تاریخ انتشار
سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۱۹
کد مطلب : ۱۷۵۳۸۸

تشریح عملکرد حوزه سلامت استان در سال ۹۴ / هفته سلامت امسال چگونه می‌گذرد؟

۱
۰
کبنا ؛ 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در برنامه پیک سلامت شبکه استانی دنا به تشریح فعالیت‌ها و اقدامات حوزه سلامت استان در سال ۹۴ پرداخت.
رضا چمن با اشاره به شعار هفته سلامت سال جاری با عنوان «غلبه بر دیابت»، گفت: دلیل نام‌گذاری شعار هفته سلامت افزایش نگران کننده دیابت در کشورهای در حال توسعه و جوامع درحال گذار است.dr chaman1
بیش از ۷ درصد افراد بالای ۳۰ سال در ایران به دیابت مبتلا هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان تصریح کرد: براساس تحقیقات مختلف بیش از ۷ درصد افراد بالای ۳۰ سال در جامعه ایرانی به دیابت مبتلا بوده و نیز حدود ۷ درصد افراد به دلیل اختلال قند خون در معرض ابتلا به دیابت هستند.
وی یادآور شد: تشخیص زودهنگام بیماری دیابت موجب درمان این بیماری شده، اما در اکثر مواقع بیماران دیابتی زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که دچار بیماری کلیوی، مشکلات بیناییی، اختلالات قلبی و عروقی و اختلالات عصبی می‌شود.
چمن اضافه کرد: در همه جای دنیا تشخص زودهنگام دیابت از اولویت‌های نظام سلامت است و آموزش، اطلاع رسانی و مراقبت در دستور کار است.
وی یادآور شد: عمده برنامه‌های نظام سلامت در دنیا برای تشخیص زودهنگام از بیماری دیابت آزمایش قندخون ناشتا افراد بالای ۳۰ سال هر یک تا سه سال است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: دو نوع دیابت وجود دارد دیابت نوع ۱ که این نوع دیابت وابسته به انسولین و کمتر از ۱۰ درصد بیماران که اغلب نوجوانان هستند به این بیماری مبتلا می‌شوند.
وی اضافه کرد: بیش از ۹۰ درصد بیماران دیابتی به نوع دوم دیابت مبتلا هستند که اصطلاحا دیابت غیر وابسته به انسولین نامیده می‌شود.
چمن افزود: در دیابت با افزایش قند خون نهایتا طیف وسیعی از عوارض قلبی-عروقی، عصبی و کلیوی به وجود می‌آید.
کم‌ از علل اصلی ابتلا به دیابت است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان عنوان کرد: جوامعی که کم تحرکی دارند و اضافه دریافت مواد غذایی مضر، چرب، شیرین و شور دارند به استقبال دیابت می‌رود.
وی ادامه داد: مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری از طریق ترویج فرهنگ سالم زیستن، داشتن سبک زندگی سالم و خود مراقبتی است.
چمن اضافه کرد: دیابت در کشورهای در حال توسعه و جوامع در حال گذار، رو به افزایش است و جوامعی که زندگی آن‌ها از حالت سنتی به شهرنشینی روی می‌آورند و عادات غذایی سرشار از میوه‌جات، حبوبات، فیبر و غلات جای خود را به غذاهای فست فود و غذاهای کم حجممی دهند و با افزایش شیوع دیابت مواجه هستند.
وی با بیان اینکه افراد بالای ۳۰ سال باید قند خون خود را به صورت سالیانه کنترل کنند، افزود: افراد چاق، کسانی که بستگان درجه یک آن‌ها به بیماری دیابت مبتلا است حتی اگر زیر ۳۰ سال باشند باید آزمایش قندخون مستمر داشته باشند، همچنین زنانی که تجربه سقط مکرر دارند، زنان بارداری که سابقه دیابت دوران بارداری دارند و افراد دارای فشار خون بالا جزء گروه‌های پر خطری هستند که در معرض ابتلا به دیابت هستند.
برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی استان در هفته سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه اشاره‌ای به برنامه‌های این دانشگاه در هفته سلامت داشت و گفت: برپایی چادر سلامت در ۲۰ نقطه شهری استان جهت سنجش پارامترهای از قیبل قد، وزن، فشار خون، قند خون و مشاوره تغذیه‌ای، طراحی و چاپ نشریات آموزشی و توزیع در بین مردم از طریق چادرهای سلامت و مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی، اطلاع رسانی به مردم در خصوص بیماری‌ها و عوامل زمینه ساز آن با تولید برنامه‌های تلویزیونی و مصاحبه مطبوعاتی از جمله برنامه‌های داشنگاه در هفته سلامت است.
چمن در پایان عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان در هفته سلامت شعار غلبه بر دیابت را به شکل منطقه‌ای با رویکرد بومی در دستور کار دارد و آموزش لازم در خصوص بیماری دیابت و راه‌های مقابله با این بیماری را به مردم اطلاع رسانی می‌کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه به تشریح فعالیت‌ها و اقدامات حوزه سلامت استان در سال ۹۴ پرداخت و گفت: سال گذشته (۱۳۹۴) بد‌ترین سال مالی دولت بود و این مشکلات بر حوزه بهداشت و درمان نیز تاثیرات زیان باری به همراه داشت و همچنان این مشکلات مالی ادامه دارد.
وی با اشاره به مشکلات بودجه جاری کشور گفت: تمام دستگاه‌های با مشکلاتی در بودجه جاری خود مواجه هستند و دانشگاه علوم پزشکی استان نیز از این امر مستثنی نیست، سطح انتظارات از دانشگاه بالا رفته و با وجود این شرایط برنامه تحول سلامت به خوبی در استان استمرار پیدا کرد.
چمن با بیان اینکه بخش از مطالبات دانشگاه علوم پزشکی از طریق بیمه‌ها پرداخت می‌شود گفت: صندوق بیمه‌های وزارت تعاون نیز با مشکلاتی مواجه هستند اما علی‌رغم مشکلات موجود همکاری سازمان‌های بیمه گر استان خوب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد مهم‌ترین دغدغه حوزه بهداشت و درمان استان را کمک به بهبود سلامت مردم و کاهش پرداختی از جیب مردم دانست و عنوان کرد: تهیه ملزومات بیمارستانی برای بیماران صعب‌العلاج، سرطانی، بیماران خاص و تأمین اعتبار برخی پروژه‌های عمرانی حوزه بهداشت که دارای اعتبارات ملی بودند از برنامه‌های استان در راستای طرح تحول نظام سلامت است.
اعتبارات پروژه‌های ملی را نمی‌شود در جای دیگری هزینه کرد
چمن با اشاره به اینکه بودجه عمرانی دانشگاه را نمی‌توان در بودجه جاری هزینه کرد، گفت: برای پروژه‌های عمرانی اعتبارات مستقل ملی جذب شده است و در ضمن با وجود کسری شدید اعتبارات جاری امکان استفاده از این اعتبارات برای هزینه‌های جاری مقدور نیست.
وی از تلاش و رایزنی مدیران ارشد استان خصوصاً استاندار، نمایندگان مجلس و مجموعه وزارت بهداشت برای جذب اعتبارات ملی پروژه‌های حوزه بهداشت و درمان استان تجلیل کرد و یادآور شد: با جذب اعتبارات ملی پروژ‌ه‌های عمرانی حوزه بهداشت و درمان اقدامات قابل قبولی در زیرساخت‌ها این حوزه صورت گرفته و در حال اجراست.
وی با بیان اینکه در طرح تحول سلامت بخش عمده‌ای از تجهیزات بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و درمانی و خانه‌های بهداشت فراهم شدند، افزود: ارائه خدمات به حاشیه شهر‌ها تا حدودی مغفول مانده بود که اجرای پروژه حاشیه شهر‌ها برای ارائه خدمات سلامت به شکل فعال در حاشیه شهر‌ها و فعال کردن پایگاه‌ها و مراکز بهداشتی درمانی در این مناطق از اقدامات دانشگاه در سال گذشته است.
جذب پزشکان متخصص و فوق تخصص در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج جذب پزشکان متخصص و فوق تخحصص در رشته‌های گوناگون، خرید ۲ دستگاه‌ام. آر. آی برای شهرستان کهگیلویه بزرگ و شهرستان‌های گچساران و باشت و دستگاه سی. تی. اسکن مرکز استان از جمله دستاوردهای سال گذشته عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته کلنگ مرکز پزشکی هسته‌ای با کمک خیرین حوزه سلامت در مر کز استان زده شد، تصریح کرد: تهیه ۲۳ دستگاه آمبولانس برای مرکز فوریت‌های پزشکی استان از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی استان در ماه‌های اخیر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به آغاز عملیات احداث کلینیک‌های تخصصی دهدشت و گچساران در سال گذشته، گفت: احداث مرکز پزشکی هسته‌ای و مرکز غربالگری و تشخصی سرطان و احداث دانشکده پرستاری و مرکز مامایی در زمینی به مساحت ۷ هزار و ۳۰۰ متر مربع در ۵ طبقه از پروژه‌های در دست احداث دانشگاه است.
نام شما

آدرس ايميل شما

Iran, Islamic Republic of
احسنت بر اقتدار دکتر چمن
ناگفته‌های عادل از بی‌عدالتی‌‌ها به«نود»

ناگفته‌های عادل از بی‌عدالتی‌‌ها به«نود»

پس از يک سال و 7 ماه سکوت، بالاخره عادل فردوسي‌پور اشاره‌اي به پايان کارش در برنامه 90 ...
محمد امامی کیست و اتهامش چیست؟

محمد امامی کیست و اتهامش چیست؟

محمد امامی از تهیه کنندگان جوان و مشهور سینماست که در سال‌های اخیر نامش با فساد کلان ...
آوایی که جاودان شد؛ نگاهی به زندگی و کارنامهٔ هنری محمدرضا شجریان

آوایی که جاودان شد؛ نگاهی به زندگی و کارنامهٔ هنری محمدرضا شجریان

محمدرضا شجریان، استاد موسیقی سنتی و ملقّب به خسرو آواز ایران، پس از یک دورهٔ طولانی دست‌وپنجه ...
1