تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۱۹
کد مطلب : ۴۲۷۱۶۴
بررسی‌ها نشان می‌دهد

سناریو‌های شب انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا / آخرین نظرسنجی‌ها درباره انتخابات آمریکا

۰
سناریو‌های شب انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا / آخرین نظرسنجی‌ها درباره انتخابات آمریکا
کبنا ؛شب انتخابات آمریکاست. ده ساعت است جلوی تلویزیون میخ شده‌اید و همزمان شبکه‌های اجتماعی را هم دنبال می‌کنید. اما نه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری، نه جو بایدن، معاون رئیس‌جمهوری پیشین، شکست را نپذیرفته‌اند؛ اینجاست که سناریوی وحشتناک و کابوس آمریکا تبدیل به واقعیت می‌شود: مناقشه در نتیجه انتخابات.
به گزارش بی بی سی، شمارش مجدد آراء شروع می‌شود، دعوا‌های حقوقی شروع و پرونده‌های قضایی علیه آراء مخدوش تشکیل می‌شوند و ناآرامی مدنی در سراسر کشور گسترش پیدا می‌کند. بزودی کار به دیوان عالی آمریکا کشیده می‌شود تا تصمیم بگیرد چه کسی رئیس‌جمهور آمریکاست. بسیاری از این سناریو‌ها قابل اجتناب خواهند بود اگر مردم آمریکا صبر کنند و منتظر نتیجه نهایی بمانند. اما سوال میلیون دلاری این است که این انتظار چقدر طول می‌کشد؟

سناریو‌های شب انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا
بررسی برگه‌های رای پستی در مریلند

چه موانعی باعث کندی اعلام نتایج انتخابات می‌شوند؟
مشکل اول، رای‌های پستی هستند. در انتخابات ریاست‌جمهوری قبلی در سال ۲۰۱۶، ۳۳ میلیون آمریکایی پستی رای دادند. امسال به دلیل همه‌گیری کرونا، ۸۲ میلیون نفر درخواست کرده‌اند پستی رای بدهند. اما یک روز مانده به انتخابات، بسیاری از ایالت‌های آمریکا هنوز در تقلای تغییر قوانینی هستند که تعیین می‌کنند چه موقع رای‌گیری پستی شروع می‌شود و چه موقع به رای‌ها رسیدگی و نهایتا شمارش می‌شوند.
برای مثال در میشیگان که یک ایالت سرنوشت‌ساز است، تخمین زده می‌شود سه میلیون نفر با پست رای بدهند. شمارش آراء تا پیش از ساعت ۷ بامداد روز انتخابات شروع نخواهد شد و احتمالا چندین روز طول می‌کشد این ایالت نتیجه را اعلام کند، تازه در حالی که فرض کنیم نیازی به شمارش مجدد آراء نباشد.
 
سناریو‌های شب انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا
انتقال هزاران صندوق رای پستی در ایالت اورگون
 
کرونا و انتخابات باعث شده‌اند بسته‌های پستی روی هم انباشته شوند و تحویل‌شان با تاخیر صورت بگیرد. علاوه بر این، دونالد ترامپ بودجه اضطراری خدمات پستی آمریکا را هم مسدود کرده است، چون مدعی است که رای پستی به کارزار انتخاباتی‌اش صدمه می‌زند. نظرسنجی‌های فعلی و رای‌گیر‌های گذشته نشان می‌دهند دموکرات‌ها بیش از جمهوری‌خواهان رای پستی می‌دهند در حالی که جمهوری‌خواهان بیشتر در همان روز انتخابات حضوری رای می‌دهند.
مشکل دوم، طرح دعوا‌های حقوقی و قضایی است. وقتی نتایج آراء چنان نزدیک باشد که نتوان برنده قطعی را اعلام کرد، بسیاری نگرانند که ایالت‌ها درگیر روند حقوقی برای بررسی آراء مخدوش می‌شوند و این خود اعلام نتیجه نهایی را به تاخیر می‌اندازد.
شایع‌ترین دلیل برای اینکه رایی مخدوش شود این است که پست آن را دیر تحویل دهد و شمارش نشود. از جمله دلایل دیگر، امضای ناخوانا یا نداشتن پاکت دوم هستند. هر رای پستی برای اینکه شمرده شود باید در دو پاکت گذاشته شود.
با توجه به اینکه در این انتخابات رای زیادی از طریق پست داده می‌شود، انتظار می‌رود تعداد آرای تاخیری و درنتیجه مخدوش هم بسیار بالا برود.
در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، دونالد ترامپ ایالت میشیگان را با اختلاف کمتر از یازده هزار رای برد.
این اختلاف بسیار اندکی است؛ در نظر داشته باشید که در انتخابات مقدماتی در میشیگان (انتخاباتی که رای‌دهندگان نامزد نهایی هر حزب را انتخاب می‎کنند)، بیش از ده هزار رای مخدوش شد؛ دلیل اصلی هم دیر رسیدن رای‌ها برای شمارش بود.
اگر در شب انتخابات، آرای دو نامزد خیلی به هم نزدیک باشند طوری که نتوان نتیجه قطعی را اعلام کرد، در بسیاری از ایالت‌های نزدیک، آرای مخدوش می‌تواند موضوع بسیار مناقشه‌برانگیزی شود.
 
سناریو‌های شب انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا
برنامه تبلیغاتی جو بایدن با رعایت فاصله اجتماعی در میشیگان
 
آیا امکان اعلام نتایج قطعی در همان شب انتخابات هست؟
جواب این سوال مثبت است. با وجود تاخیر پست هنوز هم امکانش هست که همان شب انتخابات نامزدی اعلام پیروزی کند، در صورتی که با اکثریت قاطع پیشتاز باشد.
برای بردن بلیت طلایی ورود به کاخ سفید، هر کدام از دو نامزد، جو بایدن یا دونالد ترامپ، باید از مرز ۲۷۰ رای الکترال (مجمع گزینندگان) رد شوند. چون در واقع رئیس‌جمهور آمریکا با رای مستقیم مردم انتخاب نمی‌شود، بلکه با رای مجمع گزینندگان (کالج الکتُرال) انتخاب می‌شود.
هر ایالتی تعدادی رای الکترال دارد که تقریبا براساس جمعیت آن ایالت تعیین شده بنابراین خیلی مهم است که مردم در هر ایالتی بیشتر به چه کسی رای داده‌اند، چون آرای الکترال به آن حزب و نامزد تعلق می‌گیرد.
تا روز قبل از انتخابات حدود ۶۹.۵ میلیون آمریکایی رای خود را یا پست کرده و یا حضوری رای زودهنگام داده بودند. این موج عظیم رای زودهنگام به این معنی است که بیش از نیمی از رای‌ها داده شده‌اند.
 
سناریو‌های شب انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا
جمعیت زیادی در برنامه انتخاباتی ترامپ در پنسیلوانیا شرکت کردند

در سال ۲۰۱۶، دونالد ترامپ حدود ساعت ۲:۳۰ بامداد به وقت محلی، پس از آنکه ایالت ویسکانسین آراء الکترال او را از مرز۲۷۰ رد کرد، پیروزی‌اش را جشن گرفت. ولی با توجه به افزایش رای‌های پستی در این دوره، بسیاری از ایالت‌های حساس که احتمال پیروزی هر دو نامزد هست، احتمالا همان شب انتخابات نتایج را اعلام نخواهند کرد.
ایالت‌های میشیگان، پنسیلوانیا، ویسکانسین، سه ایالت خیلی مهم هستند و همان روز انتخابات شمارش رای‌های پستی را شروع می‌کنند. در این سه ایالت، در صورت نزدیک بودن نتایج، احتمال شمارش مجدد آراء و دعوا‌های حقوقی و قضایی هست.
سناریو‌های شب انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا
جو بایدن در کارولینای شمالی با خبرنگاران صحبت می‌کند
 
با این حال چشم همه به ایالت فلوریداست با ۲۹ رای الکترال، بزرگترین میدان نبرد انتخاباتی برای هر دو طرف. این ایالت به نوعی شاخص و معیار این است که کدام نامزد شانس اعلام پیروزی را در همان شب انتخابات دارد.
فلوریدا روند رسیدگی و شمارش آرای پستی را از ۴۰ روز پیش از انتخابات شروع می‌کند. تاکنون بیش از ۲/۴ میلیون نفر رای خود را پست کرده‌اند، ولی هنوز انبوهی رای مانده تا رسیدگی و شمارش شوند. با این حال، احتمال این که این ایالت بتواند نتایج را همان شب انتخابات اعلام کند از دیگر ایالت‌های حساس بیشتر است.
اگر جو بایدن، که در حال حاضر در نظرسنجی‌ها پیش است، فلوریدا را ببازد، به احتمال خیلی کمی همان شب انتخابات می‌تواند اعلام پیروزی کند. ولی اگر فلوریدا را هم نبرد، باز هم ممکن است که از حد نصاب۲۷۰ رای الکترال رد شود البته اگر در کارولینای شمالی، آریزونا، آیووا، و اُهایو برنده شود. با این حال کم‌دردسر‌ترین مسیر برای پیروزی جو بایدن در شب انتخابات برنده شدن در فلوریدا است.
دونالد ترامپ که اکنون در نظرسنجی‌ها عقب است، حتی اگر فلوریدا را ببرد، باز هم براحتی نمی‌تواند در شب انتخابات اعلام پیروزی کند؛ او باید منتظر اعلام نتایج ایالت‌های حساس دیگر بماند و آن‌ها هم احتمالا همان شب نتایج را اعلام نخواهند کرد.
البته نظرسنجی‌ها ممکن است اشتباه باشند. تاریخ معاصر آمریکا، ازجمله انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶، نشان داده است که نظرسنجی‌ها می‌توانند کاملا اشتباه از آب دربیایند.
 
سناریو‌های شب انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا
جشن پیروزی جورج بوش در انتخابات سال ۲۰۰۰ در فلوریدا

آیا شبکه‌های تلویزیونی آمریکا سعی خواهند کرد نتایج را همان شب انتخابات اعلام کنند؟
قدرت رسانه‌های آمریکا در شب انتخابات ترسناک است. در دوره‌های گذشته، شبکه‌های تلویزیونی اصلی آمریکا، نتایج انتخابات را قبل از شمارش تمام آراء "اعلام کرده بودند". شبکه‌های تلویزیونی اصلی، با شرکت‌های نظرسنجی، یعنی شرکت‌هایی که با رای‌دهندگان در محل رای‌گیری حضوری یا از راه دور در ارتباط مستقیم هستند، همکاری می‌کنند تا اطلاعات دست اول را بگیرند. شبکه‌های اصلی رقابت شدیدی با هم دارند و هر کدام می‌خواهند اولین شبکه‌ای باشند که نتیجه نهایی را اعلام می‌کنند.
همین که یکی از این شبکه‌های تلویزیونی نتیجه را اعلام کرد، انتظار می‌رود که نامزد بازنده فورا نتیجه را بپذیرد و رقابت را واگذار کند. آن‌ها امیدوارند اوایل شب که مردم هنوز بیدارند این اتفاق بیفتد تا نامزد برنده بتواند همان شب و در همان شبکه تلویزیونی اعلام پیروزی کند.
این رویه برنامه‌ای پرشور و هیجان را برای این شبکه‌ها تضمین می‌کند، اما در انتخابات سال ۲۰۲۰، که میلیون‌ها رای پستی منتظر شمارش هستند، خیلی چیز‌ها به دقت و صبر رسانه‌های آمریکا در شب انتخابات بستگی دارد.
خیلی‌ها نگرانند که هرج و مرجی که در انتخابات سال ۲۰۰۰ در رقابت بین جورج بوش پسر و ال گور اتفاق افتاد، امسال هم تکرار شود.
بیست سال پیش، در شب انتخابات سال ۲۰۰۰، با وجود اینکه آراء بسیاری از ایالت‌ها خیلی نزدیک بود و نمی‌شد نتایج قطعی را اعلام کرد، چند شبکه تلویزیونی اعلام کردند که ال گور ایالت کلیدی فلوریدا را برده است، ولی کمی بعد ناگهان آن را به نام جورج بوش تغییر دادند.
ال گور آن موقع شکست را پذیرفت، اما بعد که مشخص شد آراء در ایالت فلوریدا خیلی نزدیکتر از آن است که تصور می‌کردند، ال گور از پذیرفتن شکست خودداری کرد. پس از ۳۶ روز انتظار و پرونده‌ای که به دیوان عالی رفت، مردم آمریکا پی بردند که ال گور اکثریت آرا را بدست آورده است، ولی جورج بوش آرای الکترال را برده است و درنتیجه ریاست‌جمهوری را.
آمریکا در سال ۲۰۲۰، به دلیل همه‌گیری کرونا زمین‌گیر شده، بر سر موضوع «زندگی سیاهان مهم است» دچار دودستگی است و حالا هم مردم باید به احتمال زیاد مدتی منتظر بمانند تا ببینند رئیس‌جمهور بعدی چه کسی است.
https://www.kebnanews.ir/images/docs/files/000427/nf00427164-1.jpg
تازه‌ترین نظرسنجی از رقابت بایدن و ترامپ در ایالت‌های تاثیرگذار
ساعاتی مانده به آغاز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نظرسنجی رویترز-ایپسوس نشان می‌دهد، جو بایدن دموکرات در ایالت سرنوشت‌ساز فلوریدا پیشتازی اندکی مقابل دونالد ترامپ دارد. دو نامزد همچنین در کارولینای شمالی و آریزونا شانه به شانه هستند.
تنها چند ساعت مانده به آغاز رای‌گیری رسمی در آمریکا، دونالد ترامپ برای ماندن در کاخ‌ سفید و جو بایدن برای راه یافتن به آن آخرین تلاش‌های خود را کردند. دو نامزد روز دوشنبه، به طرز خستگی‌ناپذیری باز هم به ایالت‌های حساس و کلیدی چون پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، ویسکانسن، میشیگان و اوهایو رفتند تا بلکه تعداد معدودی از رای‌دهندگانی را که هنوز مردد یا بی‌میل به رای دادن هستند، به اردوی خود جذب کنند.
یک هفته پیش نظرسنجی رویترز-ایپسوس نشان می‌داد که دونالد ترامپ و جو بایدن در سه ایالت فلوریدا، کارولینای شمالی و آریزونا به لحاظ آماری برابر هستند.
آخرین نظرسنجی ملی رویترز-ایپسوس ساعاتی پیش از انتخابات نشان می‌دهد که بایدن در میان تمام رای‌دهندگان احتمالی اکثریت دارد؛ ۵۲ درصد گفتند که از او حمایت می‌کنند و ۴۴ درصد قصد دارند به ترامپ رای بدهند.
این نظرسنجی ملی از ۲۹ اکتبر تا دوم نوامبر از ۱۳۳۳ فرد بزرگسال شامل ۹۱۴ رای‌دهنده احتمالی انجام شده است. این نظرسنجی، یک بازه معتبر ۴ درصدی دارد.
رویترز-ایپسوس همچنین از رای‌دهندگان احتمالی در شش ایالت فلوریدا، آریزونا، کارولینای شمالی، میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا نظرسنجی کردند. این ایالات نقش مهمی در پیروزی بایدن یا پیروزی ترامپ ایفا می‌کنند.
در فلوریدا (نظرسنجی ۲۷ اکتبر تا اول نوامبر) نشان می‌دهد، ۵۰ درصد بایدن و ۴۶ درصد ترامپ را انتخاب کردند. نظرسنجی پیش از آن نشان می‌داد، بایدن ۴۹ درصد به ۴۷ درصد از ترامپ جلوتر است و این عملا به معنی تساوی است چون حاشیه آن در بازه معتبر این نظرسنجی است.
۴۱ درصد گفتند که رای داده‌اند. ۴۷ درصد گفتند بایدن در مدیریت کرونا بهتر عمل می‌کند و ۴۴ درصد عملکرد ترامپ را تایید کردند. ۵۳ درصد گفتند ترامپ در مدیریت اقتصادی بهتر است و ۴۲ درصد هم بایدن را ترجیح دادند.
در آریزونا (نظرسنجی ۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۴۹ درصد بایدن و ۴۷ درصد ترامپ را انتخاب کردند و این عملا به معنی تساوی است چون حاشیه آن در بازه معتبر این نظرسنجی است.
یک نظرسنجی پیش از آن هم یک رقابت به لحاظ آماری برابر را نشان می‌داد و ۴۸ درصد بایدن و ۴۶ درصد از ترامپ طرفداری کردند. ۴۹ درصد گفتند که رای داده‌اند. ۴۹ درصد گفتند بایدن در مدیریت پاندمی کرونا عملکرد بهتری خواهد داشت و ۴۱ درصد هم چنین نظری درباره ترامپ داشتند. ۵۲ درصد مدیریت اقتصادی ترامپ را بهتر دانستند و ۴۲ درصد هم بایدن را انتخاب کردند.
در کارولینای شمالی (نظرسنجی ۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۴۹ درصد بایدن و ۴۸ درصد ترامپ را انتخاب کردند. این عملا به معنی تساوی است چون حاشیه آن در بازه معتبر این نظرسنجی است، درست مانند نظرسنجی پیش از آن که درصدهای بایدن و ترامپ را ۴۹ به ۴۸ درصد نشان می‌داد.
https://www.kebnanews.ir/images/docs/files/000427/nf00427164-2.png
۴۳ درصد گفتند رای داده‌اند. ۴۹ درصد گفتند بایدن عملکرد بهتری در مدیریت پاندمی کرونا خواهد داشت و ۴۳ درصد هم ترامپ را انتخاب کردند. در بحث مدیریت اقتصادی هم ۵۱ درصد ترامپ و ۴۳ درصد هم بایدن را بهتر دانستند.
در نظرسنجی میشیگان (۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۵۲ درصد بایدن و ۴۲ درصد ترامپ را انتخاب کردند. یک هفته پیش از آن، بایدن ۵۲ درصد به ۴۳ درصد بود.
۳۷ درصد از بزرگسالان گفتند که رای داده‌اند. در بحث مدیریت پاندمی، ۵۲ درصد بایدن و ۴۰ درصد ترامپ را ترجیح دادند. ۴۸ درصد گفتند مدیریت اقتصادی ترامپ بهتر است و ۴۴ درصد هم بایدن را انتخاب کردند.
در ویسکانسین (نظرسنجی ۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۵۳ درصد بایدن و ۴۳ درصد ترامپ را انتخاب کردند. بایدن یک هفته پیش از آن، ۵۳ درصد به ۴۴ درصد بود.
۴۱ درصد از شرکت‌کنندگان گفتند که رای داده‌اند. در بحث مدیریت پاندمی، ۵۲ درصد به بایدن و ۳۸ درصد به ترامپ رای دادند. ۴۷ درص مدیریت اقتصادی ترامپ را بهتر دانستند و ۴۵ درصد هم چنین نظری درباره بایدن داشتند.
در نظرسنجی از پنسیلوانیا (۲۷ اکتبر تا اول نوامبر)، ۵۱ درصد از بایدن و ۴۴ درصد از ترامپ هواداری کردند. نتایج بایدن یک هفته پیش از آن، ۵۰ درصد به ۴۵ درصد بود.
۲۵ درصد گفتند که رای داده‌اند. در بحث مدیریت پاندمی، بایدن و ترامپ ۵۱ درصد به ۴۰ درصد شدند. ۴۸ درصد مدیریت اقتصادی ترامپ را بهتر دانستند و ۴۶ درصد هم بایدن را انتخاب کردند.

اولین پیروزی انتخاباتی به بایدن و دومی به ترامپ رسید
دو محله در ایالت نیوهمپشایر آمریکا مجموعا با جمعیت ۲۶ نفر اولین نتایج انتخابات را نیمه شب سه‌شنبه اعلام کرده‌اند و براساس آن جو بایدن، اولین پیروزی در روز انتخابات را از آن خود کرده و دومین پیروزی به ترامپ رسیده است.
ایسنا نوشت، محله «دکسویل نوچ» در ایالت نیوهمپشایر دقایق اولیه بامداد امروز (سه‌شنبه) به وقت آمریکا نتایج نهایی رای‌گیری در انتخابات ریاست جمهوری را در آنجا اعلام کرد و براساس آن، تمامی پنج رای به جو بایدن دموکرات رسید.
این منطقه در نزدیکی مرز کانادا، اولین منطقه‌ای در آمریکاست که طی ۶۰ سال گذشته نتایج انتخابات را اعلام می‌کند. هیلاری کلینتون هم در انتخابات ۲۰۱۶ در آنجا به پیروزی رسید.
در همین حال، ۱۲ مایل دورتر در «میلسفیلد» نیوهمپشایر، صندوق‌های رای در اولین دقایق بامداد امروز باز شد. براساس آن، ترامپ در آنجا با ۱۶ رای به پیروزی رسید و بایدن پنج رای به دست آورد.
قوانین انتخاباتی در نیوهمپشایر به مناطقی با کمتر از ۱۰۰ سکنه اجازه می‌دهد تا حوزه‌های اخذ
رای را نیمه شب باز کنند و بعد از آنکه همه رای‌دهندگان ثبت نامی رای دادند، شعب را ببندند.
اکثر حوزه‌های رای‌گیری در ساحل شرقی ساعت شش یا هفت صبح به وقت محلی رسما باز می‌شوند. در ایالت ورمونت، رای‌دهندگان از ساعت پنج صبح (یک و نیم بعد از ظهر به وقت تهران) به پای صندوق‌های رای می‌روند. رای‌گیری تا ساعت ۹ شب به وقت شرق آمریکا ادامه خواهد داشت اما در بخش‌هایی از ایالت ایندیانا و کنتاکی، شعب اخذ رای ساعت شش شب به وقت محلی بسته می‌شوند.

انتخابات آمریکا؛ آخرین تلاش‌های ترامپ و بایدن قبل از ساعت صفر
دو نامزد روز دوشنبه، دوم نوامبر، به طرز خستگی‌ناپذیری باز هم به ایالت‌های حساس و کلیدی، چون پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، ویسکانسن، میشیگان و اوهایو رفتند تا بلکه تعداد معدودی از رای‌دهندگانی که هنوز مردد یا بی‌میل به رای دادن هستند را به اردوی خود جذب کنند. همزمان نهاد‌های نظارتی می‌گویند بیش از ۹۷ میلیون آمریکایی برای روز آخر صبر نکرده‌اند و آرای خود را تا عصر دوشنبه یا به صندوق رای یا به صندوق پست انداخته‌اند.
همزمان نهاد‌های نظارتی می‌گویند بیش از ۹۷ میلیون آمریکایی برای روز آخر صبر نکرده‌اند و آرای خود را تا عصر دوشنبه یا به صندوق رای یا به صندوق پست انداخته‌اند.
نظرسنجی‌ها در سطح ملی، همچون شش ماه گذشته، از پیشتازی قابل توجه جو بایدن خبر دادند، اما این فاصله در چند ایالت کلیدی که ممکن است سرنوشت انتخابات را رقم بزنند، کمتر است.

آخرین تلاش‌های ترامپ و بایدن قبل از ساعت صفر
 ترامپ روز دوشنبه به کارولینای شمالی هم رفت. ایالتی که تصور می‌کرد به راحتی در آن برنده خواهد شد، اما نظرسنجی‌ها از رقابت نزدیک او با جو بایدن در این ایالت جنوبی آمریکا خبر می‌دهند


دونالد ترامپ روز دوشنبه به کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسن رفت. این آخری (ویسکانسن) در سال ۲۰۱۶ روزنه طلایی برای پیروزی ترامپ بود که با پیروزی او در پنسیلوانیا و میشیگان تکمیل شد و هیلاری کلینتون و حزب دموکرات را در شوکی بزرگ فرو برد.
جو بایدن هم روز دوشنبه به پنسیلوانیا و اوهایو سفر کرد. سفر او به پنسیلوانیا که زداگاهش هم هست نشان از نگرانی او برای کسب آرای این ایالت بزرگ و حساس دارد.
در همین حال، انجمن‌های فعال در زمینه انتخابات می‌گویند تا عصر دوشنبه، دوم نوامبر، بیش از ۹۷ میلیون نفر در رای‌گیری‌های پیش از موعد شرکت کرده‌اند که بخش اعظم آن‌ها آرای پستی است.
انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا با برنده شدن نامزد‌ها در هر یک از ایالات و جمع کل کالج‌های انتخاباتی کسب شده در ۵۰ ایالت این کشور صورت می‌گیرد.هر ناحیه (و در مجموع هر ایالت) بنا بر نیمرخ جغرافیایی و جمعیتی خود تعداد مشخصی کالج انتخاباتی دارد که تمامی آن‌ها به نامزدی که بیشترین رای را کسب کرده باشد تعلق می‌گیرد.
جمع کل این کالج‌ها ۵۳۸ است و نامزد برنده باید دست کم ۲۷۰ کالج انتخاباتی کسب کند تا بتواند خود را برنده انتخابات بداند.
این نظام انتخاباتی در آمریکا، باعث شده که در مواردی برنده بدون نیاز به کسب بیشترین رای موخوذه، بتواند برنده شود. چنانکه در سال ۲۰۱۶ هیلاری کلینتون توانست در مجموع، ۳ میلیون رای بیشتر از دونالد ترامپ کسب کند، اما آقای ترامپ با کسب کالج‌های انتخاباتی بیشتر او را شکست داد.

آخرین تلاش‌های ترامپ و بایدن قبل از ساعت صفر
جو بایدن روز دوشنبه علاوه بر پنسیلوانیا به اوهایو هم سفر کرد. ایالتی که در سال ۲۰۱۶ دونالد ترامپ با اختلاف ۱۰ درصد برنده شده بود

همزمان با نزدیک شدن به اوج هیجان انتخاباتی در آمریکا، آمار‌های شیوع ویروس کرونا در این کشور هم همچنان رو به صعود است. تنها ظرف روز یکشنبه ۸۱ هزار آمریکایی دیگر به کووید۱۹ مبتلا شدند تا شمار مبتلایان این کشور به حدود ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد.
آنتونی فاوچی، سرشناس‌ترین مقام بهداشتی دولت آمریکا در ستاد مبارزه با کرونا کاخ‌سفید در مصاحبه جنجالی از نحوه عملکرد دولت دونالد ترامپ انتقاد کرده و گفته روز‌های بسیار سختی در انتظار آمریکا است.اظهاراتی که کاخ‌سفید آن را موضع‌گیری سیاسی خوانده و به همین علت دکتر فاوچی را نکوهش کرده است.
جو بایدن که انتقاد از عملکرد آقای ترامپ در مقابله با کرونا را خط اصلی حملات خود علیه رقیب قرار داده، روز دوشنبه، پنسیلوانیا، که زداگاه او هم هست را به عنوان آخرین ایستگاه پیش از روز سوم نوامبر انتخاب کرد. ایالتی که بسیاری آن را خط مقدم و خاکریز اصلی مبارزه میان دو نامزد می‌دانند.
بایدن امیدوار است علاوه بر پنسیلوانیا، دو ایالت ویسکانسن و میشیگان را که در سال ۲۰۱۶ از دموکرات‌ها روی برگرداندند، دوباره به سوی آبی‌ها جذب کند. او همچنین روز دوشنبه به اوهایو هم رفت تا نشان دهد به کسب پیروزی در ایالتی که آقای ترامپ با اختلاف فاحش آن را برده بود، چشم دوخته است. اوهایو علاوه بر انتخابات ریاست جمهوری، به علت رقابت نزدیک نامزد‌های مجلس سنا هم اهمیت دارد. دموکرات‌ها امیدوارند تا با پیروزی در اوهایو یا ایالاتی، چون کارولینای شمالی، مونتانا یا جورجیا، در کنار شانس بالایی که برای پیروزی در کلورادو و آریزونا دارند، اکثریت مجلس سنا را از چنگ جمهوری خواهان درآوردند. آن‌ها برای این کار باید دست کم ۴ کسی را روز سه شنبه به جمع ۴۷ کرسی فعلی خود اضافه کنند. 
همزمان با نزدیک شدن به ساعت صفر کارزار‌های انتخاباتی، در شهر‌های بزرگ، چون نیویورک و واشنگتن، کسبه برای ناآرامی‌های احتمالی بعد از انتخابات آماده می‌شوند و در برابر در و پنجره‌ها مانع ایجاد می‌کنند


آخرین تلاش‌های ترامپ و بایدن قبل از ساعت صفر
همزمان با نزدیک شدن به ساعت صفر کارزار‌های انتخاباتی، در شهر‌های بزرگ، چون نیویورک و واشنگتن، کسبه برای ناآرامی‌های احتمالی بعد از انتخابات آماده می‌شوند و در برابر در و پنجره‌ها مانع ایجاد می‌کنند


آخرین نظرسنجی‌ها درباره انتخابات آمریکا را در زیر می‌بینید:
در زیر نتایج آخرین نظرسنجی‌ها در مورد انتخابات آمریکا را بررسی می‌کنیم:
برنده انتخابات بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها
فرارو نوشت: بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها، جو بایدن با اختلاف ۸ درصدی نسبت به دونالد ترامپ پیروز انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا خواهد بود.
(نمودار و جزئیات) برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آخرین نظرسنجی‌؛ جو بایدن یا دونالد ترامپ؟
(نمودار و جزئیات) برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آخرین نظرسنجی‌؛ جو بایدن یا دونالد ترامپ؟
(نمودار و جزئیات) برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آخرین نظرسنجی‌؛ جو بایدن یا دونالد ترامپ؟
آخرین وضعیت رقابت جو بایدن و دونالد ترامپ
آخرین وضعیت رقابت بایدن و ترامپ بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها و آرای الکترال و الگوریتم‌های هوش مصنوعی اکونومیست تا ۱۱ آبان ماه:
(نمودار و جزئیات) برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آخرین نظرسنجی‌؛ جو بایدن یا دونالد ترامپ؟
شانس پیروزی بایدن در برابر ترامپ
شانس پیروزی جو بایدن در برابر ترامپ بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها و آرای الکترال و الگوریتم‌های هوش مصنوعی اکونومیست تا ۱۱ آبان ماه:
(نمودار و جزئیات) برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آخرین نظرسنجی‌؛ جو بایدن یا دونالد ترامپ؟
وضعیت تصاحب آرای الکترال بر اساس نظرسنجی‌ها
(نمودار و جزئیات) برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آخرین نظرسنجی‌؛ جو بایدن یا دونالد ترامپ؟
شبیه‌سازی مدل الکترال‌ها انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
این نمودار با استفاده از ۲۰۰۰۰ داده شبیه‌سازی شده و میزان الکترال‌های هر کاندیدا را تا تاریخ ۱۱ آبان ماه نشان می‌دهد:
(نمودار و جزئیات) برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آخرین نظرسنجی‌؛ جو بایدن یا دونالد ترامپ؟
مقایسه میزان محبوبیت ترامپ نسبت به رؤسای جمهوری سابق آمریکا
میزان محبوبیت ترامپ نسبت به رؤسای جمهوری سابق آمریکا بر اساس میانگین مجموع نتایج نظرسنجی‌های برگزار شده تا تاریخ ۳ آبان ۱۳۹۹:
(نمودار و جزئیات) برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اساس آخرین نظرسنجی‌؛ جو بایدن یا دونالد ترامپ؟
دونالد ترامپ انتخابات آمریکا
آخرین نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا؛ افزایش امید جمهوریخواهان

آمریکا بعد از فراز و نشیب‌های فراوان فردا سه شنبه (۱۳ آبان) در حالی درباره کلید دار ۴ سال آینده کاخ سفید تصمیم گیری می‌کند که نتایج یک نظرسنجی از افزایش امید به پیروزی دونالد ترامپ حکایت دارد، اما جو بایدن همچنان در ۴ ایالت تاثیرگذار جلو است.
شبکه خبری سی ان ان روز یکشنبه نوشت: نظرسنجی جدید دی مونز رجیستر و شرکت افکارسنجی «سِلزر اند کامپانی» در ایالت آیووا نشان می‌دهد که ترامپ با اختلاف ۴۸ به ۴۱ در بین رای دهندگان احتمالی در این ایالت جلوتر است.
متوسط نظرسنجی‌ها در آیووا پیشتازی بایدن با اختلاف ۲ درصدی را نشان می‌داد.
سی ان ان نوشت: بایدن نامزد محبوب در ایالت‌های چرخشی است که به ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد و پیشتازی او بسیار بیشتر از آن چیزی است که درباره هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۱۶ مشاهده شد.
اما نظرسنجی شرکت سلزر یک استثنا را نشان می‌دهد. اگر این نتایج درست باشد، ترامپ در جایگاه بهتری نسبت به آن چیزی است که تصور می‌شود و ما با رقابت تنگاتنگ تری نسبت به آنچه که انتظار داریم مواجه خواهیم بود.
تعداد معدودی از ۲۷۰ رای الکترال بایدن از طریق آیووا بدست می‌آید، اما اگر بایدن عملکرد بهتری نسبت به کلینتون در این ایالت نداشته باشد، دموکرات‌ها باید نگران باشند که او عملکرد بهتری را در دیگر مکان‌ها ندارد.
در حقیقت این احتمال وجود دارد که ترامپ با اختلاف فاحش در ایووا پیروز شود که این امر پیش بینی می‌کند که در دیگر ایالت‌ها همچون ایالت‌های محل رقابت در غرب میانه، ایالت‌هایی همچون میشگان و ویسانسین مشکل وجود خواهد داشت.
اما متوسط نظرسنجی‌ها در آیووا که اختلاف اندک پیشتازی نامزد‌ها را نشان می‌دهند مانند نظرسنجی‌های انجام شده توسط دانگاه مانموث، نیویورک تایمز و کالج سِیِنا و دانشگاه کوئینپیاک.
موضوعی که باعث شده نظرسنجی سلزر دموکرات‌ها را نگران و جمهوریخواهان را امیدوار کند سابقه نظرسنجی این شرکت است. چهارسال پیش، نظرسنجی نهایی سلزر نشان داد که ترامپ با اختلاف ۷ نقطه‌ای از کلینتون جلوتر است. در روز انتخابات ترامپ با ۹ اختلاف در این ایالت پیروز شد.
نظرسنجی امسال این شرکت همزمان با نظرسنجی‌های دیگری انجام شده که نشان از عقب افتادن ترامپ در دیگر ایالت‌ها دارد.
به نوشته سی ان ان، با این حال این شرکت نیز در گذشته اشتباهاتی داشته است و نظرسنج‌ها معجزه گر نیستند. برخی از شرکت‌های نظرسنجی می‌خواهند نتایجی را منتشر کنند که از دیگر نتایج متفاوت به نظر برسد.
در هفته‌ای که گذشت شبکه خبری‌ای بی سی نیوز و روزنامه واشنگتن پست گزارش دادند که در ایالت ویسکانسین بایدن با اختلاف ۱۷ پله‌ای از ترامپ جلوتر است. بعید است که بایدن در ویسکانسین با این اختلاف جلو باشدو در آیووا با اختلاف ۷ نقطه‌ای عقب باشد. حقیقت چیزی بین این‌ها است و به همین دلیل همیشه متوسط نظرسنجی‌ها کارامدتر است.
سی ان ان در بخشی از گزارش خود آورده است: اختلاف بایدن در رقابت‌های امسال حدود ۵ و ۶ درصد بیشتر از کلینتون در روز‌های پایانی رقابت‌ها در نظرسنجی‌های ملی است. باور نتایج سلزر به این معنا است که باید پذیرفت که نظرسنجی‌های ملی فاحش‌ترین خطای خود را دستکم در ۴۰ سال گذشته داشته اند. مگر این که اتفاقی کاملا منحصربفرد در آیووا رخ دهد.
نگاهی به نظرسنجی‌های ملی دلایل بیشتری را در اختیار می‌دهد که نتایج نظرسنجی سلزر را رد می‌کند. این که آیووا ایالتی است که تعداد زیادی سفیدپوست بدون مدرک دانشگاهی در آن ساکن هستند.
آیا نظرسنجی‌های ملی نشان می‌دهد که آیا ترامپ از حمایت این گروه برخوردار است؟ پاسخ منفی است.
اما روزنامه نیویورک تایمز در تازه‌ترین گزارش نظرسنجی این روزنامه و کالج سِینا از پیشتازی آشکار بایدن در چهار ایالت چرخشی مهم شامل پنسیلوانیا، فلوریدا، آریزونا و با اختلاف بیشتر ویسکانسین حکایت دارد.
این روزنامه نوشت اکنون نسبت به سال ۲۰۱۶ رای دهندگانی که در این انتخابات رای نداده بودند، مصمم به مشارکت بیشتر هستند که عمدتا رای آن‌ها به دموکرات‌ها است.
براساس این نتایج حمایت از بایدن در ویسکانسین قوی‌تر است و اختلاف پیشتازی او ۱۱ نقطه‌ای است و نشان می‌دهد که بایدن با ۵۲ درصد ارا از ترامپ با ۴۱ درصد جلوتر است.
نیویورک تایمز نوشت: عملکرد بایدن در نقشه انتخاباتی آمریکا دستکم از سال ۲۰۰۸ او را ظاهرا در جایگاه قوی تری در آستانه روز انتخابات قرار می‌دهد. در این سال در بحبوحه بحران جهانی اقتصاد باراک اوباما نامزد دموکرات‌ها توانست با ۳۶۵ رای الکترال به کاخ سفید راه یابد.
در روز‌های پایانی کارزار‌های انتخاباتی در آمریکا بایدن با اختلاف سه درصد در فلوریدا (۴۷ به ۴۴) از ترامپ جلو‌تر است که این پیشتازی با حاشیه خطا بوده است. در آریزونا و پنسیلوانیا این اختلاف پیشتازی بایدن به ۶ نقطه رسید.
نیویورک تایمز در گزارش دیگری نوشت: وقتی ترامپ از نظرسنجی‌ها صحبت می‌کند تاکید او بر نظرسنجی‌هایی است که به نظر او به نفعش است. نتایجی که نشان می‌دهند او از بایدن عقب‌تر است- تقریبا همه نظرسنجی‌های ملی- صرفا از نظر ترامپ اخبار جعلی هستند.
ترامپ در توئیتی نوشت «پیروزی بزرگی در همه نظرسنجی‌هایی که مهم هستند برایش رقم خورده است.»
به نظر می‌رسد منظور او نظرسنجی راسموسن است که در تضاد با دیگر نظرسنجی‌ها تصویر امیدوارکننده تری را برای پیروزی ترامپ در سطح ملی ترسیم کرده است. بعلاوه نظرسنجی «گروه ترافالگار» (Trafalgar Group) نتایج خوبی را در نظرسنجی ایالت‌های غرب میانه برای ترامپ داشته است.
پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فردا سه شنبه سوم نوامبر برابر با ۱۳ آبان برای تعیین رئیس جمهوری و معاون او برگزار می‌شود.
جو بایدن انتخابات آمریکا
آخرین سخنان جو بایدن و دونالد ترامپ
نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در واکنش به خبر اعلام پیروزی زودهنگام ترامپ، گفت: رئیس جمهوری قرار نیست این انتخابات را بدزدد.
به گزارش بلومبرگ، جو بایدن روز یکشنبه در سفر تبلیغاتی به فیلادلفیای پنسیلوانیا در جمع خبرنگاران این مطلب را مطرح کرد و هشدار داد به رئیس جمهوری دونالد ترامپ اجازه نمی‌دهد در انتخابات روز سه شنبه پیروزی را اعلام کند.
وی همچنین تلاش‌های طرفداران ترامپ برای ترساندن حامیان بایدن از جمله حادثه جمعه در بزرگراه تگزاس که منجر به متوقف شدن اتوبوس تبلیغاتی بایدن شد و همچنین انسداد نسبی یک بزرگراه در نیوجرسی در اوایل روز یکشنبه را محکوم کرد.
معاون اول رئیس جمهوری سابق آمریکا افزود: مردم، این ما نیستیم. ما خیلی بهتر از این هستیم.
اگرچه ترامپ خبر پیروزی زودهنگام را در شارلوت کارولینای شمالی تکذیب کرد، اما نسبت به شمارش آرای تاخیری به عنوان یک فاجعه یاد کرد و گفت کارزار مبارزاتی وی قصد دارد با این مساله مبارزه کند. به محض پایان انتخابات، ما با وکلای خود در تعامل خواهیم بود.
بایدن با سفر به پنسیلوانیا، به دنبال آن است تا تلاش ترامپ برای تحریک آرای این ایالت به نفع خود را خنثی سازد و بتواند این ایالت که در انتخابات فعلی به یکی از مهم‌ترین و سرنوشت‌سازترین ایالت‌ها تبدیل شده است را از آن خود سازد.
وی اظهار کرد: هر روز یادآوری جدیدی است برای میزان بالا بودن میزان خطر و اینکه طرف مقابل برای سرکوب مشارکت مردم به خصوص در فیلادلفیا تا کجا پیش خواهد رفت. رئیس جمهوری ترامپ از آنچه در پنسیلوانیا رخ خواهد داد بسیار ترسیده است. او می‌داند که مردم پنسیلوانیا باید حرف خود را بزنند، اگر شما نظر خود را بگویید، او فرصتی نخواهد داشت.
نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همچنین با استناد به اظهارات جان لوئیس عضو فقید سیاهپوست مجلس نمایندگان، سیاهپوستان را به رای دادن تشویق کرد و گفت آزادی یک کشور نیست. آزادی یک عمل است و ما باید از آن دفاع کنیم. ما باید رای بدهیم.
مبارزات انتخاباتی بایدن در حال حاضر معطوف به جلب رای دهندگان سیاه پوستان است، زیرا آن‌ها بیشتر از رای دهندگان سفید پوست ترجیح می‌دهند شخصا در روز انتخابات رای بدهند. این کارزار همچنین امیدوار است که بتواند حاشیه‌های گسترده در مناطق روستایی را که به
ترامپ کمک کرد تا هیلاری کلینتون را در این ایالت با ۴۴۰۰۰ رای در سال ۲۰۱۶ کنار بگذارد، کاهش دهد.
تازه‌ترین و شاخص‌ترین نظرسنجی‌های پیش از انتخابات آمریکا
در حالیکه کمتر از ۲۴ ساعت به انتخابات بزرگ ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده به نظر می‌رسد شرکت‌های نظرسنجی فعالیت خود را دو چندان کرده و سعی دارند به نحوی با پرسش از مردم نتایج این انتخابات را حدس بزنند.
بایدن در ایالت‌های چرخشی پیشرو است
جو بایدن، کاندیدای دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ایالت‌های چرخشی پیشروست که این روند برای وی ۲۷۰ رای الکترال و با اختلاف قابل توجه به همراه دارد.
بایدن در تمامی شش نظرسنجی از سوی رای دهندگان میشیگان که در روز‌های اخیر انجام شد، پیشروست و در ۵۰ درصد از چهارتای این نظرسنجی‌ها در راس قرار دارد. وی در تمامی پنج نظرسنجی رای دهندگان ویسکانسین پیشروست و در پنج نظرسنجی از شش نظرسنجی رای دهندگان پنسیلوانیایی که دو روز قبل منتشر شد، در راس است. تنها نظرسنجی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در آن پیشروست، مربوط به نظرسنجی اینسایدر ادونتیج است.
کاندیدای دموکرات همچنین در نظرسنجی رای دهندگان آریزونایی جلو است و در چهار نظرسنجی از شش نظرسنجی در فلوریدا، یعنی دو ایالتی که برای ترامپ مهم هستند، جلوتر است.
اگرچه ترامپ شکستی قطعی ندارد، اما موقعیتش از چهار سال قبل بسیار بدتر است. نظرسنجی‌ها در طول هفته آخر انتخابات ۲۰۱۶ نشان داده بود که ترامپ در دو ایالت میشیگان و پنسیلوانیا با اختلاف کمی جلوست و در ایالتی، چون جورجیا با اختلاف چشمگیری پیشروست.
انتخابات آمریکا
این نظرسنجی‌ها نشان داده که بایدن در سطح ملی و در برخی از ایالت‌های اصلی به آرای ۵۰ یا بیشتر از آن نزدیکتر می‌شود در حالیکه هیلاری کلینتون در انتخابات ۲۰۱۶ هرگز به این عدد هم نرسید.
یک اختلاف مهم این است: نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد نامزد‌های حزب لیبرال و حزب سبز بیشتر از آنچه در روز انتخابات به دست می‌آورند به دنبال جمع آوری آرا هستند.
چهار سال قبل، حمایت از گری جانسون، فرماندار سابق نیومکزیکو، کاندیدای حزب لیبرال‌ها در روز‌های آخر از بین رفت، چون ترامپ بیش از وی حمایت‌ها را کسب کرد. در این سال، هیچیک از حزب‌های کوچک کاندیدایی ندارند. به این ترتیب، می‌توان گفت که نظرسنجی‌ها بازتاب بهتری از واقعیت را دارند.
بایدن در حال ایجاد یک ائتلاف جدید است
پیشرو بودن بایدن از جانب برخی از گروه‌های غیرمنتظره ناشی می‌شود یعنی گروه‌هایی که چهار سال پیش به ترامپ رای دادند.
در ایالت‌های کلیدی و چرخشی، بایدن در میان رای دهندگان مستقل و سفیدپوست با تحصیلات آکادمیک، رای دهندگان حومه شهر‌ها و سالمندان و تمامی گروه‌هایی که در ۲۰۱۶ به ترامپ و در ۲۰۱۲ به میت رامنی رای دادند، پیشروست.
تغییرات در میان رای دهندگان سفیدپوست با مدرک دانشگاهی به ویژه شدید بوده است. در ۲۰۱۶، ترامپ در میان این رای دهندگان در آریزونا با شش درصد، در میشیگان با هشد درصد، در ویسکانسین با ۱۲ درصد و در فلوریدا با ۲۷ درصد از هیلاری کلینتون پیشی گرفت. نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که بایدن در میان رای دهندگان سفیدپوست با تحصیلات دانشگاهی در آریزونا، ۲۷ درصد در میشیگان، ۲۶ درصد در ویسکانسین و چهار درصد در فلوریدا پیشتازی دارد.
در میان رای دهندگان مستقل، ترامپ در جورجیا، آریزونا، اوهایو، پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین با اختلاف چشمگیر هیلاری کلینتون را شکست داد. در طول روز‌های گذشته، بایدن در میان تمامی نظرسنجی‌های منتشر شده در این ایالت‌ها با اختلاف چشمگیری پیشی داشت به طوریکه در نظرسنجی امرسون در ایالت جورجیا شش درصد و در نظرسنجی کالج Muhlenberg در پنسیلوانیا ۲۸ درصد از ترامپ جلوتر بوده است.
همچنین باید گروه‌های فرعی را هم در نظر داشت مانند سالمندان یا سفیدپوست‌ها با تحصیلات آکادمیک که نمونه‌های کوچکی هستند که می‌توانند حاشیه خطای بزرگتری را نسبت به جامعه آماری کامل شرکت کننده در نظرسنجی داشته باشند. همچنین آنچه اینجا مهم است تغییرات گسترده‌ای است که نشان می‌دهد بایدن در هر کدام از این ایالت‌ها و در هر نظرسنجی که به داده‌های این گروه‌های فرعی مربوط می‌شود، از هیلاری کلینتون بهتر عمل کرده است.
ما نمی‌دانیم که آیا این تغییرات بخشی از یک تنظیم مجدد سیاسی طولانی مدت است یا خیر، اما آنچه که در این مدت دیده شده این است که بایدن در حال ایجاد یک ائتلاف تاریخی است.
رای دهندگان پیر نسبت به ترامپ تردید دارند
از زمان انتخاب مجدد بیل کلینتون در انتخابات ۱۹۹۶ هیچ یک از دموکرات‌ها نتوانسته آرای رای دهندگان پیر را به دست بیاورد. اما جو بایدن دارد در میان رای دهندگان پیر نسبت به کاندیدای قبلی دموکرات انتخابات ریاست جمهوری بهتر عمل می‌کند و آرای این افراد را به دست می‌آورد.
او دارد آرای پنسیلوانیا را تصاحب می‌کند؛ ایالتی که ترامپ در ۲۰۱۶ فقط از آن ۴۴ هزار رای به دست آورد و بر اساس نتایج شمارش آرا بلافاصله پس از رای دادن، درصدی که ترامپ در میان رای دهندگان سالخورده به دست آورد، از هیلاری کلینتون ۱۰ درصد بیشتر بود.
در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ بیش از یک چهارم کل رای‌دهندگان بالای ۶۵ سال داشتند. در دوره پیش اکثریت افراد سن بالا به دونالد ترامپ رای دادند. ۵۳ درصد بازنشستگان ترامپ و ۴۴ درصد کلینتون را برگزیدند.
چهار نظرسنجی در روز‌های اخیر نشان می‌دهد که بایدن در میان رای دهندگان پیر پیشروست. همچنین بر اساس نظرسنجی کالج Muhlenberg وی در میان این رده سنی از رای دهندگان چهار درصد، در نظرسنجی امرسون شش درصد، در نظرسنجی کالج سینه نا برای نیویورک تایمز ۱۲ درصد و در نظرسنجی واشنگتن پست و شبکه خبری ای. بی. سی ۱۵ درصد رای دارد.
در فلوریدا، ترامپ با اختلاف ۵۷ به ۴۰ درصد آرای سالخوردگان پیروز شد. در نظرسنجی امرسون و سینه نا که اخیرا انجام شد، بایدن با اختلاف هشت و دو درصدی پیشرو بود.
همچنین نشانه‌هایی وجود دارد که واکنش ناکافی ترامپ به پاندمی کرونا باعث روی گردانی سالخوردگان از وی باشد، جمعیتی که بیشترین آسیب پذیری را به کرونا داشته است.
نظرسنجی‌های ایالتی و ملی نشان می‌دهد که سالخوردگان فکر می‌کنند بایدن می‌تواند از عهده مبارزه با کرونا بهتر برآید؛ این نظرسنجی‌ها همچنین نشان می‌دهد که سالخوردگان بر این باورند که بایدن در مساله اقتصاد هم بهتر عمل می‌کند.
ترامپ در هفته‌ای اخیر حتی به خودش هم کمکی نکرده است. پس از آنکه به کرونا مبتلا شد، به آمریکایی‌ها تاکید کرد تا اجازه ندهند ویروس بر زندگیشان سیطره کند. این رویکرد از دید سالخوردگان آمریکایی خوش نیامد، چون آن‌ها بیش از هر گروه سنی دیگری در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند.
بایدن باخت‌ها را محدود می‌کند
کارزار انتخاباتی بایدن در میان این گروه‌هایی که بالا ذکر شد و در ۲۰۱۶ به ترامپ رای دادند، خیلی خوب عمل کرده است. اما درمیان این گروه‌ها هنوز تعدادی هستند که ترامپ را دوست داشته باشند.
عملکرد کلینتون در میان رای دهندگان سفیدپوست بدون تحصیلات آکادمیک در ۲۰۱۶ خوب نبود و نتیجه نهایی یک صف‌آرایی طولانی مدت کارگران آمریکایی است که دیگر به روشی که اتحادیه‌های خود توصیه می‌کنند، رای نمی‌دهند - احتمالاً به این دلیل که آن‌ها دیگر به یک اتحادیه تعلق ندارند.
هیلاری کلینتون آرای خود را در میان سفیدپوست‌های دانشگاه رفته با اختلاف بیش از ۲۰ در ویسکانسین و با اختلاف بیش از ۳۰ درصد از ایالت‌های پنسیلوانیا، فلوریدا، میشیگان و کارولینای شمالی از دست داد.
نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که بایدن نیز آرای این افراد ا از دست داده، اما به مراتب با اختلاف کمتر از هیلاری کلینتون. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بایدن حدود پنج درصد از آرای این افراد در ویسکانسین، ۱۵ درصد از میشیگان، ۲۰ درصد در پنسیلوانیا و ۲۵ درصد در فلوریدا را از دست داده است. البته که اختلاف زیادی است، اما بدتر از هیلاری کلینتون نمی‌تواند باشد.
به نتایج نظرسنجی‌های پس از انتخابات توجه کنید
یک نشانه امید یا جنبه مثبت برای ترامپ وجود دارد: در برخی از ایالت‌های چرخشی، او علی رغم سابقه طولانی ایجاد تنش‌های نژادی، در میان رای دهندگان غیر سفید پوست بهتر از چهار سال پیش عمل می‌کند.
بر اساس نظرسنجی‌های اخیر مشخص شد که ترامپ ۱۸ تا ۲۰ درصد از آرای رای دهندگان غیر سفیدپوست را در پنسیلوانیا دارد درحالیکه ۱۶ درصد در ۲۰۱۶ بود؛ بر اساس نظرسنجی امرسون، در اوهایو و میشیگان میزان آرای غیرسفیدپوست‌ها برای ترامپ نسبت به ۲۰۱۶ هفت درصد بیشتر است.
همچنین علیرغم تمرکز وی بر نرخ بیکاری در میان سیاه پوستان آمریکایی که از پایین‌ترین زمان شروع به کار اداره آمار کار، به کمترین میزان خود رسیده است، نشانه زیادی وجود ندارد که عملکرد ترامپ در میان رای دهندگان سیاهپوست به طور خاص بهبود یافته باشد. بر اساس نظرسنجی شبکه خبری سی. ان. ان در روز‌های گذشته، وی تنها هشت درصد رای در میان سیاهپوستان دارد که دقیقا همانی است که در نظرسنجی پس از انتخابات ۲۰۱۶ به دست آورد.
رای دهندگان سیاه‌پوست
امسال سیاه‌پوستان آمریکایی بیشتر از هر زمان دیگری به شرکت در انتخابات مشتاق شده‌اند. ۳۰ میلیون نفر از آنان حق شرکت در انتخابات را دارند و بیش از یک سوم آن‌ها در ۹ ایالت: آریزونا، فلوریدا، جورجیا، آیووا، میشیگان، کارولینای شمالی، اوهایو، پنسیلوانیا و ویسکانسن زندگی می‌کنند. آرا آن‌ها می‌تواند برای نتیجه انتخابات آتی حیاتی باشد. ترامپ در سال ۲۰۱۶ در همه این ایالت‌ها در رقابتی بسیار سخت پیروز شده بود.
سیاه‌پوستان می‌توانند این بار تغییراتی را در نتیجه انتخابات ایجاد کنند، زیرا اکثریت آن‌ها جو بایدن را ترجیح می‌دهند و اغلب آنان به صورت پستی رای داده‌اند.
به دلیل وضعیت همه‌گیری ویروس کرونا، شمار بیشتر شهروندان آمریکایی از امکان تحویل آرای پیش از موعد خود، چه از طریق پست و چه تحویل شخصی، استفاده کرده‌اند. شمار این افراد دو روز مانده به انتخابات به ۹۰ میلیون نفر رسیده است.
در این میان سیاه پوستان به ویژه در ایالت‌هایی مانند کارولینای شمالی و جورجیا بیشتر از طریق پستی رای داده‌اند و این دسته از رای دهندگان بیشتر بایدن را ترجیح داده‌اند اگرچه تمایل زیادی هم به او نداشتند.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا جو بایدن
لاتین‌تبار‌ها
لاتین‌تبار‌ها یعنی شهروندان آمریکایی که از کشور‌های آمریکای لاتین به این کشور مهاجرت کردند و بیشتر به "لاتینو" شهرت دارند احتمالاً امسال برای نخستین‌بار بزرگ‌ترین گروه رای دهندگان غیر سفیدپوست را تشکیل می‌دهند. به ویژه در ایالت‌های فلوریدا و آریزونا آرا آنان تعیین کننده خواهد بود.
لاتین‌تبار‌ها گروهی بسیار متنوع هستند و ناهمگونی در ترجیحات سیاسی آن‌ها نیز منعکس شده است. نظرسنجی سال ۲۰۱۸ مرکز تحقیقات پیو نشان داده است که ۶۵ درصد رای‌دهندگان با ریشه پورتوریکویی و ۵۹ درصد مکزیکی‌تبار‌ها به دموکرات‌ها تمایل داشتند در حالی که ۵۷ درصد کوبایی‌ها به جمهوری‌خواهان. طبق آخرین نظرسنجی پیو بایدن در میان لاتین‌تبار‌ها کلا ۳۴ درصد بیشتر از ترامپ رای دارد. در سال ۲۰۱۶ کلینتون ۳۸ درصد از رقیب خود ترامپ میان لاتین‌تبار‌ها بیشتر رای داشته است.
این موضوع هم مهم است که لاتین‌تبار‌ها در مقایسه با سایر گروه‌های رای‌دهنده آمریکایی رقبت کم‌تری برای حضور در انتخابات و رای‌دهی نشان می‌دهند.
آرای رای دهندگان اسپانیایی تبار‌ها در فلوریدا بیش از همه است. در ۲۰۱۶، ترامپ ۳۵ درصد آرای این افراد را در این ایالت که جمعیت اسپانیایی تبار آن شامل محافظه کارانی با تبار کوبایی و ونزوئلایی است، به دست آورد. در نظرسنجی امرسون آمده که ترامپ تنها ۲۱ درصد از آرای اسپانیایی تبار‌ها را دارد. در نظرسنجی روزنامه سنت پیت نیز این میزان ۴۶ است.
در مقابل ترامپ، بایدن در میان جمعیت سفیدپوستان و به ویژه سفیدپوستان جنوبی حتی نسبت به کلینتون هم بهتر عمل کرده است. نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که بایدن در میان رای دهندگان سفیدپوست به کلینتون در ۲۰۱۶ در ایالت جورجیا هشت درصد، در کارولینای شمالی چهار تا هشت درصد و در فلوریدا هشت درصد رای دارد.
در شمال، بایدن میزان برتری ترامپ را در میان رای دهندگان سفید پایین نگه داشته است. در سال ۲۰۱۶ ترامپ ۱۱ درصد آرای سفیدپوستان در ویسکانسین را داشت و در نظرسنجی سی. ان. ان با شش درصد جلوتر است. در میشیگان پیشرو بودن ترامپ با ۲۱ درصدی در ۲۰۱۶ حالا با یک رای برای بایدن پیشرو بودن را رقم زده است. در پنسیلوانیا ترامپ توانست با ۱۶ درصد آرای سفیدپوست‌ها در انتخابات چهار سال پیروز شود، اما بر اساس نظرسنجی واشنگتن پست و شبکه خبری ای. بی. سی تنها چهار درصد و در نظرسنجی کالج Muhlenberg تنها هشت درصد به دست آورده است.
۶۲ درصد زنان سفیدپوست فاقد تحصیلات عالی در سال ۲۰۱۶ به دونالد ترامپ و کمتر از یک سوم به هیلاری کلینتون رای داده بودند. اما اکثر مردان سفیدپوست بدون مدرک دانشگاهی هنوز از ترامپ حمایت می‌کنند.
اما طبق یک نظرسنجی که اوایل اکتبر انجام گرفته ۴۷ درصد این زنان به بایدن و تنها ۵۰ درصد به ترامپ رای خواهند داد. این عده از زنان مجموعا ۲۰ درصد از رای‌دهندگان آمریکایی را تشکیل می‌دهند. اگر صحت این نظرسنجی‌ها ثابت شود پیروزی برای ترامپ دشوار خواهد بود.
اکثر رای‌دهندگان زن حومه شهر‌ها در گذشته به جمهوری‌خواهان رای می‌دادند، اما شرایط اکنون تغییر کرده است.
طبق نظرسنجی "واشنگتن پست"، ۶۲ درصد از زنان حومه شهر‌ها این بار می‌خواهند به جو بایدن رای دهند و برخلاف این زنان ۵۴ درصد مردان به ترامپ رای خواهند داد.
اگر بخواهیم در مقایسه با دوره پیشین انتخابات نتیجه بگیریم این بار ۱۹ درصد زنان رای‌دهنده در حومه شهر‌ها بیشتر به بایدن رای می‌دهند.
کارشناسان، از جمله سلیندا لیک از حزب دموکرات، دلیل اصلی فاصله‌گرفتن زنان رای‌دهنده حومه شهر‌ها از جمهوری‌خواهان را ترامپ می‌دانند. لیک به شبکه خبری "فوکس کوم" گفته است که زنان سبک زندگی ترامپ را نمی‌پسندند. آن‌ها فکر می‌کنند که ترامپ تفرقه‌افکن است. این زنان از هرج و مرج متنفرند و ثبات می‌خواهند.
مسیحیان انجیلی
چهار سال پیش ۷۷ درصد رای‌دهندگان مسیحیان انجیلی به ترامپ رای دادند. ترامپ این بار هم محبوب انجیلی‌هاست. ۷۲ درصد رای‌دهندگان مسیحیان انجیلی سفیدپوست این بار هم به ترامپ رای خواهند داد.
اینجیلی‌ها از انتخاب امی کنی برت، حقوق‌دان محافظه‌کار به عنوان یکی از قاضیان حاضر در ترکیب دیوان عالی آمریکا استقبال کردند. امی برت مخالف سقط جنین است و این آن چیزی است که انجیلی‌ها می‌خواهند.
رای دهندگان جوان
تا به حال جوانان به طور سنتی کم‌تر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده‌اند. امسال، اما قضیه متفاوت خواهد بود. یک نظرسنجی دانشگاه هاروارد که هشت روز پیش منتشر شد نشان می‌دهد که علاقه جوانان به رای‌دادن از ۱۸ درصد به ۲۹ درصد رشد کرده و ۶۳ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی گفتند که "قطعا رأی خواهند داد". چهار سال پیش این رقم ۴۹ درصد بوده است.
در آخرین نظرسنجی هاروارد ۶۳ درصد رای‌دهندگان جوان میان ۱۸ تا ۲۹ سال گفتند که به بایدن رای خواهند داد و تنها ۲۵ درصد به ترامپ رای می‌دهند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما

رفتار خوارج‫‌گونه برخی مدعیان!

رفتار خوارج‫‌گونه برخی مدعیان!

حتی چندی قبل نیز این بی مسئولیتی و تکبر ناشی از عدم پاسخگویی، باعث شد که مدیر مسئول روزنامه ...
بازخوانی تاریخ ترورهای نافرجام یک آیت الله

بازخوانی تاریخ ترورهای نافرجام یک آیت الله

امروز هفتم آبان سالروز سومین ترور نافرجام سیدحسن طباطبایی معروف به سیدحسن مدرس است. هم ...
انتخابات آمریکا و چشم انداز قیمت دلار در ایران

انتخابات آمریکا و چشم انداز قیمت دلار در ایران

میثم‌ رادپور درباره اینکه اگر ترامپ پیروز شود چه اتفاقی رخ خواهد داد، گفت: «همین مسیرادامه ...
1