تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۵۴
کد مطلب : ۴۹۱۷۲۶
کبنا گزارش میدهد
تصاویر و فیلم | تأسیس ۱۷۲ هزار تن کارخانه خوراک دام و طیور در استان کهگیلویه و بویراحمد / بینظیرترین طرح پرورش ماهی خاویاری در کهگیلویه و بویراحمد / حرفهای جالب یک سرمایهگذار؛ اگر کل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد را هم بگذاریم، نمیتوانیم وثیقه بانک را تأمین کنیم / سرمایهگذاران بدون تسهیلات مشتاق به کار شدهاند / معتمدی پور: سرمایهگذارانی که ۷۰ درصد سرمایه میگذارند، موفقترند
۰
کبنا ؛تأسیس 172 هزار تن کارخانه خوراک دام و طیور، احداث 4 کارخانه تولید لبنیات، اضافه شدن 13 هزار و 700 تن سردخانه به ظرفیت سردخانههای استان کهگیلویه و بویراحمد، ذخیرهسازی 900 تن مرغ از جمله دستاوردهای جهاد کشاورزی طی سه سال اخیر است.
به گزارش کبنا نیوز، امروز دوشنبه (23 مهرماه 1403) تور رسانهای جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار و خبرنگاران از طرحهای مختلف کارخانههای خوراک دام و طیور، کارخانههای لبنیات و سردخانههای شهرستان بویراحمد مرکز استان بازدید کردند.
در گام اول سید علی معتمدیپور رئیس جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد به همراه خبرنگاران از کارخانه فرآوردههای شیر و لبنی شهرک سپیدار بازدید کردند در این بازدید معتمدیپور در ابتدا نکاتی را در خصوص اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه زیرساختها و افزایش تولید در حوزه گیاهان دارویی، تولید مرغ و... ارائه داد و گفت: بههیچعنوان ادعا نمیکنیم که مشکلات زیرساختی استان کهگیلویه و بویراحمد حل شده است، حدود ۵۰ پروژه عمرانی در استان وجود دارد، برخی از این پروژهها از ۱۰ سال قبل شروع شده، برخی روبهاتمام است و برخی به اتمام رسیده است.
وی اظهار کرد: در بحث پروژههای اقتصادی جذب سرمایهگذار و همراهی استاندار در این زمینه اهمیت زیادی دارد.
معتمدی پور بیان کرد: این استان صنایع تبدیلی و تکمیلی کمی دارد و نیاز به توسعه زیرساختها داریم، پروژههایی را در این حوزه شروع کردیم، و بهمحض ابلاغ اعتبارات، سرمایهگذاران دارای اهلیت مراجعه کنند، حمایت خواهند شد.
وی گفت: در بحث تسهیلات تبصره ۱۸، سرمایهگذار باید تا ۲۰ درصد هزینه کند، اما جایی که سرمایهگذار سهم بیشتری داشته، طرح موفقتر بوده است.
وی در خصوص کارخانه فراوری شیر گفت: ۴ کارخانه مشابه این کارخانه راهاندازی شده که در ۳ سال اخیر انجامگرفته، تلاش میکنیم که همه صنایع و طرحها در قالب زنجیره باشند.
معتمدی پور اظهار کرد: در بحث کارخانه میوه خشک کنی، کنسانتره میوه نیاز به سرمایهگذار داریم، حتماً حمایت خواهیم کرد.
در ادامه رسانهها و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد بر روی کمبود شیر بهعنوان مواد اولیه کارخانه فرآوری شیر و لبنیات بحث جدی کردند.
رضا نکویی مدیرعامل کارخانه تولید مواد لبنی ضمن قدردانی از مسئولان جهاد کشاورزی گفت: کارخانه تولیدات لبنی نکویی ۱۱ شعبه فعال دارد و ۶۳ نفر در محل فروش و ۱۳ نفر در کارخانه مشغول به کار هستند.
وی اظهار کرد: این کارخانه به مدت ۳ ماه مجوز فعالیت گرفته؛ ولی در حال حاضر با کمبود مواد اولیه شیر خام مواجه است، روزانه ۴۰ تن شیر خام توسط گاوداری بنیاد مستضعفان تولید میشود؛ ولی ما حمایتی نمیشویم، درصورتیکه شیر موردنیاز کارخانه تأمین شود تا ۱۵۰ نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
معتمدیپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: جلسات متعددی برای مشکل کمبود شیر این کارخانه برگزار کردهایم که حتماً برای رفع مشکل شیر این کارخانه پیگیریهای لازم را داریم.
در گام بعدی رسانهها از کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان شهرک سپیدار بویراحمد بازدید کردند. به گفته سرمایهگذاران این کارخانه تاکنون 50 میلیارد تومان در این کارخانه هزینه شده است و 5 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردهاند. در صورت راهاندازی این کارخانه خوراک مرغداریها، حیوانات خانگی و پرورش ماهیها تأمین خواهد شد و از خروج سرمایههای استان به استانهای دیگر برای تهیه این خوراک جلوگیری خواهد شد. علاوه بر این این کارخانهها قادر به صادرات هم هستند.
معتمدی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص کارخانههای خوراک دام و طیور اظهار کرد: 8 سرمایهگذار را پای کار آوردهایم و در حال حاضر 7 سرمایهگذار در حال کار هستند، حدود 4 کارگاه دام و طیور در حال بهرهبرداری است، و 3 پروژه نیز پیشرفت فیزیکی 20 تا 30 درصد دارند.
معتمدی پور بیان کرد: بزرگترین مشکلی که سرمایه گذاران دارند بحث نبود تسهیلات است.
وی در طی بازدید از کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان که در شهرک سپیدار واقع شده، افزود: این کارخانه 3 سرمایهگذار و 3 فاز خوراک طیور، خوراک دام، خوراک آبزیان دارد، که فاز خوراک طیور به مرحله تولید رسیده و در حال تولید است.
معتمدی پور با اشاره به اهمیت حمایت دولتی گفت: 45 سال هست که هیچ کارخانه خوراک دام و طیوری وجود نداشت و این مجموعههای کنونی بهتازگی شروع به کار کردهاند، به همین دلیل ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که نیاز به حمایت دارند.
سرمایه گذار کارخانه تولید خوراک دام و طیور گفت: تسهیلات سرمایه در گردش نیاز داریم که به ما ندادهاند، ما مرغداری داشتیم، که الان کل سرمایهمان را در این کارخانه گذاشتهایم، 5 میلیارد تومان تسهیلات به ما دادهاند و الان افتتاح کار هستیم.
این سرمایه گذار درخصوص مشکلات موجود کارخانه افزود: یکی از مسائل این هست که شهرک صنعتی جاده ندارد و ماشینهای باری امکان عبور ندارند که مشکلات زیادی را به بار میآورد.
سید علیاصغر داورپناه مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه این بازدید در جمع خبرنگاران حاضر شد و بیان کرد: حدود 70 درصد هزینههای جاری دام و طیور و آبزیان، مربوط به هزینههای خوراک است، به همین دلیل در راستای افزایش بهرهوری و جلوگیری از هدررفت مواد غذایی، کارخانههای خوراک دام و طیور تولید کنستانتره را در دستور کار قرار دادهاند.
وی بیان کرد: قبلاً خوراک دام و طیور بهصورت صد در صد در خارج از استان تأمین میشد، ولی الان همین کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان فدک و خوراک دام، طیور و آبزیان شهرک سپیدار بویراحمد سهم بهسزایی در افزایش بهرهوری و کاهش قیمت تمام شده خوراک دارد.
داورپناه اظهار کرد: اقلام غذایی خوراک به صورت خام ترکیب میشوند و خوراک کامل طیور آماده و به مرغداران ارائه میشود.
داورپناه گفت: پیش از این خوراک طیور زردانه فدک فعالیت داشت، ولی ظرفیت کارخانه در سه سال گذشته دو برابر شد، خوراک طیور کیانمهر در سه سال اخیر فعال شد و الان تولیدات زیادی دارد ولی بازار فروش کمی دارد.
داورپناه خاطرنشان کرد: جمعاً 172 هزار تن تأسیس کارخانه صورت گرفته که از این مقدار 88 هزار تن خوراک دام و طیور و 84 هزار تن خوراک آبزیان است. از این میزان، 84 هزار تن به بهرهبرداری رسیده و 88 هزار تن در آینده به بهرهبرداری میرسد.
داورپناه بیان کرد: درخصوص سردخانهها قبل از 1400 حدود 8 سردخانه در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود داشت که ظرفیت 8 هزار تن داشتند، که طی سه سال میزان 13 هزار و 700 تن سردخانه به ظرفیت سردخانههای استان اضافه شده و همینطور 12 هزار تن سردخانه در حال احداث داریم.
وی گفت: 4 کارخانه تولید لبنیات احداث شده و به بهرهبرداری رسیدهاند. شرکت کوه گل اتابک کارخانه شیر استریلیزه را راهاندازی کرده و بخش زیادی از شیر مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد و استانهای همجوار را تأمین میکند.
داورپناه افزود: کارخانه نکویی نیز جزو کارخانههایی است که بهتازگی به بهرهبرداری رسیده است.
داورپناه بیان کرد: موضوعی که قبلاً داشتیم این بود که تسهیلات داده میشد ولی کار انجام نمیگرفت، ولی طی این چند سال تسهیلات نمیدهیم ولی کار انجام میگیرد، و سرمایهگذار با پول خودش در حال سرمایه گذاری است که این قابل تحسین است.
وی گفت: به کارخانه آقای فاضلی [خوراک دام، طیور و آبزیان] فقط 5 میلیارد تومان تسهیلات ارائه شد، در حالی که خودش 50 میلیارد تومان هزینه کرده است.
اکثر کارخانههایی که راهاندازی کردهایم خودشان تولیدکننده مرغ یا ماهی هستند، خودشان مرغداری یا پرورش ماهی دارند و به همین دلیل هم کارخانه تولید خوراک را راهاندازی کردهاند. نیاز هست که در آینده دولت سرمایه در گردش در اختیار این واحدهای تولیدی قرار بدهد تا بتوانند بحث صادرات به استانهای دیگر را انجام دهند.
داورپناه بیان کرد: کشتارگاه صنعتی در گچساران بزرگترین کشتارگاه صنعتی در جنوب کشور است که میتواند بخش زیادی از نیازهای کشتار شهرستانهای جنوبی استان را تأمین کند.
وی تصریح کرد: قبل از سال 1400، 46 واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت 85 هزار و 920 تن داشتیم، در سه سال اخیر 49 طرح را به بهرهبرداری رساندیم و ظرفیتی بالغ بر 104 هزار و 410 تن به ظرفیت صنایع تبدیلی اضافه شد و اشتغالی بالغ بر 258 نفر داشتیم.
علی بهنامپور معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه بازدید خبرنگاران از خوراک دام، طیور و آبزیان شهرک سپیدار بویراحمد، گفت: 70 درصد هزینههای جاری دام مربوط به خوراک است. در راستای افزایش بهرهوری و جلوگیری از هدرروی و پِرت ماده غذایی، کارخانههای خوراک دام غذای آماده یا کنستانتره را تهیه میکنند. قبلاً 100 درصد خوراک دام و طیور استان، خارج از استان کهگیلویه و بویراحمد تهیه میشد که الان با وجود این کارخانهها بخش عمدهای از خوراک دام استان از طریق همین کارخانهها تهیه میشود.
وی افزود: این اقدام باعث کاهش تمام شده تولید دام میشود و این خوراک متناسب با هر دام با میزان پروتئین مشخص تولید میشود.
در ادامه خبرنگاران از سردخانههای شهر یاسوج بازدید کردند. سید علی معتمدیپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برای ظرفیت 32 تن سردخانه مجوز احداث صادر شده است، اظهار کرد: در طول سه سال 16 تن ظرفیت سردخانهای احداث شده که قادر به ذخیره سازی 10 تن سیب استان را دارند و باید کاری کنیم که سرمایهگذاران به این بخش ترغیب پیدا کنند.
وی گفت: با این شرایط استان کهگیلویه و بویراحمد قابلیت این را دارد که به عنوان یکی از استانهای صادر کننده محصولات کشاورزی معرفی شود.
همچنین خبرنگاران از گلخانه جاوید بازدید کردند. نبود تسهیلات مشکل اصلی این سرمایهگذار بود. وی گفت: بانکهای استان کهگیلویه و بویراحمد وثایق را با تهران مقایسه میکنند که باید بخشنامهها بومیسازی شود. اگر کل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد را هم بگذاریم، نمیتوانیم وثیقه بانک را تأمین کنیم.
مدیر پشتیبانی امور دام استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: حدود 900 تن ذخیرهسازی مرغ داریم، که در طول تأسیس شرکت پشتیبانی مرغ بیسابقه بوده است. در حال حاضر یزد، بندرعباس، کهگیلویه و بویراحمد تحت کلید هستیم، یعنی اینکه ذخیرهسازی و برای استانهای دیگر صادرات داریم.
در پایان این بازدید خبرنگاران از طرح بزرگ پرورش ماهی در روستای دهشیخ بخش پاتاوه بازدید کردند. طرح پرورش هزار تنی ماهی خاویاری روستای دهشیخ بخش پاتاوه یکی از طرحهای بینظیر پرورش ماهی خاورمیانه است.
این مجموعه 10 سال پیش احداث شده که برای 200 نفر اشتغالزایی کرده است.
به گزارش کبنا نیوز، امروز دوشنبه (23 مهرماه 1403) تور رسانهای جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار و خبرنگاران از طرحهای مختلف کارخانههای خوراک دام و طیور، کارخانههای لبنیات و سردخانههای شهرستان بویراحمد مرکز استان بازدید کردند.
در گام اول سید علی معتمدیپور رئیس جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد به همراه خبرنگاران از کارخانه فرآوردههای شیر و لبنی شهرک سپیدار بازدید کردند در این بازدید معتمدیپور در ابتدا نکاتی را در خصوص اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در حوزه زیرساختها و افزایش تولید در حوزه گیاهان دارویی، تولید مرغ و... ارائه داد و گفت: بههیچعنوان ادعا نمیکنیم که مشکلات زیرساختی استان کهگیلویه و بویراحمد حل شده است، حدود ۵۰ پروژه عمرانی در استان وجود دارد، برخی از این پروژهها از ۱۰ سال قبل شروع شده، برخی روبهاتمام است و برخی به اتمام رسیده است.
وی اظهار کرد: در بحث پروژههای اقتصادی جذب سرمایهگذار و همراهی استاندار در این زمینه اهمیت زیادی دارد.
معتمدی پور بیان کرد: این استان صنایع تبدیلی و تکمیلی کمی دارد و نیاز به توسعه زیرساختها داریم، پروژههایی را در این حوزه شروع کردیم، و بهمحض ابلاغ اعتبارات، سرمایهگذاران دارای اهلیت مراجعه کنند، حمایت خواهند شد.
وی گفت: در بحث تسهیلات تبصره ۱۸، سرمایهگذار باید تا ۲۰ درصد هزینه کند، اما جایی که سرمایهگذار سهم بیشتری داشته، طرح موفقتر بوده است.
وی در خصوص کارخانه فراوری شیر گفت: ۴ کارخانه مشابه این کارخانه راهاندازی شده که در ۳ سال اخیر انجامگرفته، تلاش میکنیم که همه صنایع و طرحها در قالب زنجیره باشند.
معتمدی پور اظهار کرد: در بحث کارخانه میوه خشک کنی، کنسانتره میوه نیاز به سرمایهگذار داریم، حتماً حمایت خواهیم کرد.
در ادامه رسانهها و مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد بر روی کمبود شیر بهعنوان مواد اولیه کارخانه فرآوری شیر و لبنیات بحث جدی کردند.
رضا نکویی مدیرعامل کارخانه تولید مواد لبنی ضمن قدردانی از مسئولان جهاد کشاورزی گفت: کارخانه تولیدات لبنی نکویی ۱۱ شعبه فعال دارد و ۶۳ نفر در محل فروش و ۱۳ نفر در کارخانه مشغول به کار هستند.
وی اظهار کرد: این کارخانه به مدت ۳ ماه مجوز فعالیت گرفته؛ ولی در حال حاضر با کمبود مواد اولیه شیر خام مواجه است، روزانه ۴۰ تن شیر خام توسط گاوداری بنیاد مستضعفان تولید میشود؛ ولی ما حمایتی نمیشویم، درصورتیکه شیر موردنیاز کارخانه تأمین شود تا ۱۵۰ نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
معتمدیپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: جلسات متعددی برای مشکل کمبود شیر این کارخانه برگزار کردهایم که حتماً برای رفع مشکل شیر این کارخانه پیگیریهای لازم را داریم.
در گام بعدی رسانهها از کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان شهرک سپیدار بویراحمد بازدید کردند. به گفته سرمایهگذاران این کارخانه تاکنون 50 میلیارد تومان در این کارخانه هزینه شده است و 5 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردهاند. در صورت راهاندازی این کارخانه خوراک مرغداریها، حیوانات خانگی و پرورش ماهیها تأمین خواهد شد و از خروج سرمایههای استان به استانهای دیگر برای تهیه این خوراک جلوگیری خواهد شد. علاوه بر این این کارخانهها قادر به صادرات هم هستند.
معتمدی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص کارخانههای خوراک دام و طیور اظهار کرد: 8 سرمایهگذار را پای کار آوردهایم و در حال حاضر 7 سرمایهگذار در حال کار هستند، حدود 4 کارگاه دام و طیور در حال بهرهبرداری است، و 3 پروژه نیز پیشرفت فیزیکی 20 تا 30 درصد دارند.
معتمدی پور بیان کرد: بزرگترین مشکلی که سرمایه گذاران دارند بحث نبود تسهیلات است.
وی در طی بازدید از کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان که در شهرک سپیدار واقع شده، افزود: این کارخانه 3 سرمایهگذار و 3 فاز خوراک طیور، خوراک دام، خوراک آبزیان دارد، که فاز خوراک طیور به مرحله تولید رسیده و در حال تولید است.
معتمدی پور با اشاره به اهمیت حمایت دولتی گفت: 45 سال هست که هیچ کارخانه خوراک دام و طیوری وجود نداشت و این مجموعههای کنونی بهتازگی شروع به کار کردهاند، به همین دلیل ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که نیاز به حمایت دارند.
سرمایه گذار کارخانه تولید خوراک دام و طیور گفت: تسهیلات سرمایه در گردش نیاز داریم که به ما ندادهاند، ما مرغداری داشتیم، که الان کل سرمایهمان را در این کارخانه گذاشتهایم، 5 میلیارد تومان تسهیلات به ما دادهاند و الان افتتاح کار هستیم.
این سرمایه گذار درخصوص مشکلات موجود کارخانه افزود: یکی از مسائل این هست که شهرک صنعتی جاده ندارد و ماشینهای باری امکان عبور ندارند که مشکلات زیادی را به بار میآورد.
سید علیاصغر داورپناه مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه این بازدید در جمع خبرنگاران حاضر شد و بیان کرد: حدود 70 درصد هزینههای جاری دام و طیور و آبزیان، مربوط به هزینههای خوراک است، به همین دلیل در راستای افزایش بهرهوری و جلوگیری از هدررفت مواد غذایی، کارخانههای خوراک دام و طیور تولید کنستانتره را در دستور کار قرار دادهاند.
وی بیان کرد: قبلاً خوراک دام و طیور بهصورت صد در صد در خارج از استان تأمین میشد، ولی الان همین کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان فدک و خوراک دام، طیور و آبزیان شهرک سپیدار بویراحمد سهم بهسزایی در افزایش بهرهوری و کاهش قیمت تمام شده خوراک دارد.
داورپناه اظهار کرد: اقلام غذایی خوراک به صورت خام ترکیب میشوند و خوراک کامل طیور آماده و به مرغداران ارائه میشود.
داورپناه گفت: پیش از این خوراک طیور زردانه فدک فعالیت داشت، ولی ظرفیت کارخانه در سه سال گذشته دو برابر شد، خوراک طیور کیانمهر در سه سال اخیر فعال شد و الان تولیدات زیادی دارد ولی بازار فروش کمی دارد.
داورپناه خاطرنشان کرد: جمعاً 172 هزار تن تأسیس کارخانه صورت گرفته که از این مقدار 88 هزار تن خوراک دام و طیور و 84 هزار تن خوراک آبزیان است. از این میزان، 84 هزار تن به بهرهبرداری رسیده و 88 هزار تن در آینده به بهرهبرداری میرسد.
داورپناه بیان کرد: درخصوص سردخانهها قبل از 1400 حدود 8 سردخانه در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود داشت که ظرفیت 8 هزار تن داشتند، که طی سه سال میزان 13 هزار و 700 تن سردخانه به ظرفیت سردخانههای استان اضافه شده و همینطور 12 هزار تن سردخانه در حال احداث داریم.
وی گفت: 4 کارخانه تولید لبنیات احداث شده و به بهرهبرداری رسیدهاند. شرکت کوه گل اتابک کارخانه شیر استریلیزه را راهاندازی کرده و بخش زیادی از شیر مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد و استانهای همجوار را تأمین میکند.
داورپناه افزود: کارخانه نکویی نیز جزو کارخانههایی است که بهتازگی به بهرهبرداری رسیده است.
داورپناه بیان کرد: موضوعی که قبلاً داشتیم این بود که تسهیلات داده میشد ولی کار انجام نمیگرفت، ولی طی این چند سال تسهیلات نمیدهیم ولی کار انجام میگیرد، و سرمایهگذار با پول خودش در حال سرمایه گذاری است که این قابل تحسین است.
وی گفت: به کارخانه آقای فاضلی [خوراک دام، طیور و آبزیان] فقط 5 میلیارد تومان تسهیلات ارائه شد، در حالی که خودش 50 میلیارد تومان هزینه کرده است.
اکثر کارخانههایی که راهاندازی کردهایم خودشان تولیدکننده مرغ یا ماهی هستند، خودشان مرغداری یا پرورش ماهی دارند و به همین دلیل هم کارخانه تولید خوراک را راهاندازی کردهاند. نیاز هست که در آینده دولت سرمایه در گردش در اختیار این واحدهای تولیدی قرار بدهد تا بتوانند بحث صادرات به استانهای دیگر را انجام دهند.
داورپناه بیان کرد: کشتارگاه صنعتی در گچساران بزرگترین کشتارگاه صنعتی در جنوب کشور است که میتواند بخش زیادی از نیازهای کشتار شهرستانهای جنوبی استان را تأمین کند.
وی تصریح کرد: قبل از سال 1400، 46 واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت 85 هزار و 920 تن داشتیم، در سه سال اخیر 49 طرح را به بهرهبرداری رساندیم و ظرفیتی بالغ بر 104 هزار و 410 تن به ظرفیت صنایع تبدیلی اضافه شد و اشتغالی بالغ بر 258 نفر داشتیم.
علی بهنامپور معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه بازدید خبرنگاران از خوراک دام، طیور و آبزیان شهرک سپیدار بویراحمد، گفت: 70 درصد هزینههای جاری دام مربوط به خوراک است. در راستای افزایش بهرهوری و جلوگیری از هدرروی و پِرت ماده غذایی، کارخانههای خوراک دام غذای آماده یا کنستانتره را تهیه میکنند. قبلاً 100 درصد خوراک دام و طیور استان، خارج از استان کهگیلویه و بویراحمد تهیه میشد که الان با وجود این کارخانهها بخش عمدهای از خوراک دام استان از طریق همین کارخانهها تهیه میشود.
وی افزود: این اقدام باعث کاهش تمام شده تولید دام میشود و این خوراک متناسب با هر دام با میزان پروتئین مشخص تولید میشود.
در ادامه خبرنگاران از سردخانههای شهر یاسوج بازدید کردند. سید علی معتمدیپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه برای ظرفیت 32 تن سردخانه مجوز احداث صادر شده است، اظهار کرد: در طول سه سال 16 تن ظرفیت سردخانهای احداث شده که قادر به ذخیره سازی 10 تن سیب استان را دارند و باید کاری کنیم که سرمایهگذاران به این بخش ترغیب پیدا کنند.
وی گفت: با این شرایط استان کهگیلویه و بویراحمد قابلیت این را دارد که به عنوان یکی از استانهای صادر کننده محصولات کشاورزی معرفی شود.
همچنین خبرنگاران از گلخانه جاوید بازدید کردند. نبود تسهیلات مشکل اصلی این سرمایهگذار بود. وی گفت: بانکهای استان کهگیلویه و بویراحمد وثایق را با تهران مقایسه میکنند که باید بخشنامهها بومیسازی شود. اگر کل ساختمان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد را هم بگذاریم، نمیتوانیم وثیقه بانک را تأمین کنیم.
مدیر پشتیبانی امور دام استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: حدود 900 تن ذخیرهسازی مرغ داریم، که در طول تأسیس شرکت پشتیبانی مرغ بیسابقه بوده است. در حال حاضر یزد، بندرعباس، کهگیلویه و بویراحمد تحت کلید هستیم، یعنی اینکه ذخیرهسازی و برای استانهای دیگر صادرات داریم.
در پایان این بازدید خبرنگاران از طرح بزرگ پرورش ماهی در روستای دهشیخ بخش پاتاوه بازدید کردند. طرح پرورش هزار تنی ماهی خاویاری روستای دهشیخ بخش پاتاوه یکی از طرحهای بینظیر پرورش ماهی خاورمیانه است.
این مجموعه 10 سال پیش احداث شده که برای 200 نفر اشتغالزایی کرده است.