چرایی علت تکذیب خبرهای آخرین دیدار لاریجانی با اسد؛
جدال جدید لاریجانی و رسانه ملی
20 آذر 1403 ساعت 1:55
صداوسیما یک صدا دارد و با تغییر دولتها فقط سیماها تغییر میکند. همین صداوسیما تعارف هم ندارد و مدیر اسبق این رسانه هم از سیاستهای تدوین شده مدیران پس از خودشان در امان نیستند، مانند علی لاریجانی که مدتی بر کرسی ریاست صداوسیما تکیه زده بود که در آن دوران انتقاداتی به ساخت و پخش برخی برنامهها از رسانه ملی وجود داشت.
صداوسیما یک صدا دارد و با تغییر دولتها فقط سیماها تغییر میکند. همین صداوسیما تعارف هم ندارد و مدیر اسبق این رسانه هم از سیاستهای تدوین شده مدیران پس از خودشان در امان نیستند، مانند علی لاریجانی که مدتی بر کرسی ریاست صداوسیما تکیه زده بود که در آن دوران انتقاداتی به ساخت و پخش برخی برنامهها از رسانه ملی وجود داشت.
آرمان ملی نوشت: لاریجانی پس از ریاست صداوسیما بر کرسیهای مهمی تکیه زد و ریاست بر صداوسیما را فراموش کرد اما توقع نداشت صداوسیما بر علیه رئیس پیشین خودش عمل کند.
*کارشناس چه گفت؟
اما ماجرای اخیر چه بود؟ اخیرا مصطفی خوشچشم، کارشناس مسائل غرب آسیا و خاورمیانه گفته بود: «تا همین دیروز درخواست صریحی از ما مطرح نشده بود. اما دیروز یا پریروز آقای لاریجانی شخصا پرسید چرا درخواست کمک نمیکنید؟ پاسخ این بود که ارتش روحیه لازم را ندارد و حتی خودشان هم به این مساله اعتراف کردند. وقتی تصمیم گرفته شد مستشاران و نیروهای مقاومت وارد عمل شوند، گروههای تروریستی تنها ۱۲ ساعت دیرتر به دمشق رسیدند. در این فاصله، نیروهای مقاومت و دفاع وطنی با کمترین امکانات ایستادند، اما ارتش سوریه حتی توان نگهداشتن دفاع برای یک یا دو روز را هم نداشت.» این ادعا اما با تکذیب علی لاریجانی مواجه شد و دفتر او در اطلاعیهای آورد: «مطلب بیان شده توسط کارشناس برنامه «به افق فلسطین» شبکه افق، جناب آقای «خوشچشم»، در تاریخ ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳ عاری از واقعیت است. نقل قول بیان شده از جلسه اخیر آقای دکتر لاریجانی با جناب آقای بشار اسد توسط کارشناس محترم صحت ندارد.
*هجمه به رئیس سابق
لاریجانی بارها از سوی رسانهای که خودش روزی رئیس آن بود، تخریب شد. در سال ۱۴۰۰ هم در اقدامی عجیب در پخش زنده مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی از رسانهملی، پلاکاردی حاوی درخواست محاکمه روحانی، لاریجانی و ظریف نشان داده شد. در سال ۹۸ اقدام قابل تاملی رخ داد چنانکه مجری برنامه تلویزیونی «سلام صبحبخیر» از رئیس مجلس شورای اسلامی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت کرد. نحوه بررسی لایحه تجارت در مجلس شورای اسلامی مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان و حقوقدانان قرار گرفته که محسن جندقی مجری برنامه تلویزیونی سلام صبح بخیر نیز در این برنامه اظهاراتی نسبت به رویه قانونگذاری در مجلس داشته است، بر همین اساس، علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در واکنش به اظهارات محسن جندقی گفت که حکمرانی در سطح قانونگذاری از جنس امور فکاهی نیست که دستاویز یک مجری کماطلاع شود. در پی سخنان لاریجانی در صحن مجلس، محسن جندقی از وی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی شکایت کرده بود.
*لاریجانی و سکوت؟
لاریجانی هم البته هر زمان صلاح میدانست به نقد جامجم میپرداخت مانند خرداد ۹۸ که رئیس مجلس بود، در واکنش به تذکر نمایندگان از صداوسیما خواست تا از طرح مسائل اختلافی بین مذاهب پرهیز کند. علی لاریجانی در واکنش به توهینی که در صداوسیما به یکی از زوجات پیامبر صورت گرفته بود و تذکر این نماینده، گفت: «صداوسیما باید از طرح مسائل اختلافی بین مذاهب پرهیز کند و همه رسانهها نیز باید دقت لازم را در این زمینه داشته باشند.» در سال ۹۶ علیرضا رحیمی نماینده مجلس با استناد به اصل 176 قانون اساسی اظهارکرد: «براساس این اصل شورای عالی امنیت ملی وظیفه هماهنگ کردن فعالیتهای سیاسی-اطلاعاتی، فرهنگی-اجتماعی و اقتصادی در راستای تدابیر کلی دفاعی و امنیتی را بر عهده دارد. در چنین شرایطی صداوسیما درباره برجام مناسبات ایجاد شده به خصوص رویکرد خصمانه آمریکا بعد از ترامپ به گونهای رفتار کرد که انگار از داخل یک تمایل و گرایشی به این سمت وجود دارد» که علی لاریجانی در جایگاه رئیس وقت مجلس در پاسخ به اخطار رحیمی نماینده تهران در انتقاد به رویکرد صداوسیما نسبت به برجام گفت: «صداوسیما توجه لازم را داشته باشد که برجام موضوع ملی است».
کد مطلب: 493693