تاریخ انتشار
يکشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۵۸
کد مطلب : ۴۴۶۷۷۳
مذاکرات وین؛

طرح آمریکا برای جایگزینی سپاه قدس با نام کل سپاه در لیست سازمان‌های تروریستی؟ / واکنش ایران چیست؟ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: فعلاً به دنبال رفع همه تحریم‌ها هستیم / فلاحی، نماینده همدان: مخالفم، این یعنی ما هم نیروهای سپاهی را تروریست محسوب کرده‌ایم

۰
 پیشنهاد آمریکا به ایران درباره سپاه
کبنا ؛ آخرین گره‌ی مذاکرات احیای برجام، گفتگوها را با چالش بزرگی مواجه کرده است. مقامات آمریکایی قبلاً به صورت تلویحی از خروج سپاه پاسداران از فهرست تروریستی آمریکا صحبت کرده بودند. اما در روزهای گذشته اظهارات مقامات سیاسی امریکا در مخالفت با چنین اقدامی افزایش پیدا کرد.
به گزارش کبنا، همزمان با افزایش فشار نمایندگان جمهوریخواه کنگره و برخی دموکرات‌ها، ژنرال مارک الکساندر میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، به کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفته که نیروی قدس «از نگاه شخص او» نباید از فهرست گروه‌های تروریستی حذف شود. جالینا پورتر، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، در واکنش به این سؤال که آیا دیدگاه ژنرال میلی گویای مواضع دولت جو بایدن است، به نوعی با آن موافقت کرد.
 خبرگزاری فرانسه هم درباره این اظهارت نوشته است که این واقعیت که ژنرال میلی و دولت ایالات متحده به ظاهر تمایزی میان سپاه پاسداران به طور عام و واحد نیروی قدس قائل شده‌اند، این امر می‌تواند گویای طرحی برای مصالحه باشد. از نظر تئوری این امر امکان‌پذیر است که سپاه پاسداران از لیست FTO خارج شود و نیروی قدس به آن اضافه شود. به همین منظور از تعدادی از نمایندگان مجلس این پرسش را مطرح کردیم که آیا ایران حاضر به پذیرش خروج سپاه پاسداران از لیست گروه‌های تروریستی و اضافه شدن سپاه قدس در این فهرست هست یا خیر.
 فعلاً به دنبال رفع همه تحریم‌ها هستیم
 محمود عباس‌زاده، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با انتخاب در پاسخ به پرسش مذکور، اظهار داشت: «ما فعلاً به دنبال رفع همه تحریم‌ها هستیم. ما به دنبال این هستیم که تمام تحریم‌ها، اعم از تحریم شرکت‌ها، نهادها، اشخاص و موضوعی برداشته شود. وقتی تمام فعالیت‌های ما در چارچوب پادمان‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی است و بالاترین نظارت‌ها را پذیرفته‌ایم، چه لزومی دارد اینقدر ما را تحریم کنند. طبیعتاً ما باید به دنبال این باشیم که همه تحریم‌ها لغو شود.»
 این نماینده مجلس، تاکید کرد: «جمهوری اسلامی دنبال این است که چون تحریم‌ها اساساً غیرقانونی و غیرعادلانه است چرا که درواقع ملت‌ها را دارند تحریم می‌کنند. اصرار ما بر این است که تمام تحریم‌ها برداشته شود و ضمانت اجرایی داشته باشیم. غربی‌ها یک استاندارد دوگانه دارند؛ نیرویی که به تعبیری در خط اول مقابله با داعش بوده را در لیست حامیان تروریست قرار می‌دهند اما آن‌هایی که واقعاً تروریسم هستند، همچون داعش، و دنیا هم جنایت‌شان را می‌شناسد را تجلیل می‌کنند و پول می‌رسانند. این استاندارد دوگانه غربی‌هاست که در مقابل چشم جهانیان قرار دارد.»
 ایران نباید این امر را بپذیرد
 محمدرضا صباغیان، نماینده مردم یزد هم درباره پذیرش یا عدم پذیرش چنین امری، در گفتگو با «انتخاب» عنوان کرد: «ما در مقابل امریکا هر چه کوتاه بیاییم، مطالباتشان بیشتر می‌شود. یک قراردادی به نام برجام را به هر نحوی که بوده مسئولان وقت امضا کردند، حال باید به طور محکم استادگی کرد تا امریکا تعهداتش را مورد به مورد انجام دهد و راستی‌آزمایی شود. اگر انجام شد، ایران هم به برجام برمی‌گردد و تعهداتش را انجام می‌دهد. بنابراین ایران نباید این امر را بپذیرد. یک قراردادی امضا شده و ایران هم به تعهداتش عمل کرده است، طرف مقابل هم باید این کار را انجام دهد و کل تحریم‌ها را بردارد.»
با قبول اینکه سپاه قدس در این فهرست بماند، گویی ما هم نیروهای سپاهی را تروریست محسوب کرده‌ایم.
 احمد حسین فلاحی، نماینده مردم همدان در مجلس هم در گفتگو با «انتخاب» در پاسخ به این پرسش، بیان کرد: «سپاه قدس یک شاخه‌ای از کلیت سپاه است که نیروی نظامی رسمی کشورماست. طبیعتاً با قبول اینکه سپاه قدس در این فهرست بماند، گویی ما هم نیروهای سپاهی را تروریست محسوب کرده‌ایم. این موضوع برای نظام بسیار حساس است.»
 وی ادامه داد: «برخلاف تفکری که امریکا دارد و فکر می‌کند که با تحریم می‌تواند سپاه را محدود کند، سپاه قدس در نقطه به نقطه دنیا و حتی در کنار گوش آن‌ها دارای نیروست. بنابراین به نفع آن‌ها نیست که چنین کاری را انجام دهند.»
  پیشنهاد آمریکا به ایران درباره سپاه

بنا بر گزارش فرانس 24، به نظر می‌رسد دولت ایالات متحده، بین سپاه پاسداران به طور عام و نیروی قدس که بازی‌گری عمده در پویش‌های خاورمیانه به شمار می‌رود، تفکیک قائل شده‌اند، از این رو امکان پیشنهادهای جدید برای توافق وجود دارد.
 پس از رد طرح پیشنهادی اولیه آمریکا توسط تهران (مخالفت ایران با شروط آمریکا برای حذف سپاه از لیست سیاه) و دریافت طرح پیشنهادی متقابل ایران به آمریکا، پالس‌های واشنگتن به‌طور فزاینده‌ای منفی شده است.
 درحالیکه تهران پس از ارسال آخرین پیشنهادات خود به واشنگتن برای حل مناقشه مربوط به تحریم‌های مرتبط با نامگذاری سپاه پاسداران در لیست FTO وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرده است تاکنون پاسخی از طرف آمریکایی دریافت نکرده، آنتونی بلینکن در مصاحبه‌ای که امروز منتشر شد اگرچه اظهار نظر صریحی درباره مناقشه حذف سپاه از لیست سیاه [ادعایی] وزارت خارجه آمریکا نکرد، اما با تکرار ادعاهای پیشین درباره این نهاد نظامی ایران، در پاسخ به این سؤال که آیا سپاه را تروریستی می‌داند، گفت: «بله. همینطور است». 
وی از ارائه پاسخ صریح به ادامه سؤال مجری مبنی بر اینکه «آیا سپاه همچنان "سازمان تروریستی" باقی خواهد ماند؟» طفره رفت و گفت: «نمی‌خواهم به جزئیات مذاکرات اشاره کنم». بلینکن ادامه داد: با وجود تمام تلاش‌هایی که برای دستیابی به توافق انجام داده‌ایم و با وجود این امر که این توافق برای امنیت ما بهتر خواهد بود، من نسبت به حصول توافق «چندان خوشبین نیست».
 تفکیک نیروی قدس از سپاه در بسته پیشنهادی آمریکا؟
لازم به یادآوری است که دولت بوش اولین بار در سال 2007 نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی/قدس را در لیست سیاه سازمان تروریستی جهانی (SDGT) وزارت خزانه داری قرار داد. دولت ترامپ در سال 2017 کل سپاه را در فهرست SDGT قرار داد و در آوریل 2019 اینبار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به لیست FTO وزارت خارجه اضافه کرد». 
پیش از این ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده روز پنجشنبه در جلسه استماع کنگره مدعی شده بود که به نظر شخصی او، نیروی قدس نباید از فهرست تروریستی خارج شود –مسئله‌ای که یکی از شروط مهم تهران برای احیای توافق است.
 جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه نیز جمعه شب گفت: «در حال حاضر توافق نه قریب الوقوع و نه قطعی است». وی همچنین گفت: «من می‌توانم بگویم که رئیس‌جمهور هم نظر رئیس ستاد مشترک است و فراتر از آن، ما در مورد هیچ یک از موضوعات مذاکرات هسته‌ای در عموم اظهار نظر نمی‌کنیم». 
پورتر در عین حال افزود: «آنچه می‌خواهم بگویم این است که از 107 نامگذاری دولت بایدن در رابطه با ایران، 86 مورد مشخصاً افراد مرتبط با سپاه پاسداران و همچنین افراد وابسته را هدف قرار داده‌اند». 
بنا بر گزارش فرانس 24، این واقعیت که به نظر می‌رسد میلی و اکنون دولت ایالات متحده، بین سپاه پاسداران به طور عام و نیروی قدس که بازی‌گری عمده در پویش‌های خاورمیانه به شمار می‌رود، تفکیک قائل شده‌اند، می‌تواند اشاره به پیشنهاداتی برای سازش از سوی آمریکا اشاره داشته باشد. 
بر این اساس، حذف سپاه از لیست سیاه با حفظ نیروی قدس در آن از لحاظ نظری امکان پذیر است. (پیشنهادی که مشخص نیست با چه واکنشی در تهران مواجه شود.)
 پیش‌تر راب مالی، مذاکره کننده آمریکایی و نماینده ویژه بایدن در امور ایران در پایان ماه مارس گفته بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حتی در صورت حذف این گروه از فهرست مذکور، تحت تحریم‌های آمریکا باقی می‌ماند و موضع ایالات متحده در مورد آن بدون تغییر باقی می‌ماند.
نام شما

آدرس ايميل شما

نماینده تبریز: مردم با قاشق روغن تهیه می‌کنند و نان قسطی می‌خرند

نماینده تبریز: مردم با قاشق روغن تهیه می‌کنند و نان قسطی می‌خرند

نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: فقر در حاشیه‌های تبریز بی‌داد می‌کند بطوریکه امروز برخی ...
(ویدئو) جشن ازدواج دو عضو نیروهای داوطلب اوکراینی

(ویدئو) جشن ازدواج دو عضو نیروهای داوطلب اوکراینی

آناستازیا و ویاچسلاو در یک پارک در کی‌یف اوکراین با یکدیگر ازدواج کردند. این زوج از اعضای ...
سناریوهایی مهیب برای پایان جنگ اوکراین

سناریوهایی مهیب برای پایان جنگ اوکراین

تهاجم گسترده نظامی روسیه و خسارات مادی و تلفات انسانی ناشی از آن برای بسیاری از تحلیل‌گرانی ...
1