مرادینژاد، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد: دوران بزن و در رو تمام شده است / من حتی با برادرم هم تعارف ندارم / در مقابل 25 واحد متخلف، اقدام قضایی خواهیم کرد / 27 واحد غیرفعال را به چرخه تولید برگرداندیم / جلوی واگذاری زیرساخت به صنایع غیرضروری گرفته شد
مرادینژاد: در شش ماهی که آمدم، با رصد و پایش روزانه که همکاران من انجام میدهند، 25 واحد را شناسایی کردیم؛ این 25 واحد بدون اجازه شرکت، تغییر کاربری داده بودند. با امضای خودم برای آنها نوشتم که این واحد و زمین باید در خدمت تولید باشد، اما تغییر کاربری دادید. به آنها اخطار کتبی نیز دادیم. بعد از ارسال اظهارنامه در یکم خرداد، حدود سه هفته به آنها فرصت داده شد. در صورت عدم همکاری، قطعاً علیه این واحدها اقدام قضایی خواهیم کرد.
شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد سالها در آتش سوءمدیریت میسوخت. شیوه مدیریتی سید هاشم موسوی جهان آباد به گونهای بود که میتوان از وضعیت شرکت شهرکها به عنوان یک کشتی در گل نشسته یاد کرد. به روی آب انداختن و حرکت دوباره این کشتی زمان زیادی را میطلبد. کاری که سهیل مرادینژاد مدیرعامل فعلی این شرکت در پیش دارد، بسیار سختتر از کار مدیری است که قرار است از صفر شروع کند؛ چرا که عواقب مدیریت خالهخرزویی موسوی تا مدتها پابرجا خواهد ماند و محو کردن سایه آن سوءمدیریت، زمان زیادی میطلبد.
آذرماه سال گذشته سهیل مرادیتژاد طی حکمی از سوی علی رسولیان، معاون وزیر و رئیس سازمانهای صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور، بهعنوان مدیرعامل شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد. حالا با گذشت شش ماه از آن روز، مرادینژاد برای ارائه گزارش عملکردی از اقدامات انجام شده در شرکت شهرکهای استان، در دفتر کبنانیوز حاضر شد.
مرادینژاد با بیان اینکه شرکت شهرکهای صنعتی متولی ایجاد زیرساخت است، گفت: ما در حال حاضر 21 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در سطح استان داریم که 13 مورد آن در حال واگذاری زمین است.
وی گفت: ما زمین واگذار نمیکنیم؛ بلکه حق انتفاع واگذار میکنیم. اراضی ملی را با سازوکار مشخصی تملک کرده و در ازای آن بهایی به خزانه دولت واریز مینماییم.
اینها را یک بهایی به خزانه دولت واریز میکنیم.
وی ادامه داد: ما خدماتی را به آنجا میبریم و در ازای آن، هزینه تأسیسات را از سرمایهگذار اخذ میکنیم و سرمایهگذار یا تولیدکننده، طبق دستورالعمل، از تأسیسات بهرهبرداری میکند.
مرادینژاد با بیان اینکه هر جای استان کهگیلویه و بویراحمد زیرساختش مشکل داشته باشد ما باید پاسخگو باشیم، افزود: در شهرک صنعتی گچساران مشکل آب داشتیم؛ اما در این مدت دو بار پمپ آب را تعمیر، و یک پمپ نیز خریداری کردیم و تا فردا مشکل آب را حل میکنیم.
وی گفت: درباره اینکه چرا برخی واحدها تعطیل هستند، ما پاسخگو نیستیم؛ چرا که ما زیرساخت را آماده میکنیم، اما حمایتهای تسهیلاتی با تیم اقتصادی استان است.
وی با اشاره به اینکه 96 درصد از صنایع کشور کوچک هستند، گفت: بین یک تا نه تفر را صنایع خرد، 10 تا 49 نفر صنایع کوچک، بین 50 تا 150 نفر صنایع متوسط و از 150 نفر به بالا را صنایع بزرگ مینامند.
مرادینژاد اظهار داشت: در صنایع کوچک حمایتهای مالی و معنوی داریم؛ به واحدهای صنعتی میگوییم از دیگر صنایع الگوبرداری کنید؛ و در کنار اینکه کارهای اداری آنها را هماهنگ میکنیم، حمایتهای مالی جزئی نیز داریم.
وی در ادامه به برخی دیگر از اقدامات اشاره کرد و گفت: در شرکتهای مدیریت صادرات، برنامهای را شروع کردهایم که هنوز در ابتدای راه هستیم. در آموزش شاغلین واحدهای صنعتی، نیز سال گذشته، هزار و 25 نفر را آموزش دادیم. در فن بازار ابتدای راه هستیم و کارهایی را شروع کردهایم. از سوی دیگر، در بخش رویدادها و استارتآپها فعالیتهایی را شروع کردیم و امسال نیز رویداد استارتآپی برگزار خواهیم کرد.
یکی از مسائل مورد بحث در سالهای گذشته، شرکتهایی بود که تغییر کاربری دادهبودند.
مرادینژاد در خصوص آنها گفت: در شش ماهی که آمدم، با رصد و پایش روزانه که همکاران من انجام میدهند، 25 واحد را شناسایی کردیم؛ این 25 واحد بدون اجازه شرکت، تغییر کاربری داده بودند. با امضای خودم برای آنها نوشتم که این واحد و زمین باید در خدمت تولید باشد، اما تغییر کاربری دادید. به آنها اخطار کتبی نیز دادیم.
وی اضافه کرد: ما در مرحله بعد طبق قانون اظهارنامه الکترونیکی دادیم که یا باید واحد را فعال کنید، یا حق و حقوق دولت را پرداخت کنید.
وی افزود: بعد از ارسال اظهارنامه در یکم خرداد، حدود سه هفته به آنها فرصت داده شد. در صورت عدم همکاری، قطعاً علیه این واحدها اقدام قضایی خواهیم کرد.
وی در ادامه گفت: در شرکت شهرکها، عرصه را ما میدهیم و اعیان را تولیدکننده خریداری میکند؛ اماعرصه و اعیان هر دو در ملک دولت است. تولیدکننده برای تضمین تسهیلات باید، این عرصه و اعیان را در رهن بانک بگذارد.
وی با بیان اینکه صندوقی به نام صندوق ضمانت سرمابه گذاری صنایع کوچک داریم، گفت: این صندوق بخشی از تسهیلات واحد صنعتی را تضمین میکند. اما واحدهای صنعتی ما باعث شدند صندوق در استان ضررده شود؛ چرا که در گذشته حتی واحدهای خارج از شهرک نیز برای دریافت تسهیلات معرفی شده بودند.
مدیرعامل شرکت شهرکها عنوان کرد: در حوزه اعتبارات زیرساخت رشد چشمگیری داشتیم؛ در حوزه اعتبارات طرح تملک دارایی، امسال 11/6 میلیارد تخصیص داشتیم و در اعتبارات داخلی یک جهش خوب تجربه کردیم، به طوری که تقریباً اعتبارات بیش از دو برابر رشد یافت.
وی با اشاره به ملاقات با ریاست صنایع کوچک کشور گفت: برای اولین بار در سفری به اتفاق استاندار کهگیلویه و بویراحمد، خدمت ریاست صنایع کوچک کشور رسیدیم که در نتیجه آن، علاوه بر تخصیص اعتبار، کمکهای بلاعوضی به ما شد.
وی در خصوص بازگشت واحدهای غیرفعال به چرخه تولید عنوان کرد: سال گذشته، 27 واحد غیرفعال را به چرخه تولید برگرداندیم؛ بخشی از این واحدها سومدیریت داشتند. بخشی استیجاری بودند. بخشی تسهیلات میخواستند. بخشی را با رایزنی و جابجایی سرمایه گذار فعال کردیم. شخصی نیز پنج واحد را از غیرفعالی درآورد.
وی ادامه داد: امسال نیز برنامه داریم 26 واحد غیرفعال را به چرخه تولید برگردانیم.
وی در خصوص طرحهای شرکت شهرکها گفت: 410 مورد تخصیص زمین، 70 مورد دیوارکشی، 41 مورد اسکلت سوله، 19 طرح در حال تکمیل و 11 مورد نصب ماشینآلات داشتیم و مجموعاً 596 طرح در ردیفهای متفاوت در دست اجرا داریم.
وی با بیان اینکه در بویراحمد و گچساران با کمبود زمین صنعتی روبرو هستیم، گفت: مساحت زمینهای ما الأن هزار و 616 هکتار است و در سه ماهه منتهی به 1401، توانستیم 70 هکتار را تملک و برای 50 هکتار سند تک برگ و برای 20 هکتار سند تفکیکی بگیریم.
وی یکی دیگر از اقدامات خود را تعامل با سازمان اقتصادی کوثر عنوان کرد و گفت: سازمان اقتصادی کوثر به دنبال بهانه بود که از استان برود، اما به آنها گفتیم زمین میدهیم.
مرادینژاد گفت: یکی از فاکتورهای مهم مدیریت در شهرکهای صنعتی تملک و توسعه اراضی و فسخ اراضی است و اگر توسعه و تملک زمین نداشته باشیم، آیندگان به من ایراد می گیرند نتوانستید زمین تهیه کنید.
800 هکتار زمین در سقاوه داریم که مشکلات اعتباری داریم.
وی اظهار داشت: زیرساختِ 20 هکتاری که در دنا تملک کردیم، را به زودی شروع میکنیم و عملیات اجرایی 20 هکتار زمین در باشت را نیز ظرف یک ماه آینده شروع خواهیم کرد.
مرادینژاد در مورد منطقه ویژه اقتصادی گچساران گفت: در این خصوص حدود دو هزار هکتار اراضی را در دشت خشاب شناسایی کردیم که بخشی از آن خوش آب است و بخشی از آن نیز مرز خوزستان است که فکر میکنم بین هزار و 200 تا هزار و 300 هکتار، انتهای این زمین ویژه اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه شرکت شهرکها به عنوان سازمان مسئول انتخاب شد، گفت: سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران تقبل کرد بخشی از هزینههای فاز اول را خود به عهده بگیرد. معاون رئیس جمهور نیز چند هفته پیش از منطقه هوایی بازدید کردند و ما نیز با عبدالملکی در این خصوص دیداری داشتیم.
وی ادامه داد: گیر منطقه ویژه اقتصادی گچساران این است که موضوع سازمان مسئولی شرکت شهرکها حل شود و ما امیدواریم در سفر هیئت دولت، این موضوع به نقطه مطلوبی برسد.
وی با تأکید بر اینکه دوران بزن و دررو تمام شده است، ادامه داد: شرکت شهرکها ساماندهی داده شدند. با برخی برخورد کردیم، معاونین را تغییر دادیم، نظم اداری را نیز احیا کردیم. چرا که معتقدیم قانون فصلالخطاب برای همه است.
وی تأکید کرد: من به عنوان مدیر کوتاه نمیآیم؛ حتی با برادرم هم تعارفی ندارم.
وی گفت: من سر توسعه اراضی خیلی سختگیری میکنم؛ به همین خاطر پیشنهاد دادیم باید مشاور و روانکاو صنعتی داشته باشیم.
وی هشدار داد: اگر برای توسعه اراضی صنعتی استان، در حال حاضر فکری نشود، کما اینکه قبلا نشده بود، هیچوقت استان ما به یک نقطه مطلوب نمیرسد.
وی با اشاره به جلسه گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که هفته پیش برگزار شده بود، گفت: در آن جلسه کم لطفی کردند؛ چرا که استعلامات زود پاسخ داده میشوند؛ بهجز استعلام محیط زیست که باید با وسواس بسیار خاصی عمل کنند.
وی تأکید کرد: ما زمانی که آمدیم مصوب کردیم زمینی به صنایع غیر ضرور، در شهرکها و نواحی صنعتی تقاضامحور واگذار نشود و تنها به صنایعی که در اشتغالزایی و توسعه صنعتی و اقتصادی مؤثر باشند، زیرساخت واگذار و مستقر میشوند.