گزارش تحلیلی؛
رسوایی کرونایی در غرب
27 اسفند 1398 ساعت 2:05
قربانیان کرونا فقط مردم نیستند، حالا دیگر دولتهای گردن کلفت هم قربانیان این ویروس شدهاند. کرونا، دروغ جهان را فاش کرده و به همه نمایانده است که ابرقدرتها از تأمین پوشک و دستمال توالت شهروندانشان هم بازماندهاند. حالا در امریکا و انگلیس و فرانسه و ایتالیا و آلمان و سوئد و استرالیا، پر کردن قفسههای فروشگاهها و تأمین خورد و خوراک روزانه مردم هم به یک بحران تبدیل شده است؛ بماند کمبودهای بسیار تختهای بیمارستانی و پزشک و پرستار و وحشت برخاسته از کشتار میلیونی ناشی از همهگیری کرونا در همان کشورهایی که دولتهایشان خود را ابرقدرت میپندارند و مینامند.
قربانیان کرونا فقط مردم نیستند، حالا دیگر دولتهای گردن کلفت هم قربانیان این ویروس شدهاند. کرونا، دروغ جهان را فاش کرده و به همه نمایانده است که ابرقدرتها از تأمین پوشک و دستمال توالت شهروندانشان هم بازماندهاند. حالا در امریکا و انگلیس و فرانسه و ایتالیا و آلمان و سوئد و استرالیا، پر کردن قفسههای فروشگاهها و تأمین خورد و خوراک روزانه مردم هم به یک بحران تبدیل شده است؛ بماند کمبودهای بسیار تختهای بیمارستانی و پزشک و پرستار و وحشت برخاسته از کشتار میلیونی ناشی از همهگیری کرونا در همان کشورهایی که دولتهایشان خود را ابرقدرت میپندارند و مینامند. کرونای جهان، حالا دیگر چندین برابر چین شده است؛ این را آمار میگوید. از طرف دیگر امریکا ادعا کرده راجع به واکسن کرونا کارهایی کرده است که البته این موضوع شائبههایی را از سوی کارشناسان به دنبال داشته است.
بررسیهای آماری سازمان بهداشت جهانی نشان میدهد که در مجموع تعداد افراد آلوده به کروناویروس در سایر کشورهای جهان از آمار مبتلایان در چین فراتر رفته است. تاکنون بیش از ۸۸ هزار مورد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در جهان به جز چین گزارش شده و این درحالی است که تعداد افراد آلوده به کروناویروس در چین بیش از ۸۱ هزار نفر اعلام شده است.
موارد فراگیری و مرگ و میر ناشی از کروناویروس هم در کشورهای اروپایی و امریکا به طور چشمگیری افزایش داشته است، همین شیوع کافی بود تا نقابهای «دولتهای رفاه» غربی فرو افتد. حالا دیگر این ویروس کرونا به همه نشان داده که ابرقدرتها در بدیهیات و تأمین حداقلها درمانده و وامانده شدهاند.
وخامت همه چیز در ایتالیا
در ایتالیا فقط در مدت ۲۴ (پریشب) ساعت ۳۶۸ مورد فوتی گزارش شده که مجموع فوتیها در این کشور را به هزار و ۸۰۹ مورد رسانده است. روز گذشته مرگبارترین روز کرونایی در ایتالیا بوده است. ایتالیا تا روز گذشته ۲۵ هزار مبتلای کرونایی داشته است. یکه تازی کرونا در ایتالیا، اوضاع همه چیز از قفسههای فروشگاهها گرفته تا تختهای بیمارستانی را وخیم کرده است.
اوضاع کرونا به قدری عرصه را بر دولتمردان ایتالیایی تنگ کرده که سالمندان مبتلا به کرونا در این کشور رها میشوند تا بمیرند. روزنامه «دیلی تلگراف» در این خصوص نوشته است: «در پی تشدید کرونا، مقامهای ایتالیایی در صدد هستند از ارائه خدمات مراقبتهای ویژه برای مبتلایان بالای ۸۰ سال امتناع ورزند و به نوعی آنها را به حال خود رها کنند.»
به عنوان نمونهای دیگر از وخامت اوضاع بهداشتی ایتالیا «مائورو دامبروسیو»، پزشکی در بیمارستان «فتبن فراتلی» میلان در مصاحبه با «یورونیوز» گفت: «اگر ما بفهمیم مریض در چنان وضع بدحالی است که شانسی برای زنده ماندن ندارد و نیاز داشته باشیم که تخت و تجهیزات را به کسی بدهیم که شانس زنده ماندن بیشتری دارد، آن وقت بهرغم اینکه از منظر اخلاقی پذیرفتن آن مشکل است، از منظر پزشکی منابع را به کسی اختصاص میدهیم که شانسی داشته باشد و نه کسی که هیچ شانسی ندارد.»
کرونا کلیسای واتیکان را هم قرنطینه کرده است. پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان دعای روز یک شنبه را به سوی میدان خالی سن پیتر به جا آورده است که تصاویر آن دست به دست در شبکههای مجازی میگردد.
همه این اتفاقات در حالی است که نخستوزیر ایتالیا اذعان کرده که کرونا در این کشور هنوز به اوج نرسیده است! جوزپه کونته، نخستوزیر ایتالیا در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «کوریره دلاسرا»، در حالی که ایتالیا رکورد ووهان را هم در کرونا شکسته است، گفت: «دانشمندان به ما میگویند که شیوع کرونا هنوز به نقطه اوج خود نرسیده است، این هفتهها (آتی) خطرناکترین روزها خواهد بود و نیاز به احتیاط حداکثری است!»
پیشتر نیز «متئو رنسی»، نخستوزیر سابق ایتالیا در گفتگو با هفتهنامه اشپیگل تأکید کرد ویروس کرونا بهدلیل اینکه دولت واکنش سریع و قاطعانهای به آن نشان نداد، ایتالیا را قلعوقمع کرده است.
ناتوانی در کنترل تقاضای کرونایی ۵/ ۷ میلیون بریتانیایی
در انگلیس، اما دپارتمان سلامت اعلام کرده است: روند افزایشی تعداد موارد جدید آلوده به کروناویروس تداوم داشته و افزایش ۲۳۲ موردی در روز گذشته گزارش شده است.
مرکز سلامت عمومی انگلیس بر اساس بررسیهای انجام گرفته پیشبینی کرده است که در آینده نزدیک احتمال افزایش موارد جدید ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در این کشور وجود دارد.
به گزارش اسپوتنیک نیوز، مرکز سلامت عمومی انگلیس با اعلام اینکه ظرفیت آزمایشگاههای انگلیس رو به افزایش است، اما همچنان با فشار قابل توجه تقاضا روبهروست، پیشبینی کرد: درصورتی که وضعیت فعلی خدمات مراقبتی و درمانی تغییری نکند همهگیری کروناویروس ممکن است به آلوده شدن ۸ میلیون نفر در کشور منجر شود.
یکی از تصاویر و ویدئوهای جالب در شبکههای اجتماعی، هایپر مارکتی را در انگلستان نشان میدهد که دو پلیس مسلح در حال نگهبانی دادن از دستمال توالتها هستند تا با هجوم مردم مواجه نشود!
آلمان، ضعیفتر از همیشه
کرونا، کل آلمان را به قرنطینه کشانده است. مقامات آلمانی تصمیم گرفتند به طور موقت مرزهای کشور را با فرانسه، سوئیس، اتریش، لوکزامبورگ و دانمارک مسدود کنند. البته رئیسجمهوری فرانسه اقدامهای کنترل مرزها توسط آلمان را محکوم کرده است. وضعیت آلمان پس از ورود کرونا به قدری شکننده شده که ارتش این کشور هم دست به کار شده است.
«آنه گرت کرامپ کارن باوئر» وزیر دفاع آلمان در گفتگو با نشریه «ولت آم زونتاگ» با بیان اینکه ارتش آلمان با تمام امکانات خود در کنار دولت خواهد بود، گفت: ما در همه سطوح به گونهای برنامهریزی کردهایم که بتوانیم همه مناطق را تحت پوشش قرار دهیم. کارن باوئر همچنین از فراخوان تمامی نیروهای ذخیره ارتش برای کمک به کادر درمانی خبر داد و افزود که از ۱۲۰ فرد آلوده به کرونا در شامگاه جمعه ۱۲ نفر عضو کادر ارتش آلمان بودهاند. پیشتر نیز «آندرئاس شویر» وزیر حمل و نقل آلمان به نشریه بیلد گفته بود که دولت با شدت گرفتن بحران کرونا قصد دارد مایحتاج فروشگاههای مواد غذایی و بهداشتی را در سراسر کشور به طور ویژه تأمین کند.
این اظهارات در حالی است که تصاویر و فیلمهایی در فضای مجازی منتشر شده که نشان میدهد مردم یا در صف فروشگاههای آلمانی ایستادهاند یا در فروشگاهها با قفسههای خالی مواجه میشوند.
وزیر حمل و نقل آلمان تأکید کرده که نیروهای ارتش آلمان میتوانند وظیفه حفظ امنیت تأمین نیازهای شهرها را بر عهده بگیرند.
این در حالی است که با هجوم مردم آلمان به داروخانهها، مراکز فروش مواد خوراکی و بهداشتی، بسیاری از فروشگاهها و داروخانهها با کمبود مایحتاج روبهرو هستند.
بحران کرونا علاوه بر لغو کردن همایشها، کارناوالها، نمایشگاههای بینالمللی و رویدادهای هنری و ورزشی در آلمان، دیدارهای سیاسی را نیز تحت تأثیر قرار داده است. صدراعظم آلمان دیدارش با رؤسای دولتهای صربستان و لوکزامبورگ را لغو کرده است.
از طرف دیگر، دعوای واکسنی هم بین امریکا و آلمان بالا گرفته است. ترامپ دو روز پیش به یک کمپانی آلمانی پیشنهاد هنگفتی برای خرید واکسن در حال تولید آن شرکت داده بود که این موضوع واکنشهای زیادی در پی داشته است. قانونگذاران و وزرای دولت آلمان درخواست رئیسجمهور امریکا برای به انحصار درآوردن تحقیقات برای ساختن واکسن کرونا را اقدامی در راستای کمپین انتخاباتی او دانستند.
به نوشته روزنامه گاردین «پیتر آلتمایر» وزیر اقتصاد آلمان در واکنش به این پیشنهاد ترامپ گفت: «آلمان فروشی نیست». «کریستین لیندر» رهبر «حزب آزاد دموکراتیک» آلمان نیز گفت: «واضح است که ترامپ از هر اقدامی که ممکن باشد برای کمپین انتخاباتی خود استفاده میکند.»
از سوی دیگر «ینس اسپان» وزیر بهداشت آلمان نیز مصادره نتایج تحقیقات شرکت «کیور واک» (CureVac) برای واکسن کرونا از سوی دولت ترامپ را محکوم کرد و گفت این دارو برای کل جهان ساخته خواهد شد و نه فقط «برای کشورهای خاص.»
واکسن مشکوک!
دعوای آلمان – امریکا بر سر واکسن در حالی است که روز گذشته رسانههای امریکایی از آزمایش واکسن کرونا در این کشور خبر دادهاند.
تولید و کارایی و بهکارگیری یک واکسن مراحل مختلفی را طی میکند. اینکه امریکا به این سرعت مدعی تولید واکسن کرونا شده است، شائبههایی را بین کارشناسان ایجاد کرده است. همچنین این موضوع باعث شده برخی مدعی شوند امریکا از پیش صاحب واکسن کرونا بوده است که خود این موضوع به شائبه جنگ بیولوژیکی بودن کرونا از جانب امریکا دامن میزند.
به گفته کارشناسان، واکسن کرونا اولاً بایستی راستیآزمایی شود و ثانیاً به نظر میرسد بیشتر از آنکه یک روش علمی باشد، یک حیله اقتصادی است تا ترامپ را از وضعیت آشفته اقتصادی کشورش برهاند، هم با فروش واکسن ادعایی کرونا و هم با جلوگیری از ادامه تعطیلی نهادهای اقتصادی و بورس ایالات متحده.
در همین رابطه بحران اقتصادی در امریکا شهردار نیویورک در گفتگو با سیانان صحبتهای جالبی داشته است: در حال حاضر تمام گزینهها را مد نظر داریم. هیچگاه در گذشته شاهد چنین وضعیتی نبودهایم. دولت ترامپ باید وضعیت فوقالعاده جنگی اعلام کند و زنجیره تأمین [کالاهای اساسی]را خودش در دست بگیرد. فعالیت کارخانجات تولید ماسک و مواد شوینده و ضدعفونیکننده باید شبانهروزی شود. اگر دولت وضعیت فعلی را وضعیت جنگی درنظر نگیرد، تأمین غذا و کالاهای اساسی در سراسر کشور با مشکل مواجه خواهد شد.
آنچه همه این گمانهها را تقویت میکند، این است که سازمان بهداشت جهانی به طور رسمی اعلام کرد که چین بیشتر از دیگر کشورهای مدعی، به ساخت واکسن این بیماری نزدیک است. المیادین همچنین به نقل از بهداشت جهانی اعلام کرده چین به زودی آزمایشهایی را برای میزان تأثیرگذاری این واکسن انجام خواهد داد.
همه اینها علاوه بر وضعیت بهداشتی نامساعد برای میلیونها امریکایی است. اظهارات شگفتآور رئیس سابق سازمان خدمات بهداشت عمومی دولت امریکا در سیانان هم این موضوع را تأیید میکند: وضعیت تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای امریکا الان به صورتی است که پزشکان مجبورند به یکدیگر ماسک استفاده شده قرض بدهند. امکان تست کرونا از بسیاری از بیمارانی که نیاز دارند وجود ندارد و پزشکان مجبورند تست کرونا را جیرهبندی کنند! (روزنامه جوان)
کد مطلب: 418912