تاریخ انتشار
جمعه ۳۱ تير ۱۴۰۱ ساعت ۲۳:۲۲
کد مطلب : ۴۵۰۶۲۷
عکاس مردم نگار کهگیلویه و بویراحمدی:

با زبان هنر و فرهنگ می توانیم به ثبات و آرامش در جامعه برسیم

۰
با زبان هنر و فرهنگ می توانیم به ثبات و آرامش در جامعه برسیم
کبنا ؛عکاس مردم نگار کهگیلویه و بویراحمدی گفت: فاصله‌ای در میان جامعه ما و فرهنگ و هنرمندان ایجاد شده است. برای کم کردن فاصله‌ها، نیاز به صرف هزینه، وقت و نیروی انسانی داریم. هر جا که ما از فرهنگ و هنر فاصله گرفتیم و نتوانستیم آن را به خدمت بگیریم، آسیب‌های جبران ناپذیری را شاهد بوده‌ایم. خلأ فرهنگ و هنر در سالهای گذشته امروز دامن گیر ما است.
حسن غفاری عکاس بین المللی و داور جشنواره هنرهای تجسمی استان کهگیلویه و بویراحمد امروز جمعه (31 تیرماه 1401) در گفت و گو با خبرنگار کبنا، اظهار داشت: عموماً توجهات به هنر مصلحتی و موضوعی و مناسبتی است. فرهنگ یک موضوع انسانی است، از دل برمی آید و به دل می‌نشیند، اما غالباً می‌بینیم که اسیر شعارزدگی می‌شود.
غفاری در حاشیه جشنواره هنرهای تجسمی استان اظهار کرد: تأثیرگذاری هنر نیاز به گذشت زمان دارد و هنر می‌تواند ابزار خوبی برای انتقال فرهنگ و جریان‌های فرهنگی باشد، هر چند که خود هنر هم در دل فرهنگ جای دارد.
وی گفت: ما می‌توانیم از ابزار هنری برای انجام فعالیت‌های فرهنگی کمک بگیریم، این کار را باید با کمک هنرمندانی که توانایی بیان فرهنگی دارند دارند انجام دهیم. اما این اتفاق نمی‌افتد و بهایی به هنر داده نمی‌شود، عموماً توجهات مصلحتی و موضوعی و مناسبتی است.
ایجاد فضای گفت و گو در جشنواره
غفاری گفت: در جشنواره هنرهای تجسمی استان کهگیلویه و بویراحمد شاهد تجمع بزرگ هنرمندانی هستیم که در حال تولید آثار هستند. فضای گفت و گو در این تجمع شکل می‌گیرد و هنرمندان دلمشغولی های خود را به نمایش می‌گذارند. علاوه بر اینکه مشغولیت برای هنرمندان ایجاد می‌کند و موجب رشد آن‌ها می‌شود، نمایش آثار این هنرمندان می‌تواند به بهبود وضعیت جامعه نیز کمک کند.
کمبود زیرساخت‌های فرهنگی و کشف نشدن استعدادهای هنری
غفاری با اشاره به استعدادهای انسانی استان گفت: در استان استعدادهای زیادی وجود دارد، و این جشنواره کار بسیار خوبی بوده که در استان انجام شده است. اما متأسفانه مکان‌های فرهنگی و زیرساخت‌هایی که بتواند افراد جامعه را جذب کند و به کشف استعداد آنها کمک کند، محدود و کم است.

با زبان هنر و فرهنگ می‌توانیم به ثبات و آرامش در جامعه برسیم
این عکاس هم استانی اظهار کرد: اگر به عنوان جامعه شناس و مردم نگار در سطح شهر بخواهیم حرکت کنیم، یک نابسامانی اجتماعی که ریشه عمیقی در جامعه دارد را مشاهده می‌کنیم. هر جایی که از فعالیت‌های هنری و فرهنگی دور شدیم آسیب دیده‌ایم.
وی بیان کرد: در شهر یاسوج که نوپا است و قدمت زیادی هم ندارد، قبل از اینکه شهر گسترش پیدا کند این فرصت وجود داشت که زیرساخت‌هایی برای تربیت شهروندان فراهم کند. اما نزاع‌های دسته جمعی و رفتارهایی که قابل پذیرش در جامعه امروزی نیست را امروزه شاهد هستیم. بسیاری از این اتفاقات ناگوار را به حساب خلأ فعالیت‌های فرهنگی و هنری می‌گذاریم.
داور جشنواره هنرهای تجسمی گفت: با زبان هنر و فرهنگ می‌توانیم به تربیت شهروندان جامعه و اصلاح وضعیت جامعه کمک می‌کنیم و به ثبات و آرامش در جامعه برسیم.
خلأ فرهنگ و هنر در سالهای گذشته، امروز دامن گیر ما است
غفاری گفت: فاصله‌ای در میان جامعه ما و فرهنگ و هنرمندان ایجاد شده است. برای کم کردن فاصله‌ها، نیاز به صرف هزینه، وقت و نیروی انسانی داریم. هر جا که ما از فرهنگ و هنر فاصله گرفتیم و نتوانستیم آن را به خدمت بگیریم، آسیب‌های جبران ناپذیری را شاهد بوده‌ایم. خلأ فرهنگ و هنر در سالهای گذشته امروز دامن گیر ما است.
وی اظهار کرد: روزانه مهاجرت‌های بسیار زیادی به دلایل مختلفی از جمله مشکلات معیشتی و خشکسالی و ... به شهر یاسوج می‌شود و تعداد شهروندان نیز هر روز بیشتر می‌شود،  اما چقدر بستر و زمینه را برای تربیت شهروندان فراهم کرده‌ایم و چقدر هنر را به خدمت گرفته‌ایم.
غفاری گفت: جشنواره هنرهای تجسمی، نمایشی از توانمندی هنرمندهای تجسمی استان است، برای اینکه بدانیم می‌توانیم آثار و محتوایی توسط این هنرمندان تولید کنیم که بر روی جامعه اثرگذاری داشته باشد.
وی اظهار کرد: هر جایی که به هنر کم لطفی کردیم و فرهنگ را فراموش کردیم و از جان و دل آن را اجرایی نکردیم، اتفاقات جبران ناپذیری را شاهد بوده‌ایم.
نام شما

آدرس ايميل شما

فیلم | راهپیمایی 22 بهمن‌ماه یاسوج

فیلم | راهپیمایی 22 بهمن‌ماه یاسوج

راهپیمایی 22 بهمن‌ماه 1403 در شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور اقشار ...
آیا ترامپ واقعا به دنبال یک توافق هسته‌ای جدید با ایران است؟

آیا ترامپ واقعا به دنبال یک توافق هسته‌ای جدید با ایران است؟

دونالد ترامپ همچنان بر فشار حداکثری علیه ایران تأکید دارد، اما اظهاراتش نشان‌دهنده تناقض ...
ترامپ بالاخره درمورد ایران چه خواهد کرد؟

ترامپ بالاخره درمورد ایران چه خواهد کرد؟

در عمل، ترامپ احتمالاً فشار اقتصادی بسیار بیشتری اعمال خواهد کرد و در عین حال از تهدید ...
1