تاریخ انتشار
دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۴۸
کد مطلب : ۴۶۲۶۱۸
منصور دانش‌آموز، مدیرعامل بانک ملی کهگیلویه و بویراحمد توضیح داد

ناترازی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد و معطلی مردم پشت باجه

۱
۰
ناترازی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد و معطلی مردم پشت باجه
کبنا ؛ بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد سال هاست که با مسأله ناترازی ضریب بالای پرداخت و محدودیت منابع دست و پنجه نرم می‌کنند و به عنوان چالش اساسی پیش روی آن‌ها مطرح است اما تاکنون نسخه‌ای درمانگر برای آن نبوده و مدیران و متولیان حوزه اقتصاد چشم انتظار همت دولت برای چاره جویی این معضل هستند.
ایرنا در گزارشی نوشت: کهگیلویه و بویراحمد استانی سرشار از ظرفیت‌ها و گنجینه‌های ارزشمند است اما درعین حال مالامال از درد‌های مُزمن از گذشته، چالش‌های نهفته و محرومیت‌های عمیق و تاریخی است که برای عبور از این تنگنا‌ها نیازمند توجه در خور از سوی دولتمردان سیزدهم است.
استان محروم کهگیلویه و بویراحمد محروم از طرح‌های مهم و کلان و خط‌های تولید گسترده است و بنابراین منابع کمتری وارد استان می‌شود و مردم از لحاظ اقتصادی شرایط خوب مالی ندارند.
در این وادی محدودیت شدید منابع و تعداد بالای متقاضیان معضلی است که گریبان بانک‌های استان را گرفته است و در عین حال در کهگیلویه و بویراحمد تسهیلات تکلیفی زیادی به عهده بانک‌ها گذاشته شده است.
علاوه بر این بسیاری از واحد‌های تولیدی در استان که از تسهیلات همین بانک‌ها استفاده می‌کنند، منابعی که در استان جمع می‌کنند را در سایر استان‌ها از جمله تهران مصرف می‌کنند و این منابع از استان خارج می‌شود.
به گفته استاندار کهگیلویه و بویراحمد عمده مشکل استان بحث منابع و مصارف است و با موکول کردن اشتغال، اعتبارات سرمایه‌گذاری و تسهیلات مسکن به بانک‌ها چون توان مالی بالایی از نظر منابع ندارند با مشکل مواجهیم.
سید علی احمدزاده می‌افزاید: برخی بانک‌ها حتی تا ۱۲۰ درصد منابع در استان گذاشتند با وجود اینکه نباید این کار را می‌کردند اما برخی بانک‌ها بسیار محتاطانه و دست به عصا عمل کردند.
وی تأکید کرد: می‌طلبد در مصوبه‌ای از استان‌هایی مثل تهران که منابع بالاتری دارند، نسبت به استان ما توجه بیشتری شود.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد نیز می‌گوید: اقتصاد کشور و به ‎ویژه استان ما بانک‌محور و وابسته به تسهیلات بانکی است.
منصور دانش‌آموز افزود: یکی از مشکلات ما محدودیت شدید منابع و تعداد بالای متقاضیان است و در کهگیلویه و بویراحمد تسهیلات تکلیفی زیادی به عهده بانک‌ها گذاشته شده است.
وی تصریح کرد: در این استان که مازاد مصرف دارند، بانک‌ها با چالش‌های متعددی روبه‌رو خواهند بود.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد با وجود اینکه معتقد است تسهیلات مطلوبی در کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده، ادامه داد: در اسفند ماه سال ۱۴۰۰، نسبت پرداخت تسهیلات به منابع ۱۰۷ درصد و در سال ۱۴۰۱ به ۱۱۱ درصد افزایش یافته است.
دانش‌آموز یکی از دغدغه‌های مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد را تسهیلات ازدواج عنوان کرد و افزود: البته به صورت غیر رسمی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرده که استان خراسان شمالی و کهگیلویه و بویراحمد رتبه‌های آخر را دارند که مقیاس انان صحیح نیست.
وی تأکید کرد: درصدگیری وزارت و بانک مرکزی بر اساس یک فرمول درست نیست؛ در حالی که ۱۳ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند، ۹ هزار و ۴۰۰ نفر از این میان، تسهیلات را دریافت و حدود چهار هزار نفر آن را دریافت نکرده‌اند.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: در استان‌های دیگر، چنانچه بیش از ۲ هفته از معرفی افراد به بانک بگذرد و آن‌ها مراجعه نکنند، حذف می‌شوند، اما ما این کار را انجام نمی‌دهیم.
دانش‌آموز گفت: به همین دلیل آن استان‌ها تعداد افراد در صف انتظار را کاهش می‌دهند ازاین‌رو درصدگیری وزارت از نظر من و کارشناسان بانک مرکزی اشتباه است.
وی تصریح کرد: افرادی که تسهیلات دریافت کرده نسبت به تعداد ثبت نامی‌ها ۷۲. ۶ درصد است و پس از استان گیلان با اختلاف ناچیز چهار صدم درصدی رتبه دوم کشوری را کسب کرده است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد با بیان این‌که از تسهیلاتی که برای بانک ملی در نظر گرفته شده، ۹۸ درصد پرداخت کرده‌ایم، ادامه داد: از هزار و ۵۹۶ میلیارد ریال اعتبار برای تسهیلات ازدواج، بانک ملی هزار ۵۶۲ میلیارد ریال پرداخت کرده است.
وی ادامه داد: بانک‌ها می‌توانند ۸۵ درصد از منابعشان را تسهیلات پرداخت کنند، در کل کشور در سال ۱۴۰۱، میزان تسهیلات پرداختی ۸۱ درصد بوده اما در استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۱۱ درصد بوده است.
دانش‌آموز با بیان اینکه چون ما از منابع استان‌های دیگر استفاده می‌کنیم امتیاز منفی می‌گیریم، گفت: ما دنبال کسب امتیاز نیستیم؛ چون عملاً امکان‌پذیر هم نیست؛ چرا که منابع به حد کافی نداریم.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد افزود: به این‌که تعداد تسهیلات تکلیفی در استان ما زیاد است.
وی یکی از مشکلات در حوزه پرداخت تسهیلات به واحد‌های تولیدی را عدم پرداخت تسهیلات با نرخ ارز ترجیحی عنوان کرد و ابراز کرد: بانک‌ها با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار باید پرداخت می‌کردند و واحد‌های تولیدی تمایلی به دریافت آن ندارند.
دانش‌آموز ابراز کرد: یکی دیگر از مشکلات استان، واحد‌های تولیدی است که منابع آن‌ها در نزد استان کهگیلویه و بویراحمد متمرکز نیست.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور نیز به استان‌ها اعلام کرده به این واحد‌ها دیگر از طرف بانک‌ها خدمات و تسهیلات داده نشود.
دانش‌آموز ابراز کرد: در سفر دوم رئیس جمهور به استان مشکل کمبود منابع استان مطرح خواهد شد.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد گفت: از رئیس جمهور درخواست داریم خط اعتباری ویژه‌ای برای این استان در نظر بگیرد.
وی افزود: مشکل اصلی بانک‌های استان کمبود منابع است، بنابراین از رئیس جمهور تقاضا داریم با نگاه ویژه‌ای با کهگیلویه و بویراحمد برخورد کند و اعتبار خاصی بدون محدودیت منابع در اختیار استان قرار داده شود. کهگیلویه وبویراحمد در بسیاری از شاخص‌های توسعه در ردیف آخر قرار دارد و هم اینک دارای جدود ۲ هزار طرح نیمه تمام است؛ طرح‌هایی که برای زدودن غبار محرومیت از چهره این استان برخوردار اما توسعه نیافته نیازمند شتاب بخشی و تأمین اعتبار است.
نام شما

آدرس ايميل شما

Azari
Iran, Islamic Republic of
وام ها رو خودشون میگیرنن استان دلسوز ندارددددد
کم‌کاری رئیس راهداری شهرستان کهگیلویه مانع احداث پل روستای سرگچ

کم‌کاری رئیس راهداری شهرستان کهگیلویه مانع احداث پل روستای سرگچ

کم‌کاری رئیس راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان کهگیلویه مانع تسریع احداث پل روستای ...
پایان دریابان در «شورا»

پایان دریابان در «شورا»

اتفاقی که خیلی قبل‌تر منتظرش بودیم رخ داد. سرانجام سردار علی‌اکبر احمدیان با حکم رهبری ...
پروژه حذف قالیباف؟

پروژه حذف قالیباف؟

مجادله جریان اصلی در مجلس به رهبری قالیباف با جریان پایداری در هفته‌های اخیر به شکل بی‌سابقه‌ای ...
1