تاریخ انتشار
جمعه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۲۱
کد مطلب : ۴۲۰۱۷۳
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج توضیح داد
توصیههای به روزهداران درشرایط کرونا
۰
کبنا ؛رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، توصیه هایی به روزهداران در شرایط کرونایی کرد.
کیان دهرابپور با بیان اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم اظهار کرد: یکی از سوالاتی که ذهن خیلیها را مشغول کرده این است که روزه داری چه تاثیری بر روی سیستم ایمنی فرد دارد، به خصوص این روزها که شرایط خاص کرونایی در کل کره خاکی زمین حاکم است و نگرانیهای که پیامد این بیماری در انسانها ایجاد شده است.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: مطالعات و تحقیقاتی که از قبل و در زمان حال مرتبط با این موضوع انجام گرفته است نشانگر این است که اگر افراد طبق الگوی اسلامی تغذیهای ماه مبارک رمضان برخورد کند یعنی وعدههای افطار و سحری و میان وعده ها که بیشتر استفاده از مایعات و میوه جات است که به طور مناسب، کامل و سر جای خود انجام گیرند در طول زمان روزه داری اتفاقات مناسبی در بدن بوقوع میپیوندد که باعث بهتر شدن وضعیت سلامتی بدن می شود.
وی گفت: در طول زمان روزه داری، بدن ذخایر زائد خود را آزاد کرده و متابولیسم بدن مسیر دیگری را طی میکند برای تامین انرژی، سوخت و سوز گلوکز شیفت پیدا می کند به کتون بادی ها که برایند اتفاقات این مسیر، تقویت سیستم ایمنی بدن را باعث می شود، و با تقویت این سیستم، شانس ابتلا به عفونتهای مختلف و استعداد ایجاد سرطان در بدن کمتر می شود، همچنین قسمت مهمی از فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی عروقی با این شیوه کاهش پیدا میکند و این را هم باید بدانیم که بیماریهای قلبی عرقی با بیش از چهل درصد علت مرگ و میر، شایعترین این علتها است.
دهراب پور عنوان کرد: البته در رابطه با روزه داری و بیماریها نکته مهمی را باید در نظر داشته باشیم و آن این است که بعضی از افراد از قبل مبتلا به بیماریهای مزمن و خاصی بودهاند که شاید روزهداری بر بدن آنها تاثیر خوبی نداشته باشد که این مورد با نظر و مشورت پزشک باید مشخص شود که فرد اقدام به روزه داری کنند یا نه.
وی گفت: در رابطه با محدودیت وعدههای غذایی اگر از زاویه طب سنتی ایرانی هم به آن نگاه کنیم، دیده میشود که طب سنتی به صراحت تاکید دارد وعدههای غذایی در طول شبانه روز از سه وعده به دو وعده تقلیل پیدا کند و دلیل آن را هم تاثیرات بسیار مثبتی که با این محدودیت وعدههای غذایی در بدن انسانها از لحاظ سلامتی ایجاد میشود به خصوص با کاهش فاکتورهای خطر بیماریهایی قلبی عروقی و تقویتی که این محدودیت غذایی در سیستم ایمنی افراد ایجاد میکند.
کیان دهرابپور با بیان اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم اظهار کرد: یکی از سوالاتی که ذهن خیلیها را مشغول کرده این است که روزه داری چه تاثیری بر روی سیستم ایمنی فرد دارد، به خصوص این روزها که شرایط خاص کرونایی در کل کره خاکی زمین حاکم است و نگرانیهای که پیامد این بیماری در انسانها ایجاد شده است.
رئیس اداره طب سنتی ایرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: مطالعات و تحقیقاتی که از قبل و در زمان حال مرتبط با این موضوع انجام گرفته است نشانگر این است که اگر افراد طبق الگوی اسلامی تغذیهای ماه مبارک رمضان برخورد کند یعنی وعدههای افطار و سحری و میان وعده ها که بیشتر استفاده از مایعات و میوه جات است که به طور مناسب، کامل و سر جای خود انجام گیرند در طول زمان روزه داری اتفاقات مناسبی در بدن بوقوع میپیوندد که باعث بهتر شدن وضعیت سلامتی بدن می شود.
وی گفت: در طول زمان روزه داری، بدن ذخایر زائد خود را آزاد کرده و متابولیسم بدن مسیر دیگری را طی میکند برای تامین انرژی، سوخت و سوز گلوکز شیفت پیدا می کند به کتون بادی ها که برایند اتفاقات این مسیر، تقویت سیستم ایمنی بدن را باعث می شود، و با تقویت این سیستم، شانس ابتلا به عفونتهای مختلف و استعداد ایجاد سرطان در بدن کمتر می شود، همچنین قسمت مهمی از فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی عروقی با این شیوه کاهش پیدا میکند و این را هم باید بدانیم که بیماریهای قلبی عرقی با بیش از چهل درصد علت مرگ و میر، شایعترین این علتها است.
دهراب پور عنوان کرد: البته در رابطه با روزه داری و بیماریها نکته مهمی را باید در نظر داشته باشیم و آن این است که بعضی از افراد از قبل مبتلا به بیماریهای مزمن و خاصی بودهاند که شاید روزهداری بر بدن آنها تاثیر خوبی نداشته باشد که این مورد با نظر و مشورت پزشک باید مشخص شود که فرد اقدام به روزه داری کنند یا نه.
وی گفت: در رابطه با محدودیت وعدههای غذایی اگر از زاویه طب سنتی ایرانی هم به آن نگاه کنیم، دیده میشود که طب سنتی به صراحت تاکید دارد وعدههای غذایی در طول شبانه روز از سه وعده به دو وعده تقلیل پیدا کند و دلیل آن را هم تاثیرات بسیار مثبتی که با این محدودیت وعدههای غذایی در بدن انسانها از لحاظ سلامتی ایجاد میشود به خصوص با کاهش فاکتورهای خطر بیماریهایی قلبی عروقی و تقویتی که این محدودیت غذایی در سیستم ایمنی افراد ایجاد میکند.