم صهیونی بیان داشت: با همکاری، تعامل و هم‌افزایی مطلوب میان جامعه اطلاعاتی کشور و دستگاه قضایی، در سال ۱۴۰۳ در حوزه پیشگیری و خنثی‌سازی توطئه‌های امنیتی دشمنان و معاندان، توفیقات کثیر و معتنابه‌ای داشتیم.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین خطیب تصریح کرد: در سال۱۴۰۳ تمرکز و تلاش دشمن معطوف بر اقتدار شکنی امنیتی نظام و بی‌ثبات‌سازی در داخل کشور بود، اما به حول و قوه الهی در سالی که گذشت ما شاهد استحکام و تقویت ساخت درونی قدرت و ظهور جلوه‌هایی از پویایی و استقامت و شکوفایی در عرصه‌های مختلف بوده‌ایم وزیر اطلاعات ضمن تبیین وتشریح چالش‌ها و فرصت‌های پیشرو در سال ۱۴۰۴ در حیطه‌های امنیتی، اطلاعاتی و نظامی با اشاره بهتلاش دشمن برای ایجاد ناامنی روانی در جامعه اظهار کرد: تولید و نشر اخبار جعلی و ایجاد یک فضای روانی با چالش‌ها و آرایش‌های جنگی درراستای ایجاد ناامنی روانی در جامعه از جمله اهداف دشمن است و علائم جدی برای حمله نظامی وجود ندارد و آرامش کشور در سال جاری پیش بینی می‌شود. 
حجت‌الاسلام‌ والمسلمین خطیب خاطرنشان کرد: علی‌رغم مواضعی که از ناحیه هیئت حاکمِ جدید امریکا مطرح می‌شود، در داخل کشور برای مقابله با راهبرد فشار حداکثری آمریکایی‌ها، دولت چهاردهم با همکاری سایر قوا تدابیر و تمهیدات لازم را اتخاذ نموده است. 
وزیر اطلاعات بیان داشت: راهبرد ما در قبال تهدیداتی که بعضاً از ناحیه سردمداران رژیم صهیونیستی و آمریکا مطرح می‌شود راهبرد «تهدید برابر تهدید» است و تمام قوای نظامی و امنیتی ما متمرکز بر این راهبرد است. 
حجت‌الاسلام والمسلمین «عبداللهی» رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه نیز در این جلسه از کاهش ۷ درصدی تخلفات کارکنان دستگاه قضایی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ خبر داد.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: ۲۷۰۰ پروژه سرمایه‌گذاری ناتمام در حوزه گردشگری داریم
«صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز طی در این جلسه اظهار کرد: شاهد هستیم که قوه قضاییه در دوره اخیر از رویکرد کارگزاری قضایی به سمت سیاست‌گذاری ملی و از نگاه شناسایی حاکم و محکوم به سمت نگاه آسیب شناسی، پیشگیری و حل مسئله حرکت کرده است. 
وی با بیان اینکه امروز شاهد تغییر رویکرد دستگاه قضایی در زمینه‌های گوناگون هستیم، گفت: امروز عدلیه به سمت «اصلاح ساختارها، حمایت‌گری و رفع موانع» حرکت کرده است.
صالحی گفت: یکی از اهداف اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال ۱۴۰۴، هیئت امنایی کردن میراث فرهنگی است. 
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیانداشت: ما خواستار آن هستیم که در مقوله تعیین حریم‌های شهری به نحوی عمل گردد که حق مردم و حق حاکمیت در نظر گرفته شود. ما می‌خواهیم که در این زمینه کمیته‌ای ایجاد شود و مسائل را پیگیری کند. 
صالحی همچنین با اشاره به ۲۷۰۰ پروژه سرمایه‌گذاری ناتمام در حوزه گردشگری، خواستار ایجاد کمیته‌ای برای رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌های گردشگری شد.
«صاحبکار» معاون راهبردی قوه قضاییه نیز در این جلسه اظهار کرد: امیدواریم برنامه تهیه شده برای سال ۱۴۰۴ که از جانب معاونت راهبردی قوه قضاییه و با هماهنگی و مشورت مراجع و مراکز قضایی سراسر کشور در اسفند ماه سال گذشته ابلاغ شد، به صورت دقیق و منظم توسط دادگستری استان‌های مختلف اجرایی شود؛ روسای کل دادگستری استان‌ها و دادستان‌ها، مجریان این برنامه محسوب می‌شوند. 
وی با بیان اینکه مقوله «دادگاه‌های صلح» اَبرپروژه قوه قضاییه و دادگستری‌های سراسر کشور در سال ۱۴۰۴ است، گفت: کارگروه انتخاب مدیران برتر قوه قضاییه کار خود را شروع کرده و از نگاه ما، مدیر برتر در دستگاه قضا آن مدیری است که برنامه ابلاغی را به نحو کامل و دقیق اجرایی کند. 
«موحدی» معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه نیز طی سخنانی گفت: ما در معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با تمام توان پای کار تقویت دادگاه‌های صلح ایستاده‌ایم. 
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۷۲ نفر کارآموز قضایی در حال آموزش هستند، گفت: سال گذشته بیش از ۱۰ هزار ابلاغ قضایی به توشیح رئیس دستگاه قضا رسید.
«شاهرخیان» معاون مالی، پشتیبانی و امور عمرانی قوه قضاییه نیز به ارائه گزارشی از وضعیت مالی و بودجه‌ای دستگاه قضا در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ پرداخت و گفت: در سال جدید تلاش می‌کنیم بیش از پیش از ظرفیت مولدسازی دارایی‌ها استفاده کنیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین «رحیمی» رئیس دادگاه عالیانتظامی قضات نیز اظهار داشت: مدیران قضایی باید در مقوله اعمال نظارت‌های قضایی از جمله نظارت بر تشکیل پرونده، نظارت بر عملکرد ضابطین و نظارت بر فرایندهای دادرسی و اجرای احکام، قوی‌تر و جدی‌تر از گذشته عمل کنند. 
حجت‌الاسلام والمسلمین «مظفری» معاون قضایی قوه قضاییه نیز در این جلسه به ذکر نکات و مطالبی در رابطه با پرونده‌های درخواست اعمال ماده ۴۷۷ پرداخت.
«جهانگیر» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز در این جلسه گقت: در سال جاری ۵۵ برنامه ستادی و ۲۴ برنامه منحصر‌ به‌فرد را برای هر استان پیش‌بینی و ابلاغ کرده‌ایم. در مجموع ۷۹۹ برنامه ملی و استانی نیز در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم با تاکید بر مقوله حمایت از خانواده، زنان و کودکان ابلاغ شده است. 
وی افزود: در سال گذشته ۱۴۷ جلسه شورای پیشگیری در سطح استان‌ها با ۱۴۷۳ مصوبه برگزار شد؛ همچنین ۱۲۸۵جلسه شورای پیشگیری شهرستان‌ها نیز با بیش از ۵ هزار مصوبه برگزار گردید. 
«خدائیان» رئیس سازمان بازرسی نیز در این جلسه با اشاره به برخی مفاد قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد، به ذکر نکات و مطالبی در رابطه با نحوه دقیق اجرای این قانون پرداخت. 
وی همچنین خواستار تسریع در رسیدگی به گزارش‌های ارجاعی از ناحیه سازمان بازرسی در مراکز و مراجع قضایی و در نظر گرفتن شعب ویژه‌ای برای این موضوع در سطح استان‌ها شد. 
«محمدی» رئیس سازمان زندان‌ها نیز با اشاره به تعامل مثبت میان این سازمان و دادگستری‌های سراسر کشور گفت: در سایه این تعامل، شاهد حل و فصل بسیاری از مشکلات مربوط به زندان‌ها هستیم. 
وی ادامه داد: سرکشی‌ها و بازدید‌های مقامات قضایی از زندان‌ها و دیدار‌های آنها با خانواده‌های زندانیان در رفع مشکلات و مسائل مربوط به زندان‌ها و زندانیان بسیار اثربخش بوده است. 
رئیس سازمان زندان‌ها همچنین خواستار استفاده بیش از پیش قضات از ظرفیت‌های نوین کیفری نظیر مجازات‌های جایگزین حبس و پابند‌های الکترونیک شد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه: در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۰ درصد از لوایح وکلا به صورت خودکاربری ارسال شد
«کاظمی‌فرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ حدود ۴۰ درصد از لوایح وکلا به صورت خودکاربری ارسال شد، گفت: در حال حاضر حدود ۹۶ درصد ابلاغ‌ها در کشور به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. 
وی با بیان اینکه در حال حاضر مدت زمان صدور الکترونیکی گواهی عدم سوء پیشینه به‌طور میانگین حدود ۱۳ ساعت است، عنوان کرد: امروز حدود ۸۵ درصد زندانیان کشور به صورت الکترونیکی در جلسات تحقیق و رسیدگی شرکت می‌کنند. 
کاظمی‌فرد ادامه داد: امروز با استفاده از سامانه سهام یاسامانه هوشمند استعلامات مالی، زمان شناسایی و توقیف اموال از ۴۰۰ روز به ۴ دقیقه کاهش یافته است. 
وی گفت: امروز ۱۱۰ میلیون تصمیم قضایی با استفاده از آخرین روش‌های هوش مصنوعی در سامانه تحلیل و نقد آرا دادگستری (تناد) گمنام‌سازی شده و جهت آموزش و به عنوان دستیار برای همکاران قضایی در راستای پیدا کردن آرا مشابه و متعارض مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین «صادقی» رئیس مرکز توسعه حل اختلاف نیز ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته توسط دادگستری‌های سراسر کشور در زمینه اجرای قانون مربوط به دادگاه‌های صلح، به ذکر نکات، پیشنهادات و مطالبی پیرامون نحوه اجرای این قانون پرداخت.
«القاصی» رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در اینجلسه با اشاره به برگزاری منظم و مستمر جلسات دادگستری استان تهران با تولید کنندگان و صنعتگران، از تشکیل ۴ کارگروه ویژه برای رفع مسائل و موانع پیش روی تولیدکنندگان و صنعتگران خبر داد.
آغاز به کار فاز دوم کارخانه ذوب‌آهن ارومیه در نیمه‌ اردیبهشت‌ماه
«عتباتی» رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به بازدید اسفند ماه رئیس قوه قضاییه از کارخانه ذوب‌آهن ارومیه، از آغاز به کار فاز دوم این کارخانه در نیمه‌ اردیبهشت‌ماه سال جاری خبر داد.
رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان نیز به ذکر مطالب و پیشنهاداتی در رابطه با نحوه کمک مراکز و مراجع قضایی به تحقق شعار سال پرداخت. 
رئیس کل دادگستری استان فارس، مطالب و پیشنهاداتی را در رابطه با مقوله‌های کاهش اطاله دادرسی، اجرای احکام و بررسی درخواست‌های اعسار مطرح کرد. 
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان نیز در این جلسه به ارائه گزارشی در خصوص ماموریت محوله از جانب رئیس قوه قضاییه به این دادگستر‌ی پیرامون ریشه‌یابی مقوله قاچاق سوخت پرداخت. 
رئیس کل دادگستری استان یزد نیز مطالبی را در رابطه با مقوله آموزش حین خدمت کارکنان واحد‌های قضایی مطرح کرد.
دادستان مرکز استان اصفهان نیز بر ضرورت اتخاذ و اجراییک رویه واحد از سوی مراکز و مراجع قضایی در زمینه کمک به تحقق شعار سال تاکید کرد. 
دادستان مرکز استان خراسان رضوی نیز در این جلسه گزارشی را از وضعیت زندان‌های این استان ارائه داد.
دادستان مرکز استان خراسان شمالی نیز در رابطه با مقوله تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای دادگاه‌های صلح، نکات و پیشنهاداتی را مطرح کرد. 
دادستان مرکز استان زنجان نیز به ذکر مطالبی در رابطه با نحوه و چگونگی مساعدت مراجع قضایی به تحقق کامل و دقیق شعار سال پرداخت. 
نام شما

آدرس ايميل شما

مذاکره ایران و آمریکا؛ طرح پرریسک دونالد ترامپ!

مذاکره ایران و آمریکا؛ طرح پرریسک دونالد ترامپ!

در دومین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، فشار‌های بی‌سابقه‌ای علیه ایران اعمال شده؛ از تهدید ...
نتانیاهو در تنگنا؛ آیا جنگ تنها راه بقای او است؟

نتانیاهو در تنگنا؛ آیا جنگ تنها راه بقای او است؟

دولت نتانیاهو با افزایش بودجه دفاعی و تشدید حملات نظامی، هدف جلب حمایت سیاسی داخلی و ...
ادامه اعتراضات ترکیه و سرکوب گسترده روزنامه‌نگاران

ادامه اعتراضات ترکیه و سرکوب گسترده روزنامه‌نگاران

 دو روزنامه‌نگار در ساعات ابتدایی صبح جمعه در استانبول بازداشت شدند. این بازداشت‌ها بخشی ...
1