تاریخ انتشار
سه شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۵:۲۸
کد مطلب : ۵۰۰۰۱۷

پاسخ بقائی به سی‌ان‌ان درباره تهدیدهای ترامپ / راه‌های زیادی برای دستیابی به توافق وجود دارد

۰
پاسخ بقائی به سی‌ان‌ان درباره تهدیدهای ترامپ / راه‌های زیادی برای دستیابی به توافق وجود دارد
کبنا ؛سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان تصریح کرد که ایرانی‌ها تن به هیچ نوع فشاری نمی‌دهند. ما در قرن گذشته و پس از آن بارها ثابت کرده‌ایم که ایرانی‌ها به هر گونه زورگویی و فشار پاسخ مثبت نمی‌دهند.
به گزارش کبنا، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه سی‌ان‌ان تأکید کرد که ایران تحت هیچ شرایطی از غنی‌سازی هسته‌ای چشم‌پوشی نخواهد کرد.
فردریک پلتن، خبرنگار اعزامی شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان به ایران روز گذشته طی مصاحبه‌ای در وزارت امور خارجه از «اسماعیل بقاِئی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پرسید: به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور ترامپ در مورد مذاکرات هسته‌ای میان دولتش و ایران بسیار خوشبین است. نظر شما در مورد پیشرفت مذاکرات چیست؟
بقائی گفت: اگر هدف آن باشد که اطمینان حاصل شود برنامه هسته‌ای ایران کاربرد نظامی نخواهد داشت، فکر می‌کنم به‌سادگی می‌توانیم آن را انجام دهیم. اما اگر قصد سلب حق ایرانیان برای برخورداری از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز باشد، من فکر می‌کنم که بسیار مشکل‌ساز خواهد بود، تا جایی که کل فرایند را به چالش خواهد کشید.
پلتن پرسید: آیا فکر می‌کنید دولت ترامپ و مذاکره‌کننده آن، ویتکاف، به این امر اذعان داشته و آن را درک می‌کنند؟
سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: این واقعیت که ما تاکنون به گفت‌وگوهایمان ادامه داده‌ایم به این معنی است که می‌دانیم سطح مشخصی از تفاهم وجود دارد که ایران تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند از حق خود برای برخورداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، از جمله غنی‌سازی، چشم‌پوشی کند.
خبرنگار سی‌ان‌ان پرسید: به نظر شما چگونه می‌توان به مصالحه دست یافت؟
بقائی گفت: فکر می‌کنم خواستن، توانستن است. نه فقط یک راه، بلکه راه‌های زیادی برای دستیابی به آن وجود دارد. تا آنجا که به ما مربوط می‌شود، چرا که می‌دانیم برنامه هسته‌ای ما کاملاً صلح‌آمیز است و متعهدیم که اطمینان یابیم این برنامه صلح‌آمیز باقی خواهد ماند.
پلتن پرسید: به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور ترامپ همچنین تلویحاً جایگزین توافق را اقدام نظامی توسط آمریکا و اسرائیل می‌داند. آیا چنین فشاری را در مذاکرات احساس می‌کنید؟ ایران چه نظری در مورد چنین تهدیدهایی دارد؟
سخنگوی وزارت امور خارجه پاسخ داد: این تهدیدها مطمئناً مفید نخواهد بود. ایرانی‌ها تن به هیچ نوع فشاری نمی‌دهند. ما در قرن گذشته و پس از آن بارها ثابت کرده‌ایم که ایرانی‌ها به هر گونه زورگویی و فشار پاسخ مثبت نمی‌دهند؛ بنابراین در مورد به‌کارگیری این ادبیات، ایرانی‌ها یک‌صدا خواهند بود و قطعاً از امنیت ملی خود دفاع خواهیم کرد.
  رئیس‌جمهوری آمریکا به تازگی گفته است که مذاکره‌کنندگان آمریکایی روز جمعه گفت‌وگوهای «بسیار خوبی» با هیات ایرانی داشتند.
ترامپ بامداد دوشنبه در نیوجرسی به خبرنگاران گفت: فکر می‌کنم که می‌توانیم خبرهای خوبی در جبهه ایران داشته باشیم. خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که ترامپ «پیشرفت واقعی و پیشرفت جدی» در دور پنجم مذاکرات با ایران را تحسین کرده است.
دور پنجم از مذاکرات غیر مستقیم «سیدعباس عراقچی» وزیر خارجه ایران و «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در مذاکرات، جمعه در شهر رم پایتخت ایتالیا برگزار شد. دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط، دور دوم روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان، دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان و همچنین دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۱۱ می ۲۰۲۵) در شهر مسقط، پایتخت عمان، برگزار شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای از خواست تهران و واشنگتن برای یافتن یک چارچوب مذاکراتی در قالب توافق موقت سخن گفته‌اند، آیا این مسأله در طول مذاکرات مطرح شده است، گفت: توافق موقت هیچ‌گاه در دستور کار ما نبوده و بر همین اساس در این دور از گفت‌وگوها نیز مطرح نشده است.
بقائی همچنین روز گذشته در پاسخ به سوالی در خصوص ابراز خوشبینی رییس جمهور آمریکا نسبت به مذاکرات با ایران گفت: اگر هدف طرف آمریکایی این باشد که برنامه هسته‌ای ایران تسلیحاتی نشود، این تحصیل حاصل است و ما هیچ گاه دنبال استفاده نظامی از انرژی هسته‌ای نبودیم. اگر در این خواست حسن نیت وجود داشته باشد، ما هم میتوانیم بگوییم به مذاکرات خوشبین هستیم. اما اگر هدف محروم سازی ایران از حق مسلم خودش باشد، ما معتقد نیستیم این روند به نتیجه ختم شود. این خواسته صریح ملت ایران و جامعه نیاز ما برای تامین برق هسته‌ای و استفاده صلح آمیز از سایز جنبه‌های انرژی هسته‌ای است.
مرجع : همشهری آنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما

نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

 بررسی آمارهای نیروی کار در زمستان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد بیشترین سهم اشتغال در صنعت مربوط ...
اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

طرح احتمالی قطر برای ارائه یک هواپیمای جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری به ایالات متحده نشان ...
رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

محمود واعظی گفت: به نظر می‌رسد نظام مصمم است تا برخی از نارسایی های گذشته از مسیر «اعتدال»،...
1