کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

تحلیل سیاسی حوزه انتخابیه شهرستان‌های گچساران و باشت؛

سه منظر انتخابات گچساران و باشت

5 آبان 1402 ساعت 0:00

موضع كنشگران سياسي و طبقات نخبه اجتماعي مثل؛ دانشگاهيان، روشنفكران، ریش سفیدان و بزرگان تاثيرگذار و مراجع سیاسی در انتخابات آینده مهم است. ضمن اينكه مطبوعات و رسانه‌هاي آزاد هم نقشي تعيين‌كننده در انتخابات دارند. بستگی به میزان بهره‌وری کاندیداها از این ظرفیت‌ها دارد.


با اتمام ثبت‌نام داوطلبین دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، هنوز نحوه‌ی كنشگري گروه‌هاي مرجع سياسي و مردم چندان مشخص نيست. با این وجود احراز صلاحیت‌‌ها را می‌توان مهمترین گزاره در بحث انتخابات پیش‌رو قلمداد کرد. 174 نفر در استان کهگیلویه و بویراحمد نامزد انتخابات مجلس شدند که از این تعداد 46 نفر برای حوزه انتخابیه‌ی شهرستان‌های گچساران و باشت نام‌نویسی کردند. چهار مولفه و راهبرد مهم انتخابات که از سوی رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر سلامت، امنیت مشارکت و رقابت مسیر انتخابات را برای همگان روشن کرده و یقیناً مردم، گروه‌های مرجع و نهادهای مسئول باید برای تحقق این چهار راهبرد تلاش کنند. اکنون ثبت‌نام تمام شده و بررسی صلاحیت‌ها آغاز و تا بعد از احراز صلاحیت‌ها، خیلی روشن نمی‌توان تحلیل دقیقی از انتخابات ارائه داد. سید قدرت حسینی‌بحرینی، سید ناصر حسینی‌پور، غلامرضا تاجگردون، ساسان دلاویز، علیمراد جعفری، اردلان زینل‌زاده، ریحان محمدپور، محمدباقر شریفی، هادی زارع‌پور، علی فولادی‌وندا، محمد آقایی و... مطرح‌ترین افرادی هستند که برای رقابت نفس‌گیر اسفند 1402 نام‌نویسی کرده‌اند.
در شهرستان گچساران، با مقوله انتخابات 1402 و آوردگاه‌هاي انتخاباتي آينده با 3 منظر مي‌توان روبه‌رو شد؛ منظر اول، تأیید صلاحیت غلامرضا تاجگردون است. اینکه تاجگردون صلاحیتش تایید شود، یک وجه مهم آوردگاه پیش‌رو است. در صورتی که صلاحیت غلامرضا تاجگردون تایید شود. خیلی از ناظران سیاسی اقبال مردمی را به سمت او می‌دانند و مشارکت انتخابات را حداکثری ارزیابی می‌کنند. به نطر می‌رسد با ماندن تاجگردون در این رقابت، افراد دیگری همانند؛ هادی‌ زارع‌پور، ساسان دلاویز و برخی دیگر از چهره‌ها کنار بروند. البته این صحبت دقیقی نیست و صرفاً گمان نویسنده مطلب است. اجماع اکثریت مردم و اصلاح‌طلبان گچساران و باشت در مورد تاجگردون شاید اتفاق بیفتد. اگر به هر دلیلی تاجگردون در صحنه انتخابات نماند، خیلی‌ها هستند که از تاجگردون توقع حمایت دارند. تاجگردون بارها گفته بود؛ اگر نباشم، ما تعیین می‌کنیم چه کسی باشد. این سخن تاجگردون از ذهن هوادارانش و مردم هنوز پاک نشده است.
منظر دوم، سید ناصر حسینی‌پور و سید قدرت حسینی‌بحرینی است. این دو برادر برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس ثبت‌نام کرده‌اند. تحلیل‌های متفاوتی در این باره و وجود دارد. سید قدرت حسینی‌بحرینی در انتخابات یازدهم رد صلاحیت شد. و به نظر ناظران سیاسی او برگشته تا خود را احیا کند و پایان عمر سیاسی‌اش تلخ نباشد. تأیید صلاحیت، شاید تنها خواسته او از انتخابات اسفند 1402 باشد. سید قدرت یکی از خبره‌ترین آدم‌های سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد است. او در این عرصه آنقدر زیرک است که به‌راحتی نمی‌توان دست او را خواند. اهداف سید قدرت از ثبت‌نامش قابل گمانه‌زنی نیست و باید تا بعد از تایید صلاحیت‌ها صبر کرد. سید قدرت در بین اصولگرایان چهره مقبول‌تری است. او کاریزماتر از برادرش سید ناصر است و اصولگرایان با رغبت بیشتری دور او حلقه می‌زنند. عملکرد سید ناصر حسینی‌پور چندان به دل اصولگرایان و مردم ننشسته و پیرامون عملکردش بحث‌های زیادی وجود دارد. این کجا و تاجگردون کجا، گفتمان غالبی در فضای سیاسی گچساران و باشت و در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد است. با تایید صلاحیت سید قدرت حسینی رقابت نفس‌گیری بین تاجگردون و او رقم خواهد خورد. شاید سید ناصر برادر بزرگتر خود را احترام کند. هر چند سید قدرت حسینی‌بحرینی بزرگ‌منشی را در خیلی از تصمیم‌های مهم خانواده و طایفه برگزیده و این احتمال دارد که او دست برادر کوچک‌تر خود را بالا ببرد و برای همیشه از این عرصه خداحافظی کند. قدرت شیرین است و دل کندن از آن سخت، اما تعریف و تمجیدهای سید قدرت از سید ناصر حسینی‌پور در گفت‌وگوی خود با پایگاه خبری کبنانیوز این گمان را تقویت می‌کند که هدف او جمع کردن نیروهای اصولگرا دور و بر سید ناصر باشد. اصولگرایان گزینه‌های دیگری همچون ریحان محمدپور، محمدباقر شریفی، اردلان زینل زاده، علیمراد جعفری و... را روی میز دارند و خیلی بعید است که آنها بخواهند به این راحتی عبای کاندیدای اصولگرایی را روی دوش دیگری بگذارند. ریحان محمدپور این ظرفیت را دارد که برای اصولگرایان آرای لازم را بیاورد.
عملکرد سید ناصر حسینی‌پور تا حد زیادی چهره سید قدرت حسینی و جریان طرفدار او را نزد مردم مخدوش کرده است. تا جایی که عملکرد سید ناصر حقانیت تاجگردون را به اثبات رسانده است. از طرفی مردم شهرستان‌های گچساران و باشت در انتظار فرصتی هستند تا از زاکانی و تیم او با رأی خود انتقام بگیرند.
منظر سوم، ظهور چهره‌های جدید در عرصه انتخابات مجلس 1402 گچساران می‌باشد که از منظر كنشگران سياسي و طبقات مرجع اجتماعي، مواجهه آنها با انتخابات قابل بررسي است. امثال هادی زارع‌پور در طول دوران سیاسی و مدیریتی خود کارنامه قابل قبولی داشته، ساسان دلاویز جوان شناخته شده در سطح کشور و شهرستان‌های گچساران و باشت، ریحان محمدپور هم منطقه‌ای سید قدرت حسینی‌‌‌ که توانسته در سطح ملی جایگاه ممتازی را برای خود در قوه قضائیه به دست بیاورد، در دوره قبل توانست نام خود را مطرح کند و بر سر زبان‌ها بیفتد. بعد از آن هیچ وقت منطقه را ترک نکرد و کنار مردم ایستاد. محمدپور این قابلیت را دارد که محور وحدت اصولگرایان گچساران و باشت و کسانی که دل در گرو توسعه و پیشرفت منطقه و حاکم شدن آرامش سیاسی در شهرستان‌های گچساران و باشت دارند، باشد. این چهره‌ها راه درازی برای جلب اعتماد عمومی دارند.
موضع كنشگران سياسي و طبقات نخبه اجتماعي مثل؛ دانشگاهيان، روشنفكران، ریش سفیدان و بزرگان تاثيرگذار و مراجع سیاسی در انتخابات آینده مهم است. ضمن اينكه مطبوعات و رسانه‌هاي آزاد هم نقشي تعيين‌كننده در انتخابات دارند و بستگی به میزان بهره‌وری کاندیداها از این ظرفیت‌ها دارد.
در باره ظرفیت و نقش قشقایی‌ها در انتخابات پیش‌رو، در مطلب جداگانه‌ای می‌نویسیم. قشقایی‌های گچساران کاندیدای مورد نظر خود را به عرصه رقابت فرستادند.
 


کد مطلب: 468572

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/468572/سه-منظر-انتخابات-گچساران-باشت

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1