تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۲:۴۰
کد مطلب : ۴۹۵۶۶۴
در نشست مشترک سران و معاونان قوای سه‌گانه مطرح شد

قالیباف: مردم باید نتیجه و خروجی هم‌افزایی و وفاق را ببینند/ به دنبال مچ‌گیری نیستیم و آمده‌ایم با کمک به دولت برای مردم کار کنیم / نقدی به آمارهای رسمی و تورم 30 درصدی ندارم، من مردم را می‌بینم که سفرهایشان چنین چیزی را نشان نمی‌دهد / قوانین غیرشفاف و منسوخ، بستر فساد در کشور / هدف مجلس دوازدهم: کاهش ۱۲ هزار قانون به ۵۲ قانون جامع

۰
قالیباف: مردم باید نتیجه و خروجی هم‌افزایی و وفاق را ببینند/  به دنبال مچ‌گیری نیستیم و آمده‌ایم با کمک به دولت برای مردم کار کنیم /  نقدی به آمارهای رسمی و تورم 30 درصدی ندارم، من مردم را می‌بینم که سفرهایشان چنین چیزی را نشان نمی‌دهد / قوانین غیرشفاف و منسوخ، بستر فساد در کشور / هدف مجلس دوازدهم: کاهش ۱۲ هزار قانون به ۵۲ قانون جامع
کبنا ؛محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نشست مشترک سران و معاونان قوای سه‌گانه بر ضرورت هم‌افزایی و وفاق برای حل مشکلات معیشتی مردم تأکید کرد و گفت: «مردم باید نتیجه اقدامات ما را ببینند.»
به گزارش کبنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نشست مشترک سران و معاونان قوای سه‌گانه که صبح امروز (دوشنبه، ۱۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳) با موضوع «همدلی برای مردم ایران» در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، بر ضرورت هم‌افزایی و وفاق قوای سه‌گانه برای حل مشکلات معیشتی مردم تأکید کرد و گفت: «اقدامات قوا در حوزه معیشت باید به گونه‌ای باشد که مردم حس کنند مشکلات اقتصادی آن‌ها حل شده است.»
قالیباف ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر، به تاریخ انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: «با نگاهی به تاریخ انقلاب و مقایسه آن با تاریخ اسلام، عید سعید غدیر خم به معنای عید اکمال دین بود که بار دیگر به برکت امام (ره) تکرار شد؛ امام، مردی الهی بود که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه او گامی برنداشت.»
وی با بیان اینکه نعمت انقلاب اسلامی به مردم ایران داده شد، اظهار کرد: «امام (ره) بود که مجدد اسلام را زنده کرد و عزت را به مردم ایران بازگرداند. ایشان امر ملی را در کشور احیا کرد و به ملت ایران در سایه دین مفهوم داد و باعث حضور آن‌ها شد. ایجاد تحول در انسان‌ها و یکایک ملت و جوانان از فتح الفتوحات امام (ره) بود که امروز به عنوان امانتی در دست ما قرار دارد و باید قدر آن را بدانیم.»
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امام (ره) از منظر اسلام‌شناسی، مردم‌باور بود و به آن‌ها ایمان داشت، گفت: «امام (ره) همواره دغدغه مردم به ویژه مستضعفین و محرومان را داشت. ایشان می‌فرمود آن‌هایی تا آخر، پای کار انقلاب هستند که طعم استضعاف و فقر را چشیده‌اند، لذا باید اولویت ما باشند که امروز گرد هم جمع شده‌ایم. ما به برکت امام (ره) از زیر سلطه آمریکا و همه سلطه‌گران خارج شده و عزت خود را پیدا کردیم و امروز عزت نفس و اعتماد به نفس داریم و به «ما می‌توانیم» عینیت بخشیده‌ایم. این مسیری است که به عنوان مسیر امام (ره) و شهدا باید تحت زعامت رهبر معظم انقلاب اسلامی دنبال شود.»
قالیباف: مردم باید نتیجه و خروجی هم‌افزایی و وفاق را ببینند/  به دنبال مچ‌گیری نیستیم و آمده‌ایم با کمک به دولت برای مردم کار کنیم /  نقدی به آمارهای رسمی و تورم 30 درصدی ندارم، من مردم را می‌بینم که سفرهایشان چنین چیزی را نشان نمی‌دهددکتر قالیباف ضمن تشکر از برگزاری این جلسه و یادآوری جلسه مشابهی که در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی برگزار شد، عنوان کرد: «بسیار خرسندیم که هر سه قوه با معاونان قوا در این جلسه حاضر بوده و نمی‌توانیم اشکالات را به گردن یکدیگر بیاندازیم. هرچه امروز در کشور می‌گذرد، چه خوب، چه بد، بر عهده ماست.»
وی اضافه کرد: «طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، خداوند در آن دنیا در قبال کارهای نکرده بیشتر از کارهایی که انجام شده از ما سؤال خواهد کرد. از این رو خواهشمندم به برکت آغاز دولت و مجلس و اجرای قانون برنامه هفتم پیشرفت، این جلسات را به‌صورت مستمر ادامه دهیم تا از مسیر خارج نشده و به اهداف خود برسیم.»
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه وحدت، باعث پیروزی انقلاب شد و تداوم آن نیز با حفظ وحدت صورت می‌گیرد، عنوان کرد: «در دولت سیزدهم و در جلسه معارفه آقای اژه‌ای به عنوان رئیس قوه قضائیه، بر همدلی و همکاری سه قوه تأکید کردم؛ همدلی و همکاری باید منجر به هم‌افزایی شود که غیر از آن سودی نخواهد داشت. همچنین باید توجه کنیم که بی‌شک مردم باید ذی‌نفع نهایی این هم‌افزایی باشند، به ویژه باید به محرومان و مستضعفان و آن‌هایی که تحت فشارهای اقتصادی هستند، توجه شود.»
وی با اشاره به فرمایش امام (ره) درباره اهمیت توجه به محرومان، گفت: «ایشان فرموده‌اند اگر زمانی رسید که شما حکومت می‌کردید اما مردم در حال تحمل فشارها بودند، ماندگاری شما صرفاً به برکت خون امام حسین (ع) است. از این رو اسم خروجی این همدلی و همکاری چه هم‌افزایی، چه وفاق باشد، مردم باید نتیجه آن را ببینند. امروز همه ما مسئول هستیم و باید برای مردم کار کنیم. ما در حال کار کردن در یک سیستم هستیم که نیازمند کار تشکیلاتی است.»
دکتر قالیباف با بیان اینکه اقدامات ما باید در چارچوب قانون باشد، تأکید کرد: «سه قوه باید مبنای خود را سیاست‌های کلان ابلاغی رهبری و برنامه هفتم بدانند و همدلی، همکاری، هم‌افزایی و وفاق را هم باید با معیارها و شاخص‌های آن بسنجیم و نباید اجازه دهیم از مسیر منحرف شده و از مردم غفلت کنیم.»
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه ما در مجلس وظیفه قانونگذاری و نظارت خود را پیگیری می‌کنیم، یادآور شد: «خداوند را شاهد می‌گیرم در جریان تذکرات و اقدامات نظارتی به دنبال مچ‌گیری نیستیم و آمده‌ایم با کمک به دولت برای مردم کار کنیم و قطعاً حرکت سه قوه باید منجر به اتفاق خوب برای مردم شود.»
وی با تأکید بر اینکه امروز در شرایطی قرار داریم که نمی‌توانیم همه امور را با هم پیش ببریم، گفت: «زمان و امکانات اجازه نمی‌دهد همه اقدامات با هم انجام شود. سال ۱۴۰۴، اجرای سند چشم‌انداز ۲۰ ساله به پایان می‌رسد و تنها سند بالادستی ما قانون برنامه هفتم خواهد بود که باید مبنای کار ما باشد. لذا پیشنهادم این است که هر سه قوه نهایتاً چند کار مهم و فوری را انتخاب و دنبال کنیم.»
دکتر قالیباف با بیان اینکه در جلسه سران قوا روی اولویت‌ها با فوریت حل مسائل اقتصادی که بستر را نیز برای اقدامات فرهنگی فراهم کند کار کرده‌ایم، اظهار کرد: «ما باید اولویت‌ها را مشخص کرده و در مسیری حرکت کنیم که به مشکلات غلبه کنیم. اقدامات ما نیز باید ملموس باشد. من نقدی به آمارهای ارائه شده ندارم که گفته می‌شود نقدینگی کاهش یافته و تورم از ۴۰ درصد به ۳۰ درصد رسیده است، من مردم را می‌بینم که سفرهایشان چنین چیزی را نشان نمی‌دهد و آن‌ها چنین حسی ندارند. ما باید به‌گونه‌ای اقدام کنیم که مردم حس کنند مشکلات اقتصادی آن‌ها حل شده و به این باور برسند
قالیباف: مردم باید نتیجه و خروجی هم‌افزایی و وفاق را ببینند/  به دنبال مچ‌گیری نیستیم و آمده‌ایم با کمک به دولت برای مردم کار کنیم /  نقدی به آمارهای رسمی و تورم 30 درصدی ندارم، من مردم را می‌بینم که سفرهایشان چنین چیزی را نشان نمی‌دهدرئیس مجلس شورای اسلامی حل معیشت مردم را در اولویت دستور کار قوا دانست و افزود: «در جلسات سران قوا روی این موضوع صحبت شده است. یکی از راهکارهای آن نیز تخصیص کالابرگ الکترونیکی و توجه به ۷ دهک پایین جامعه است. چند سال است که تورم ۴۰ درصدی داشته‌ایم و حقوق مردم متناسب با تورم افزایش نداشته که همین باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است؛ از این رو باید مشکل تأمین کالاهای اساسی را به ویژه برای ۷ دهک پایین مردم حل کنیم. اگر نمی‌توانیم تأمین همه کالاهای مورد نیاز مردم را حل کنیم، باید چند قلم کالای اساسی در حوزه خوراک و چند قلم کالای اساسی در حوزه جهیزیه آن‌ها از طریق کالابرگ تأمین شود. دولت و همه ما باید بسیج شویم تا اجرای طرح تخصیص کالابرگ الکترونیکی از ماه مبارک رمضان آغاز شود.»
وی در ادامه انرژی را یک ثروت ملی دانست و گفت: «بر اساس قانون برنامه هفتم، دستیابی به ۲.۸ درصد از رشد اقتصادی ۸ درصدی از طریق بهره‌وری تعیین شده است. در کشور به موضوع انرژی باید با نگاه بهره‌وری نگریسته شود که اگر همه تلاش کنیم به این هدف تعیین شده خود خواهیم رسید، البته اراده دولت نیز بر این موضوع است. مجلس و قوه قضائیه نیز در این زمینه همراه دولت خواهند بود، چرا که هم به بهره‌وری می‌رسیم و هم مشکلات نهادی و نحوه مصرف اصلاح می‌شود و در نهایت فرصتی برای سرمایه‌گذاری بوده و هزینه‌ها را نیز کاهش می‌دهد.»
دکتر قالیباف با بیان اینکه منظور ما از حل موضوع انرژی (بهینه‌سازی) گران کردن آن نیست، گفت: «معتقدیم افزایش قیمت انرژی نه اولین راه است و نه تنها روش. اگر هم زمانی قرار بر افزایش قیمت برای بهینه‌سازی باشد، اولین منفعت آن را باید مردم ببرند، بعد دولت و بعد سیستم که البته اراده دولت و قوا نیز بر این است.»
رئیس دستگاه تقنینی کشور با تأکید بر اهمیت تأمین مسکن در حوزه معیشت مردم عنوان کرد: «بسیاری از مردم می‌گویند به ما یارانه ندهید اما یک مسکن بدهید، بقیه مشکلات زندگی را خودمان حل می‌کنیم. شاید لازم باشد روش‌ها را اصلاح کنیم که زمان شهید رئیسی هم به مرحوم رستم قاسمی گفتم در هیچ کجای قانون به دولت گفته نشده ما برای مردم خانه‌سازی کنیم، بلکه دولت باید تسهیل‌گری کند و دارایی حاکمیت در این حوزه زمین است که البته در این حوزه باید به توزیع جمعیتی نیز دقت کنیم که پراکنش جمعیتی برای ما مهم است.»
وی با بیان اینکه حل این مسائل بسیار مهم و فوری است، به ویژه که تاب‌آوری جامعه در این حوزه به شدت کاهش یافته است، گفت: «شخصاً قول می‌دهم که در مجلس تمام قد در خدمت دولت هستیم. معتقدیم قوانین کافی برای خیزش اقتصادی از سوی دولت وجود دارد، اما با این حال اگر نیاز به قانون‌گذاری باشد، قول می‌دهیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهیم و اگر جایی از قانون برنامه هفتم نیز نیاز به اصلاح داشت، در صورت جمع‌بندی این اصلاح را فوراً انجام می‌دهیم.»
دکتر قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه همه باید قول دهیم با خودداری از پرداختن به امور حاشیه‌ای به اصل مطلب برسیم، بیان کرد: «دشمن تمام تلاش خود را برای دوقطبی‌سازی می‌کند. دوقطبی‌سازی آن‌ها نیز با ظاهرسازی به گونه‌ای است که خود را دغدغه‌مند جلوه دهد که در نهایت کشور را از مدار فعالیت‌های اصلی خود خارج کرده و به حاشیه ببرد. لذا باید توجه کنیم هرگز از مسیر اصلی خارج نشویم، موضوعات اصلی و فرعی را تفکیک کرده و مسائل اصلی را قربانی مسائل فرعی نکنیم.»
رئیس قوه مقننه در ادامه با تأکید بر حفظ انسجام و وحدت، عنوان کرد: «کلام مقام معظم رهبری باید فصل‌الخطاب همه ما باشد و همه باید در حوزه سیاست داخلی، سیاست خارجی و اقتصاد به فرمایشات ایشان وفادار باشیم. اساس انقلاب برای دین و دنیای مردم بوده و نباید آن‌ها را از هم جدا کنیم.»
وی افزود: «ما باید همزمان هم به دین و هم به دنیای مردم رسیدگی کنیم. اندیشه سیاسی امام (ره) نیز بر این اساس بوده که کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم، اما متأسفانه تا کنون در این حوزه، به ویژه در حل مسائل اقتصادی، کارنامه قابل قبولی نداشته‌ایم.»
دکتر قالیباف در ادامه با اشاره به اقدامات مجلس یازدهم و مجلس دوازدهم برای ساماندهی قوانین از طریق تنقیح و بر اساس تأکیدات رهبر معظم انقلاب، عنوان کرد: «امروز ۱۲ هزار قانون داریم که بسیاری از آن‌ها متضاد، غیرشفاف و یا منسوخ شده‌اند و باعث بروز بسیاری از کارهای بر زمین مانده، عدم شفافیت‌ها و فسادها است. ما تلاش داریم طی ۲ سال ابتدایی دوره دوازدهم مجلس، همه ۱۲ هزار قانون را تبدیل به ۵۲ قانون جامع کنیم. اولین قانون جامع نیز که در حوزه سلامت و بهداشت به تصویب رسید، در حال حاضر در هیأت عالی نظارت است تا کار آن نهایی شود.»
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه در نهایت قصد داریم ۱۲ هزار قانون به ۳ هزار و ۵۰۰ قانون برسد، خاطرنشان کرد: «پالایش قانون باعث چالاکی و چابکی اجرای قوانین شده و مسیر اجرای احکام قانون برنامه هفتم نیز هموار می‌شود. بعد از آن باید تنقیح ۱۱۵ هزار آیین‌نامه و دستورالعمل موجود در کشور را آغاز کرد که دست و پای سیستم را بسته است. امیدوارم این جلسه برای ادامه ارزیابی‌ها از وضعیت کشور و اقدامات سه قوه، مجدداً تکرار شود.»
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، و حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، نیز در این نشست به تشریح مسائل مهم و روز کشور در حوزه ملی و بین‌المللی پرداختند و در جریان آن بر وحدت و انسجام میان سه قوه برای حل مشکلات مردم به ویژه در حوزه اقتصاد تأکید کردند.
نام شما

آدرس ايميل شما

ترامپ بالاخره درمورد ایران چه خواهد کرد؟

ترامپ بالاخره درمورد ایران چه خواهد کرد؟

در عمل، ترامپ احتمالاً فشار اقتصادی بسیار بیشتری اعمال خواهد کرد و در عین حال از تهدید ...
آیا بازگشت ترامپ، نظم جهانی را از هم خواهد پاشید؟

آیا بازگشت ترامپ، نظم جهانی را از هم خواهد پاشید؟

دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، چالشی جدی برای نظم جهانی است. خروج از معاهدات اقلیمی، سازمان ...
تاجگردون: اين روزها هيچ كس نمي‌داند ظريف كجای بازی است

تاجگردون: اين روزها هيچ كس نمي‌داند ظريف كجای بازی است

کاش ظریف به احسنت احسنت ديگرانی كه امروز دور و برش نيستند كمي فكر مي‌كرد.
1