تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۱۰
کد مطلب : ۴۷۱۲۱۵
کارشناس سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج :

پرتوقعی یکی از معایب تک فرزندی است / تک فرزندها دچار تکبر و عزت نفس توخالی می شوند

۰
پرتوقعی یکی از معایب تک فرزندی است / تک فرزندها دچار تکبر و عزت نفس توخالی می شوند
کبنا ؛
کارشناس اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: امروزه آمارها حاکی از آن است که میل به تک فرزندی رو به رشد است و تمایل خانواده ها به تک فرزند بودن بیشتر شده است.
به گزارش کبنا نیوز، دکتر سمانه عباسی مهمترین دلایل این انتخاب را چنین عنوان کرد: والدین دوست دارند به فرزندشان بیشتر رسیدگی کنند و امکانات مادی و معنوی فقط به یک نفر اختصاص یابد و وقت بیشتری برای تربیت فرزند داشته باشند و توان مالی بیشتری برای رشد و تحصیلات فرزند خود ایجاد کنند.
وی در ادامه گفت: رواج تک‌فرزندی باعث می‌شود جمعیت کشور رو به پیری برود و فضای جوانی و شادابی، کمتر دیده شود و ادامه روند تک‌فرزندی در خانواده ها و تداوم آن در جامعه باعث می‌شود که در طول زمان جمعیت کشور کاهش یابد.
عباسی با بیان اینکه بر اساس آمار رسمی بیش از ۳۳ تا ۳۴ درصد خانواده های ایرانی تک فرزند و بدون فرزند هستند، گفت: تک فرزندی مشکلات و معایب خاصی دارد که نه‌تنها کودک و آینده او را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بلکه می‌تواند بر والدین نیز تاثیر بگذارد.
وی با اشاره به پرتوقعی به عنوان یکی از معایب تک فرزندی، اذعان داشت: درست است که نیازهای هر کودک برای رشد باید مورد توجه قرار بگیرد اما توجه بیش از حد گاهی اوقات می‌تواند مشکل‌ساز شود.
وی تاکید کرد: از آنجایی که تک فرزندها همه عشق و عاطفه را از والدینشان دریافت می‌کنند ممکن است به‌تدریج این احساس را پیدا کنند که دنیا دور آن‌ها می‌چرخد بنابراین چنین کودکانی تمایل دارند که خود را مستحق هر چیزی که می‌خواهند بدانند و در هر بعدی از زندگی پرتوقع باشند.
ایجاد تکبر و عزت نفس توخالی
کارشناس اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج یادآور شد: اگر والدین بچه تک فرزند به او بیش از حد محبت کنند و هر خواسته‌ای دارد را برایش برآورده کنند، کودک ممکن است دچار احساس کاذب مهم بودن و عزت نفس بالا شده و تکبر و عزت نفس توخالی در وی ایجاد شود.
به گفته وی چنین بچه‌هایی درنهایت به‌شدت متکبر می‌شوند و در همدلی با دیگران با مشکل مواجه می‌شوند و در عوض، آن‌ها دائما بر نگرش و احساسات خود متمرکزند.
دکتر عباسی افزود: این بچه‌ها به طور معمول پرخاشگرتر هستند و شما به عنوان والدینشان باید با رفتار کودک پرخاشگر آشنا بوده و آن را مدیریت کنید.
ترس از خارج شدن از منطقه امن
دکتر عباسی با اشاره به نقش بسیار زیاد والدین در خصوص ترس فرزند گفت: معمولا والدینی که یک فرزند دارند سعی می‌کنند او را از رویاهای نامعمولش دور کنند. اگر در اوایل زندگی به بچه اجازه داده نشود که اشتباه کند و شکست را تجربه کند او برای همیشه در منطقه امن خود خواهد ماند و تلاشی برای بیرون آمدن از آن نخواهد کرد.
وی در تکمیل گفته های خود تاکید کرد: این مسئله می‌تواند باعث شود که کودک برای انجام کارهای جدید یا بزرگتر ترس زیادی داشته باشد و دائما به مادر و پدر خود وابسته باشد.
حمل بار انتظارات والدین
دکتر عباسی با اشاره به اینکه حمل بار انتظارات والدین یکی دیگر از معایب تک فرزندی است، افزود: کودکانی که تک فرزند هستند همیشه احساس می‌کنند که باید محبت والدین خود را جلب کنند و خود را تحت استرس‌های شدید قرار دهند که این مسئله به‌ویژه به این دلیل شدید می‌شود که کودک خواهر و برادری ندارد که ترس‌هایش را برای او مطرح کند.
مسئولیت انحصاری مراقبت از والدین پیر
کارشناس اداره مشاوره و سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: مسئولیت مراقبت از والدین پیر، ممکن است زندگی و رویاهای فرزندانی که خواهر و برادر ندارند تحت تاثیر قرار دهد. اما وجود خواهر و برادر می‌تواند موجب تقسیم مسئولیت نگهداری از والدین شود، تک فرزندها مراقبت از والدین خود را به‌عنوان یک بار در نظر می‌گیرند.
احتمال سرکش شدن زودهنگام
دکتر عباسی به معایب تک فرزندی اشاره کرد و گفت: اگرچه کودکانی که تک فرزند هستند به نشان دادن عشق و محبت به والدین خود علاقه دارند اما احتمال سرکش شدن زودهنگام آن‌ها نیز وجود دارد.
وی با تاکید به اینکه فرزندپروری مانند یک خیابان دوطرفه است، گفت: اگر شما رفتار فرزندتان را به‌شدت محدود و کنترل کنید ممکن است او بعدا در زندگی ناگهان از جای خود بلند شود و استقلال خود را در زندگی اعلام کند، علاوه بر این، کودکان تک فرزند مراحل رشد خود را به تنهایی سپری می کنند.
وی در پایان به برخی دیگر از معایب تک فرزندی اشاره کرد و گفت: تک فرزندها ممکن است دچار چاقی و اضافه وزن شوند و یا بیشتر تحت فشار والدین باشند تا در مدرسه و سایر فعالیت ها عملکرد بهتری داشته باشند همچنین ممکن است کمال گرا شوند.
به گفته وی محافظت بیش از حد والدین ممکن است آن ها را خسته کند و این کودکان ممکن است در آینده برای فرزند دار شدن و حفظ نام خانوادگی تحت فشار بیشتری باشند.

 
نام شما

آدرس ايميل شما

پشت پرده سکوت احمدی‌نژاد

پشت پرده سکوت احمدی‌نژاد

عضو نهاد ریاست جمهوری دولت دهم می‌گوید: احمدی‌نژاد با این برخورد نسبت به حادثه کرمان ...
عباس عبدی: کاری نکنید مردم به جای پول با طلا و دلار معامله کنند

عباس عبدی: کاری نکنید مردم به جای پول با طلا و دلار معامله کنند

عبدی ایده ستاندن مالیات به زور ولو با رنگ و لعاب قانون را نادرست می داند و می‌گوید: کوشش ...
آیا آمریکا مستقیم وارد جنگ خواهد شد؟

آیا آمریکا مستقیم وارد جنگ خواهد شد؟

در روز‌های اخیر گزارش‌ها حاکی از هشدار آمریکا نسبت به حمله علیه مواضع گروه انصار الله ...
1