تاریخ انتشار
دوشنبه ۴ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۰۲
کد مطلب : ۴۵۲۸۳۰
نقشه طرفداران صیانت جواب نمی‌دهد

فیلم | رئیسی به این دو دلیل نمی‌گذارد اینستاگرام برای همیشه فیلتر شود!

۱۱
۸
فیلم | رئیسی به این دو دلیل نمی‌گذارد اینستاگرام برای همیشه فیلتر شود!
کبنا ؛چند روزی از تصمیم شورای امنیت کشور برای فیلترینگ تعدادی از شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها می‌گذرد و در آخرین اظهار نظر، احمد وحیدی وزیر کشور اعلام کرد این محدودیت‌ها تا عادی شدن شرایط ادامه خواهد داشت. همزمان نت بلاکس خسارت هر ساعت فیلترینگ اینستاگرام را حدود ۴۵ میلیارد تومان اعلام کرد و بر اساس اعلام مراکز رصد اقتصاد دیجیتال تنها در اینستاگرام حدود ۳ میلیون نفر مشاغل‌شان با چالش روبرو شده است. در این شرایط این پرسش است که آیا فیلترینگ اینستاگرام ادامه دار و همیشگی ست؟
             

به گزارش کبنا، آیا فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ همیشگی می‌شود؟ این پرسش با تشدید محدودیت‌های اعمال شده روز‌های اخیر از سوی وزارت ارتباطات و شرکت زیرساخت اینترنت و شورای ملی فضای مجازی بر اپلیکیشن‌ها و درگاه‌های دانلود اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی و برنامه‌های نرم‌افزاری قوت گرفته اما همچنان مهمترین نقل قول درباره آینده این اپلیکیشن‌ها همان است که خبرگزاری تسنیم در شب نخست اعمال محدودیت‌ها به نقل از مقامات وزارت ارتباطات و نهاد امنیتی صادرکننده این دستور نوشت: «این محدودیت‌ها دائمی نیست و به طور موقت اتخاذ شده است. » این تقریباً همان حرفی بود که عیسی زارعپور وزیر ارتباطات درباره‌اش صبح چهارشنبه در جلسه هیأت دولت گفته بود: «قطع سراسری پهنای باند اینترنت بین‌الملل یا فیلترینگ نخواهیم داشت اما به طور موقت و بنا بر تصمیم نهاد‌های امنیتی ممکن است محدودیت‌هایی ایجاد شود. »
این محدودیت‌ها را شرکت زیرساخت بر خدمات پایه و پهنای باند بین‌الملل اینترنت موبایلی ایجاد کرده و البته این اقدام سبب ایجاد اختلالات جدی در دسترسی به اینستاگرام و واتساپ شده. اگرچه بر روی اینترنت‌های ثابت این محدودیت‌ها یا اعمال نشده یا با شدت کمتری اعمال شده است اما چون بخش قابل توجهی از ظرفیت کاربران اینترنت در کشور را دارندگان گوشی‌های هوشمند که خدمات اینترنتی را بر پایه اینترنت موبایلی اپراتور‌ها دریافت می‌کنند، این محدودیت‌ها بزرگ به نظر می‌رسند.
چرا این قطعی‌ها موقت است؟
اگرچه طرفداران طرح صیانت چون روح الله مؤمن نسب و تعدادی دیگر از چهره‌های تندروی دیگر بر ضرورت تداوم این تصمیمات تأکید کرده‌اند اما آیا این تصمیم قرار است تداوم داشته باشد؟ آخرین گفت و گوی سید ابراهیم رئیسی با شبکه‌ای آمریکایی در تهران نشان می‌دهد او همچنان بر وعده انتخاباتی‌اش پایبند است. او در پاسخ به سؤال فعالیتش در شبکه‌های اجتماعی گفت: «ما همواره تأکید کردیم فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بسیار مهم است و بسیاری از مسائل زندگی روزمره مردم در این فضا دارد شکل می‌گیرد. از ارتباط تا کسب درآمد. »
            
این جمله را در کنار گفته‌های اخیر او درباره کیفیت اینترنت و صحبت‌هایش در مناظره‌های انتخاباتی که صراحتاً به دو میلیون فالوئر صفحه اینستاگرامش اشاره کرد و با تأکید بر اینکه بسیاری از مردم با این شبکه اجتماعی کسب درآمد می‌کنند، نشان می‌دهد او همچنان اعتقادی بر فیلترینگ این شبکه‌ها ندارد و در جایگاه بالاترین مقام اجرایی کشور در رأس دولت به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی و رئیس شورا‌های عالی دیگر مرتبط با مسأله، زیر بار چنین تصمیم نرود.
یک چالش بزرگ اجتماعی و اقتصادی
بر اساس آخرین گزارش ارائه شده از سوی مرکز ملی رصد اقتصاد دیجیتال کشور بیش از ۸۰ درصد این تجارت بر پایه شبکه‌های اجتماعی است. این آمار را اکوایران در این ویدیونوشت که می‌بینید، ۹ میلیون کاربر دارای کسب و کار مستقیم از اینستاگرام و بیش از ۱. ۷ میلیون شغل اعلام کرده است. افرادی که تعطیلی اینستاگرام در شرایط فعلی امرار معاش‌شان را به چالشی جدی مواجه می‌کند. همچنین بر اساس اعلام نت بلاکس هر ساعت فیلترینگ اینستاگرام خسارتی ۱. ۵ میلیون دلاری برای ایران دارد و در سوی دیگر مرکز کسب و کار‌های دیجیتال تهران در بیانیه‌ای از تداوم فیلترینگ و لطمات این تصمیم بر زندگی مردم گلایه کرده است. ۴۵۰ هزار پیج فعال فروشگاهی در اینستاگرام با این فیلترینگ دچار دردسر شدند و یک میلیون نفر به صورت مستقیم و ۳ میلیون نفر به تبع این چالش درآمد‌های اینستاگرامی‌شان به چالش افتاده است.
این البته ضرر بخش مردم است. در سوی دیگر حجم بزرگی از اقتصاد و سود حاصل از فروش اینترنت اپراتور‌های موبایلی حاصل از استفاده پهنای باند اینترنت بین‌الملل است. رقمی بزرگ که حاصل استفاده مردم از همین اپلیکیشن هاست. تجربه همه این سال‌ها نشان داده به رغم سرمایه‌گذاری‌های بسیار و حتی اعمال محدودیت‌های فیلترینگ، باز هم شبکه‌های اجتماعی داخلی نتوانستند عملکرد موفقی از نظر جذب مخاطب داشته باشند. چندی قبل محمد جواد آذری جهرمی در گفت و گو با پادکست سکه با انتقاد از‌ایده فیلترینگ بلند مدت، در روز‌های عادی گفته بود: « مدیر آپارات به من می‌گفت محتوا‌های تولیدی خودمان حتی در شرایط فیلترینگ در توئیتر که فیلتر است بیشتر از شبکه آپارات بازدید دارد! »
          
رویای صیانت پیشه‌گان محقق می‌شود؟
در این شرایط و با توجه به وعده‌ها و اعتقاد شخصی رئیس جمهور دولت سیزدهم، این تئوری که صیانت پیشه‌گان بتوانند‌ایده فیلترینگ دائم شبکه‌های اجتماعی و بستن دروازه ارتباطی با اینترنت بین‌الملل را از فرصت ایجاد شده عملی کنند، دور از ذهن است.
سیاست‌گذاران عالی و تصمیم سازان اگرچه در کوتاه مدت برای کنترل شرایط به سراغ گزینه‌ای رفته‌اند که در موارد قبلی چون پاییز ۹۶ و زمستان ۹۸ به سراغش رفته بودند، رفته‌اند اما این تصمیم را گزینه مناسب برای همیشه نمی‌دانند و صیانت از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی هم با برخورد‌های سلبی احتمالاً سرنوشتی چون برخورد‌های مشابه در مسأله حجاب دارد.
برخورد‌هایی که پیشتر با ماهواره‌ها، ویدیو و دیگر وسایل ارتباطی جدید شد اما سرانجام به موفقیت نرسید. اتفاقی که احتمالاً در سال‌های پیش رو با رواج شبکه‌های اینترنت ماهواره‌ای گسترش خواهد یافت. اقداماتی که دولت‌هایی چون آمریکا و سرمایه داری به نام ایلان ماسک درباره‌اش سخن گفته‌اند. لغو معافیت‌ها و امکان استفاده از این اینترنت در ایران همان طور که پیش‌تر در روسیه و اوکراین بدون اجازه دولت روسیه اتفاق افتاده است.
اگرچه شاید امروز رواج این نوع از اینترنت در اختیار افراد زیادی در ایران قرار نگیرد اما عیسی زارعپور وزیر ارتباطات دولت سید ابراهیم رئیسی چهارشنبه گذشته با تأکید بر اینکه ورود این سبک از اینترنت باید با مجوز‌های لازم و تحت نظر دولت باشد گفت: « از نظر پروتکل‌های بین‌المللی هر تلاشی بدون اجازه ما خلاف است. تجهیزاتی هم دارد که امکان دسترسی به آن را دشوار می‌کند ولی به هر حال این خاصیت اینترنت‌های ماهواره‌ای است که ایجاد محدودیت بر آن‌ها را دشوار می‌کند. »
نام شما

آدرس ايميل شما

حسین دهقان
France
اینستاگرام وقتی به شکل علنی داره مغز بچه و جوان رو شستشو میده و زندگی های مردم رو می پاشه چرا باید اجازه فعالیت داشته باشه؟.
من یه جوان سی ساله هستم تصمیم گرفتم ازدواج کنم تا سالم زندگی کنم، الان یه ساله نامزد هستم، به خدا اینستاگرام پدر زندگی من و امسال من رو دراورده، نامزدم مدام در اینستاگرام میچرخه و مدام دچار مقایسه و چشم هم چشمی میشه، همه چیز زندگی مارو تحت تاثیر قرار داده.
نامزدم مقداری سنش پایین هست، اوایل خیلی به خدا و اسلام اعتقاد داشت ، ولی گاهی تحت تاثیر خبرهای زرد اینستاگرام ، منکر همه عقاید میشه و به سوی بی حجابی پیش میره، واقعا جای تعجب هست جمهوری اسلامی توی این چند ساله چرا این شبکه رو فیلتر نکرده.
وقتی هنربند ها و بازیگرها و خواننده های وطن فروش به شکل علنی دشمنی خودشون رو با ایران اعلام میکنند و با ده ها میلیون فالور هر مطلب منفی ای دلشون میخواد به مردم القا میکنند و ذهن همه رو سمی میکنند . چرا باید این شبکه اجازه فعالیت داشته باشه؟
وقتی بی بی سی به قول شما 18 میلیون عضو ایرانی داره، این واقعا خطرناکه. یعنی یک چهارم جمعیت ایران داخل اون عضو هستند.
وقتی خواننده هایی مثل ساسی مانکن با پول کشورهای عربی، کلیپ میسازن و بازیگر زن فیلم های خراب رو داخل موزیک ویدیو ها میارن، و خواننده یه جوری میخونه که کودکان و نوجوانان از این موزیک ویدیو خوششون بیاد، واقعا هدف اینها چیه؟
واقعا چرا باید این شبکه اجازه فعالیت داشته باشه؟!

شبکه اینستاگرام فقط به بهانه تجارت فیلتر نشد.
در حالی که اگر واقعا امریکا دلش به خاطر بیکاری ایرانی ها میسوزه، پس چرا شبکه های کاری مهم رو برای ایران باز نمیکنه؟ مثلا شبکه پی پال یا کسب درامد از یوتیوب یا سایتهای فری لنسری مهم برای کسب درامد وبمسترها.
چرا اینهارو میبنده ، ولی اینستاگرام رو باز میذاره؟!
واقعا چرا به یک شبکه اسراییلی این همه ساله اجازه فعالیت دادن و چرا فیلتر نکردن؟
من مهندس کامپیوتر هستم و 15 سال تمام کارم وب هست، الان حداقل یک مقاله صد صفحه ای میتونم بنویسم و دونه دونه اسیب های فراوان این شبکه اجتماعی فاسد رو به همه نشون بدم.

ایرانی هایی هم که بهانه تجارت رو دارن ، باید گفت که اگر واقعا بخوان کار کنن توی شبکه های ایرانی هم میتونن کار کنند مثلا سایت های اگهی مختلف یا شبکه های اجتماعی مشابه. یا حتی وب سایت ایجاد کنند.
من
Iran, Islamic Republic of
خب فرزند به اصلاح آدمی زاد تو خیلی ناراحتی گوشی رو از دست کودک همسرت بگیر چکار به نسخه پیچی برای دیگران داری؟
آناهیتا
Iran, Islamic Republic of
سلام
دوست عزیز نظر شما محترم
مشکل از شخصیت نامزد شماست پس چرا ماها این طوری نیستیم ؟
برنامه های داخلی اصلا خوب نیستن شما باهاشون کار کردید؟
Iran, Islamic Republic of
به زنت بگو اینستاگرام حذف کنه گناه من چی هست که به خاطر زن تو امثالش اینترنت روم قطع بشه ها مثل اینکه دونفر تویه خونه دعواشون شه بعد بیان خونه رو خراب کنن😑😑😜😜
عزراییل
Iran, Islamic Republic of
داداش تو احتمال زیاد از طرف نظام داری نظر میدی
راستشو بگو بسیجی هستی یا آخوند 😂🖕😂😂
صادق
Iran, Islamic Republic of

از قدیم گفتند استعدادها مهم نیستند انتخابها مهم اند.. بد انتخاب کردیم مردم
خیلی بد انتخاب کردیم.. رئیسی در این حد و قواره نبود والله خودش هم خوابشو نمیدید روزی رئیس جمهور بورکینافاسو بشه چه برسه به ایران
Iran, Islamic Republic of
اون روز میرسه که همه رئیس‌جمهور رائ نمیدن قیافتون
دیدنیه
من اولین نفر هستم که به رئیس‌جمهور ایران رائ نمیدم.
حالا هر چقدر میتونی خودتونو جررررررر بدید
Iran, Islamic Republic of
آقای رئیسی فقط حواست باشه
Romania
حاج اقادوستداریم ماملت ایران حسینی هستیم رهبرنظام دوستداریم گرانی نباشه ترس داریم نکنه تروریس داعش بیادبه امریکایهااعتمادنکنین شماچرابه امریکیهادشمنان اسلام تحرییم نمی کنین
Iran, Islamic Republic of
ما چیکار کردیم ک اینترنتمون قطع بشه خواهشن بازش کنید
علی
United States
اصلا براشون مهم نیست اگه ۵۰ میلیون مشاغل هم از بین بره عین خیالشون نیست
۵ سرگیجه بزرگ بایدن تا قبل از انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا

۵ سرگیجه بزرگ بایدن تا قبل از انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا

اگر در روز‌ها و ماه‌های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا، تغییری جدی در ...
قطع همکاری سیاسی نبوده، اخلاقی بوده‌است

قطع همکاری سیاسی نبوده، اخلاقی بوده‌است

رئیس دانشگاه تهران گفت: من کاملاً مطلع هستم که از ادامه همکاری برخی از این افراد به علت ...
ماجرای کلثوم قاتل سریالی مردان مازندران

ماجرای کلثوم قاتل سریالی مردان مازندران

ماجرایی که صبح شنبه ۱۱ شهریورماه مثل بمب در فضای رسانه‌های جنایی پیچید، انگار خاطره مهین ...
1