تاریخ انتشار
دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۲۰:۳۵
کد مطلب : ۴۰۱۷۱۳

آهنگ رفتن «افشانی» از شهرداری تهران به صدا در آمد

۱
آهنگ رفتن «افشانی» از شهرداری تهران به صدا در آمد
کبنا ؛
محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران، از عملکردها و برخی انتصابات شهردار تهران ناراضی است و این نارضایتی خود را علنی کرده است.
اما گزارش اخیر منتشر شده روزنامه آرمان – روزنامه نزدیک به خانواده هاشمی- علیه افشانی نشان می‌دهد که ماه‌عسل شورای شهر و شهردار تهران، خیلی زودتر از دوره آقای محمدعلی نجفی به پایان رسیده است و دوباره کنایه‌های پنهان شورا و شهردار، کم‌کم تبدیل به اختلافات علنی می‌شود. به نظر می‌رسد که در دور جدید اختلافات اصلاح طلبان اینبار محسن هاشمی و رسانه‌های نزدیک به خانواده هاشمی نقش اساسی تری دارند.

چند روز قبل، محسن هاشمی انتصاب رییس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی شهرداری تهران را دستمایه انتقاد از آقای «محمد علی افشانی» دانسته و با بیان اینکه انتصاب رییس جدید مرکز ارتباطات با تأخیر به اعضای شورای شهر اطلاع‌رسانی شد، گفته است: «توقع این است که فاصله بین انتخاب‌ها و تا اعلام به شورای شهر طولانی‌تر باشد و اعضای شورا بتوانند نظرات خود را ارائه کنند.»

او گفته است: «آقای افشانی ستاد شخصی‌شان را که شامل روابط عمومی، مدیر کل دفتر، بازرسی و حراست شهرداری تهران می‌شود باید خودشان انتخاب کنند و در واقع دست شهردار برای انتخاب آن‌ها باز است. اما در بحث معاونت‌ها و انتخاب روسای مناطق شهردار تهران باید با اعضای شورای شهر مشورت کرده و در نهایت تصمیم‌گیری کند.»

هاشمی با اشاره به شیوه اطلاع‌رسانی انتخاب محمدعلی کریمی به‌عنوان رییس مرکز ارتباطات شهرداری تهران گفته است: «در این مورد نیز باید اطلاع‌رسانی می‌شد که این اطلاع‌رسانی البته با تأخیر انجام شد. قبل از اینکه حکم آقای کریمی را شهردار تهران امضا کند، من این حکم را دریافت و برای اعضای شورای شهر ارسال کردم اما فاصله رسیدن این اطلاعات به من و اعضای شورای شهر تا امضای حکم فاصله‌کمی بود و توقع این است که شهردار تهران این فاصله را زیادتر کند.»

این، البته نخستین اعتراض به انتصاب‌های بدون هماهنگی و خبرساز شهردار تهران نیست. پیش از این نیز، انتشار لیستی از منصوبان شهردار جدید تهران که اهل «دهدشت» در استان کهگیلویه‌وبویراحمد است، جنجال به پا کرده بود و منتقدان با بیان این‌که تعداد زیادی از منصوبان جدید افشانی، از هم‌ولایتی‌ها و آشنایان و هم‌استانی‌هایش هستند، او را نکوهش کردند. اقدامی که البته واکنش جالب و عجیب روابط عمومی شهرداری تهران را هم در پی داشت و این مرکز با انتشار اینفوگرافی، زادگاه معاونان، مشاوران و مدیران جدید شهرداری تهران را روی نقشه ایران مشخص کرد.

با این حال، انتقادهای رییس شورای شهر تهران را نباید تنها از جنس انتصاب‌های هماهنگ‌نشده دانست. چرا که پیش از این هم آقای محسن هاشمی رفسنجانی بارها به مدیریت شهری و شیوه اداره شهر توسط شهردار تهران ایراد گرفته است.

رییس شورای شهر، سی‌ام خرداد امسال در صفحه توییتر شخصی‌اش نوشت: «تعویق مجدد خط هفت متروی تهران، مورد انتقاد شورای شهر است و به شهردار تهران نیز تذکر داده شده است. باید هرچه زودتر تکلیف این خط مشخص شود شهرداری باید تمام تلاش خود را برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام انجام دهد. متاسفانه تعداد قابل توجهی پروژه نیمه تمام از دوره قبل مانده و بلاتکلیف‌اند.» او حدود یک‌ماه پیش و در جلسه هم‌اندیشی شورای شهر با افشانی، با انتقاد از عملکرد مدیریت شهری گفته بود: «نمی‌توان با این شرایط انتظارات عمومی را از تحول در مدیریت‌شهری برآورده ساخت.

دوره نجفی هم با صراحت عرض کردم که نباید از سیاست‌های انبساطی در حوزه عمرانی به دامن سیاست‌های انقباضی و روزمرگی افتاد. در طول 10 ماه سپری شدن از حضور شورای‌شهر پنجم و مدیریت شهری جدید، نتوانسته‌ایم تحول مورد انتظار در پروژه‌های زیربنایی شهر را که مورد نظر شهروندان است به‌وجود بیاوریم. سیستم حمل‌ونقل عمومی با مشکلات جدی در تأمین تجهیزات و توسعه مواجه است که این مشکلات خود را در پاییز و توأم شدن با آلودگی هوا نشان خواهد داد و انتظار شهروندان بهبود شرایط امسال نسبت به سال‌های گذشته است.»

او این را هم گفته بود که «یکی از چالش‌های مدیریت شهری، تزلزل در مدیران و در جریان بودن فرایند انتصابات است که باید هرچه سریع‌تر به وضعیت تثبیت مدیریتی و انتظار عملکرد مشخص از مدیران تغییر کند. به‌هرحال آنچه از مجموعه شورای‌شهر و شهرداری انتظار می‌رود، تحول در عمل است و دوره تأثیر گفتاردرمانی و معرفی یک سایت یا گزارش به‌عنوان دستاورد مدیریت‌شهری جدید؛ سپری شده است.»

محسن هاشمی هشتم اردیبهشت ماه امسال نیز در توییتی دیگر با کنایه به ناهماهنگی شهرداری تهران با شورا نوشته بود: «جایگاه شورای شهر، از آنچه تصور می‌کردم جنبه تشریفاتی و تبلیغاتی بیشتری دارد. انتظارم این بود که در این جایگاه بتوانم با سرعت و انرژی بیشتری به حل معضلات شهر بپردازم، اما متاسفانه مسائل فرهنگی و سیستماتیکی وجود دارد که موجب می‌شود بخش زیادی از انرژی، وقت و انگیزه برای خدمت مستهلک شود.»(1)

گزارش روزنامه اصلاح طلب آرمان علیه افشانی
روزنامه آرمان نیز طی گزارشی نوشته است: ظاهراً در سال‌های اخیر بهشت مانند خانه اجاره‌ای است که ساکنان آن نمی‌توانند زمان زیادی در آن اقامت داشته باشند، چرا که هر یک به نحوی باید از بهشت بیرون بروند مانند محمدعلی نجفی که زمان کوتاهی بهشتی بود. حال نگاه‌ها به اجاره‌نامه محمدعلی افشانی است، دومین شهردار منتخب شورای شهر پنجم! آن‌طور که به نظر می‌سد مدت اجاره بهشت بلند نخواهد بود و عوامل مختلفی دست به دست هم داده‌اند تا استاندار سابق فارس که ردای شهرداری تهران بر تن دارد از بهشت خارج شود.

افشاگری علیه لابی اعتماد ملی
روزنامه اصلاح طلب آرمان در ادامه گزارش خود، از لابی حزب اصلاح طلب اعتماد ملی برای ماندن افشانی و همچنین اختلاف اعضای شورای شهر در اینباره پرده برداری کرده و نوشته است: «با جدی شدن طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در مجلس، یکی از افرادی که با تصویب آن، از سمت خود کنار خواهد رفت، محمدعلی افشانی شهردار فعلی تهران است. انتخاب نوشت؛ افشانی در صورت تصویب نهایی این طرح تا پایان سال باید شهرداری را ترک کند و شورای شهر، به دنبال جانشینی برای وی باشد. در این بین، وزیر ارتباطات روز گذشته، از امکان اضافه شدن برخی «استثناهای قابل تأمل برای عده‌ای» در قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشسته‌ها خبر داد. اکنون خبر می‌رسد یکی از این استثناها، محمدعلی افشانی است. اما چه کسانی در پی استثناسازی شهردار تهران از طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان هستند؟ حزب اعتماد ملی که اخیراً کنگره آن برگزار شد علاوه بر شهرداری تهران، سه نماینده هم در شورای شهر پایتخت و نیز دو نماینده در لیست منتخبان تهران در مجلس دارد. اکنون اعضای مؤثر حزب اعتماد ملی برای حفظ قدرت خود در شهرداری تهران، به میدان لابی در مجلس وارد شده‌اند تا شهرداری را از طرح مذکور استثنا کنند. در مجلس، این تیم درصدد «اقناع نظری نمایندگان» است؛ آن‌ها تلاش می‌کنند این باور را به نمایندگان تحمیل کنند که شهرداری تهران جایی نیست که یک جوان از پس آن برآید؛ پس شهرداری تهران باید از قانون مذکور استثنا شود! البته در صورت عدم اقناع نظری، باتوجه به قدرت سنگین این تیم در شبکه‌سازی مدیران شهرداری، راه‌های دیگری برای همراهی نمایندگان تعریف شده است!»

اما روزنامه آرمان در حالی از راه‌های دیگر حزب کروبی برای همراهی نمایندگان با ادامه شهرداری محسن افشانی سخن گفته که به نوعی تأیید دور جدیدی از روش‌های غیر اخلاقی و غیر شرعی برای ادامه کسب قدرت در شهرداری تهران می‌باشد. همچناکه این روزنامه در ادامه از قول دادن بخشی از اصلاح طلب برای کار در شهرداری تهران پس از نمایندگی مجلس خبر داده است!

خداحافظی افشانی و اقدام فساد آور دو تن از اعضای شورای شهر
روزنامه آرمان در ادامه نیز تصریح می‌کند: این جریان در تلاش است در کنار استثنا قرار دادن «وزرا» (که در طرح فعلی موجود است)، جمله «دیگر پست‌های همتراز وزرا» را اضافه کنند! به این ترتیب، همه بازنشستگان نیز می‌توانند کمافی‌السابق مناصب مذکور را تصاحب کنند! در شورای شهر نیز، اعضای حزب اعتماد ملی و برخی نزدیکان شهردار همه جانبه به میدان آمده‌اند. محمدجواد حق‌شناس و ابراهیم امینی از اعضای شورای شهر در دیدار با برخی نمایندگان، نظر خود را برای استثناسازی شهرداری از طرح مذکور منتقل کرده‌اند! برخی نیز برای ایجاد واهمه در نمایندگان، به آن‌ها می‌گویند در صورت تأیید این طرح، خود نمایندگان پس از دوران کاری خود در مجلس، امکان حضور در شغل جدیدی را نخواهند داشت، اما این جریان به آن‌ها قول همکاری در شهرداری را می‌دهد! این درحالی است که در صورت آن که مجلس زیر بار لابی برای استثناسازی مشاغل و پست‌های حساس نرود، افشانی باید تا آخر امسال از شهرداری خداحافظی کند.

مخالفت با شفاف‌سازی
گزارش آرمان همچنین از مخالفت افشانی با شفاف سازی و تحقیق و تفحص از شهرداری نیز انتقاد کرده و نوشته است: از سوی دیگر مخالفت شهردار تهران با تحقیق و تفحص از این نهاد به موضوعاتی افزوده که خداحافظی افشانی از بهشت را نزدیک کرده است. نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس می‌گوید: شهردار فعلی تهران با تحقیق و تفحص مجلس از شهرداری دوره قالیباف مخالف است. سیدابوالفضل موسوی ادامه داد: «من خودم با شهردار فعلی یعنی آقای افشانی صحبت کردم و ایشان هم نظرش این نبود که موضوع تحقیق و تفحص در مجلس مطرح شود.» اکنون این سؤال در اذهان هست که دلیل مخالفت افشانی با تحقیق و تفحص از شهرداری چیست و او که در ابتدا بر مبارزه با فساد تاکید داشت به چه دلیل مانع آن می‌شود که تخلفات در بهشت آشکار نشود؟

انتصاب حاشیه‌دار
در ادامه گزارش آرمان درباره انتصابات شهردار تهران نیز آمده است: موضوع دیگر که حضور افشانی در شهرداری را متزلزل می‌کند انتصاب‌ها در شهرداری است. مدیری که به عنوان رئیس واحد ارتباطات معرفی شد و به نمونه‌های دیگری هم پیش از این در سایت‌های خبری اشاره شده بود. در همین راستا یک عضو شورای شهر به شهردار تهران تذکراتی ارائه کرد. مجید فراهانی نوشت: «در طرح مدیریت تعارض منافع که در دست بررسی شورای پنجم بوده و در کمتر از یک ماه آینده در دستور کار صحن شورا قرار گرفته است. انعقاد هر گونه رابطه استخدامی بستگان مدیران ارشد شهرداری تهران و واحدهای تابعه در زمان تصدی مسئولیت در شهرداری تهران و واحدهای تابعه ممنوع خواهد شد. از شهردار محترم تهران جناب آقای افشانی اهتمام در مبارزه با این بیماری کشنده و مزمن را خواستارم.»

عملکرد سرخود برخی مدیران
این رونامه اصلاح طلب همچنین تصریح کرده است: به نظر می‌رسد افشانی در انتخاب مدیرانش مستقل عمل نمی‌کند و تنها هزینه فراهم آمده از عملکرد آن‌ها را بر دوش می‌کشد. مانند چندی پیش که یکی از مدیران شهرداری از اهدای تعداد زیادی بیلبورد به یک بازیگر زن خبر داد و افشانی از این موضوع بی‌خبر بود. شهردار تهران در جلسه شورای اجتماعی کشور درباره بیلبوردهای تبلیغاتی که برای یک بازیگر در نظر گرفته شده بود، توضیح داد: شهرداری تهران قصد چنین کاری را نداشت، یک نفر پشت تریبون صحبتی کرد؛ ولی نه بیلبوردی تحویل داده شد و نه قراردادی منعقد شد. افشانی گفت: گاهی اوقات مدیران ما پشت تریبون احساسی عمل می‌کنند و با حساسیت رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو می‌شوند. همیشه درابتدا باید ببینیم که آیا عملی انجام می‌شود یا خیر؟ بعد آن عمل را نقد کنیم. ولی در کل بیلبورد تبلیغاتی به کسی تحویل داده نشده و قراردادی در این زمینه منعقد نشده است.
برچسب ها :
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1