تاریخ انتشار
سه شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۳۸
کد مطلب : ۴۴۸۶۱۲
سازمان هواشناسی اعلام کرد

هواشناسی ایران ۱۴۰۱/۰۳/۱۰؛ هشدار آب‌گرفتگی و برخورد صاعقه در برخی مناطق کشور

۰
هشدار آب‌گرفتگی و برخورد صاعقه در برخی مناطق کشور
کبنا ؛سازمان هواشناسی با اشاره به ادامه فعالیت سامانه بارشی در برخی استان‌ها طی امروز و فردا، نسبت به آب‌گرفتگی، برخورد صاعقه و خسارت به محصولات کشاورزی هشدار داد.
به گزارش کبنا، مطابق تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی، امروز و فردا به‌ویژه در ساعات بعدازظهر و اوایل شب در برخی مناطق آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، ارتفاعات و دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز، سیستان و بلوچستان و شرق هرمزگان رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی پیش‌بینی شده است.
روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه هفته آینده در برخی مناطق شمال غرب، غرب و ارتفاعات البرز رگبار پراکنده همراه با وزش باد شدید و رعدوبرق پیش‌بینی شده است.
دمای هوا اوایل هفته آینده در اکثر مناطق کشور افزایش می‌یابد. از چهارشنبه تا اوایل هفته آینده نیز با توجه به استقرار توده هوای گرم همراه با جریانات مرطوب جنوبی، هوای خوزستان به‌ویژه در بخش‌های جنوبی به نسبت شرجی می‌شود.
توصیف سامانه: ادامه فعالیت سامانه بارشی در عرض‌های بالاتر و رشد ابرهای همرفتی در جنوب شرق کشور
نوع مخاطره: رگبار باران، گاهی رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و احتمال ریزش تگرگ در مناطق مستعد
منطقه اثر:
سه‌شنبه 1401/03/10: شمال آذربایجان شرقی، شمال آذربایجان غربی، ارتفاعات و دامنه جنوبی سیستان و بلوچستان.
چهارشنبه 1401/03/11: آذربایجان شرقی و نیمه شمالی آذربایجان غربی.
اثر مخاطره: اختلال تردد در جاده‌‌های بین شهری، احتمال برخورد صاعقه، احتمال آب‌گرفتگی معابر به طور محلی، احتمال آسیب به سازه‌های موقت و شکستن نهال‌ها و درختان فرسوده.
توصیه: عدم اُتراق در کنار رودخانه‌ها، احتیاط در تردد از حاشیه مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر کوچ‌رو، احتیاط در چرای دام و استحکام سازه‌های موقت مانند تابلوهای تبلیغاتی و غیره.
توصیف سامانه: افزایش وزش باد
نوع مخاطره: افزایش ارتفاع موج در نواحی ساحلی از 1 تا 1.5 متر و در نواحی فراساحلی 1.5 تا 2 متر
منطقه اثر:
سه‌شنبه 1401/03/10: نواحی شرقی دریای عمان
چهارشنبه 1401/03/11: مناطق شرقی و مرکزی دریای عمان
اثر مخاطره: احتمال غرق شدن شناگران، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌ها، احتمال خسارت به تأسیسات دریایی و احتمال خسارت به قایق‌های صیادی و شناورهای کوچک.
توصیه: محدودیت در فعالیت‌های تفریحی، شنا و تردد با شناورهای سبک به ویژه در فراساحل، تمهیدات لازم جهت تردد ایمن با شناورهای نیمه‌سنگین، محدود کردن فعالیت‌های پشتیبانی صنایع به ویژه در فراساحل.
دیپلماسی به گـردوغبار رسید

دستور ویژه رئیس جمهور به سازمان محیط زیست و وزارت امور خارجه برای حل مشکل گرد و غبار، وارد مرحله اجرایی شده و با جدیتی که ایران در پیش گرفته است، می توان به حصول یک توافق جمعی برای جلوگیری از تشدید این بحران امیدوار بود.تا چند سال قبل فقط مردم عزیز خوزستان در معرض هجوم گردوغبار و ریزگردها بودند اما حالا مردم20 استان کشورمان طعم تلخ این غبار را چشیده اند و این بحران دامن گیر کل کشورمان شده است. بحرانی که کانون های اصلی آن در خارج از کشور است و اگر مهار نشود، روزهای سیاه تری پیش روی ما و همسایگان مان خواهد بود.
8 کانون، 270 میلیون هکتار
آن طور که دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و  غبار اعلام کرده، کشور ما متاثر از هشت کانون خارجی با حدود 270 میلیون هکتار وسعت است که در کشورهای عراق، سوریه، امارات، کویت و ... قرار دارد و باید برای سامان دهی آن، یک عزم منطقه ای ایجاد کرد. حالا این کار با دستور رئیس جمهور کشورمان به سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت امور خارجه آغاز و گام هایی برای اجرایی شدنش برداشته شده است.
پیشنهاد کنوانسیون منطقه ای در رایزنی های امیرعبداللهیان 
پس از دستور رئیس جمهور، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان رایزنی با همتایان منطقه ای خود را آغاز و  بر حساسیت و فوریت مدیریت معضل گرد و غبار تاکید کرد. گفت وگوی تلفنی با وزیران امور خارجه عراق، سوریه، کویت و ترکیه و همچنین نامه نگاری با وزیران خارجه تمام کشورهای دارای منشأ ریزگرد یا مبتلا به این بحران، دو اقدام مهم امیرعبداللهیان بود که در آن علاوه بر اعلام آمادگی برای همکاری‌های فنی دوجانبه، بر ضرورت انعقاد یک کنوانسیون منطقه‌ای با مشارکت سازمان ملل تاکید شده است.
سفر معاون رئیس جمهور به عراق 
پس از رایزنی های دیپلماتیک وزارت خارجه، «علی سلاجقه» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست هم با هیئت بلند پایه فنی و کارشناسی شامل رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار، رئیس پژوهشگاه هواشناسی، مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و مدیرکل امور بین‌الملل محیط‌زیست و توسعه پایدار وزارت خارجه، راهی عراق شدند. دیدار سلاجقه با «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر، «عثمان الغانمی» وزیر کشور، «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه و همچنین وزیران کشاورزی و منابع آب عراق، برنامه هیئت ایرانی در سفر به این کشور بود و آن طور که سلاجقه اعلام کرده، توافقات اولیه خوبی نیز با خود داشته است.
برنامه ایران روی میز دولت عراق
به گفته او، در این جلسات مقرر شد تقویم زمانی مشخصی برای نشست‌های کارشناسی دو کشور تعیین شود و علاوه بر آن، نخست‌وزیر عراق هم کلیات برنامه‌ ارائه شده توسط ایران برای مدیریت گرد و غبار را پذیرفته و پس از تصویب آن در دولت این کشور، دو طرف آن را امضا خواهند کرد.

گفت وگوی تلفنی رئیس جمهور با نخست وزیر عراق
پس از دیدار رئیس سازمان محیط زیست با نخست وزیر عراق، رئیس جمهور کشورمان هم شخصا با الکاظمی گفت و گوی تلفنی داشت و بر این مهم تاکید کرد که: «از همه کشورهای منطقه انتظار می رود به مسئولیت های خود در قبال ریزگردها و گرد و غبار عمل کنند.» آن طور که پایگاه خبری دولت گزارش داده، الکاظمی هم در گفت و گو با آیت ا... رئیسی، به ملاقات خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشورمان اشاره کرده و گفته است: «در گفت و گوهای آقای سلاجقه با مقامات عراقی مقرر شد همکاری برای مقابله با معضل ریزگردها در قالب یک تفاهم‌نامه دنبال شود.»
سوریه مقصد دوم هیئت ایرانی
آن طور که سازمان محیط زیست اعلام کرده، هیئت اعزامی کشورمان دیروز از عراق عازم سوریه شد تا دومین کشوری که بیشترین گرد و غبار، از آن جا به سمت ما می آید طرف دوم مذاکرات منطقه ای مان باشد. طبق گزارش ها، امارات و کویت مقصدهای بعدی سفر هیئت ایرانی خواهد بود و این سفرها نیز در صورت امکان در همین روزها  یا در روزهای آینده انجام خواهد شد.
21 تیر ماه، اجلاس محیط زیستی با حضور 15 کشور منطقه
این رایزنی ها و سفرهای منطقه ای، مقدمه برگزاری اجلاسی است که قرار است 21 تیرماه به میزبانی کشورمان برگزار شود و 15 کشور درگیر با پدیده گرد و غبار در آن حضور خواهند داشت. اجلاسی که نمایندگان سازمان ملل نیز در آن حضور خواهند داشت و فرصت مناسبی برای هم افزایی منطقه ای در مدیریت پدیده گرد و غبار خواهد بود.
سدسازی های ترکیه را فراموش نکنیم
نکته مهم این که، باید از فرصت اجلاس تهران و همکاری عراق و سوریه برای مشارکت در مدیریت گرد و غبار استفاده و در یک توافق مشترک، راهکاری برای ایستادگی در مقابل سدسازی های ترکیه و تبعات آن برای رودخانه های مرزی سه کشور اتخاذ کنیم، چرا که طرح های آبی این کشور، نتیجه ای جز خشکسالی ها، ریزگردها و گرد وغبارهای بیشتر برای منطقه، به ویژه ایران، عراق و سوریه نخواهد داشت.
توقف سدسازی در خاورمیانه برای پیشگیری از بحران های آینده
«حسین آخانی» استاد دانشگاه تهران و کارشناس محیط زیست به خراسان می گوید: در کنار رایزنی ها برای مدیریت منشأهای گرد و غبار، لازم است موضوع مهم رودخانه های مرزی را مد نظر داشته باشیم. وی می افزاید: من معتقدم کشور عراق مظلوم ترین کشور منطقه در حوزه گرد و غبار است چرا که خودش منابع آبی مستقلی ندارد و به همین دلیل نمی تواند کار خاصی انجام دهد اما سدسازی های ترکیه، عراق و به تبع آن کشورهای همسایه از جمله ایران را دچار مشکل کرده است. آخانی تصریح می کند: به اعتقاد من با توجه به وضعیت آب و هوایی و محیط زیستی خاور میانه، باید یک توافق جمعی برای جلوگیری از سدسازی در همه کشورهای منطقه حاصل شود وگرنه در آینده با مشکلاتی بسیار پیچیده تری مواجه خواهیم شد.
برچسب ها :
هواشناسی ایران سامانه بارشی ورود سامانه بارشی بارش باران بارش برف و باران بارندگی پیش بینی وضع هوا هواشناسی راه های ارتباطی دیشموک راه های ارتباطی پیش‌بینی بارش برف و باران سازمان هواشناسی کشور آذربایجان غربی آذربایجان شرقی کردستان کرمانشاه زنجان قزوین استان گیلان مازندران گلستان استان البرز تهران اردبیل بوشهر فارس هرمزگان استان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج شمال شهرستان بویراحمد میزان بارش هشدار هواشناسی شهرستان گچساران شهرستان باشت شهرستان دنا سی سخت دهدشت قلعه رئیسی دیشموک شهرستان لنده ارتفاعات دنا باشت شهرستان بهمئی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی شمال خراسان رضوی خراسان رضوی کاهش دما چهارمحال و بختیاری نقشه‌ های هواشناسی پیش بینی هوا پیش بینی وضعیت جوی چاروسا سیل آب گرفتگی یخ زدگی زنجیر چرخ بخش بوستان لیکک دشتروم سد تنگ سرخ بخش چیتاب چیتاب مه گرفتگی کارشناس هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد کبنانیوز خلیج فارس دریای خزر بندرعباس هواشناسی بندر عباس زاگرس کوه های زاگرس خوزستان هواشناسی استان خورستان گرد و خاک اهواز گرد و خاک ریزگردها کاکان پیست اسکی کاکان منطقه کاکان کشاورزان کشاورزان و دامداران روستای منصورخانی کاکان حمزه خانی شهر سی سخت دمای هوا ایلام لرستان هواشناسی ایران ۱۴۰۱/۰۳/۱۰
نام شما

آدرس ايميل شما

کارنامه‌سازی میلیاردی زاکانی

کارنامه‌سازی میلیاردی زاکانی

اولین خروش رسانه‌ای شهرداری علی‌رضا زاکانی پر کردن بیلبوردهای تبلیغاتی شهر تهران با گزارش ...
وزش باد خیلی شدید در تهران/خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا

وزش باد خیلی شدید در تهران/خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان‌ تهران، وضعیت جوی استان تهران آسمانی صاف تا قسمتی ...
شوک روسی به فولاد ایران

شوک روسی به فولاد ایران

روسیه پس از نفت، بازار فولاد را هم از چنگ ایران درآورد. با تهاجم روسیه به اوکراین، آمریکا ...
1