تاریخ انتشار
شنبه ۱۴ تير ۱۳۹۹ ساعت ۰۲:۳۲
کد مطلب : ۴۲۲۸۳۳
تشریح کامل نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با حضور معاون وزیر صمت؛

معاون وزیر: تا خودتان پای کار نیایید هیچ کاری نمی‌توان برای توسعه این استان انجام داد

۰
کبنا ؛
صبح امروز پنجاه و چهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صمت و با دستور کار «آسیب شناسی توسعه نیافتگی صنعتی استان با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود» برگزار شد.
 به گزارش کبنا؛ سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به برنامه‌های این وزارت برای رونق واحدهای صنعتی اشاره کرد و گفت: طرح‌های بالای ۶۰ درصد استان کهگیلویه و بویراحمد را به ما معرفی کنید.
وی در ادامه افزود: ما لیست‌های واحدهای تعطیل را در سامانه وزارت صمت بارگذاری کردیم و هر سرمایه گذاری که بخواهد فعالیتی انجام بدهد، ابتدا ما این واحدها را به آنها معرفی می‌کنیم.
زرندی در ادامه به مسئولان کهگیلویه و بویراحمد توصیه کرد برای توسعه و رونق واحدهای تولیدی باید درون استان خودتان شاهد تغییر و تحول باشیم. چرا بانک‌های استان برای جذب تسهیلات رونق واحدهای صنعتی همکاری نکردند، پس ابتدا باید خودتان پای کار بیایید و تا خودتان پای کار نیاید، هیچ کاری نمی‌توان برای پیشرفت و توسعه این استان انجام داد.
وزیر صنعت و معدن گفت: گیاهان دارویی استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت این را دارد که برند باشد.
وی تاکید کرد: استان شما پتانسیل رشد را دارد، پس باید موضوعات داخل استان را مدیریت کنید، به نظر می‌آید ابتدا باید عزم و هماهنگی برای توسعه استان در بین مسئولان شکل بگیرد، چرا که شرایط کشور برای کار فراهم است.
زرندی گفت: آدم‌های پول دار استان را شناسایی کنید و پای کار بیاورید.
حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست اظهار کرد: تا سال گذشته مطالعاتی بر روی معادن استان کهگیلویه و بویراحمد صورت نگرفته است.
کلانتری با بیان اینکه شناخت معادن و مطالعاتی که روی معاون صورت می گیرد بسیار مهم است و به تازگی این مطالعات روی معادن را در استان شروع کرده ایم، افزود: در حال حاضر، مطالعات حدود ۷ هزار کیلومتر در حدود ۵۰ درصد معادن استان در حال انجام است، ۴۲ معدن به نتیجه رسیده است، زیرساخت های ۸ معدن در شهرستان چرام به جاهای خوبی رسیده است، کهگیلویه و بویراحمد جزئی از این کشور است و هیچ مطالعاتی روی معادنش صورت نگرفته، در حالی که نیاز هست بیشتر هم دیده شود.
کلانتری با بیان اینکه کهگیلویه و بویراحمد در همه بخش ها نیاز به فعالیت و کار دارد، بیان کرد: خیلی از استانداران با یکی دو وزیر بیشتر کار ندارند و خیلی از این استان ها مشکلات صادرات دارند، ولی ما الان مشکلات زیرساختی داریم و من در طول سفرم از آموزش و پرورش گرفته تا مسائل دیگر در اقتصاد و صنعت باید جلسات متعددی را با وزیران و معاونان برگزار کنم.
کلانتری تصریح کرد: از پرداخت تسهیلات رضایت داریم، در برخی فعالیت ها مصارف بیش از منابع است، ۴۵ درصد مصارف ما بیشتر از منابع ما است، و در واقع بانک ها بیکار ننشسته اند. ولی یکی از موانع ما این است که نیروهای توانمند مالی بومی استان در جاهای دیگری سرمایه گذاری کرده اند، و افرادی می آیند از منابع داخلی بانک استفاده کنند منصرف می شوند، چون مشروط به این است که ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی را داشته باشیم.
کلانتری گفت: در بحث معادن، تلاشی که پیش از این در استان داشتند، از رتبه ۲۸ به رتبه ۲۱ رسیده ایم، ولی این قابل قبول نیست، ما باید به میانگین رتبه و در میانه جدول و در بین ۱۵ استان برتر برسیم.
کلانتری اظهار کرد: استان ما استان مرزی نیست و از مزایای مرزی بودن هم بهره نمی برد، ولی زمانی که مرزهای ما نیاز داشت، مردم لر کهگیلویه و بویراحمد مقاومت و شجاعت زیادی از خود نشان دادند.
وی افزود: پس هر چه برای مردم اتفاق بیفتد در تحکیم نظام گام مثبتی است. در این دولت اراده جدی برای کار و فعالیت وجود دارد. لذا اگر سقف ۶۰ درصد را روی سی درصد بیاوریم، می توانیم به میانه جدول برسیم.
وی در پایان تاکید کرد: باید روزانه وضعیت را رصد کنیم سازمان برنامه در بحث آمایش اقدامات خوبی انجام داده است، کمتر استانی داریم که مصارفش بیشتر از منابعش باشد.
 جبار کیانی پور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یاسوج نیز در این نشست با بیان اینکه کارخانه سیمان مارگون آبرو و نماد صنعت این استان است، اظهار داشت: کارخانه سیمان مارگون به منظور تقسیم عدالت اقتصادی ایجاد شده است و اکنون بزرگترین مشکل آن، حمل و نقل است. این مجموعه سال‌ها است که اظهار نگرانی می‌کند، از این بابت برای خرید ماشین آلات مورد نیاز صادرات تولیدات خود، با مشکل مواجه است و بانک‌ها هم همکاری لازم را با این کارخانه نداشته است.
وی تصریح کرد: کارخانه سیمان مارگون برای صادرات مشکل اساسی دارد. این در حالی است که این کارخانه مدرن‌ترین و به روز ترین تجهیزات را در اختیار دارد.
جبار کیانی پور در بخش دیگری از این‌ نشست به تشریح ظرفیت‌های استان کهگیلویه و بویراحمد برای سرمایه‌گذاری پرداخت و اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد دومین تأمین کننده نفت کشور، رتبه اول سرانه جنگلی، بالاترین تنوع گیاهان دارویی و بیشترین مواد معدنی را دارد.
وی افزود: با توجه به این ظرفیت‌ها، باید با درد و آه گفت که سهم استان کهگیلویه و بویراحمد از تولید ناخالصی چقدر است؟
سهم این استان از اشتغال و واحدهای صنعتی فعال چقدر است؟ سهم ما از واحدهای تولیدی بزرگ چقدر است؟ به اندازه تعداد انگشتان دست هم نمی‌شوند.
وی افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد در بحش توسعه زیرساخت‌های اقتصادی و آبادانی استفاده درست از ظرفیت قانون بودجه در سال‌های گذشته نبرده است.
او گفت: در برنامه‌های توسعه می‌بایست حداقل به تناسب ظرفیت استان توجه می‌شد و پروژه‌های بزرگ تعریف می‌شد که شاهد توسعه زیرساخت از قبل این طرح‌ها بزرگ می‌بودیم.
رئیس اتاق یاسوج گفت: پروازهای که به استان ما انجام می‌گیرد، توجبه اقتصادی ندارد. ما پروژه‌ای نداریم که اشتغال آنچنانی داشته باشد.
وی با گلایه از عدم همکاری سازمان‌های توسعه‌ای با استان کهگیلویه و بویراحمد به منظور پیشرفت و توسعه استان، اظهار کرد: در سال‌های گذشته ایمیدور و ایدرو پای کار آمده‌اند و اقداماتی در سطح کشور و استان انجام گرفت.
کیانی پور با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد محرومیت تاریخی دارد، افزود: باید با سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاری خارجی این محرومیت تاریخی جبران شود. باید منابع در سطح کشور عادلانه تقسیم شود، ما تنها یک سرمایه گذاری خارجی داریم. لذا توقعی که از مسئولان کشوری داریم این است که ظرفیت‌های سرمایه گذاری ما را درک کنند.
وی با اشاره به گزارش حسین پور رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت، اظهار کرد: تأمین مالی پروژه‌های بزرگ امروز از توان و ظرفیت بانک‌های استان خارج است. وقتی به آمار تسهیلات بانک‌های استان به بخش خصوصی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که آنها یا نمی‌خواهند و یا توان بیش از این ندارند. این منابع و مدیریت بانک پاسخگو نیاز استان ما نیست.
حتماً باید تغییر مالی صورت گیرد. باید فاینالس های خارجی وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شود. و شیوه‌های جدیدی را برای تأمین مالی پروژه‌های بزرگ اقتصادی در استان طراحی کنیم.
وی افزود: این استان می‌تواند در بخش‌های گردشگری، گیاهان دارویی و صنعتی و در حوزه انرژی پاک حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد و این ظرفیت‌ها را خدادادی دارد.
وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مشکلات واحدهای صنعتی پرداخت و گفت: ما برای تأمین مالی انرژی واحدهای صنعتی مشکل داریم. راه و شهرسازی باید مشکل ریلی و حمل و نقل استان را رفع کند، بدون ریل و بدون انرژی مناسب نمی‌توان کاری برای استان انجام بدهیم، اگر این کارها انجام نگیرد، ما نمی‌توانیم در بازارهای بین المللی خودی نشان دهیم.
جبار کیانی پور در پایان صحبت‌های خود با اشاره به استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت و استعداد فراوان در حوزه معدن، صنعت و گردشگری دارد، تاکید کرد: لازم است که توجه ویژه‌ای به استان ما شود و برای توسعه زیرساخت‌های طرح نو براندازیم.
به گزارش کبنا، یکی از کارشناسان مطرح کرد که استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل ضعف‌هایی که بر نظام اداری آن حاکم است در این سال‌های پر نعمت و برکت محروم مانده است.
 سالار حسین پور رئیس سازمان صنع، معدن و تجارت استان نیز در این نشست  گزارشی از وضعیت شهرک‌های صنعتی و واحدهای فعال این استان ارائه داد و به عملکرد بانک‌ها در بخش رونق تولید، جهش تولید و اشتغالزایی اشاره کرد و گفت: بیشترین همکاری را بانک صنعت و معدن با واحدهای صنعتی دارد. و این بانک بیشترین تسهیلات را در حوزه رونق تولید ارائه داده است. ۵۲ درصد طرح‌های که به این بانک معرفی کردیم، تسهیلاتشان را دریافت کرده‌اند. ۲۴ طرح به بانک صنعت و معدن معرفی شد که تاکنون ۱۵ طرح تسهیلات خودشان را دریافت کرده‌اند
وی در ادامه با بیان اینکه ۲۱ واحد تولیدی، ۴۴ میلیارد تومان تسهیلات گرفته‌اند، اظهار داشت: ۱۴ طرح ما به بانک آینده به ارزش ۲۷ میلیارد تومان معرفی کردیم که هیچ گونه پرداختی نداشته است.
وی اظهار کرد: ۵۲۱ واحد صنعتی داریم که بخش عظیمی از آنها واحدهای صنعتی از قبیل تیرچه بلوک، شن و ماسه و… است.
حسین پور افزود: به بانک سپه دو طرح معرفی کردیم که تنها به یکی از طرح‌ها تسهیلات را پرداخت کرده و آن هم ۱ میلیارد تومان بوده است.
این مسئول گفت: بانک توسعه تعاون ۱۴ درصد از طرح‌های معرفی شده را تسهیلات در اختیارشان قرار داده و سایر بانک‌ها هم عملکرد قابل قبولی ندارد.
حسین پور گفت: با نگاهی به عملکرد بانک‌ها اینگونه برآورد می‌شود که بانکی همچون صنعت و معدن که یک بانک تخصصی است، راحت‌تر می‌تواند با صنعتگران راه بیاید و بانکی همچون بانک آینده شاید با صنعت راحت نباشد.
وی در ادامه همچنین گزارشی از ظرفیت واحدهای صنعتی استان ارائه داد و گفت: کارخانه سیمان مارگون سالانه ۵ میلیون دلار صادرات دارد
 
نام شما

آدرس ايميل شما

دلیل نابینا شدن ۹ بیمار در تهران مشخص شد +  فیلم

دلیل نابینا شدن ۹ بیمار در تهران مشخص شد + فیلم

رئیس کمیسیون بهداشت درباره دلیل نابینا شدن ۹ بیمار در یک بیمارستان چشم پزشکی گفت: هنوز ...
پارادایم ایلان ماسک-تیلور سوئیفت!

پارادایم ایلان ماسک-تیلور سوئیفت!

چین با بهره‌گیری از جنگ تجاری ترامپ و کاهش جمعیت، جهشی بی‌سابقه در تولیدات فناورانه داشته ...
توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب با تصمیم «شورای‌عالی امنیت ملی»

توقف ابلاغ قانون عفاف و حجاب با تصمیم «شورای‌عالی امنیت ملی»

ابلاغ قانون عفاف و حجاب متوقف شد؟ زمزمه ها و برخی خبرها حکایت از آن دارد که پاسخ به این ...
1