تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۳۹
کد مطلب : ۴۹۹۱۹۸
این خبر به روز می‌شود

درگیری هند و پاکستان/ ۲۶ کشته و ۴۶ زخمی در پاکستان

۰
فیلم و تصاویر | جزئیات حمله موشکی هند به پاکستان؛ ۷۲ کشته و زخمی
کبنا ؛سخنگوی ارتش پاکستان بامداد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ از حمله موشکی هند به سه نقطه از منطقه کشمیر تحت کنترل دولت اسلام‌آباد خبر داد.
ژنرال احمد شریف گفت که نیروی هوایی این کشور در برابر جنگنده‌های هندی وارد عمل شده و اجازه ورود آن به حریم هوایی پاکستان را ندادند.
هند سه نقطه را در کشمیر پاکستان هدف حمله موشکی قرار داده است. شبکه‌های پاکستانی نیز گزارش دادند که چند مرکز دینی در این حمله هدف قرار گرفته است.
گزارش‌ها همچنین از اعلام وضعیت اضطراری در تمام پاکستان و لغو پروازها در این کشور است.
فرودگاه لاهور بسته و حریم هوایی پاکستان به روی تمامی پروازهای بسته شده است.
دولت و ارتش پاکستان پیش‌تر اعلام کرده بودند که در صورت هرگونه تجاوز از سوی هند پاسخ سریع و فوری داده خواهد شد.
ژنرال احمد شریف دقایقی قبل در کنفرانس زنده خبری گفت که هند دست به تجاوز آشکار علیه پاکستان زده و همزمان پاسخ سریع و قوی پاکستان به این حمله در جریان است.
وی افزود: ۶ نقطه در پاکستان هدف حمله هند قرار گرفت که تمام این نقاط غیرنظامی و شامل ساختمان‌های مسکونی و مساجد می‌باشد.
نیروی هوایی پاکستان در واکنش به حمله هند تاکنون ۵ جنگنده این کشور را سرنگون کرده است.
شبکه جیو نیوز پاکستان نیز گفت که حمله موشکی هند در بهاولپور، کوتلی و شهر مظفرآباد صورت گرفته است و بیشتر این مناطق غیرنظامی محسوب می‌شود.
ارتش پاکستان نیز پاسخ مقابله جویانه به حمله موشکی هند را آغاز کرده و نیروی هوایی این کشور در حال پاسخ سریع به حمله همسایه شرقی است.
تنش‌های نظامی میان پاکستان و هند یادآور نبرد هوایی دو کشور در اسفند ۱۳۹۷ است که آنان را تا آستانه یک جنگ تمام عیار برد. این وضعیت چند روز پس از یک حمله مرگبار انتحاری به نیروهای هندی در منطقه «پولواما» به وجود آمد. پس از آن جنگنده‌های هندی به خاک پاکستان حمله کرده و یک روز بعد ارتش پاکستان دو جنگنده هندی را سرنگون و یک خلبان آن را بازداشت کرد.
دبیرکل سازمان ملل هند و پاکستان را به خویشتن داری دعوت کرد
درهمین راستا دبیرکل سازمان ملل متحد از حملات موشکی هند به پاکستان ابراز نگرانی کرد و خواستار خویشتنداری این ۲ کشور شد.
به گزارش گاردین، سخنگوی سازمان ملل متحد در این بیانیه اعلام کرد: آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد بسیار نگران عملیات نظامی هند در امتداد خط کنترل و مرز بین‌المللی است. او خواستار خویشتنداری حداکثری نظامی از سوی هر دو کشور است.
گوترش تاکید کرده است: جهان نمی‌تواند متحمل رویارویی نظامی بین هند و پاکستان شود.
پاکستان اقدامات خود پس از حمله هند را به اطلاع شورای امنیت رساند
پاکستان که عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد است اقدامات خود پس از حمله موشکی هند را به اطلاع این شورا رساند و اعلام کرد که به این تجاوز پاسخ می‌دهد.
وزارت امور خارجه پاکستان از دستور وزیر امور خارجه این کشور به نمایندگی دائم خود در سازمان ملل برای تماس فوری با اعضای شورای امنیت خبر داد.
نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل، شورای امنیت را در جریان حمله موشکی هند و تهدیدی که این کشور برای صلح و امنیت بین‌المللی ایجاد کرده است، قرار داد.
به شورای امنیت سازمان ملل اطلاع داده شده است که پاکستان حق دارد در زمان و مکانی که خود انتخاب می‌کند، مطابق با حق دفاع که در ماده ۵۱ منشور سازمان ملل تصریح شده است، به این تجاوز پاسخ مناسب دهد.
پاسخ پاکستان به حمله موشکی هند
ارتش پاکستان لحظاتی قبل اعلام کرد که پاسخ مقابله جویانه به حمله موشکی هند آغاز شده و نیروی هوایی پاکستان در حال پاسخ سریع به تجاوز همسایه شرقی است.
تمامی پروازها در پاکستان لغو و حریم هوایی این کشور برای ۴۸ ساعت آینده بسته شده است. 
در ذیل آخرین اخبار درگیری‌های نظامی هند و پاکستان را مشاهده می‌کنید.

***************
پیشروی تانک‌های پاکستان به سمت مرز هند
رسانه‌های خبری گزارش دادند ساعتی پیش تانک‌های پاکستان VT-1A در حال پیشروی به سمت مرز هند و پاکستان دیده شدند.
 تخریب یکی از مساجد پاکستان به دست هند درجریان حملات اخیر
رسانه‌های خبری تصویری از تخریب یکی از مساجد پاکستان به دست هند در جریان حملات اخیر منتشر کردند.
 ژورنالیست پاکستانی: اسلام‌آباد با انتشار ۶۰۰۰ خبر جعلی ادعا می‌کند جنگ با هند را برده است
احمد نورانی، خبرنگار مشهور پاکستانی، اعلام کرده است که هند بر روی شش شهر پاکستان شامل بهاولپور، سیالکوٹ، شکرگڑ و مریدکی، ۲۴ حمله انجام داده است. اما دولت پاکستان با استفاده از ۶۰۰ خبرنگار، حدود ۶۰۰۰ خبر جعلی منتشر کرده است.
وی همچنین افزود که این خبرنگاران ادعا کرده‌اند که پاکستان شش هواپیمای جنگی هند را سرنگون کرده و به یک مرکز فرماندهی نظامی هند در کشمیر تحت کنترل هند حمله کرده است.
نورانی ادامه داد که در حقیقت، دو هواپیمای هندی سرنگون شده ‌اند. وی با کنایه نوشته است: «بر اساس این اخبار، پاکستان جنگ را برده است».
 

***************
نگرانی ایران نسبت به تشدید تنش بین هند و پاکستان
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز نگرانی شدید نسبت به تشدید تنش‌ها بین هند و پاکستان، هر دو طرف را به خویشتنداری فرا خواند.
 کشته در حمله پاکستان به هند
تارنمای روزنامه فرانسوی «فیگارو» به نقل از پلیس هند اعلام کرد که در پی حمله توپخانه‌ای پاکستان به «پونچ» دست‌کم ۱۲ تن کشته و ۳۸ نفر زخمی شدند.
پاکستان: ادعاهای هند را رد می‌کنیم
شبکه العربیه به نقل از دولت پاکستان گزارش داد: ما ادعاهای هند را در خصوص وجود پایگاه‌های تروریستی در خاک ‌مان رد می‌کنیم.
دولت پاکستان همچنین اعلام کرد به ارتش اختیار داده شده است تا به حملات هند پاسخ دهد.
هند تصاویری از انهدام اردوگاه‌های تروریستی در پاکستان را منتشر کرد
ارتش هند تصاویری از اهداف حمله شب گذشته در پاکستان منتشر کرده و مدعی شده است که «اردوگاه‌های تروریستی» در این حملات به طور کامل نابود شده‌اند.
از سرگیری پروازها در فرودگاه‌های لاهور و کراچی
پاکستان اعلام کرد پروازها در فرودگاه‌های لاهور و کراچی پس از توقف هشت ساعته از سر گرفته شدند.
هشدار وزارت خارجه بریتانیا در خصوص سفر به هند و پاکستان
پابگاه خبری نشریه استاندارد لندن گزارش داد در پی بالاگرفتن تنش‌ها میان هند و پاکستان، وزارت خارجه بریتانیا هشداری در خصوص سفر به این مناطق صادر کرد.
در این هشدار آمده است در پی بالاگرفتن درگیری‌های مرگبار میان دو کشور، به بریتانیایی‌ها هشدار داده شده است که به این دو کشور سفر نکنند.
توصیه چین به شهروندان خود در پی بالاگرفتن تنش‌های هند و پاکستان
در پی بالاگرفتن تنش میان هند و پاکستان، چین به شهروندان خود توصیه کرد تا به مناطق درگیری میان هند و پاکستان نروند.
 واکنش بریتانیا به درگیری نظامی هند و پاکستان
شبکه العربیه گزارش داد بریتانیا اعلام کرده است که آماده مداخله برای کاهش تنش میان هند و پاکستان است.
 رویترز: هفت کشته در پی گلوله باران پاکستان
خبرگزاری رویترز گزارش داد گلوله باران ارتش پاکستان در طول خط مقدم کشمیر، سبب کشته شدن هفت غیرنظامی و زخمی شدن 35 نفر دیگر در بخش هندی کشمیر شد.
هند: زیرساخت‌های تروریستی را هدف گرفتیم
هند امروز، چهارشنبه مدعی شد حملات هوایی اش به پاکستان پایگاه یک گروه تروریستی به نام «لشکر طیبه» را هدف قرار داده است.
عملیات هند که به نام «عملیات سیندور» خوانده شده، برای 25 دقیقه از 1:05 صبح به وقت محلی آغاز شد و تا ساعت یک و نیم بامداد به وقت محلی به طول انجامید.
 دستور مقامات کشمیر هند برای تخلیه شهروندان
با بالاگرفتن درگیری‌ها میان دهلی نو و اسلام آباد، مقامات منطقه کشمیر هند دستور تخلیه مناطق خطرناک را صادر کردند.
در همین ارتباط، فرماندار منطقه جامو کشمیر دستور داد تا افراد روستایی از مناطق خطرناک به مناطق ایمن‌تر منقل شوند.
همچنین به گفته وی، محل اقامت، غذا و دارو برای شهروندانی که از مناطق خطرناک تخلیه شده اند، فراهم خواهد شد.
 نخست وزیر امور داخله هند: به نیروهای مسلح افتخار می‌کنم
امت شاه، وزیر امور داخله هند در واکنش به حمله صورت گرفته به پاکستان در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: مفتخرم به نیروهای مسلح مان.
او در ادامه با آوردن تلفظ هندی کشور هند (بهارات) نوشت: عملیات سیندور، پاسخ بهارات به کشته شدن وحشیانه برادران بی‌گناهمان  در پهلگام است.  دولت [نارندرا] مودی مصمم است تا پاسخی درخور به هرگونه حمله‌ای را به هند و مردمانش بدهد. بهارات قاطعانه متعهد به ریشه کن کردن تروریسم از ریشه‌هایش است.
 احضار کاردار هند به وزارت خارجه پاکستان
وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که در پی حملات اخیر ارتش هند به خاک این کشور، کاردار سفارت هند را احضار و یادداشت اعتراضی شدیداللحنی به وی ابلاغ کرده است.
 ************
بر اساس گزارش منابع رسمی، تلفات جانی حملات اخیر هند به خاک پاکستان به ۲۶ کشته و ۴۶ زخمی افزایش یافته است.
ژنرال احمد شریف، سخنگوی ارتش پاکستان: در پی حملات ارتش هند به ۶ نقطه در داخل خاک پاکستان، شمار کشته‌شدگان به ۲۶ نفر رسیده است. تمامی قربانیان این حمله غیرنظامی بوده‌اند. ۱۳ تن از کشته‌شدگان، ازجمله دو کودک سه‌ساله، در نتیجه اصابت موشک به مسجد سبحان‌الله در منطقه احمدپور شرقیه جان باختند.
ابراز پشیمانی چین از حمله نظامی هند
چین با ابراز پشیمانی در خصوص عملیات نظامی هند علیه پاکستان، اعلام کرد در خصوص تحولات جاری نگران است.
سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد: هند و پاکستان همسایگانی هستند که که نمی‌توانند جایجا شوند؛ همچنین هردوی آنها نیز همسایگان چین هستند.
سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین خواستار خویشتنداری دوطرف شد.
واکنش ترامپ به حمله موشکی هند
ترامپ با اشاره به تشدید تنش‌ها بین هند و پاکستان گفت: غم‌انگیز است. آن‌ها دهه‌ها و قرن‌ها است که با یکدیگر جنگیده‌اند. امیدوارم هرچه سریع‌تر تمام شود.
لحظه اصابت یکی از موشک های هند در پاکستان
درگیری هند و پاکستان/ 26 کشته و 46 زخمی در پاکستان
هند و پاکستان سرانجام پس از هفته‌ها تهدید و تنش وارد فاز درگیری نظامی شدند، حملاتی که با موشک و جنگنده و توپخانه صورت گرفته و فعلا خبری از درگیری زمینی نیست.
در ساعات پایانی شب گذشته، هند در چارچوب عملیات «سِندور» با شلیک موشک‌هایی به 9 هدف در خاک پاکستان و کشمیر تحت کنترل این کشور، حملاتی را انجام داد که تا این لحظه به گفته مقامات اسلام‌آباد به کشته شدن دست‌کم 8 نفر، از جمله یک کودک، و زخمی شدن بیش از 35 نفر انجامید.
پیش‌زمینه: از پاهالگام تا عملیات سندور
در 22 آوریل 2025، حمله‌ای مرگبار در منطقه پاهالگام کشمیر تحت کنترل هند رخ داد که منجر به کشته شدن 26 نفر، عمدتاً گردشگران هندو، شد. گروه «جبهه مقاومت»، شاخه‌ای از لشکر طیبه، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. هند پاکستان را به حمایت از این گروه متهم کرد، اتهامی که اسلام‌آباد آن را رد کرد. 
در پی این حادثه، هند اقدامات دیپلماتیک و نظامی متقابلی انجام داد، از جمله اخراج دیپلمات‌های پاکستانی، تعلیق معاهده آب‌های ایندوس و بستن مرزهای خود با پاکستان. پاکستان نیز با اقدامات متقابل از جمله تعلیق توافق‌نامه شیملا و بستن حریم هوایی خود برای هواپیماهای هندی پاسخ داد.
جزئیات حمله و واکنش‌ها
در ساعات پایانی شب گذشته، هند در چارچوب عملیات «سِندور» با شلیک موشک‌هایی به 9 هدف در خاک پاکستان و کشمیر تحت کنترل این کشور، حملاتی را انجام داد که به کشته شدن دست‌کم 8 نفر، از جمله یک کودک، و زخمی شدن بیش از 35 نفر انجامید.
کشور هند , کشور پاکستان , جنگ ,
ارتش هند اعلام کرد که این حملات «ضربات دقیقی» به «پایگاه‌های تروریستی» در پاکستان بوده‌اند و تأکید کرد که هیچ‌یک از این حملات، تأسیسات نظامی پاکستان را هدف قرار نداده است. همچنین، دولت هند اظهار داشت که این عملیات با «انضباط بالا» در انتخاب اهداف و نحوه اجرا انجام شده است.
در مقابل، وزیر دفاع پاکستان ادعای هند مبنی بر هدف قرار دادن پایگاههای تروریستی را «کذب» خواند و تأکید کرد که تمامی اهداف مورد حمله، مناطق غیرنظامی بوده‌اند. 
کشور هند , کشور پاکستان , جنگ , کشور هند , کشور پاکستان , جنگ ,
وی همچنین اعلام کرد که هند این حملات را با استفاده از موشک‌های دوربرد و از داخل حریم هوایی خود انجام داده است، بدون اینکه وارد حریم هوایی پاکستان شود.
در واکنش به این تحولات، سازمان ملل متحد نگرانی عمیق خود را از عملیات نظامی هند در سراسر خط کنترل و مرزهای بین‌المللی اعلام کرد. سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، آنتونیو گوترش، از هر دو طرف خواست تا حداکثر خویشتنداری نظامی را رعایت کنند.
در پی این حملات، دولت پاکستان وضعیت اضطراری در استان پنجاب اعلام کرد. رئیس‌جمهور پاکستان این حملات را «هجوم بزدلانه» توصیف و تأکید کرد که کشورش حق کامل دارد تا به این تجاوز نظامی با قدرت پاسخ دهد. وی افزود که ملت پاکستان به‌طور کامل در کنار نیروهای مسلح خود ایستاده‌اند و روحیه مردم در بالاترین سطح قرار دارد.
پاسخ نظامی پاکستان
ارتش پاکستان نیز در پاسخ نقاطی را در کشمیر مورد هدف قرار داد. ارتش هند می‌گوید در پی حمله پاکستان به مناطقی در کشمیر تحت کنترل هند سه نفر کشته شدند.
کمیته امنیت ملی پاکستان اجازه داد ارتش پاسخ قاطع به حملات هند دهد
کمیته امنیت ملی پاکستان به ارتش این کشور اجازه داد تا به حملات اخیر هند با قدرت پاسخ دهد.
این تصمیم پس از جلسه اضطراری کمیته به ریاست شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، اتخاذ شد.
در این جلسه که با حضور مقامات ارشد نظامی، وزرا و روسای نهادهای امنیتی و اطلاعاتی برگزار شد، جزئیات حملات اخیر هند بررسی شد.
بیانیه کمیته امنیت ملی پاکستان تصریح کرده است که این کشور همچنان به صلح متعهد است اما هیچ‌گاه در قبال حاکمیت، تمامیت ارضی و امنیت مردم خود مصالحه نخواهد کرد.
اعلام وضعیت اضطراری در بیمارستان‌های اسلام‌آباد
به گزارش «داون نیوز»، در پی شرایط بحرانی در پاکستان، در تمام بیمارستان‌های دولتی اسلام‌آباد وضعیت اضطراری اعلام شده و مرخصی تمامی کارکنان لغو شده است.
وزارت بهداشت از پزشکان و کادر درمانی خواسته فوراً در محل کار حاضر شوند.
همچنین مصطفی کمال، وزیر بهداشت پاکستان، سفرهای خارجی خود را لغو کرده است.
وزارت خارجه آذربایجان حملات هند به پاکستان را محکوم کرد
در بیانیه وزارت امور خارجه آذربایجان در مورد افزایش تنش‌ها بین هند و پاکستان آمده است: ما حملات نظامی علیه پاکستان را که منجر به کشته و زخمی شدن چندین غیرنظامی شد، محکوم می‌کنیم.
ضمن همبستگی با مردم پاکستان، مراتب تسلیت خود را به خانواده‌های قربانیان بی‌گناه ابراز می‌کنیم و برای مجروحان آرزوی بهبودی سریع داریم.
در این بیانیه آمده است: ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که خویشتنداری نشان دهند و مناقشه را از طریق روش‌های دیپلماتیک حل و فصل کنند.
نگرانی شدید کویت از درگیری نظامی هند و پاکستان
وزارت خارجه کویت: تنش میان جمهوری هند و جمهوری اسلامی پاکستان را با نگرانی شدید دنبال کرده و آنها را به خویشتن داری دعوت می کنیم.
ترکیه حمله هند به پاکستان را محکوم کرد
وزارت خارجه ترکیه در بیانیه ای با اشاره به حملات هند به پاکستان اعلام کرد: ما با نگرانی تحولات بین پاکستان و هند را دنبال می‌کنیم. عصر دیروز (6 مه) حمله‌ای که توسط هند سازماندهی شده بود، خطر یک جنگ تمام‌عیار را آشکار کرد.
ما چنین اقدامات تحریک‌آمیز و حملاتی را که غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف قرار می‌دهد، محکوم می‌کنیم.
به طرفین توصیه می‌کنیم که با احتیاط عمل کنند و از اقدامات یکجانبه خودداری کنند.
امیدواریم که هر چه سریعتر اقدامات لازم برای کاهش تنش در منطقه انجام شود و سازوکارهای لازم، از جمله حوزه مبارزه با تروریسم، برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه ایجاد شود.
ابراز نگرانی شدید ایران نسبت به تشدید تنش بین هند و پاکستان
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز نگرانی شدید نسبت به تشدید تنش‌ها بین هند و پاکستان، هر دو طرف را به خویشتنداری فرا خواند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت احترام به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشورها، و پرهیز از توسل به زور در روابط بین‌الدولی، تشدید تنش و درگیری بین دو کشور بزرگ پاکستان و هند که هر دوی آنها دارای علقه‌ها و پیوندهای دوستی دیرینه با ایران هستند را مایه نگرانی جدی خواند و ابراز امیدواری کرد طرفین با توسل به خویشتنداری در مسیر کاهش تنش و جلوگیری از تشدید اوضاع گام برداشته و مانع از سوء استفاده طرف‌های ثالث به‌ویژه رژیم صهیونیستی از این وضعیت شوند.
واکنش مصر به درگیری نظامی هند و پاکستان
وزارت خارجه مصر: تحولات کنونی میان هند و پاکستان را با نگرانی شدید دنبال می کنیم، آنها را به خویشتنداری و و پناه بردن به راه حل های سیاسی و گفتگو دعوت می کنیم.
تصاویری که ارتش هند از اهدافی که در پاکستان به آن حمله کرد منتشر کرد
کشور هند , کشور پاکستان , جنگ , کشور هند , کشور پاکستان , جنگ , کشور هند , کشور پاکستان , جنگ , کشور هند , کشور پاکستان , جنگ ,
ارتش هند تصاویری از اهداف حمله شب گذشته در پاکستان منتشر کرده و مدعی شده است که «اردوگاه‌های تروریستی» در این حملات به طور کامل نابود شده‌اند.
آمادگی چین برای میانجیگری میان هند و پاکستان
وزارت خارجه چین: برای ایفای نقش سازنده در راستای کاهش تنش میان هند و پاکستان آماده هستیم.
 سفر نخست وزیر هند به اروپا به تعویق افتاد
خبرگزاری بین‌المللی آسیا (آنی) به نقل از منابع آگاه گزارش داد که نارندرا مودی، نخست وزیر هند سفر برنامه‌ریزی شده خود به نروژ، کرواسی و هلند که قرار بود اواسط ماه مه انجام شود را به تعویق انداخته است.
احضار کاردار هند به وزارت خارجه پاکستان
وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که در پی حملات اخیر ارتش هند به خاک این کشور، کاردار سفارت هند را احضار و یادداشت اعتراضی شدیداللحنی به وی ابلاغ کرده است.
زاخارووا: مسکو عمیقاً نگران تشدید رویارویی نظامی بین هند و پاکستان است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: روسیه از همه طرف‌های درگیر می‌خواهد که خویشتنداری کنند تا از وخامت بیشتر اوضاع جلوگیری شود.
تماس تلفنی وزیر خارجه ترکیه با همتای پاکستانی
هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه با محمد اسحاق دار همتای پاکستانی خود به صورت تلفنی گفتگو کرد.
در این تماس، آخرین وضعیت درگیری اخیر بین هندوستان و پاکستان مورد بررسی طرفین قرار گرفت.
دستور تخلیه مناطق آسیب‌پذیر در کشمیر هند
مقامات کشمیر تحت حاکمیت هند اعلام کردند که دستور تخلیه غیرنظامیان از مناطقی را صادر کرده‌اند که خطرناک تشخیص داده شده‌ است.
به دنبال درگیری میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد، مانوج سینها، معاون فرماندار جام و کشمیر دستور داد تا روستاییان و ساکنان مناطق آسیب‌پذیر به مکان‌های امن منتقل شوند.
دفتر معاون فرماندار همچنین اعلام کرد که به شهروندانی که تخلیه می‌شوند رسیدگی‌های خوراکی و دارو انجام خواهد شد.
تدابیر امنیتی پاکستان به دنبال حمله هند
پس از حملات موشکی هند، سربازان پاکستانی در احمدپور شرقی و در نزدیکی محل حمله در مظفرآباد تدابیر امنیتی برقرار کردند.
افزایش تلفات حمله هند به خاک پاکستان؛ 26 کشته و 46 زخمی
بر اساس گزارش منابع رسمی، تلفات جانی حملات اخیر هند به خاک پاکستان به 26 کشته و 46 زخمی افزایش یافته است.
ژنرال احمد شریف، سخنگوی ارتش پاکستان، دقایقی پیش اعلام کرد که در پی حملات ارتش هند به شش نقطه در داخل خاک پاکستان، شمار کشته‌شدگان به 26 نفر رسیده است. به گفته وی، تمامی قربانیان این حمله غیرنظامی بوده‌اند.
کشور هند , کشور پاکستان , جنگ ,
ژنرال شریف افزود: «13 تن از کشته‌شدگان، از جمله دو کودک سه‌ساله، در نتیجه اصابت موشک به مسجد سبحان‌الله در منطقه احمدپور شرقیه جان باختند.»
وزیر اطلاع‌رسانی پاکستان از تبادل آتش با قوای هند در مرز کشمیر خبر داد
عطاء الله طرار، وزیر اطلاع‌رسانی پاکستان گفت که در امتداد مرز این کشور با هند که به خط کنترل معروف است، قوای پاکستانی و هندی تبادل آتش رخ داده است.
وی مدعی شد که قوای پاکستانی توانسته‌اند برخی از مقرهای ارتش هند را در طول این خط کنترل نابود کنند.
پاکستان: تجاوز بزدلانه هند را به‌شدت محکوم می‌کنیم
وزارت خارجه پاکستان حمله اخیر نیروی هوایی هند به مناطق غیرنظامی در خاک پاکستان را «تجاوزی آشکار و اقدامی بزدلانه» خواند و آن را به‌شدت محکوم کرد. این حملات با استفاده از سلاح‌های دورایستا (هدایت‌شونده) در مناطق مرزی و امتداد خط کنترل در کشمیر آزاد صورت گرفته و به کشته‌شدن چندین غیرنظامی، از جمله زنان و کودکان، انجامیده است.
پاکستان ضمن هشدار درباره پیامدهای این اقدام، تأکید کرد که بر اساس منشور سازمان ملل، حق پاسخ در زمان و مکان مناسب را برای خود محفوظ می‌داند.
وزارت خارجه افزود که دولت، نیروهای مسلح و ملت پاکستان در برابر این تجاوز متحد هستند و از حاکمیت کشور دفاع خواهند کرد.
ابراز تأسف چین درباره حمله هند به پاکستان
چین حمله شب گذشته هند به  منظقه کشمیر تحت حاکمیت پاکستان را تأسف آور خواند و از دو طرف خواست خویشتنداری کنند.
یک سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که این کشور نسبت به اوضاع بین دو کشور نگران است.
وی گفت: هند و پاکستان همسایه همدیگر هستند و همسایه باقی خواهند ماند. آنها همچنین همسایگان چین هستند. چین با تروریسم در هر شکل آن مخالف است.
این سخنگو افزود: ما از دو طرف می‌خواهیم به نفع صلح و ثبات عمل کرده، آرامش را حفظ کرده و خویشتنداری کنند و از اقداماتی که ممکن است اوضاع را پیچیده‌تر کند، پرهیز کنند.
نخست‌وزیر پاکستان حمله هند را بزدلانه خواند
شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان در پیامی در حساب خود در ایکس نوشت که حمله هند به این کشور بزدلانه بود.
وی نوشت: پاکستان این حق را دارد که به این حملات هند که بی دلیل صورت گرفت پاسخ دهد و پاسخ قاطع در جریان است.
شریف تاکید کرد که همه ملت پاکستان پشت نیروهای مسلح هستند و روحیه و اراده ارتش راسخ است.
اعلام حمایت تل آویو از دهلی نو در تنش اخیر هند و پاکستان
سفیر رژیم صهیونیستی در دهلی نو با اعلام حمایت از هندوستان در درگیری‌های اخیر با پاکستان افزود از حق دفاع از خود هندوستان در مواجهه با تروریسم حمایت می کنیم.
تظاهرات در حیدرآباد پاکستان در اعتراض به حمله هوایی هند
به دنبال حمله شب گذشته هند به مناطقی از پاکستان، مردم حیدرآباد این کشور علیه هند و نارندرا مودی، نخست وزیر این کشور دست به اعتراض زدند.
نخستین اظهارات وزیر خارجه هند درباره اقدام نظامی علیه پاکستان
وزیر امور خارجه هند در نخستین اظهارنظر درباره حمله هند به پاکستان و منطقه تحت حاکمیت پاکستان در کشمیر در حساب خود در ایکس نوشت که دنیا باید نسبت به تروریسم کوچکترین تحملی نشان ندهد.
به دنبال حمله تروریستی در منطقه پاهالگام هند، مقامات دهلی‌نو تروریست‌های افراطی پاکستانی را متهم به انجام این حمله کرده‌اند.
گوترش از هند و پاکستان خواست خویشتنداری کنند
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی نستب به حملات موشکی هند به پاکستان از دو کشور خواست خویشتنداری کنند.
سخنگوی سازمان ملل متحد در بیانیه در این باره اعلام کرد: گوترش بسیار نگران عملیات نظامی هند در امتداد خط کنترل و مرز بین‌المللی است. او خواستار خویشتنداری حداکثری نظامی از سوی هر دو کشور است.
دبیر کل سازمان ملل گفت: جهان نمی‌تواند متحمل رویارویی نظامی بین هند و پاکستان شود.
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها در پنجاب پاکستان و جاموی هند
مقامات ایالتی در پنجاب پاکستان و جامو تحت حاکمیت هند از تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها به دنبال درگیری شب گذشته دو کشور در منطقه کشمیر خبر دادند.
مریم نواز شریف،، سروزیر پنجاب پاکستان گفت که این امر برای امنیت عمومی صورت گرفته و امتحانات دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها به زمان دیگری موکول می شود.
لغو پروازها در هند
از سوی دیگر چند شرکت هواپیمایی هند از لغو پروازهای خود به مناطق شمالی این کشور، از جمله کشمیر تحت کنترل هند و ایالت‌هایی مانند راجستان و پنجاب خبر دادند.
شرکت اسپایس‌جت اعلام کرد که تعطیلی فرودگاه‌هایی در دارامشالا، له، جامو، سرینگر و امریتسار باعث توقف پروازها به این مناطق شده‌است. خطوط هوایی ایندی‌گو نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که پروازهای خود به همین مقاصد را تا اطلاع بعدی متوقف می‌کند.
ایر ایندیا نیز ضمن لغو پروازها به شهرهایی از جمله جامو، سرینگر، امریتسار، جودپور و چندی‌گر تا ظهر چهارشنبه، اعلام کرد مسیر دو پرواز بین‌المللی خود به مقصد امریتسار و دهلی را تغییر داده‌ است.
وزیر دفاع پاکستان: در صورت توقف حملات آماده گفت‌و‌گو هستیم
خواجه محمد آصف وزیر دفاع پاکستان در گفت وگو با بلومبرگ گفت: «اگر این خصومت‌ها متوقف شود، قطعاً با هند گفت‌وگو خواهیم کرد».
او افزود: «ما نمی‌خواهیم اوضاع متشنج شود، اما اگر هرگونه اقدام خصمانه‌ای از سوی هند انجام شود، ما باید پاسخ دهیم».
نام شما

آدرس ايميل شما

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

چرا سطح انتظارات آمریکایی‌ها از مذاکره مدام تغییر می‌کند؟

در بحث موشکی من با خلع سلاح ایران موافق نیستم، اما به هر حال، باید در این زمینه، به توافقی ...
ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ توافق بهتری از اوباما با ایران می‌بندد؟ / موقعیت تهران در برخی زمینه‌ها قوی‌تر شده و یک تضمین مهم می‌خواهد

ترامپ باید نشان دهد که می‌تواند به توافقی بهتر از آنچه که بهم زد، با تهران دست یابد.
چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

چهار عبارتی که می‌توانند ازدواج را نابود کنند

پرهیز از جملات مخربی مانند «تو همیشه...»، «باشه هر کاری می‌خوای بکن»، «من خوبم» و «چقدر ...
1