تاریخ انتشار
سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۱:۴۱
کد مطلب : ۴۹۶۱۲۲
تحلیل ویژه کبنانیوز از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مردم آذربایجان شرقی؛

اصلاح رویه‌های نادرست نظام اداری، مکمل دفاع نرم‌افزاری است / رهبر انقلاب: مسئله امروز ما تهدید نرم‌افزاری است

۰
تحلیل ویژه کبنانیوز از بیانات رهبر انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی؛ اصلاح رویه‌های نادرست نظام اداری، مکمل دفاع نرم‌افزاری است / رهبر انقلاب:  مسئله امروز ما تهدید نرم‌افزاری است
کبنا ؛می‌توان همسو با دغدغه‌های مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی نظام اداری و اظهارات امروز معظم‌له در جمع مردم تبریز گفت: برای مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری لازم است همزمان با دفاع نرم‌افزاری، اصلاح رویه‌های نادرست اداری نیز صورت گیرد.
به گزارش کبنا، دنیای امروز دنیای روایت‌هاست؛ رهبر انقلاب در آذرماه 1400 در دیدار پرستاران و خانواده شهدای سلامت با تأکید بر اهمیت روایت حقایق انقلاب فرمودند: «بنده همیشه می‌گویم: شما روایت کنید حقایق جامعه‌ی خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را. شما اگر روایت نکنید، دشمن روایت می‌کند؛ شما اگر انقلاب را روایت نکنید، دشمن روایت می‌کند؛ شما اگر حادثه‌ی دفاع مقدس را روایت نکنید، دشمن روایت می‌کند، هر جور دلش می‌خواهد؛ توجیه می‌کند، دروغ می‌گوید [آن هم]۱۸۰ درجه خلاف واقع؛ جای ظالم و مظلوم را عوض می‌کند. شما اگر حادثه‌ی تسخیر لانه‌ی جاسوسی را روایت نکنید -که متأسفانه نکردیم- دشمن روایت می‌کند و کرده؛ دشمن روایت کرده، با روایت‌های دروغ..»
یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب به عنوان مقامی که سیاست‌های کلی نظام را ابلاغ می‌کند، جنگ روایت‌ها در دنیای معاصر است. بیانیه گام دوم به عنوان یکی از مهمترین اسناد بالادستی نظام جمهوری اسلامی نیز تأکید بسیاری بر روایتگری رسانه‌ای و اهمیت آن دارد. جهاد تبیین نیز آشکارا امری روایت‌محور است.
سال‌هاست که رسانه‌ها از لایه مجازی زندگی بیرون آمده و همان‌قدر واقعی شده‌اند که زندگی واقعی واقعیت دارد. دیگر مرز تمایزی بین واقعیت و فضای مجازی وجود ندارد؛ تداخل این دو ساحت زندگی امروز بیش از هر روزی در گذشته است. ژان بودریار فیلسوف و جامعه‌شناس فرانسوی در مجموعه جستارهایی به نام «جنگ خلیج فارس اتفاق نیفتاد» در سال 1991، از مفهوم بازنموده‌ها پرده برداشت. او نوشت در بازنمایی‌های رسانه‌ای از آن جنگ، تمام چیزی که تماشاگران از جنگ می‌دانستند در قالب تصاویر تبلیغاتی بود. ارائه‌های رسانه‌ای که با دقت تماشا می‌شدند، تمایز بین تجربه آنچه واقعاً در درگیری رخ داده‌است و ارائه نادرست انتخابی و سبک‌شده آن از طریق وانموده‌ها غیرممکن شد.
رهبر انقلاب در یک دهه گذشته بر اهمیت روزافزاون این پدیده تأکید داشته است. امروز نیز در دیدار مردم آذربایجان شرقی باز هم بر همان مضمون روایت‌گری تأکید فرمودند و عنوان کردند: «مردم با وجود مشکلات و توقعات به حقی که دارند در راهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن نشان دادند که تحرکات و تهدیدات نرم‌افزاری دشمن برای دستکاری افکار عمومی و ایجاد اختلاف و تردید، تاکنون بی‌اثر بوده و همه رسانه‌ها، صاحبان اندیشه و بیان و قلم، اصحاب هنر و دانش و آموزش و آحاد جوانان فعال در فضای مجازی باید همه توان خود را به میدان بیاورند تا دفاع موفق نرم‌افزاری ملت در مقابل طرح‌های پیچیده دشمن استمرار یابد
در این سخنان، رهبر فرزانه انقلاب دو مفهوم «تهدیدات نرم‌افزاری» و «دفاع نرم‌افزاری» را در تقابل با هم مطرح می‌کند. از یک‌سو دشمن با دستکاری افکار عمومی، ایجاد اختلاف و ایجاد تردید در محکمات انقلاب اسلامی و ضرورت پایداری در مقابل دشمن تهدید نرم‌افزاری می‌کند و از سوی دیگر رسانه‌های داخلی باید با تمام توان در مقابل این تهدیدها مقاومت نمایند که رهبری به آن دفاع نرم‌افزاری می‌گویند. با توجه به اهمیت روایتگری رسانه‌ای، ایشان مسئله امروز ما را نه تهدید سخت‌افزاری دشمن، بلکه تهدید نرم‌افرازی می‌داند.
رهبر معظم انقلاب، فرمود: بدخواهان به این نتیجه رسیده‌اند که راه فائق آمدن بر ملت ایران و عقب راندن جمهوری اسلامی از مواضع قدرتمندانه خود، به‌کارگیری تهدیدهای نرم‌افزاری است که البته تا امروز موفق نبوده و نتوانسته‌اند با وسوسه‌های خود، ملت و جوانان ایران را از عزم و حرکت بازدارند.
زمانی که رهبر انقلاب بر موضوعی تأکید می‌کند، آن تأکید به دلیل بینشی است که ایشان نسبت به آن دارند. تأکید چندباره وی بر تهدید نرم‌افزاری به معنای آن است امروزه همه باید تمام توجه خود را بر این موضوع متمرکز کنند. لازم است مسئولان دستگاه‌های تبلیغاتی و آموزشی و رسانه‌ای، صاحبان بیان و قلم، اصحاب دانش و هنر و آحاد جوانان فعال در فضای مجازی، نقاط مورد توجه دشمن برای نفوذ در افکار عمومی را شناسایی و آنها را با تولید محتوا و فکر و اندیشه مسدود کنند.
دفاع نرم‌افزاری مهمتر از دفاع سخت‌افزاری است؛ چرا که به گفته رهبر انقلاب، نقص سخت‌افزاری قابل جبران است، اما مشکلات نرم‌افزاری با ابزارهای سخت‌افزاری قابل جبران نیست.
به دلیل اهمیت این موضوع، نباید تنها به تبلیغ در فضای مجاری اکتفا کرد؛ یک دفاع نرم‌افزاری علاوه بر آن‌که جنبه نرم‌افزاری دارد، پایی نیز در امور سخت‌افزاری هم دارد. یکی از دغدغه‌های رهبر انقلاب، سیاست‌های کلی نظام اداری است. وی در این سیاست‌ها بر عدالت تأکید کرده و از فساد بر حذر داشته است. روشن است که در صورت اجرایی شدن تام و تمام این سیاست‌ها دیگر ابزاری در دست دشمن قرار نمی‌گیرد که بخواهد این حجم از هجمه را علیه ملت ایران درست کند. البته در هر صورت دشمن، از چنین ابزارهایی استفاده می‌کند، اما تحقق اصولی سیاست‌های کلی نظام اداری، فرصت دشمن را بسیار محدود می‌کند.
بیشترین موضوعاتی که بدخواهان و دشمنان در رسانه‌ها و به ویژه فضای مجازی منتشر می‌کنند، همان اشکالاتی است که گاهی از ما سر می‌زند؛ یکی از مصادیق آن خویشاوندسالاری است که نمونه‌های از آن را می‌توان در همین کهگیلویه و بویراحمد مثال زد. همین تعطیلی‌های گاه و بی‌گاه به بهانه‌های مختلف، بهانه دست دشمن می‌دهد تا این‌گونه القاء کنند که کشور تعطیل شده است. دشمن کافیست که یک بهانه به دست بگیرد تا آن را به کل کشور تعمیم دهد. بنابراین نباید چنین فرصت‌هایی برای آن مهیا کرد.
یکی از دیگر مسائلی که می‌تواند سوژه خوبی برای چنین رسانه‌هایی شود، آزمون‌های استخدامی و جذب در ادارات است؛ مثلاً همین طرح شهید زین‌الدین که با حرف و حدیث‌های بسیاری همراه بود. اگر این طرح از همان ابتدا به درستی پیش می‌رفت، دیگر چنین اتفاقاتی نمی‌افتاد.
مقام معظم رهبری وقتی موضوعی را مطرح می‌کند، آن‌هم در چنین سطحی، به معنای آن است که باید بینش و رویکرد جدیدی در این زمینه پیاده شود. علاوه بر این‌که باید عزم و تلاشی رسانه‌ای در خصوص تبیین اقدامات نظام و مقابله با تهدیدات دشمن صورت گیرد، لازم است که برخی از پدیده‌ها به ویژه در نظام اداری رفع شوند، تا بهانه کمتری به دست دشمن داده شود. بنابراین می‌توان همسو با دغدغه‌های مقام معظم رهبری در سیاست‌های کلی نظام اداری و اظهارات امروز معظم‌له در جمع مردم تبریز گفت: برای مقابله با تهدیدات نرم‌افزاری لازم است همزمان با دفاع نرم‌افزاری، اصلاح رویه‌های نادرست اداری نیز صورت گیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما

چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

چه کسی «امیرمحمد خالقی» را کشت؟!

واقعه‌ای که برای امیرمحمد خالقی رخ داد بسیار تاثر برانگیز است. ما این واقعه را با صدای ...
نقد بر سخنان رئیس‌جمهور در دیدار از وزارت راه و شهرسازی

نقد بر سخنان رئیس‌جمهور در دیدار از وزارت راه و شهرسازی

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت: «رئیس‌جمهور در اظهارات ۱۷ بهمن‌ماه خود گفتند منابع ایران ...
آخرین اخبار از تخلف ۱۳ میلیون‌ دلاری کاغذ / ۵ هزار تن احیا شد

آخرین اخبار از تخلف ۱۳ میلیون‌ دلاری کاغذ / ۵ هزار تن احیا شد

پرونده تخلف ۱۳میلیون‌دلاری واردات کاغذ این روزها وارد فاز جدیدی شده است،‌ آخرین اخبار ...
1