تاریخ انتشار
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۳۷
کد مطلب : ۴۹۳۴۱۹
به ریاست محمد باقر قالیباف؛

تصاویر | آغاز بررسی لایحه بودجه 1404

۰
کبنا ؛بررسی لایحه بودجه 1404 به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و امروز این جلسه ساعت 17 آغاز می‌شود.
به گزارش کبنا، مجلس از روز گذشته وارد بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۴ شده است که اخبار روز گذشته مورد بررسی قرار می‌دهیم.
مجوز مجلس برای اخذ مالیات از خودروهای لوکس؛ خودروهای بالای 5 میلیارد تومان مالیات می دهند
نمایندگان مردم در خانه ملت سقف معافیت مالیاتی برای خودروهای لوکس را 5 میلیارد تومان تعیین کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان مجلس در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور، با بخش درآمدی بند (ت) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (ت) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره ‏انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و ‏حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از پنجاه ‏میلیارد (50.000.000.000) ریال است نسبت به مازاد بر این ‏مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد (1%) می‌گردند.
مأخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند، قیمت روز خودرو ‏بر مبنای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش‌‌افزوده مصوب 2 /3/ 1400 می‌باشد که توسط سازمان ‏امور مالیاتی کشور تعیین می‌شود.
افزایش اختیارات سازمان امور مالیاتی برای ارائه معافیت های مالیاتی به مودیان
 نمایندگان در نشست نوبت عصر امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور، با بند (پ) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه درباره افزایش اختیارات سازمان امور مالیاتی کشور به منظور تسریع و تسهیل رسیدگی به پرونده های مالیاتی موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (پ) تبصره یک این ماده واحده آمده است: به‌منظور تسریع و تسهیل رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی، اختیار ‏سازمان امور مالیاتی کشور در تبصره ماده (۱۰۰) قانون ‏مالیات‌های مستقیم در خصوص معافیت مؤدیان از انجام بخشی ‏از تکالیف قانون مذکور از قبیل نگهداری اسناد و مدارک و ارائه ‏اظهارنامه مالیاتی برای عملکرد سال 1403، به حداکثر یک‌صد و پنجاه برابر میزان معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات‌های ‏مستقیم افزایش می‌یابد.
دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به یک اصل کلی در بررسی لایحه بودجه در صحن عنوان کرد: جاهایی که حکم نیازمند یادآوری تاکید نظارتی است؛ مثلا آئین نامه آن حکم تصویب شود، همیشه همان ابتدای بررسی لایحه یک رأی کلی گرفته می شد که آنجا که جنبه انضباطی و گردش خزانه داشته تا پایان انجام شود تا مرتب این اخطار به بندها و تبصره ها وارد نشود.
در ماده 100 قانون مالیات های مستقیم آمده است:
مودیان موضوع این فصل این قانون مکلفند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت‌های شغلی خود را در یک­ سال مالیاتی برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه طبق‌ نمونه‌ای که وسیله سازمان امور مالیاتی کشور تهیه خواهد شد تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات ‌متعلق را به نرخ مذکور در ماده (131) این قانون پرداخت نمایند.
تبصره- سازمان امور مالیاتی کشور می­تواند برخی از مشاغل یا گروههایی از آنان را که میزان فروش کالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده(84) این قانون باشد از انجام بخشی از تکالیف از قبیل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مودیان مذکور را به‌صورت مقطوع تعیین و وصول نماید. در مواردی که مودی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشتغال داشته باشد مالیات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول می‌شود. حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامه‌های مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر نخواهد بود.

مالیات علی‌الحساب مراکز درمانی ۱۰ درصد تعیین شد
نمایندگان در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مصوب کردند؛ مالیات علی الحساب مراکز درمانی ۱۰ درصد تعیین شود.
به موجب بخش درآمدی بند (ب) تبصره (۱)؛ تمامی مراکز درمانی اعم از دولتی، خصوصی، وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی، نیروهای مسلح، خیریه‌ها و شرکت‌های دولتی مکلفند ۱۰ درصد از حق الزحمه یا حق العمل گروه پزشکی که به موجب دریافت وجه صورت حساب‌های ارسالی به بیمه‌ها و یا نقداً از طرف بیمار پرداخت می‌شود، به عنوان مالیات علی الحساب کسر و به نام فرد مربوط تا پایان ماه بعد از وصول مبلغ صورتحساب،به حساب سازمان امور مالیاتی کشور نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند.
همچنین در این بند تاکید شده است؛ مالیات علی الحساب این بند شامل تمامی پرداخت‌هایی که به عنوان درآمد حقوق و کارانه مطابق قوانین بودجه سنواتی پرداخت و مالیات آن کسر می‌شود،نخواهد بود. حکم ماده (۱۹۹) قانون مالیات‌های مستقیم در اجرای این بند جاری است. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موظف است فهرست تمامی مراکز موضوع این بند را تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۴ به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام نماید. سازمان امور مالیاتی کشور مکلف به معرفی متخلفان به مراجع ذی صلاح می‌باشد.
 نماینده سازمان برنامه و بودجه در جریان بررسی این بند در صحن علنی مجلس گفت: این موضوع برای بخشی از درآمدهای مالیاتی که خارج از سامانه بوده و به صورت نقدی پرداخت می‌شود. از این رو لازم است مالیات آن علی الحساب گرفته شود.
محسن زنگنه، نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس،  در پیشنهادی در این بخش اظهار کرد: در حال حاضر برخی از پزشکان اصرار بر عدم استفاده بیماران از کارتخوان داشته و در قبال خدمات خود از آنها تقاضای وجه نقد، دلار ، طلا و رمز ارز می‌کنند بنابراین باید این اقدام پزشکان مصداق اقدامات ماده ۲۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم قلمداد شوند.
فاطمه محمد بیگی در جریان ارائه این پیشنهاد و در واکنش به اظهارات زنگنه تصریح کرد: برخی اظهارات در مجلس مطرح می‌شود که دستگاه کارتخوان اکثر پزشکان به نام خودشان نیست. از این رو بنده است رئیس مجلس تقاضا دارم که از جامعه پزشکی دفاع شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: البته ما متوجه هستیم که عده کمی  در این بخش تخلف می‌کنند که باید با متخلفان نیز برخورد شود.

مجوز مجلس برای اخذ مالیات از خودروهای لوکس؛ خودروهای بالای 5 میلیارد تومان مالیات می دهند
نمایندگان مجلس در نشست علنی نوبت عصر امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور، با بخش درآمدی بند (ت) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (ت) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره ‏انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و ‏حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از پنجاه ‏میلیارد (50.000.000.000) ریال است نسبت به مازاد بر این ‏مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد (1%) می‌گردند.
مأخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند، قیمت روز خودرو ‏بر مبنای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش‌‌افزوده مصوب 2/3/1400 می‌باشد که توسط سازمان ‏امور مالیاتی کشور تعیین می‌شود.

مصوبه مجلس جهت رفع زیان‌انباشته شرکت‌های تابعه وزارت نیرو
 نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور، با بند (چ) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (چ) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: مابه‌التفاوت (یارانه) قیمت‌های فروش تکلیفی آب، برق و جمع‌آوری و دفع فاضلاب با هزینه تمام‌شده آن (مورد تأیید سازمان حسابرسی) که توسط دولت به شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نیرو (تابعه و وابسته) پرداخت می‌شود، به ‌عنوان کمک‌زیان محسوب و به ‌حساب زیان انباشته این شرکت‌ها منظور می‌شود و از پرداخت سهم سود سهام دولت، معاف است. کمک‌زیان یادشده تا سقف زیان انباشته سنواتی شرکت‌های مزبور (ناشی از اعمال قیمت‌های تکلیفی) مشمول مالیات به نرخ صفر است.

تولیدکنندگان چادر مشکی، مقنعه و البسه اسلامی از پرداخت مالیات معاف شدند
نمایندگان در نشست علنی شیفت سوم امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور با بخش درآمدی بند (ث) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (ث) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مستغلات اشخاص فاقد درآمد موضوع ماده (۵۷) قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی مصوب 27/11/1380  و میزان معافیت درآمد مشمول مالیات سالانه مالیات‌بردرآمد مشاغل موضوع ماده (۱۰۱) قانون مذکور مبلغ دو میلیارد (2.000.000.000) ریال تعیین می‌شود. همچنین درآمد سالانه مشمول اشخاص موضوع بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم تا معادل دو برابر سقف مالیاتی ماده (۸۴) قانون مذکور معاف است و مازاد بر آن حسب مورد به نرخ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات است. فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دستگاه‌های ذی‌ربط و مصادیق تولیدات فرهنگی در ماده (6) قانون حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب از معافیت مندرج در بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم برخوردار خواهند بود.
در نشست امروز احمد راستینه پیشنهاد الحاق عبارت "دستگاه‌های ذی‌ربط و مصادیق تولیدات فرهنگی در ماده (6) قانون حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب" به بند ث را مطرح کرد که بر اساس آن دستگاه ها و مصادیق تولیدات فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب معاف از پرداخت مالیات می شوند.
در ماده (6) قانون حمایت از خانواده از طریق فرهنگ عفاف و حجاب آمده است: تولید پارچه چادری مشکی، چادر مشکی و مقنعه و همچنین تولید مانتو مطابق معیارهای مصوب مذکور در ماده (۵) این قانون از مصادیق فعالیت فرهنگی موضوع بند (ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۶/۱۲/۳ با اصلاحات و الحاقات بعدی محسوب می شود.
یارانه پرداختی به شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران تا سقف زیان از پرداخت مالیات معاف شد
نمایندگان در نوبت سوم جلسه امروز (یکشنبه ۱۱ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، با بند (ج) تبصره (۱) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
به موجب بخش درآمدی بند (ج) تبصره (۱)؛ یارانه پرداختی دولت به شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران بابت جبران زیان ناشی از فروش کالاهای اساسی به قیمت مصوب، تا سقف زیان مورد تایید حسابرس منتخب وزارت امور اقتصادی و دارایی مشمول مالیات به نرخ صفر می‌باشد. این زیان از نظر مالیاتی قابل استهلاک در سنوات بعد نخواهد بود.
گام مجلس برای کاهش حقوق گمرکی واردات دارو و کالاهای اساسی به یک درصد/ کاهش حقوق گمرکی ماشین آلات و مواد اولیه و واسطه تولیدی به دو درصد
 نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور با جزء یک (1) و دو (2) بند (ذ) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (ذ) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: به‌ منظور حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به دولت اجازه داده می‌شود:
1- در سال 1404 حقوق گمرکی واردات دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و کشاورزی را به یک درصد کاهش دهد. سایر اقلام و کالاهایی که حقوق گمرکی آنها به موجب قوانین و مقررات مربوطه زیر یک درصد می‌باشند به قوت خود باقی است.
فهرست شناسه (کد) تعرفه‌های موضوع این بند یک ‌ماه از لازم‌الاجراء شدن این قانون، توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و‌ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد. تا زمان تصویب فهرست جدید، فهرست مصوب سال 1403 مبنای عمل است.
2- حقوق گمرکی تمامی ماشین‌آلات و تجهیزات (با رعایت ماده (۳) قانون جهش تولید دانش‌بنیان)، قطعات، مواد اولیه و واسطه‌ای تولیدی را به دو درصد کاهش دهد.
علی خضریان نماینده مردم تهران در جریان بررسی جزء دو (2) بند (ذ) تبصره (یک) ماده واحده در موافقت با پیشنهادی در صحن علنی مجلس گفت: این معافیت باید برای کالایی باشد که در خط تولید قرار دارد، امکان دارد فردی یک کولر گازی خریداری کند و در محل کارخانه نصب کند و اعلام کند که این کالا برای تولید است در حالی که برای خط تولید نیست و از این معافیت مالیاتی استفاده می‌کند یا مثلا بعضی خودرو سازها تقریبا کل قطعات خودرو را به صورت قطعه قطعه وارد و در داخل آنها را مونتاژ می‌کنند اما در عمل از این معافیت مالیاتی بهره می‌برند در حالی که به سمت تولید هم نمی‌روند یعنی خلاف تولید هم است، لذا حق نداریم چنین معافیت را در اختیار چنین کسانی قرار دهیم که در این خودروسازی‌ها خون مردم را در شیشه کرده اند.

ساز و کار مجلس برای معافیت مالیاتی بر سود ابرازی حاصل از درآمدها
 نمایندگان در نوبت سوم جلسه امروز (یکشنبه ۱۱ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ با بند (د) تبصره (۱) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
به موجب بخش درآمدی بند (ج) تبصره (۱)؛ در تبصره (۷)ماده (۱۰۵) و تبصره ماده (۱۳۱) قانون مالیات‌های مستقیم بعد از عبارت( ۱۰ )درصد، عبارت مازاد بر (۳۵) درصد اضافه می‌شود. معافیت ناظر به مواد مذکور صرفاً نسبت به درآمد مشمول مالیات ابرازی برای عملکرد سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ است.
لازم به ذکر است؛ در تبصره ۷ ماده ۱۰۵ قانون مالیات‌های مستقیم آمده است؛ به ازای هر ده درصد که سود ابرازی  نسبت به سال قبل افزایش پیدا کند مشمولان  از 1 واحد درصد معافیت برخوردار خواهند شد.

مالیات املاک لوکس مشخص شد/ واحدهای مسکونی بالای 30 میلیارد تومان مالیات می دهند
مایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (یکشنبه، 11 آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور به دنبال پیشنهاد احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده با اصلاح کل بند (ح) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه درباره مالیات خانه‌های لوکس موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (ح) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی و واحدهای مسکونی که ارزش هر یک از آنها بیش از سیصد میلیارد (300.000.000.000) ریال باشد و زمین‌های فاقد اعیانی دارای کاربری اداری و تجاری و باغ ویلاهای که ارزش اسمی هر یک از آنها بیش از 500 میلیارد ریال باشد، مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار می‌شوند. این مالیات بر عهده شخصی است که در ابتدای سال 1404 مالک املاک فوق بوده است.
واحدهای مسکونی در حال ساخت که دارای پروانه ساخت می‌باشند ولی گواهی پایان کار یا انشعابات ندارند مشمول این مالیات نمی‌باشند. واحدهای مسکونی غیرمجاز تا زمان دریافت پروانه ساخت یا اجرای حکم کمیسیون‌های مواد (99) و (100) قانون شهرداری مصوب 11/4/1334 حسب مورد مشمول جریمه‌ای معادل دو برابر مالیات واحدهای مسکونی مجاز موضوع این بند می‌باشند.
رئیس مجلس: ارزش افزوده یک زمین در وسط شهر با توجه به تورم از سکه هم بالاتر است/ باید مالکان را وادار به ساخت کنیم
بنابراین گزارش، دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی این بند و طرح پیشنهاد نماینده خدابنده، توضیح داد: لازم است یک توضیح کلی بدهم، مبنی بر این که اولا این بند سال‌های قبل نیز در بودجه بوده است که ما اینجا ماده صدی‌ها را که بلاتکلیف بودند تعیین تکلیف کردیم.
وی افزود: به عنوان مثال یک ساختمان 5 طبقه، تفکیک شده که علاوه بر واگذاری پروانه نیز داشت، همچنین با قولنامه فروخته بود را مشمول حکم ماده 100 کرده بودند بدین معنا که واحدهای شماره 2 و 3 این ساختمان باید تخریب شوند و طبقات بالا باید سالم بماند، بنابراین ما با چنین مواردی روبه رو بودیم، اما اینجا تصویب کردیم و اجازه دادیم که این ماده صدها به شرط رعایت سازه از بعد زلزله و آن 3 تا آیتمی که گذاشتیم، شهرداری‌ها و کمیسیون ماده 100 به این زمین‌ها پروانه دهند و نرخ آنها نیز مشخص شود و از این طریق مشکل چندصد هزار نفر و شهرداری‌ها با آن 3 شرط حل شد.
رئیس مجلس ادامه داد: حال اینجا می‌گوییم املاک بالای 50 میلیارد تومان باید مشمول مالیات شوند چرا که فردی یک زمین را در وسط شهر گرفته و نمی‌سازد در حالی که ما باید برویم خارج از شهر که آب و برق نیز ندارد، متری 6 تا 7 میلیون تومان برای ایجاد زیرساخت‌ها هزینه کنیم، حال شما بگوید کالای مصرفی است، اما با توجه به تورم از سکه هم بیشتر ارزش افزوده ایجاد می‌کند، اما آیا ما نباید آنها را وادار به ساخت کنیم؟ 
قالیباف مطرح کرد: همچنین مالیات 2 در هزار هم برای زمین‌های بالای 50 میلیارد تومان است، هرچند من از این موضوع دفاع نمی‌کنم اما بهتر است منطق کار را ببینیم.

نرخ مالیات بر ارزش افزوده نسبت به سال گذشته تغییر نکرد
نمایندگان در نشست علنی نوبت سوم امروز (یکشنبه، 11 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور، با بند (خ) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بخش درآمدی بند (خ) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه آمده است: در سال 1404 نرخ مالیات بر ارزش‌افزوده موضوع ماده (۷) و نرخ مالیات بر ارزش افزوده و جریمه موضوع بند ‏‏(ب) ماده (26) قانون مالیات بر ارزش افزوده به میزان ‏یک ‌واحد درصد به‌عنوان سهم دولت افزایش می‌یابد تا کل نرخ مالیات بر ارزش افزوده برابر (10) واحد درصد گردد.
لازم به ذکر است که نرخ مالیات بر ارزش افزوده در سال گذشته نیز 10 درصد تعیین شده بود.
نام شما

آدرس ايميل شما

فیلم | فیش نجومی یک مدیرکل پروازی کهگیلویه و بویراحمد تا زخم‌های دلخراش بر پیکره شهر یاسوج

فیلم | فیش نجومی یک مدیرکل پروازی کهگیلویه و بویراحمد تا زخم‌های دلخراش بر پیکره شهر یاسوج

این قسمت گفتن نگین بخش خبری شبکه دنا به فیش نجومی یکی از مدیران پروازی استان کهگیلویه ...
مسمومیت‌های مرگبار با ماکارونی؛ ماجرا چیست؟

مسمومیت‌های مرگبار با ماکارونی؛ ماجرا چیست؟

در روز‌های اخیر، گزارش‌های تکان‌دهنده‌ای از مرگ کودکان پس از خوردن ماکارونی در نقاط مختلف ...
آیا ماسک و ترامپ با یکدیگر اختلاف پیدا خواهند کرد؟

آیا ماسک و ترامپ با یکدیگر اختلاف پیدا خواهند کرد؟

رابطه میان ایلان ماسک و دونالد ترامپ نمونه‌ای از هم‌پوشانی ثروت و قدرت در سیاست آمریکا ...
1