تاریخ انتشار
پنجشنبه ۵ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۵۲
کد مطلب : ۴۵۳۸۰۱
کبنا گزارش می دهد؛

دسترسی به بزرگترین معدن فسفات رسوبی کشور پس از ۵۰ سال انتظار فراهم شد

۰
دسترسی به بزرگترین معدن فسفات رسوبی کشور پس از ۵۰ سال انتظار فراهم شد
کبنا ؛
معادن ظرفیت ناشناخته اقتصادی در استان کهگیلویه و بویراحمد است که می تواند به رونق تولید و ایجاد اشتغال کمک کند و باتوجه به رویکرد های دولت سیزدهم برای نخستین بار جاده دسترسی به معادن مهم استان از جمله بزرگترین معدن فسفات رسوبی کشور پس از ۵۰ سال انتظار بازگشایی شده است.
به گزارش کبنا، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد در خصوص وضعیت معادن استان در گفت و گو با رسانه ها گفت: امسال، را می توان سالی به یاد ماندنی برای معدن فسفات چرام دانست زیرا که جاده دسترسی به معدن فسفات چرام کوه لار که بزرگترین ذخیره معدنی کشوری است بازگشایی و نگاه سرمایه گذاران معطوف به این قابلیت معدنی شده است.
کریم روزبهان افزود: ۲ طرح بزرگ دیگر شامل آهک هیدراته چرام و طرح اسید فسفریک در کنار این معدن در دست اجرا هستند.
وی تصریح کرد: کارخانه آهک هیدراته چرام حدود دو سال در حالت رکود به سر می برد و رایزنی های بسیاری در استان و تهران برای احیای ان انجام شده است و هم اینک ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: پروژه کارخانه آهک هیدراته چرام با ظرفیت تولید ۳۰ هزار تن در سال و اشتغالزایی ۱۲۰ نفر در شهر چرام در حال اجراست.
روزبهان عنوان کرد: طرح اسید فسفریک این استان نیز در دست اجراست و مجوزهای آن گرفته شده و به زودی عملیاتی می شود.
وی گفت: چنانچه معدن فسفات چرام راه اندازی شود محصول آن می تواند مواد اولیه بسیاری از صنایع باشد و رونق تولید و اشتغال در منطقه عینیت می یابد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: عمده معادن استان شامل سیمان، مرمریت، آهک، گچ، سنگ لاشه، مارن، شن، ماسه، فسفات، بوکسیت و سلستین است.
عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز شد و تا سال ۱۳۷۲ به طول کشید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد. برآورد ذخیره معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۸.۵ تا ۹ درصد است.
پیش از این به دلیل عیار پایین، این معدن غیراقتصادی عنوان شده بود. سال ۹۹ با پیگیری های انجام شده و همکاری مسئولان استانی و کشوری پروانه بهره برداری فسفات چرام به نام شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران که از شرکت های زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت است صادر شد.


 
نام شما

آدرس ايميل شما

متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

متن و حاشیه «مولوی عبدالحمید»

رهبر معنوی اهل سنت ایران در جریان حیات دینی و سیاسی خود همواره مواضع قابل تامل و جنجالی ...
روزنه‌های احیای برجام

روزنه‌های احیای برجام

دلايل متعددي وجود دارند که نشان مي‌دهند بهتر است امريکا به دنبال احياي برجام باشد و به ...
بحران بدهی دولت؛ بدهکاری چه بر سر دولت می‌آورد؟

بحران بدهی دولت؛ بدهکاری چه بر سر دولت می‌آورد؟

انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها دولتی در سال گذشته، حاکی از زیان انباشته قابل توجه آن‌ها ...
1