مقصد بعدی روحانی پس از پایان دولت کجاست؟
فرارو , 6 مهر 1399 ساعت 20:34
با توجه به نزدیک شدن به پایان دولت، باید دید که رئیس دولت تدبیر و امید قرار است تدابیر و برنامههای باقیمانده خودش را در کدام حوزه ادامه دهد؟
با توجه به نزدیک شدن به پایان دولت، باید دید که رئیس دولت تدبیر و امید قرار است تدابیر و برنامههای باقیمانده خودش را در کدام حوزه ادامه دهد؟
تاریخ گواه است که میز ریاست به هیچ مسئول دولتی و غیر دولتی وفا نکرده و از وزیر و وکیل گرفته تا رئیس جمهور پس از گذراندن دوره کاری خود باید به فکر خانهای جدید برای ادامه مسئولیت و برنامههایشان باشند.
کم کم هم نوبت ترک صندلی ریاست جمهوریِ حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی فرا می رسد، مردی که بیش از هفت سال است که بر مردم و مملکت نظارت دارد و مسائل را پیگیری و رسیدگی میکند؛ اما در حال حاضر حدود ۹ ماه به تحویل دولت توسط رئیسجمهور باقی مانده و باید دید که رئیس دولت تدبیر و امید قرار است تدابیر و برنامههای باقیمانده خودش را در کدام حوزه کاری ادامه دهد؟
البته حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در وضعیتی پاستور را ترک میکند که به دلیل شرایط اقتصادی و معیشتی جامعه، نارضایتیهایی از سوی اصولگرایان و حتی اصلاحطلبان با خود به همراه دارد، به همین دلیل لازم است که با دقت و جدیت بیشتری حوزه کاری بعدی خود را انتخاب کند تا کمی از نگرانیها و نارضایتیهای کنونی جامعه کاسته شود.
مقصد بعدی حجتالاسلام و المسلمین روحانی کجاست؟
خبرهای متعددی مبنی بر کوچ حسن روحانی به دستگاههای مختلفی دیده میشود و اما و اگرهای فراوانی هم در این خصوص به گوش میرسد، اما اخیرا یکی از فعالان اصلاحطلب به نام اشرف بروجردی اعلام کرد که «روحانی بعد از خروج از پاستور به احتمال زیاد عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام میشود و ترجیح شخصیاش این خواهد بود که در فضای امنیتی مشغول فعالیت شود؛ چرا که ایشان اساساً هیچگاه به طور پررنگ در فضای سیاسی و تحرکات مرسوم جریانهای سیاسی ورود نکرده و چه در دوران جنگ و چه پس از آن، در کارهای لجستیکی و امنیتی مشارکتی جدی داشته است؛ بنابراین بعید است وارد مسائل سیاسی روز شود».
او بر این باور است حسن روحانی بعد از پایان دوره هشتساله دولتش حتماً در درون نظام سیاسی باقی خواهد ماند.
در ادامه باید این نکته را در نظر بگیریم که اساسا روحانی از سال ۹۲ همچون روسای جمهور قبل تلاش زیادی کرد تا برنامهای مدون و اساسی را برای اداره جامعه تدوین کند و تا حدودی هم خوب پیش رفت، سالهای نخست دولت تدبیر و امید کشور با ثبات اقتصادی روبرو بود و تقزیبا اکثر کارها روی رِوال درست خودش پیش می رفت؛ اما چند سالی است که مردم از وضعیت کشور نارضایتیهای فراوانی دارند و حتی مسئولانی هم که در انتخابات ریاست جمهوری به روحانی رای داده بودند، امروز ابراز پشیمانی میکنند، اما اینکه رئیس جمهور فعلی کشورمان دقیقا کدام منصب را برای خودش در نظر گرفته، سوالی است که باید در ماههای آتی منتظر پاسخش باشیم.
با این حال، به نظر میرسد که کارنامه دولت روحانی آنچنان هم مورد قبول نیست؛ برای مثال عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات درباره نارضایتی مردم از کارنامه دولت روحانی و تاثیر آن در آینده بیان کرد که دولت و قوه مجریه فعلی، به ویژه شخص آقای روحانی کارنامه قابل دفاعی ندارد.
با توجه به نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری و پایان دولتِ روحانی معلوم نیست که رئیس جمهور چه طور میتواند با این حجم از نارضایتی در دستگاهی شروع به کار کند و آیا مورد مقبولیت جامعه قرار خواهد گرفت یا خیر؟
روحانی تا چه اندازه حامی دارد؟
زمانی که حجتالاسلام و المسلمین روحانی قصد ورود به محل کار خود یعنی پاستور را داشت، اصلاحطلبان حمایتهای بسیار چشمگیری از وی داشتند و از تبلیغات مکرر خودشان برای این گزینه دریغ نمیکردند، اما در حال حاضر که روحانی به روزهای پایانی کار خود نزدیک میشود باید دید که همان اصلاحطلبان تا چه اندازه در دایره حمایتی از روحانی برای مسئولیت جدیدش قرار میگیرند، آیا مجددا حاضر هستند که منصب جدیدی را برای روحانی پیش از به پایان رسیدن دوره ریاست جمهوری در نظر گیرند و آیا اعتماد دیگری در راه است؟
در این راستا، علی صوفی فعال سیاسی اصلاحطلب اعلام کرد که «اینکه روحانی چه جایگاهی در بین مردم خواهد داشت یا آینده سیاسی او چه خواهد بود، مشخص است. مردم به شدت از او ناراضی هستند و اصلاح طلبان هم که جامعه رای او بودند به خاطر ضربهای که از عملکرد روحانی خوردند، از او استقبال نخواهند کرد».
اما ماجرای اصولگرایان از روحانی کاملا جدا است و معلوم نیست که رغبتی به حضور روحانی در دستگاههای دیگر را دارند یا خیر؟ زیرا از همان سال ۹۲ به نظر نمیآمد که طرفدار روحانی باشند و قصد حمایت از آن را داشته باشند.
احمد کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه انجمن اسلامی اصناف و بازار و فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد که « آقای روحانی از همان ابتدا، حمایت اصولگرایان را با خود به همراه نداشت و اصلاح طلب ها هم به نظر بنده بعد از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ اِقبالی به او نداشتند، زیرا عملکرد رئیس جمهور قابل دفاع نیست.
او همچنین بیان کرد که «روحانی و بهتر است فضای سیاسی را ترک کند، البته پیش بینی بنده این است که او این فضا را ترک خواهد کرد».
خداحافظی تلخ یا شیرین امیدیها!
زمان زیادی به موعد خداحافظی روحانی و کابینهاش از مردم باقی نمانده و کماکان جریانهای اصلاحطلب و اصولگرا در پی برنامهریزی برای محک زدن خودشان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ هستند، با این حال رئیس جمهور در جلسات اخیر هیئت دولت بارها بر این موضوع تاکید کرده که نامزدهای انتخاباتی شعارهایی در قالب عمل ارائه کنند.
به همین دلیل انتظار میرود که نارضایتیهای مردمی و کارنامه روحانی درس عبرتی برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شود و با یک دید باز و البته نقشه اساسی وارد میدان انتخابات شوند.
کد مطلب: 425994