تاریخ انتشار
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۵۰
کد مطلب : ۴۲۶۶۹۱
در نشست استانی ستاد کرونای کهگیلویه و بویراحمد:
جزئیات کامل آمار بیماران کرونایی در کهگیلویه و بویراحمد تشریح شد / مرگ و میرهای کرونایی به تفکیک شهرستانها / 11356 کرونایی در استان
۰
کبنا ؛ نودمین نشست استانی ستاد کرونا در کهگیلویه و بویراحمد قبل از ظهر امروز ( دوشنبه 28 مهر ماه 99) به ریاست حسین کلانتری استاندار و با حضور آیت الله حسینی نماینده ولی فقیه در استان در ساختمان دولت برگزار شد.
برگزاری مراسم خاکسپاری با رژه 200 خودرو!
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: افرادی را که نظام سلامت و پزشکان اعلام کردهاند که باید قرنطینه شوند توجه داشته باشند که اگر بخواهند از محل قرنطینه خارج شوند و دیگران را مبتلا کنند قطعاً در رصد ما هستند و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
حسین کلانتری افزود: پرستاران، پزشکان، مدیران حوزه بهداشت و سلامت و کادر بهداشت و درمان سختیهای نگهداری و مراقبت و تلخی مشاهده لحظات آخر عمر بیماران کرونایی را بیشتر از خانوادههای افراد کشیدهاند.
وی با بیان اینکه درست است که مرگ یک عزیز سخت است اما قرار نیست که برای یک نفر چندین نفر دیگر جانشان را از دست بدهند تصریح کرد: خواهش کردیم که حداقلها را برای مراسمات تشییع و تدفین در نظر بگیرند و حداکثر ۱۰ تا ۱۲ نفر از بستگان درجه یک با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برای تشییع و تدفین حضور پیدا کنند.
استاندارد کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: زمانی زنجیره این بیماری قطع میشود که تردد، رفت و آمد و مراجعه کم باشد، خروج از خانه و ورود به ادارات به حداقل برسد.
کلانتری تاکید کرد: قطعاً تا ۱۰ روز دیگر هیچ تالاری حق برگزاری هیچ مراسمی را ندارد و هرکس که قصد برگزاری مراسم در خانه را داشته باشد نیز با او برخورد خواهد شد.
وی بیان کرد: بعد از این ۱۰ روز باید مجموعه معاونت بهداشتی و دستگاههای مسئول با تالارداران نشست داشته باشند که تالارها با کمترین ظرفیت و با رعایت پروتکلهای بهداشتی مراسمات را انجام دهند و هچنین تیم بازرسی، تیم مسئول و تیم بهداشتی از ابتدا تا پایان مراسم از صفر تا صد کنترل، نظارت و حضور داشته باشند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: وضعیت استان بسیار دشوار است به خصوص در حوزه بویراحمد و مارگون و از نماینده ولایت فقیه در استان میخواهیم که بررسی کنند و اگر امکان باشد طی این هفته نماز جمعهها در این چند منطقه برگزار نشود.
کلانتری تصریح کرد: در استان باید برگزاری تجمعات نداشته باشیم فراخوان اداری نداشته باشیم و بنیاد مسکن و دادگاهها حق ندارد فراخوان بدهند.
وی اظهار کرد: با توجه به تلاشها و تدابیر مطلوب، آموزش پرورش استان اما همچنان باید کوچکترین شک، شبهه و تحدید برای ورود به مدارس بررسی شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: نهادهایی که قصد ارائه خدمات دارند از جمله بیمارستانها، درمانگاهها به جز بخش کرونا که شرایط خاص خود را دارد و مطب پزشکان باید نوبت بندی با رعایت فاصله گذاری زمانی و اجتماعی انجام شود که بتوانیم زنجیره بیماری را قطع کنیم.
کلانتری تاکید کرد: مجموعه اتاق، مجموعه اصناف، صمت و تعزیرات حکومتی استان با بررسی و کنترل ضعیت بازار، پاساژها و مکانهای پرتردد چگونگی به حداقل رساندن رفت و آمد ها، تردد و رعایت حداکثر پروتکلهای بهداشتی را ارائه داده که طبق آن عمل شود.
وی بیان کرد: در بحث حمل و نقل با توجه به اقدامات صورت گرفته باید بیشتر و جدیتر توجه شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چگونگی فعالیت بعضی از صنوف و مشاغلی که نیاز مردم است مشخص شود و برای بخشهایی که نیاز ضروری مردم نیست نوبت بندی شکل بگیرد.
کلانتری ادامه داد: در این شرایط سخت با توجه به اینکه تحریم، کرونا و مشکلات دیگر همه دست به دست هم دادهاند اما هنر مجموعه مسئولین و دست اندرکاران استان این است که در این شرایط بتوانیم با مردم تعامل سازندهای داشته باشم، اعتماد آنها را جلب و مشارکت آنها را داشته باشیم که بتوانیم با کمک مردم از این مشکلات عبور کنیم تا همکاری مردم نباشد کاهش و قطع زنجیره انتقال اتفاق نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد: همه شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، ادبی، دانشگاهیان و فرهنگیان میتوانند در رعایت پروتکلهای بهداشتی و همکاری مردم کمک کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در این شرایط تمام تلاش ما این است که مراجعات به دستگاهها، خیابان و مدارس، تردد و دید و بازدیدها به حداقل ممکن برسد که اگر این اتفاقها بیفتند قطعاً کاهش ابتلا اتفاق خواهد افتاد.
کلانتری تصریح کرد: بالغ بر هزار و ۸۷ میلیارد ریال اعتبار برای حوزه دانشگاه و پزشکی استان برای بخشهای مختلف وارد شده است که از این مبلغ، ۸۳۹ میلیارد ریال در شهریورماه به استان ارسال شده است.
وی اظهار کرد: از رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج میخواهیم که روزانه لیست افراد کووید ۱۹ مثبتی که قرار است قرنطینه شوند را تحویل دهند که به دستگاههای امنیتی، فرمانداریها و بخشداری اعلام میکنیم که این افراد کنترل شوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه سلامت مردم شوخی بردار نیست خاطرنشان کرد: افرادی را که نظام سلامت و پزشکان اعلام کردهاند که باید قرنطینه شوند توجه داشته باشند که بهترین و سالمترین راه قرنطینه است و اگر بخواهند از محل قرنطینه خارج شوند، با افراد دیگر ارتباط برقرار کنند، ناقل این بیماری شوند و دیگران را به کرونا مبتلا کنند قطعاً در رصد ما هستند و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
آخرین وضعیت کرونا در کهگیلویه و بویراحمد
پرویز یزدانپناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این نشست با تبریک هفته نیروی انتظامی به زحمت کشان نیروی انتظامی و حافظان امنیت کشور افزود: طبق آخرین آمار در استان، کل مراجعات سرپایی به بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی از زمان شروع کرونا تاکنون حدود ۹۷ هزار نفر میباشد که از این تعداد ۶ هزار و ۶۸۳ نفر بستری و ۶ هزار ۲۰۹ نفر آنها ترخیص شدهاند.
وی تصریح کرد: روز گذشته یک برابری بین تعداد ترخیصیها و تعداد بستریها وجود داشته و امروز ۴۶ نفر بستری و ۴۸ نفر ترخیصی بوده.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: کل بیماران موجود در بیمارستانهای کرونایی استان ۳۱۴ نفر است که از این تعداد ۱۴۰ نفر کرونای قطعی و ۲۱ نفر در بخشهای آی سی یو بستری هستند که حدود ۷ نفر از این تعداد زیر دستگاه ونتیلاتور میباشند.
یزدانپناه تاکید کرد: کل موارد مثبت کرونای استان از ابتدای شیوع این بیماری تا کنون ۱۱ هزار و ۳۵۶ نفر میباشد و از این تعداد افرادی که با تست مثبت تاکنون در بیمارستانهای استان بستری شدند ۲ هزار و ۲۰۶ نفر بستری شدهاند که میتوان گفت ۲۰ درصد از افراد با کرونای مثبت نیاز به خدمات بستری دارند.
وی ادامه داد: تعداد بهبود یافتگان کامل کرونا ۹ هزار و ۵۰۰ نفر میباشد و ۳۹ هزار تست تاکنون در استان انجام شده که شاخص نمونه گیری تست در کشور ۵.۳ درصد و در استان ۵.۶ درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: شاخص مثبت بودن نمونهها در کشور ۱۱.۷ درصد و در استان ۲۸.۶ درصد است.
یزدان پناه تصریح کرد: کل فوتیهای ناشی از کرونا تاکنون در استان ۱۸۰ نفر بوده که از این تعداد ۱۰۳ نفر مرد و ۷۷ نفر زن بوده که ۱۵۹ نفر بیماری زمینهای داشتند و ۲۱ نفر فاقد بیماریهای زمینهای بودند.
وی اظهار کرد: از کل تعداد فوتیهای ناشی از کرونا، بیشترین موارد در شهرستان بویراحمد با ۷۸ نفر، شهرستان گچساران ۴۵ نفر، شهرسان کهگیلویه ۲۶ نفر، چرام ۹ نفر، باشت ۸ نفر، دنا ۸ نفر، لنده ۳ نفر و بهمئی نیز ۳ نفر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد: تعداد موارد مثبت در ماههای مختلف به شکل صعودی بوده که در اسفندماه ۵۰۳ نمونه، فروردین ۵ هزار و ۹۴، اردیبهشت ۳۳ هزار ۷۰، خرداد ۵ هزار و ۸۵۵، تیر ۵ هزار و ۴۳۳، مرداد ۵ هزار و ۷۶۲، شهریور ۷ هزار و ۷۳ و مهرماه تاکنون ۶ هزار و ۶۸۳ نمونهگرفته شده است.
یزدانپناه ادامه داد: میزان بروز بیماری در کشور ۶.۳ در هزار نفر و در استان ۱۵.۹ در هزار نفر جمعیت بوده و میزان کشندگی در کشور ۵.۷ درصد و در استان ۱.۶ درصد است.
وی بیان کرد: میزان مرگ و میر در کشور ۳۶ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در استان ۲۵.۲ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: تعداد موارد مثبت کرونایی در اسفندماه ۶۰، فروردین ۲۹۰، اردیبهشت ۲۶۰، خرداد ۶۳۶، تیر یک هزار و ۶۳۲، مرداد ۲ هزار و ۷ نفر، شهریور ۳ هزار و ۲۰۸ نفر و مهرماه تاکنون ۳ هزار و ۲۶۰ نفر بوده است.
یزدانپناه اظهار کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی در بعضی از ادارات استان وضعیت نامطلوبی دارند از جمله منایع طبیعی، بنیاد مسکن شهرستان و بعضی از شعبههای بانک ملی که با توجه به تذکراتی که داده شده تغییری در رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت قابل توجه به وجود نمیآید.
وی تاکید کرد: مشکل اصلی که در بیمارستان شهید جلیل داشتیم کمبود اکسیژن بود که تانک اکسیژنی که از اصفهان خریداری شد بالاخره تحویل گرفتیم و خوشبختانه به ظرفیت بیمارستان شهید جلیل اضافه شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد موارد طی چند روز گذشته افزایش داشت بخش عفونی بیمارستان شهید بهشتی را تعطیل کردیم و آماده شد برای اینکه اگر ظرفیت بیمارستان شهید جلیل پر شود از این قسمت استفاده کنیم و خوشبختانه تا به امروز نیاز نبوده.
یزدانپناه بیان کرد: تعداد ۳۰ پرستار را از بیمارستانهای دیگر به بیمارستان شهید جلیل انتقال دادیم و همچنین تعداد تختها و تعداد آی سی یو را افزایش دادهایم.
وی تصریح کرد: روز گذشته کلینیک بیماریهای تنفسی در بیمارستان شهید جلیل به کمک متخصصین داخلی و متخصصین عفونی راه اندازی شد این کلینیک ۱۶ ساعته است و افرادی که مشکل تنفسی دارند میتواند به آن جا مراجعه کنند که آن جا برای ارائه خدمات دستیاران تخصصی و متخصصین عفونی و داخلی حضور دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: قرار است که در شهرستان گچساران بخش جدید که بخش جراحی یک است به ظرفیت بیمارستان بیماران کرونایی اضافه کنیم که در صورت افزایش تعداد موارد بیماری کرونا یا انفلوآنزا از آن قسمت بتوان استفاده کرد.
یزدانپناه تاکید کرد: روز گذشته با کمک حوزه درمان، کلینیک اطفال را از کلینیک عفونی در بیمارستان شهید بهشتی جدا کردیم و به کلینیک شهید مفتح در خیابان سپاه انتقال دادیم.
وی ادامه داد: طی این چند روز وسایل و تجهیزاتی از وزارت خانه تحویل گرفتیم که ۱۳ دستگاه ونتیلاتور تحویل گرفته شده قرار است بین شهرستانها تقسیم کنیم به خصوص شهرستانهای گرمسیری که به ظرفیت آی سی یو اضافه شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه باید به آموزش و مسائل فرهنگی توجه کنیم بیان کرد: نمیشود که به مردم دستور داد که تغییر در رفتارشان به وجود بیاید میتوان با کمک افرادی که گروههای مرجع جامعه هستند آموزش داده شود و این تغییر رفتار را به وجود آورد و از جمله افرادی که میتوانند تاثیرگذار باشند روحانیون، هنرمندان، ورزشکاران و ریش سفیدان هستند.
یزدانپناه تصریح کرد: استان ما نسبت به میانگین کشوری تعداد تستهای بیشتری انجام میدهد اما همچنان باید تستهای وسیعتری در استان انجام دهیم.
وی با بیان اینکه باید از ایزوله و قرنطینه هوشمند استفاده کنیم اظهار کرد: شاید بزرگترین مشکل استان همین موضوع باشد که افرادی که مشکوک هستند و تست انجام میدهند باید قرنطینه شوند و یا افرادی که مثبت هستند و هنوز علائم شدید بالینی ندارند کنترل نمیشوند و بقیه افراد را آلوده میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه تمام شدم ماه محرم و صفر و شروع مراسمات و جشنها میتواند عامل خطری برای استان باشد خاطرنشان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد باید ایزوله و قرنطینه گروههای آسیب پذیر را در برنامه داشته باشیم و افرادی که به قرنطینه فرستاده میشوند در صورت نیاز حمایت شوند.
برگزاری مراسم خاکسپاری با رژه 200 خودرو!
استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: افرادی را که نظام سلامت و پزشکان اعلام کردهاند که باید قرنطینه شوند توجه داشته باشند که اگر بخواهند از محل قرنطینه خارج شوند و دیگران را مبتلا کنند قطعاً در رصد ما هستند و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
حسین کلانتری افزود: پرستاران، پزشکان، مدیران حوزه بهداشت و سلامت و کادر بهداشت و درمان سختیهای نگهداری و مراقبت و تلخی مشاهده لحظات آخر عمر بیماران کرونایی را بیشتر از خانوادههای افراد کشیدهاند.
وی با بیان اینکه درست است که مرگ یک عزیز سخت است اما قرار نیست که برای یک نفر چندین نفر دیگر جانشان را از دست بدهند تصریح کرد: خواهش کردیم که حداقلها را برای مراسمات تشییع و تدفین در نظر بگیرند و حداکثر ۱۰ تا ۱۲ نفر از بستگان درجه یک با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برای تشییع و تدفین حضور پیدا کنند.
استاندارد کهگیلویه و بویراحمد اظهارکرد: زمانی زنجیره این بیماری قطع میشود که تردد، رفت و آمد و مراجعه کم باشد، خروج از خانه و ورود به ادارات به حداقل برسد.
کلانتری تاکید کرد: قطعاً تا ۱۰ روز دیگر هیچ تالاری حق برگزاری هیچ مراسمی را ندارد و هرکس که قصد برگزاری مراسم در خانه را داشته باشد نیز با او برخورد خواهد شد.
وی بیان کرد: بعد از این ۱۰ روز باید مجموعه معاونت بهداشتی و دستگاههای مسئول با تالارداران نشست داشته باشند که تالارها با کمترین ظرفیت و با رعایت پروتکلهای بهداشتی مراسمات را انجام دهند و هچنین تیم بازرسی، تیم مسئول و تیم بهداشتی از ابتدا تا پایان مراسم از صفر تا صد کنترل، نظارت و حضور داشته باشند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: وضعیت استان بسیار دشوار است به خصوص در حوزه بویراحمد و مارگون و از نماینده ولایت فقیه در استان میخواهیم که بررسی کنند و اگر امکان باشد طی این هفته نماز جمعهها در این چند منطقه برگزار نشود.
کلانتری تصریح کرد: در استان باید برگزاری تجمعات نداشته باشیم فراخوان اداری نداشته باشیم و بنیاد مسکن و دادگاهها حق ندارد فراخوان بدهند.
وی اظهار کرد: با توجه به تلاشها و تدابیر مطلوب، آموزش پرورش استان اما همچنان باید کوچکترین شک، شبهه و تحدید برای ورود به مدارس بررسی شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: نهادهایی که قصد ارائه خدمات دارند از جمله بیمارستانها، درمانگاهها به جز بخش کرونا که شرایط خاص خود را دارد و مطب پزشکان باید نوبت بندی با رعایت فاصله گذاری زمانی و اجتماعی انجام شود که بتوانیم زنجیره بیماری را قطع کنیم.
کلانتری تاکید کرد: مجموعه اتاق، مجموعه اصناف، صمت و تعزیرات حکومتی استان با بررسی و کنترل ضعیت بازار، پاساژها و مکانهای پرتردد چگونگی به حداقل رساندن رفت و آمد ها، تردد و رعایت حداکثر پروتکلهای بهداشتی را ارائه داده که طبق آن عمل شود.
وی بیان کرد: در بحث حمل و نقل با توجه به اقدامات صورت گرفته باید بیشتر و جدیتر توجه شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چگونگی فعالیت بعضی از صنوف و مشاغلی که نیاز مردم است مشخص شود و برای بخشهایی که نیاز ضروری مردم نیست نوبت بندی شکل بگیرد.
کلانتری ادامه داد: در این شرایط سخت با توجه به اینکه تحریم، کرونا و مشکلات دیگر همه دست به دست هم دادهاند اما هنر مجموعه مسئولین و دست اندرکاران استان این است که در این شرایط بتوانیم با مردم تعامل سازندهای داشته باشم، اعتماد آنها را جلب و مشارکت آنها را داشته باشیم که بتوانیم با کمک مردم از این مشکلات عبور کنیم تا همکاری مردم نباشد کاهش و قطع زنجیره انتقال اتفاق نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد: همه شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، ادبی، دانشگاهیان و فرهنگیان میتوانند در رعایت پروتکلهای بهداشتی و همکاری مردم کمک کنند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در این شرایط تمام تلاش ما این است که مراجعات به دستگاهها، خیابان و مدارس، تردد و دید و بازدیدها به حداقل ممکن برسد که اگر این اتفاقها بیفتند قطعاً کاهش ابتلا اتفاق خواهد افتاد.
کلانتری تصریح کرد: بالغ بر هزار و ۸۷ میلیارد ریال اعتبار برای حوزه دانشگاه و پزشکی استان برای بخشهای مختلف وارد شده است که از این مبلغ، ۸۳۹ میلیارد ریال در شهریورماه به استان ارسال شده است.
وی اظهار کرد: از رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج میخواهیم که روزانه لیست افراد کووید ۱۹ مثبتی که قرار است قرنطینه شوند را تحویل دهند که به دستگاههای امنیتی، فرمانداریها و بخشداری اعلام میکنیم که این افراد کنترل شوند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه سلامت مردم شوخی بردار نیست خاطرنشان کرد: افرادی را که نظام سلامت و پزشکان اعلام کردهاند که باید قرنطینه شوند توجه داشته باشند که بهترین و سالمترین راه قرنطینه است و اگر بخواهند از محل قرنطینه خارج شوند، با افراد دیگر ارتباط برقرار کنند، ناقل این بیماری شوند و دیگران را به کرونا مبتلا کنند قطعاً در رصد ما هستند و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.
آخرین وضعیت کرونا در کهگیلویه و بویراحمد
پرویز یزدانپناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این نشست با تبریک هفته نیروی انتظامی به زحمت کشان نیروی انتظامی و حافظان امنیت کشور افزود: طبق آخرین آمار در استان، کل مراجعات سرپایی به بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی از زمان شروع کرونا تاکنون حدود ۹۷ هزار نفر میباشد که از این تعداد ۶ هزار و ۶۸۳ نفر بستری و ۶ هزار ۲۰۹ نفر آنها ترخیص شدهاند.
وی تصریح کرد: روز گذشته یک برابری بین تعداد ترخیصیها و تعداد بستریها وجود داشته و امروز ۴۶ نفر بستری و ۴۸ نفر ترخیصی بوده.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: کل بیماران موجود در بیمارستانهای کرونایی استان ۳۱۴ نفر است که از این تعداد ۱۴۰ نفر کرونای قطعی و ۲۱ نفر در بخشهای آی سی یو بستری هستند که حدود ۷ نفر از این تعداد زیر دستگاه ونتیلاتور میباشند.
یزدانپناه تاکید کرد: کل موارد مثبت کرونای استان از ابتدای شیوع این بیماری تا کنون ۱۱ هزار و ۳۵۶ نفر میباشد و از این تعداد افرادی که با تست مثبت تاکنون در بیمارستانهای استان بستری شدند ۲ هزار و ۲۰۶ نفر بستری شدهاند که میتوان گفت ۲۰ درصد از افراد با کرونای مثبت نیاز به خدمات بستری دارند.
وی ادامه داد: تعداد بهبود یافتگان کامل کرونا ۹ هزار و ۵۰۰ نفر میباشد و ۳۹ هزار تست تاکنون در استان انجام شده که شاخص نمونه گیری تست در کشور ۵.۳ درصد و در استان ۵.۶ درصد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: شاخص مثبت بودن نمونهها در کشور ۱۱.۷ درصد و در استان ۲۸.۶ درصد است.
یزدان پناه تصریح کرد: کل فوتیهای ناشی از کرونا تاکنون در استان ۱۸۰ نفر بوده که از این تعداد ۱۰۳ نفر مرد و ۷۷ نفر زن بوده که ۱۵۹ نفر بیماری زمینهای داشتند و ۲۱ نفر فاقد بیماریهای زمینهای بودند.
وی اظهار کرد: از کل تعداد فوتیهای ناشی از کرونا، بیشترین موارد در شهرستان بویراحمد با ۷۸ نفر، شهرستان گچساران ۴۵ نفر، شهرسان کهگیلویه ۲۶ نفر، چرام ۹ نفر، باشت ۸ نفر، دنا ۸ نفر، لنده ۳ نفر و بهمئی نیز ۳ نفر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد: تعداد موارد مثبت در ماههای مختلف به شکل صعودی بوده که در اسفندماه ۵۰۳ نمونه، فروردین ۵ هزار و ۹۴، اردیبهشت ۳۳ هزار ۷۰، خرداد ۵ هزار و ۸۵۵، تیر ۵ هزار و ۴۳۳، مرداد ۵ هزار و ۷۶۲، شهریور ۷ هزار و ۷۳ و مهرماه تاکنون ۶ هزار و ۶۸۳ نمونهگرفته شده است.
یزدانپناه ادامه داد: میزان بروز بیماری در کشور ۶.۳ در هزار نفر و در استان ۱۵.۹ در هزار نفر جمعیت بوده و میزان کشندگی در کشور ۵.۷ درصد و در استان ۱.۶ درصد است.
وی بیان کرد: میزان مرگ و میر در کشور ۳۶ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در استان ۲۵.۲ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تصریح کرد: تعداد موارد مثبت کرونایی در اسفندماه ۶۰، فروردین ۲۹۰، اردیبهشت ۲۶۰، خرداد ۶۳۶، تیر یک هزار و ۶۳۲، مرداد ۲ هزار و ۷ نفر، شهریور ۳ هزار و ۲۰۸ نفر و مهرماه تاکنون ۳ هزار و ۲۶۰ نفر بوده است.
یزدانپناه اظهار کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی در بعضی از ادارات استان وضعیت نامطلوبی دارند از جمله منایع طبیعی، بنیاد مسکن شهرستان و بعضی از شعبههای بانک ملی که با توجه به تذکراتی که داده شده تغییری در رعایت پروتکلهای بهداشتی به صورت قابل توجه به وجود نمیآید.
وی تاکید کرد: مشکل اصلی که در بیمارستان شهید جلیل داشتیم کمبود اکسیژن بود که تانک اکسیژنی که از اصفهان خریداری شد بالاخره تحویل گرفتیم و خوشبختانه به ظرفیت بیمارستان شهید جلیل اضافه شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد موارد طی چند روز گذشته افزایش داشت بخش عفونی بیمارستان شهید بهشتی را تعطیل کردیم و آماده شد برای اینکه اگر ظرفیت بیمارستان شهید جلیل پر شود از این قسمت استفاده کنیم و خوشبختانه تا به امروز نیاز نبوده.
یزدانپناه بیان کرد: تعداد ۳۰ پرستار را از بیمارستانهای دیگر به بیمارستان شهید جلیل انتقال دادیم و همچنین تعداد تختها و تعداد آی سی یو را افزایش دادهایم.
وی تصریح کرد: روز گذشته کلینیک بیماریهای تنفسی در بیمارستان شهید جلیل به کمک متخصصین داخلی و متخصصین عفونی راه اندازی شد این کلینیک ۱۶ ساعته است و افرادی که مشکل تنفسی دارند میتواند به آن جا مراجعه کنند که آن جا برای ارائه خدمات دستیاران تخصصی و متخصصین عفونی و داخلی حضور دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اظهار کرد: قرار است که در شهرستان گچساران بخش جدید که بخش جراحی یک است به ظرفیت بیمارستان بیماران کرونایی اضافه کنیم که در صورت افزایش تعداد موارد بیماری کرونا یا انفلوآنزا از آن قسمت بتوان استفاده کرد.
یزدانپناه تاکید کرد: روز گذشته با کمک حوزه درمان، کلینیک اطفال را از کلینیک عفونی در بیمارستان شهید بهشتی جدا کردیم و به کلینیک شهید مفتح در خیابان سپاه انتقال دادیم.
وی ادامه داد: طی این چند روز وسایل و تجهیزاتی از وزارت خانه تحویل گرفتیم که ۱۳ دستگاه ونتیلاتور تحویل گرفته شده قرار است بین شهرستانها تقسیم کنیم به خصوص شهرستانهای گرمسیری که به ظرفیت آی سی یو اضافه شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه باید به آموزش و مسائل فرهنگی توجه کنیم بیان کرد: نمیشود که به مردم دستور داد که تغییر در رفتارشان به وجود بیاید میتوان با کمک افرادی که گروههای مرجع جامعه هستند آموزش داده شود و این تغییر رفتار را به وجود آورد و از جمله افرادی که میتوانند تاثیرگذار باشند روحانیون، هنرمندان، ورزشکاران و ریش سفیدان هستند.
یزدانپناه تصریح کرد: استان ما نسبت به میانگین کشوری تعداد تستهای بیشتری انجام میدهد اما همچنان باید تستهای وسیعتری در استان انجام دهیم.
وی با بیان اینکه باید از ایزوله و قرنطینه هوشمند استفاده کنیم اظهار کرد: شاید بزرگترین مشکل استان همین موضوع باشد که افرادی که مشکوک هستند و تست انجام میدهند باید قرنطینه شوند و یا افرادی که مثبت هستند و هنوز علائم شدید بالینی ندارند کنترل نمیشوند و بقیه افراد را آلوده میکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه تمام شدم ماه محرم و صفر و شروع مراسمات و جشنها میتواند عامل خطری برای استان باشد خاطرنشان کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد باید ایزوله و قرنطینه گروههای آسیب پذیر را در برنامه داشته باشیم و افرادی که به قرنطینه فرستاده میشوند در صورت نیاز حمایت شوند.