تاریخ انتشار
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۲۳
کد مطلب : ۴۹۲۴۲۷
کبنا گزارش می‌دهد

حکم محکم برای توقف سد ماندگان / نامه غلام‌عباس ترکی خطاب به رئیس سازمان محیط زیست کشور در خصوص سد ماندگان و سد خرسان 3 / خرامین: از این بالاتر چه می‌خواهید، جلوی ساخت و ساز سد را بگیرید

۰
حکم محکم برای توقف سد ماندگان / نامه غلام‌عباس ترکی خطاب به رئیس سازمان محیط زیست کشور در خصوص سد ماندگان و سد خرسان 3 / خرامین: از این بالاتر چه می‌خواهید، جلوی ساخت و ساز سد را بگیرید
کبنا ؛بر اساس نامه‌ای که در فضای مجازی منتشر شده، غلام‌عباس ترکی معاون قضایی دادستان کل کشور و پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم خطاب انصاری رئیس سازمان محیط زیست کشور می‌نویسد که احداث سد ماندگان بر خلاف ضوابط و مقررات قانونی از جمله ماده 1 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست است. نامه ترکی حطاب به انصاری در ادامه آمده است.
به گزارش کبنا، بر اساس نامه‌ای که در فضای مجازی منتشر شده، غلام‌عباس ترکی معاون قضایی دادستان کل کشور و پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم خطاب انصاری رئیس سازمان محیط زیست کشور می‌نویسد که احداث سد ماندگان بر خلاف ضوابط و مقررات قانونی از جمله ماده 1 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست است. علی خرامین عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با انتشار این نامه خطاب به استاندار، نماینده مجلس و مدیرکل محیط زیست نوشت که از این حکم بالاتر چه می‌خواهید، محبت بفرمائید پیگیر شوید تا حکم اجرا و جلوی ادامه ساخت و ساز سد ماندگان گرفته شود.



 
احداث سد ماندگان در استان اصفهان و در نزدیکی کوه‌های دنا، با توجه به حساسیت‌های زیست‌محیطی منطقه، از سوی بسیاری از فعالان محیط زیست مورد اعتراض قرار گرفته است. کارشناسان می‌گویند؛ احداث سد ماندگان منجر به تغییرات عمده در اکوسیستم‌های طبیعی منطقه حفاظت شده دنا خواهد شد. این تغییرات شامل کاهش جریان آب در برخی مناطق پایین‌دست و تخریب زیستگاه‌های طبیعی است که گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری برای بقای خود به آن نیاز دارند. 
 با احداث سد و تغییرات در زیستگاه‌ها، برخی از گونه‌های حیات وحش ممکن است مجبور به مهاجرت شوند یا حتی از بین بروند. در منطقه دنا که به‌عنوان زیستگاه گونه‌های نادر و در معرض خطر انقراض شناخته می‌شود، این تغییرات می‌تواند تنوع زیستی را به‌شدت تهدید کند.
تخریب پوشش گیاهی، خشک شدن خاک و کاهش میزان تبخیر طبیعی آب می‌تواند باعث افزایش دمای منطقه حفاظت شده دنا و تأثیر بر الگوهای بارندگی شود. در نتیجه، گرم شدن هوا نیز می‌تواند به تأثیرات منفی زیست‌محیطی و تغییرات اقلیمی منطقه بیافزاید.
هدف از احداث این سد، انتقال آب به زاینده‌رود در اصفهان است؛ با این حال، این اقدام می‌تواند باعث تغییر اکوسیستم در منطقه حفاظت شده دنا شود. در این مناطق، جوامع محلی و کشاورزی به شدت به منابع آب وابسته‌اند و کمبود آب می‌تواند به معیشت و سبک زندگی آن‌ها آسیب برساند.
 فعالان زیست‌محیطی از این پروژه به دلیل اثرات مخربی که بر طبیعت و جوامع محلی دارد، انتقاد کرده‌اند. آنها معتقدند که پروژه‌هایی از این دست باید با ارزیابی‌های دقیق زیست‌محیطی و مشارکت جامعه محلی انجام شود.
در نهایت، تصمیم‌گیری در مورد ساخت سد نیازمند ارزیابی دقیق‌تر پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی است. به‌جای ساخت سدهای جدید، برخی از کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که راه‌حل‌های جایگزین، مانند بهینه‌سازی مصرف آب و مدیریت منابع آبی موجود، می‌توانند در کاهش بحران آب موثر باشند.
نامه غلام‌عباس ترکی معاون قضایی دادستان کل کشور و پیگیری حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم که در فضای مجازی منتشر شده به شرح زیر و هنوز منابع رسمی آن را تأیید نکرده‌اند.

احداث سد ماندگان

احداث سد ماندگان

احداث سد ماندگان
نام شما

آدرس ايميل شما

اکونومیست هشدار داد: خطرات بزرگ بازگشت ترامپ به کاخ سفید

اکونومیست هشدار داد: خطرات بزرگ بازگشت ترامپ به کاخ سفید

هفته نامه اکونومیست تحلیل می‌کند که سیاست‌های دونالد ترامپ و همینطور تغییر شرایط جهان ...
پاسخ ایران به اسرائیل چه خواهد بود؟

پاسخ ایران به اسرائیل چه خواهد بود؟

دیپلماسی، درواقع پشتیبانی کننده اقدام نظامی است و اقدام نظامی هم پشتیبانی کننده دیپلماسی ...
تحلیل نیویورک تایمز درباره حمله اسرائیل به ایران

تحلیل نیویورک تایمز درباره حمله اسرائیل به ایران

اسرائیل با آسیب رساندن به پدافند هوایی و سیستم راداری ایران، حمله جنگنده‌های خود به ایران ...
1