کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

وقتی «غلام محمد زارعی» آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد را در سال انتخابات متهم به بی‌توجهی می‌کند؛

پروژه متهم‌سازی آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد

20 تير 1398 ساعت 12:26

وجود معارضات اجتماعی و اینکه بعضی از افراد همزمان با کلنگ زنی پروژه سد تنگ سرخ فعال اقدام به کاشت درخت ثمری در منابع طبیعی کرده‌اند و الان انتظار پرداخت خسارات دارند. و نبود اعتبارات کافی روند این پروژه را با کندی مواجه کرده است که به نظر می‌رسد، نماینده مجلس ابتدا [در صورتی که می‌تواند] در تهران به دنبال افزایش اعتبارات این پروژه و چاره‌ای بیندیشد که این معارضات به نحو احسن برطرف شود [ اگر مردم حرف ایشان را می‌خوانند] و بعد چنانچه کاری صورت نگرفت در تهران پیگیر کم‌کاری احتمالی آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد شود.


کشاورزی، دامپروری و آبزی پروری در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل آب‌های فراوان، زمین‌های حاصل خیز و منابع طبیعی بکر در حال گسترش روز افزون است. بدون شک آب یه مسئله حیاتی در کشاورزی است، این روزها متقاضیان زیادی برای دریافت سهمیه آب به آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد رجوع می‌کنند و قاعدتاً باید بر اساس یک نگاه عادلانه و بدون تبعیض و نه بر پایه سفارش سیاسیون و صاحبان قدرت، آب بین کشاورزان توزیع شود.
علی داوودی مهر مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد روز سه شنبه (18 تیرماه 98) با همراهی حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد و مدیرکل دیوان محاسبات به منطقه تنگ سرخ رفت و از سد تنگ سرخ بازدید کردند.
بعد از توضیحات علی داوودی مهر مدیرعامل آب منطقه‌ای استان و تاکید بر مرتفع ساختن دغدغه‌های اهالی منطقه تنگ سرخ، بیان کرد: ما به دنبال این هستیم که این پروژه خیلی سریع به سرانجام برسد که هم این منطقه آباد و هم کشاورزان و اهالی تنگ سرخ مشکلاتشان و مسائلی که پیگیر آن هستند، برطرف شود.
بعد از توضیحات داوودی مهر، حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز تاکید کرد که کمترین حقی از مردم و اهالی منطقه در ساخت سد مخزنی تنگ سرخ تضییع نمی‌شود و به آنها اطمینان می‌دهیم که پرداخت مطالبات و حقوق مردم بیش از اجرای این طرح برای مسئولان و دولت اولویت دارد.
کلانتری تصریح کرد: مطالبات و حقوق اهالی منطقه در اجرای این سد از جمله در حریم حوزه آبریز سد و وضعیت زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها تعیین تکلیف شده و در تلاشیم که هیچ حقی از کسی ضایع نشود.
کلانتری بر ضرورت شتاب بخشی و تسریع در اجرای طرح ملی سد تنگ سرخ تاکید کرد و گفت: باید تلاش شود که ظرف یک ماه آینده بدنه سد تکمیل و آبگیری از سد آغاز شود. و بهانه کمبود اعتبار و یا معارضات اجتماعی در این راستا قابل توجیه نیست.
داوودی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد قبل از این، میزان کل برآورد خسارات مردم این منطقه را افزون بر ۵۰۰ میلیارد ریال عنوان کرده بود. در مطالعات اولیه و گزارش‌های رسیده از مشاور طرح، حدود چهار روستا به طور کامل در حوزه دریاچه سد قرار می‌گیرد.
داوودی مهر میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل و بهره برداری از این طرح را افزون بر هشت هزار میلیارد ریال ذکر کرد.
بنا به این گزارش، «غلام محمد زارعی نماینده مردم شهرستان‌های بویراحمد و دنا در بازدیدی که خبر آن (20 تیرماه 98) منتشر شد و با همراهی تعدادی از مدیران به منطقه تنگ سرخ رفته بود، آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد را به باد انتقاد گرفته بود و اظهار کرد: آب منطقه‌ای توجهی به مشکلات مردم این منطقه ندارند.
زارعی ادامه می‌دهد؛ «در ارتباط با بحث مالکیت اراضی سد تنگ سرخ تا چند سال پیش حدود ۲۰۰ هکتار تعیین تکلیف شده بود که با پیگیری‌های انجام شده اکنون بیش از ۷۵۰ هکتار از این اراضی تعیین تکلیف شده است.»
این نماینده مجلس تاکید کرد: علیرغم اینکه اعلام کرده بودیم مدیران آب منطقه‌ای در این جلسه حضور داشته باشند اما متاسفانه مشکلات این منطقه برای مدیران آب منطقه‌ای مهم نیست. بنا به صحبت‌های انجام شده بنا شده است مطالبات مردم در حوزه سد تنگ سرخ تا ۱۵ مرداد پرداخت شود که اگر پرداخت نشد ما با این وضعیت مجبور هستیم مشکلات را در تهران پی گیری کنیم.»
به گزارش کبنا، مشکلات منطقه تنگ سرخ آنقدر برای علی داوودی مهر مدیرعامل آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد اهمیت داشت که او بعد از مدت کوتاهی که حسین کلانتری در استان کهگیلویه و بویراحمد حضور داشت، وی را به منطقه تنگ سرخ می‌برد. پروژه تنگ سرخ قبل از داوودی مهر در شرکت آب منطقه‌ای 5 درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با حضور او پیشرفت این پروژه به 30 درصد رسیده است. اعتبارات این پروژه هم از 15 میلیارد تومان به 24 میلیارد تومان رسید.
با این وجود پروژه سد تنگ سرخ نیاز به اعتبارات کافی برای تکمیل و پرداخت مطالبات مردم دارد. غلام محمد زارعی که وظیفه نمایندگی مردم شهرستان‌های بویراحمد و دنا و البته اهالی تنگ سرخ را برعهده دارد، باید در تهران به دنبال اعتبار و رایزنی با مسئولان کشوری برای این پروژه باشد، کاری که گویا از دست او بر نمی‌آید. و به گفته حسن نوروزی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعتبارات سد تنگ سرخ از 15 میلیارد تومان در مجلس [بخوان تاجگردون] به 24 میلیارد تومان رسیده است. این حرف نوروزی به این معنا است که اگر تاجگردون در مجلس نمی‌بود، کسی پولی به پروژه‌های این استان نمی‌داد و از دست «زارعی» هم کاری بر نمی‌آمد.
اکنون که در سال انتخابات مجلس قرار داریم نباید با راه انداختن کاروان‌های انتخاباتی به بهانه بازدید از مناطق استان و زدن حرف‌های پوپولیستی که «فلان دستگاه» به فکر مردم نیست و من هستم و در تهران پیگیر مشکلاتتان هستم. برای خودشان رأی کاسبی کنند. غلام محمد زارعی بیش از 7 سال نماینده مردم مجلس است و پروژه سد تنگ سرخ هم در سال 90 کلنگ آن به زمین خورد، چرا در این مدت 7 سال کاری انجام ندادی که الان علی داوودی مهر مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای را برای به دست آوردن دل مردم که احیاناً در انتخابات مجلس نگاه چشمی به شما داشته باشند، این گونه متهم به بی توجهی می‌کنی.
علی داوودی مهر مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با کبنا از بررسی بیش از 2500 تقاضای تأمین آب طی سال‌های اخیر در کمیته تخصیص این شرکت خبر داد.
داودی مهر با اعلام این خبر افزود: آب به عنوان زیر بنای توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و یکی از مؤلفه‌های مهم قدرت و امنیت در هر کشور و جامعه است که نیازهای روزانه جوامع در بخش شرب، کشاورزی، صنعت و خدمات به آب، از جمله مهمترین دغدغه‌های مسئولین محسوب می‌شود.
وی اظهار داشت: با توجه به رشد جمعیت و توسعه کشاورزی و صنعت در سالهای اخیر، تصمیم گیری در خصوص استفاده از منابع آب سطحی و زیر زمینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که شرکت آب منطقه‌ای استان  کهگیلویه و بویراحمد به عنوان نماینده وزارت نیرو در بخش آب، با رویکرد عادلانه و نگاه توسعه محور در راستای عدالت اجتماعی همواره با ارزیابی اصولی، تلاش کرده که گامی مثبت برای توسعه استان بردارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: در همین راستا کلیه تقاضاهای مربوط به استفاده و بهره برداری از منابع آب در قالب متقاضیان شرب شهری، روستایی و عشایری، صنایع بزرگ، متوسط و کوچک، شهرک‌های صنعتی، طرح‌های پرورش ماهی، کارخانه‌های بسته بندی آب معدنی، طرح‌های توسعه و بهبود کشاورزی در زیر گروه‌های زراعت، باغبانی، گیاهان دارویی، گلخانه‌ای و ... طی فرایند قانونی پس از انجام مراحل کارشناسی، با ارجاع به کمیته تخصیص که به عنوان مهمترین رکن تصمیم آب در یک استان می‌باشد، تعیین تکلیف می‌شوند.
وی، در ادامه، صدور مجوز و تأمین آب طرح‌های صنایع بزرگ از جمله، نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، پرورش ماهی و کارخانجات آب معدنی بویراحمد و دنا، فسفات چرام، اخذ تخصیص و تأمین آب بیش از 50 طرح گاوداری و پرواربندی و 4000 هکتار از اراضی زیر کشت چالموره، چاه تلخ، غورک باشت، باباکلان، دشت بن لنده، بن زرد، کتا، سمرون، احمد غریب، مختار، توت نده و گندی خوری را از مهمترین دستاوردهای کمیته تخصیص آب استان، عنوان کرد و افزود: تأثیر این حجم بررسی و صدور مجوز تخصیص، علاوه بر رونق اقتصادی و اشتغالزایی، باعث افزایش ضریب امنیت غذایی استان و منطقه خواهد شد.
داودی مهر گفت: از سال 95 تاکنون بالغ بر 2500 تقاضای شرب، صنعت و کشاورزی از 8 شهرستان استان به دبیرخانه این کمیته ارجاع شده که با تشکیل بیش از 140 جلسه رسمی با حضور کلیه اعضاء، نسبت به این حجم پرونده اقدامات لازم انجام شد.
وی در پایان اظهار داشت: با بهره برداری از طرح‌های در حال اجرای تأمین آب شرب صنعت و کشاورزی و ... در آینده‌ای نزدیک، شاهد تحول بزرگی در زمینه رفاه، تولید و اشتغال استان خواهیم بود.
بنا به این گزارش، «تأمین آب شرب یاسوج و روستاهای مسیر به میزان ۲۵.۵ میلیون متر مکعب در سال، تأمین آب صنعتی یاسوج به میزان ۱۷ میلیون متر مکعب، تأمین آب کشاورزی شهرستان بویراحمد و دنا به میزان ۴۲.۴ میلیون متر مکعب در سال و تأمین آب زیست محیطی رودخانه به میزان ۳۳ میلیون متر مکعب از اهداف ساخت این سد عنوان شده است.
سد تنگ سرخ از نوع خاکی با هسته رسی و حجم مخزن ۱۲۵ میلیون مترمکعبی و حجم تنظیم سالیانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب است. حجم آب تجدید پذیر استان کهگیلویه وبویراحمد ۹ هزار ۲۲۳ میلیون متر مکعب است که یک هزار ۷۰ میلیون متر مکعب آن سالانه مهار می‌شود و ۹۰ درصد آن از استان خارج می‌شود.»
اما وجود معارضات اجتماعی و اینکه بعضی از افراد همزمان با کلنگ زنی پروژه سد تنگ سرخ فعال اقدام به کاشت درخت ثمری در منابع طبیعی کرده‌اند و الان انتظار پرداخت خسارات دارند. و نبود اعتبارات کافی روند این پروژه را با کندی مواجه کرده است که به نظر می‌رسد، نماینده مجلس ابتدا [در صورتی که می‌تواند] در تهران به دنبال افزایش اعتبارات این پروژه و چاره‌ای بیندیشد که این معارضات به نحو احسن برطرف شود [ اگر مردم حرف ایشان را می‌خوانند] و بعد چنانچه کاری صورت نگرفت در تهران پیگیر کم‌کاری احتمالی آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد شود.


کد مطلب: 410960

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/410960/پروژه-متهم-سازی-آب-منطقه-ای-کهگیلویه-بویراحمد

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1