تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۰۶
کد مطلب : ۵۰۳۸۲۳
در راستای تأکید رهبر انقلاب بر روایت نقاط قوت کشور؛

بخش اول) کهگیلویه و بویراحمد؛ استانی با ظرفیت‌های بی‌نظیر نفت و گاز / پتروشیمی‌های گچساران، دهدشت و چهاربیشه؛ موتور محرک توسعه اقتصادی / کارخانه خودروهای هیبریدی مارگون؛ ایجاد هزاران فرصت شغلی / نیاز به شتاب‌بخشی و تصمیم‌گیری حرفه‌ای در اجرای پروژه‌ها

۰
بخش اول) کهگیلویه و بویراحمد؛ استانی با ظرفیت‌های بی‌نظیر نفت و گاز / پتروشیمی‌های گچساران، دهدشت و چهاربیشه؛ موتور محرک توسعه اقتصادی / کارخانه خودروهای هیبریدی مارگون؛ ایجاد هزاران فرصت شغلی / نیاز به شتاب‌بخشی و تصمیم‌گیری حرفه‌ای در اجرای پروژه‌ها
کبنا ؛استان کهگیلویه و بویراحمد با سهم ۲۵ درصدی از تولید نفت کشور، پروژه‌های پتروشیمی بزرگ، میدان‌های گازی استراتژیک و کارخانه خودروهای هیبریدی، ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار دارد؛ مشروط بر آنکه مدیران با شفافیت، سرعت و تصمیم‌گیری فعال، این فرصت‌ها را به بهره‌برداری واقعی برسانند.
به گزارش کبنا، دیدار روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی با رئیس جمهور و هیئت وزیران حاوی نکات مهمی بود که یکی از آن‌ها توصیه رهبر به اصحاب قلم برای بیان نقاط قوت حقیقی و امیدآفرین کشور و جامعه بود. ایشان بر روایت قدرت، قوت و تشریح امکانات فراوان کشور تأکید کردند و بر پرهیز از روایت ضعف و ناتوانی تأکید داشتند. با توجه به اهمیت این توصیه، می‌توان به وضوح دید که استان کهگیلویه و بویراحمد، با ظرفیت‌های صنعتی چشمگیر، نمونه‌ای بارز از توانمندی و فرصت‌های توسعه در کشور است. بنابراین ما در پایگاه خبری کبنا نیوز قصد داریم طی سلسله‌گزارش‌هایی به معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان کهگیلویه و بویراحمد بپردازیم. بخش نخست آن را در ادامه می‌توانید بخوانید.
کهگیلویه و بویراحمد با در اختیار داشتن ۲۵ درصد از تولید نفت کشور، یکی از قطب‌های اصلی صنعت نفت ایران به شمار می‌رود و در حوزه‌های بالادستی و پایین‌دستی نفت و گاز ظرفیت‌های قابل توجهی دارد که زمینه‌ساز توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال گسترده است. شرکت نفت و گاز گچساران با مدیریت منابع نفتی در این منطقه نقش کلیدی در تأمین انرژی کشور ایفا می‌کند و در سال جاری، با اجرای پروژه‌های ایمن‌سازی خطوط لوله و کشف سوخت قاچاق، امنیت انرژی در استان را تقویت کرده و توان عملیاتی خود را به نمایش گذاشته است.
در بخش پتروشیمی، پتروشیمی گچساران با سرمایه‌گذاری ۱.۳ میلیارد دلار، بزرگ‌ترین پروژه صنعتی تاریخ استان محسوب می‌شود و با ظرفیت تولید اتیلن، نقش اساسی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال منطقه دارد. این پروژه همچنین با صدور مجوز زیست‌محیطی برای احداث نیروگاه خودتأمین سیکل ترکیبی با ظرفیت ۴۴ مگاوات، رعایت استانداردهای محیط زیستی را نشان می‌دهد. پروژه پتروشیمی دهدشت نیز با هدف تولید پلی‌اتیلن و پیشرفت ۴۵ درصدی، در حال تأمین منابع مالی و زیست‌محیطی است و اختصاص منابع مالی از صندوق توسعه ملی، سرعت ساخت و بهره‌برداری آن را افزایش داده و فرصت‌های شغلی متعددی را ایجاد می‌کند. در کنار این پروژه‌ها، پتروشیمی چهاربیشه گچساران با سرمایه‌گذاری اولیه حدود ۱۳۰ میلیون یورو و اشتغال مستقیم برای ۶۰۰ نفر در دوره ساخت و ۳۰۰ نفر در دوره بهره‌برداری، عملیات اجرایی خود را آغاز کرده است و انتظار می‌رود پس از تکمیل، استان را به یکی از قطب‌های اصلی صنعت پتروشیمی کشور تبدیل کند.
استان همچنین در توسعه زیرساخت‌های انرژی پیشرو است و عملیات گازرسانی در مناطق روستایی و عشایری به جدیت در حال پیگیری است و پیش‌بینی می‌شود تا سال آینده پوشش کامل داشته باشد. شرکت گاز استان در راستای مسئولیت اجتماعی، ۵ میلیارد تومان به کمیته امداد و بهزیستی اختصاص داده تا لوله‌کشی رایگان برای مددجویان انجام شود و علاوه بر آن، ۱۰۰۰ وام قرض‌الحسنه برای متقاضیان لوله‌کشی در نظر گرفته شده است.
میدان گازی مختار با ذخیره حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب گاز شیرین و موقعیت استراتژیک نزدیک یاسوج، امکان ذخیره‌سازی انرژی برای فصول سرد را فراهم می‌کند و علاوه بر تأمین نیاز انرژی کشور، زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی مستقیم و غیرمستقیم، توسعه زیرساخت‌ها و جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را نیز فراهم می‌آورد. عملیات نصب دکل‌های حفاری در سال جاری آغاز شده و پس از ۱۱ سال انتظار، این پروژه استراتژیک به مرحله اجرایی رسیده است.
در حوزه نوآوری و صنعت سبز، پروژه احداث کارخانه تولید خودروهای هیبریدی در شهرستان مارگون با سرمایه‌گذاری ۵۰۴ میلیون دلار و ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو هیبریدی و برقی در سال آغاز شده است. این کارخانه که در شهرک صنعتی سقاوه و در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار در حال اجراست، با ایجاد ۲ هزار فرصت شغلی مستقیم، نقش مهمی در توسعه اشتغال و اقتصاد بومی ایفا می‌کند. عملیات اجرایی شامل آماده‌سازی زمین، احداث زیرساخت‌های اولیه و نصب تجهیزات آغاز شده و پیشرفت فعلی حدود ۱۲ درصد است.
تمامی این پروژه‌ها نشان می‌دهند که استان کهگیلویه و بویراحمد با ظرفیت‌های بالای نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع نوین مانند خودروهای هیبریدی، نمونه‌ای برجسته از توانمندی‌های صنعتی کشور است.  اما با وجود این ظرفیت‌های عظیم و پروژه‌های کلیدی، روشن است که توسعه استان تنها با مدیریت فعال و تصمیم‌گیرانه ممکن است. مدیران و مسئولان استان نباید کم‌کاری کنند یا پروژه‌ها را به تعویق بیندازند؛ هر روز تأخیر به معنای اتلاف منابع عمومی و از دست رفتن فرصت‌های اشتغال و رشد اقتصادی است. روند اجرایی باید شتاب بگیرد و هر گونه تأخیر غیرضروری در بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها غیرقابل قبول است.
اگر استان به جذب نیروی کار نیاز دارد، این فرآیند باید شفاف، عادلانه و براساس شایستگی باشد و فرصت‌ها به دست افراد بومی و واجد شرایط برسد، نه با واسطه یا فشارهای سیاسی. دخالت‌های سیاسی نمایندگان یا افراد ذی‌نفوذ نباید مسیر تصمیم‌گیری و اجرای پروژه‌ها را مختل کند؛ مدیران موظفند با تمرکز بر تخصص، برنامه و کارآمدی، پروژه‌ها را پیش ببرند. تنها با این رویکرد است که ظرفیت‌های نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع نوین استان به شکل واقعی بهره‌برداری خواهد شد و وعده‌های توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار تحقق پیدا خواهد کرد. استان کهگیلویه و بویراحمد سزاوار مدیریتی جسور، پاسخگو و نتیجه‌محور است که بتواند این فرصت تاریخی را به نقطه عطفی در توسعه کشور تبدیل کند.
نام شما

آدرس ايميل شما

گزارش خبرنگار گاردین از تهران بعد از حمله اسرائیل | نه در جنگ نه در صلح | گام بعدی، شاید مجوز موتورسواری زنان باشد

گزارش خبرنگار گاردین از تهران بعد از حمله اسرائیل | نه در جنگ نه در صلح | گام بعدی، شاید مجوز موتورسواری زنان باشد

کنار قبور قربانیان جنگ ۱۲روزه در مسجد همت تجریش، محمد فاضه گفت: «جامعه روی لبه زندگی ...
معیشت مردم مهمترین مسئله است برای انضباط بازار چاره‌اندیشی شود

معیشت مردم مهمترین مسئله است برای انضباط بازار چاره‌اندیشی شود

رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت امروز با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.
ببینید / فیلم وایرال شده از برخورد خشونت آمیز ماموران شهرداری قزوین با دستفروشان خیابانی

ببینید / فیلم وایرال شده از برخورد خشونت آمیز ماموران شهرداری قزوین با دستفروشان خیابانی

فیلمی از برخورد خشونت آمیز ماموران شهرداری قزوین با دستفروشان خیابانی وایرال شده که تاکنون ...
1