تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۷ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۱۸
کد مطلب : ۴۴۶۶۰۴
کبنا گزارش میدهد
مثلث شوم بازار مرغ؛ دلالان، عاملان فروش و مرغداریها / وقتی مرغ تولیدی کهگیلویه و بویراحمد به دست عاملان فروش استانهای دیگر میافتد
۰
کبنا ؛مرغ تولیدی کهگیلویه و بویراحمد آنقدر دست به دست میچرخد تا کره بیشتری برای مرغدار، عامل و فروشنده داشته باشد و از آن طرف مردم این کالا را با قیمت گرانتری خریداری کنند و متضرر شوند.
به گزارش کبنا، پنجشنبه - 11 فروردین ماه - 1401 بود که شهرام مهدویمطلق فرماندار شهرستان بویراحمد گفت: « مافیا در بین برخی از ادارات و سازمانها و صنفها واقعاً وجود دارد. بنابراین به جای تنظیم بازار ما باید این ادارات را تنظیم کنیم. جریمههایی که نوشته میشود، عملاً در حوزه اجرا پرداخت نمیشوند. خود مغازهدار هم میداند جریمهای که برایش نوشته میشود نهایتاً پاره میشود. بعضاً نیز جریمههای سنگین را با رأی دیوان عدالت اداری ناکارآمد میکنند. در تماسی که با فرمانداران بعضی از مراکز استانها داشتم، در بحث مرغ هم چیزی به نام عامل نداریم. کشتارگاه خود مستقیماً به فروشندهها عرضه میکند. اما اینجا جریانی به نام عامل درست شده که باید حذف شوند. اینها را اگر دلال نگوییم کسانی هستند که به دنبال منافع خود هستند. من نمیدانم چرا چنین امتیازی به این افراد داده شده است.» سالار حسینپور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: «هیچ برگه بازرسی از بازار گم نمیشود، تمام این برگهها دارای یک شماره هستند که در سامانه ثبت میشود. در پایان سال این برگهها حسابرسی میشوند.» معضل کمبود و نبود مرغ در بازار کهگیلویه و بویراحمد سالهاست که به داستان ادامه داری در این استان تبدیل شده و بارها برای رفع آن مسئولان تصمیمات مختلفی در نظر گرفتهاند که تنها برای مقطع زمانی کوتاهی مفید بوده ولی تاکنون نسخه درمانگری برای آن پیچیده نشده است. به نظر میرسد، حرفهای فرماندار بویراحمد قابل تأمل است. برخی از دستاندرکاران با مافیا زد و بندی دارند و بیشتر هوای دلالان و عاملان فروش را دارند. بالاخره راهکار چیست؟ و بازار مرغ و سایر کالاهای اساسی کهگیلویه و بویراحمد کی ساماندهی میشوند. در بازار میوه همچنین مشکلاتی وجود دارد. مافیا اجازه نمیدهند که میدان میوه و تره بار نقش خودش را به درستی ایفا کند. عدهای تا جیبشان حسابی پُر نشود، دستشان را از جیب مردم در نمیآورند. ضرورت دارد که تیم اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از هر زمان دیگر همنظر، همعقیده، همدل و هماهنگ باشند تا بساط نابسامانی را جمع کنند. استاندار کهگیلویه و بویراحمد نقش مهمی در هماهنگ کردن تیم اقتصادی استان دارد. او باید ارنج تیم را دو باره بچیند.
بیشتر بخوانید:
کجای کار بازار مرغ کهگیلویه و بویراحمد میلنگد؟ / پشت گرم مافیا و عاملان فروش / 11 دلال بویراحمد چه کسانی هستند؟
مهدوی مطلق: در برخی از ادارات مافیا وجود دارد / به جای تنظیم بازار باید این ادارات را تنظیم کنیم / در سایر استانها عامل فروش نداریم
ایرنا در این زمینه نوشت: کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین چهارفصل سالانه پذیرای گردشگران از نقاط مختلف ایران است و بواسطه آب و هوای مطبوع و طبیعت بکر این استان در بیشتر روزهای سال، شهرهای مختلف آن به ویژه مرکز استان شهر یاسوج مملو از مسافر است.
برای این آمد و شدها به استان که روزانه و ماهانه بر فراوانی جمعیت ثابت شهرهای استان بویژه یاسوج تأثیر گذار است باید زیرساختها هم فراهم باشند تا در وهله اول مردم و بعد مسافران برای تأمین مایحتاج خود در مضیقه قرار نگیرند.
یکی از کالاهای اساسی مصرفی مورد نیاز مرغ است که در بیشتر روزهای عادی مخصوصاً روزهای تعطیل و اعیاد خبری از آن نیست و مردم و مسافران در تأمین مرغ میمانند.
البته امسال بنا به تاکیدات رییس جمهور تلاشهای بسیاری برای تنظیم بازار و دسترسی تمامی کالاهای اساسی به ویژه مرغ برای مردم بخصوص در ایام تعطیلات نورزی انجام شد اما واقعیت قضیه این هست که استان کهگیلویه و بویراحمد تنها ۶۰ درصد مرغ مورد نیاز را خود تولید و مابقی از استانهای همجوار تأمین میشود.
این درحالی است که کهگیلویه و بویراحمد استانی مناسب برای پرورش مرغ و طیور است اما در زیرساختهای تولید مرغ در استان کمبود وجود دارد.
به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میزان مصرف مرغ در روزهای عادی ۴۳ تن در روز و در ایام گردشگری و تعطیلات نوروزی به بیش از ۹۰ تن در روز میرسد.
یکی از شهروندان یاسوجی میگوید: روزهای پنجشنبه و جمعه به ویژه در ایام تعطیل مرغ به ندرت در سطح شهر پیدا میشود.
حیدر محمدی ابراز داشت: ما ساکنان شهر همیشه نسبت به نبود مرغ در بازار گلایه داریم و خواهان سر و سامان دادن به وضعیت موجود هستیم.
یکی از مسافران نوروزی نیز گفت: سال قبل نیز به شهر یاسوج سفر کردیم و در شهر گوشت مرغ پیدا نکردیم.
محبوبه همتی تاکید کرد: امسال مرغ مصرفی خانواده در این چند روز تعطیلی را از شهر خودمان خریداری و همراه خود آوردیم.
مرغداریهای استان مرغهای تولیدی خود را به استانهای همجوار میفرستند
یکی از عاملان مرغ در یاسوج میگوید: قیمت گذاریها برای مرغ در استان کهگیلویه و بویراحمد مناسب نیست و لذا مرغداریهای استان مرغهای تولیدی خود را به استانهای همجوار میفرستند و به ما عاملان و توزیع کنندگان نمیفروشند.
محسن ارشادی ابراز داشت: اکثر مرغ زنده مصرفی استان از خارج استان تأمین میشود و این ادعا که ۶۰ یا ۷۰ درصد مرغ مصرفی استان در همین استان تولید میشود درست نیست.
وی تصریح کرد: مرغداریهای استان کهگیلویه و بویراحمد برای نفع بیشتر مرغها را به عاملان سایر استانها میفروشند و دلالان در این میان بازار مرغ فروشان هم استانی را کساد میکنند.
وی ابراز داشت: در سال شاید تنها پنج بار خود را در استان تأمین کنم و مابقی را از خارج استان وارد میکنم.
ارشادی بیان کرد: در مجموع تنها حدود ۲۰ درصد مرغ استان در خود همین استان تأمین میشود و مابقی از استانهای همجوار آورده میشود.
وی عنوان کرد: قیمتی که بر روی مرغ میزنیم قیمت شیراز، اصفهان، کازرون و یا همان شهری است که مرغ آوردهایم و قیمتی که در یاسوج مشخص میشود باید متناسب با قیمت همان شهرها باشد اما اینگونه نیست و با قیمت پیشنهادی آنها فروش مرغ برای ما فقط ضرر است.
این عامل عنوان کرد: در این صورت است که مرغ کمیاب میشود و مردم در تأمین مرغ مورد نیاز خود میمانند.
بازار گل آلود مرغ به دست دلالان
سودجوییهای گاه و بی گاه دلالان بازار مرغ یاسوج بر افزایش قیمت و کمبود مرغ در بازار استان تاثیری بسیاری گذاشته است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در روزهای اخیر، متاسفانه تعدادی از عاملان مرغ استان و صنوف، عرضه خارج شبکه مرغ دولتی به استانهای همجوار را داشتهاند.
براتعلی صالحی تاکید کرد: هدف آنها سودجویی بوده و هم اینک پروندههای این افراد در دست بررسی است.
وی اظهار داشت: همچنین ۲ مرغداری در استان از سامانه بازارگاه نهاده دولتی دریافت کرده بودند در حالی که هیچ گونه جوجه ریزی نداشتهاند.
به گفته صالحی کم فروشی سودجویان کام مرغ را تلخ میکند و باعث میشود در بیشتر روزهای تعطیل و روزهایی که شاهد ورود مسافران در اعیاد و تعطیلات مختلف به استان هستیم مرغ در بازار موجود نباشد.
صالحی عنوان کرد: برهم زنندگان و متخلفان بازار مرغ در استان شناسایی میشوند و به جد با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
وضعیت مرغ موجود و قیمت آن در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به بیشتر استانها رضایت بخش بود
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بازرسیها و گشتهای مختلف در ایام تعطیلات نوروز نشان میدهد به اندازه مرغ در بازار وجود داشت و تمام جاهایی که مرغ درخواست کرده بودند تأمین شد.
سید علی معتمدی پور افزود: نسبت به سالهای گذشته وضعیت بازار مرغ امسال خیلی بهتر بود.
به گفته معتمدی پور امسال توزیع مرغ منجمد نیز در دستور کار قرار گرفته و مشکل خاصی در بازار مرغ وجود ندارد البته عدهای به دنبال آن هستند که وضعیت را بد جلوه دهند زیرا منافعشان به خطر می افتد.
معتمدپور تاکید کرد: اینکه تمام نیاز مرغ استان از همین استان تأمین شود فرایندی زمان بر است اما تلاشها برای بهبود وضعیت بازار مرغ وجود دارد و باید مشکلات مرغداریها همچون تسهیلات، سرمایه در گردش و خوراک را برطرف کنیم.
وی بیان کرد: پیگیریهای لازم برای دریافت مجوز و اعطای تسهیلات به متقاضیان به منظور ساخت و راه اندازی مرغداری و کمک به افزایش میزان تولید مرغ در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
سرانه تولید روزانه مرغ در کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ تُن بوده که لازم است این میزان افزایش یابد.
عرضه مرغ در شهرهای استان به طور مطلوب انجام میگیرد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: عرضه مرغ گرم در بازار شهر یاسوج مرکز این استان در ایام مختلف و در تعطیلات به طور مطلوب انجام میگیرد.
سالار حسین پور تاکید کرد: در همین تعطیلات نوروز از اول فروردین ماه ۱۴۰۰ تا اواسط تعطیلات نوروز ۱۸۵ تُن مرغ منجمد و ۹۱ تُن مرغ کشتار روز در بازار شهرستان بویراحمد توزیع شده است.
وی عنوان کرد: این میزان مرغ منجمد و کشتار روز در ۳۰ نقطه شهرستان بویراحمد توزیع شد.
البته ناگفته نماند که بازدیدهای میدانی خبرنگاران و مردم عادی از شهر یاسوج چیز دیگری را نشان میداد و مرغ به سختی در بازار به دست میآمد.
سؤال اینجاست این همه مرغ کجا میرود؟
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میگوید که زیرساختها و مرغداریهای استان کم هستند عاملها و مرغداریها دست به دست هم میدهند و برای رسیدن به مقاصد مختلف خود یک روز را تعطیل میکنند و این موجب بحران میشود.
رئیس سازمان تعزیزات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد نیز پرده از سهل انگاریهای عاملان مرغ در استان برمی دارد و میگوید: این دلالان هر روز هر کاری بخواهند انجام میدهند تا هم گران بفروشند و با نبود مرغ در بازار مردم مجبور باشند گران بخرند.
برخی مردم از ترس نبود مرغ، در روزهای اول تعطیلات دست به احتکارهای خانگی زده بودند و خانوادهها بیش از نیاز روزانه خود مرغ ذخیره کرده بودند.
چرا زیرساختهای تولید مرغ در کهگیلویه و بویراحمد فراهم نیست
به گفته متولیان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در ۶ سال گذشته مجوز احداث مرغداری از مرکز به استان داده نشده بود و این موضوع موجب کاهش تولید و جوجه زیزی شده است و
این مهم سبب شده تا همیشه پای استان در تأمین مرغ برای مردم و مسافران به شهرهای مختلف آن بلغزد.
اما در سخنان اخیر استاندار کهگیلویه وبویراحمد تاکید شده پس از این چند سال مذکور، شرایط منع صدور مجوز احداث مرغداری گوشتی و تخمگذار در استان برداشته شد.
سیدعلی احمدزاده ابراز داشت: از سرمایه گذاران و متقاضیان پرورش طیور در این استان حمایت میشود و تسهیلات لازم در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی افزود: صدور پروانه پرورش مرغ، چه تخم گذار و چه گوشتی ممنوع بود در حالی که استان حدود نیمی از گوشت مرغ و تخم مرغ مصرفی خود را تولید میکرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: دلیلی ندارد با چنین شرایطی ایجاد مرغداری در استان منع باشد در حالی که برای تأمین مرغ و تخم مرغ باید از استانهای همجوار و با قیمت بالاتر هم با مشکلات عدیدهای مواجه شویم.
احمدزاده تصریح کرد: چنانچه صنعت مرغداری در استان رونق یابدعلاوه بر ایجاد اشتغال و تأمین مرغ و تخم مرغ، چنانچه مازاد تولید داشته باشیم میتوانیم به کشورهای همسایه هم صادرات داشته باشیم.
بنابراین میطلبد مسئولان با روحیه جهادی و مردمی پای کار بیایند و سرمایه گذاران در این بخش حمایت شوند تا دست دلالان بازار مرغ قطع و مردم بتوانند با خیال آسودهتری گوشت مرغ مورد نیاز خود را تأمین کنند.
به گزارش کبنا، پنجشنبه - 11 فروردین ماه - 1401 بود که شهرام مهدویمطلق فرماندار شهرستان بویراحمد گفت: « مافیا در بین برخی از ادارات و سازمانها و صنفها واقعاً وجود دارد. بنابراین به جای تنظیم بازار ما باید این ادارات را تنظیم کنیم. جریمههایی که نوشته میشود، عملاً در حوزه اجرا پرداخت نمیشوند. خود مغازهدار هم میداند جریمهای که برایش نوشته میشود نهایتاً پاره میشود. بعضاً نیز جریمههای سنگین را با رأی دیوان عدالت اداری ناکارآمد میکنند. در تماسی که با فرمانداران بعضی از مراکز استانها داشتم، در بحث مرغ هم چیزی به نام عامل نداریم. کشتارگاه خود مستقیماً به فروشندهها عرضه میکند. اما اینجا جریانی به نام عامل درست شده که باید حذف شوند. اینها را اگر دلال نگوییم کسانی هستند که به دنبال منافع خود هستند. من نمیدانم چرا چنین امتیازی به این افراد داده شده است.» سالار حسینپور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: «هیچ برگه بازرسی از بازار گم نمیشود، تمام این برگهها دارای یک شماره هستند که در سامانه ثبت میشود. در پایان سال این برگهها حسابرسی میشوند.» معضل کمبود و نبود مرغ در بازار کهگیلویه و بویراحمد سالهاست که به داستان ادامه داری در این استان تبدیل شده و بارها برای رفع آن مسئولان تصمیمات مختلفی در نظر گرفتهاند که تنها برای مقطع زمانی کوتاهی مفید بوده ولی تاکنون نسخه درمانگری برای آن پیچیده نشده است. به نظر میرسد، حرفهای فرماندار بویراحمد قابل تأمل است. برخی از دستاندرکاران با مافیا زد و بندی دارند و بیشتر هوای دلالان و عاملان فروش را دارند. بالاخره راهکار چیست؟ و بازار مرغ و سایر کالاهای اساسی کهگیلویه و بویراحمد کی ساماندهی میشوند. در بازار میوه همچنین مشکلاتی وجود دارد. مافیا اجازه نمیدهند که میدان میوه و تره بار نقش خودش را به درستی ایفا کند. عدهای تا جیبشان حسابی پُر نشود، دستشان را از جیب مردم در نمیآورند. ضرورت دارد که تیم اقتصادی استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از هر زمان دیگر همنظر، همعقیده، همدل و هماهنگ باشند تا بساط نابسامانی را جمع کنند. استاندار کهگیلویه و بویراحمد نقش مهمی در هماهنگ کردن تیم اقتصادی استان دارد. او باید ارنج تیم را دو باره بچیند.
بیشتر بخوانید:
کجای کار بازار مرغ کهگیلویه و بویراحمد میلنگد؟ / پشت گرم مافیا و عاملان فروش / 11 دلال بویراحمد چه کسانی هستند؟
مهدوی مطلق: در برخی از ادارات مافیا وجود دارد / به جای تنظیم بازار باید این ادارات را تنظیم کنیم / در سایر استانها عامل فروش نداریم
ایرنا در این زمینه نوشت: کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین چهارفصل سالانه پذیرای گردشگران از نقاط مختلف ایران است و بواسطه آب و هوای مطبوع و طبیعت بکر این استان در بیشتر روزهای سال، شهرهای مختلف آن به ویژه مرکز استان شهر یاسوج مملو از مسافر است.
برای این آمد و شدها به استان که روزانه و ماهانه بر فراوانی جمعیت ثابت شهرهای استان بویژه یاسوج تأثیر گذار است باید زیرساختها هم فراهم باشند تا در وهله اول مردم و بعد مسافران برای تأمین مایحتاج خود در مضیقه قرار نگیرند.
یکی از کالاهای اساسی مصرفی مورد نیاز مرغ است که در بیشتر روزهای عادی مخصوصاً روزهای تعطیل و اعیاد خبری از آن نیست و مردم و مسافران در تأمین مرغ میمانند.
البته امسال بنا به تاکیدات رییس جمهور تلاشهای بسیاری برای تنظیم بازار و دسترسی تمامی کالاهای اساسی به ویژه مرغ برای مردم بخصوص در ایام تعطیلات نورزی انجام شد اما واقعیت قضیه این هست که استان کهگیلویه و بویراحمد تنها ۶۰ درصد مرغ مورد نیاز را خود تولید و مابقی از استانهای همجوار تأمین میشود.
این درحالی است که کهگیلویه و بویراحمد استانی مناسب برای پرورش مرغ و طیور است اما در زیرساختهای تولید مرغ در استان کمبود وجود دارد.
به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میزان مصرف مرغ در روزهای عادی ۴۳ تن در روز و در ایام گردشگری و تعطیلات نوروزی به بیش از ۹۰ تن در روز میرسد.
یکی از شهروندان یاسوجی میگوید: روزهای پنجشنبه و جمعه به ویژه در ایام تعطیل مرغ به ندرت در سطح شهر پیدا میشود.
حیدر محمدی ابراز داشت: ما ساکنان شهر همیشه نسبت به نبود مرغ در بازار گلایه داریم و خواهان سر و سامان دادن به وضعیت موجود هستیم.
یکی از مسافران نوروزی نیز گفت: سال قبل نیز به شهر یاسوج سفر کردیم و در شهر گوشت مرغ پیدا نکردیم.
محبوبه همتی تاکید کرد: امسال مرغ مصرفی خانواده در این چند روز تعطیلی را از شهر خودمان خریداری و همراه خود آوردیم.
مرغداریهای استان مرغهای تولیدی خود را به استانهای همجوار میفرستند
یکی از عاملان مرغ در یاسوج میگوید: قیمت گذاریها برای مرغ در استان کهگیلویه و بویراحمد مناسب نیست و لذا مرغداریهای استان مرغهای تولیدی خود را به استانهای همجوار میفرستند و به ما عاملان و توزیع کنندگان نمیفروشند.
محسن ارشادی ابراز داشت: اکثر مرغ زنده مصرفی استان از خارج استان تأمین میشود و این ادعا که ۶۰ یا ۷۰ درصد مرغ مصرفی استان در همین استان تولید میشود درست نیست.
وی تصریح کرد: مرغداریهای استان کهگیلویه و بویراحمد برای نفع بیشتر مرغها را به عاملان سایر استانها میفروشند و دلالان در این میان بازار مرغ فروشان هم استانی را کساد میکنند.
وی ابراز داشت: در سال شاید تنها پنج بار خود را در استان تأمین کنم و مابقی را از خارج استان وارد میکنم.
ارشادی بیان کرد: در مجموع تنها حدود ۲۰ درصد مرغ استان در خود همین استان تأمین میشود و مابقی از استانهای همجوار آورده میشود.
وی عنوان کرد: قیمتی که بر روی مرغ میزنیم قیمت شیراز، اصفهان، کازرون و یا همان شهری است که مرغ آوردهایم و قیمتی که در یاسوج مشخص میشود باید متناسب با قیمت همان شهرها باشد اما اینگونه نیست و با قیمت پیشنهادی آنها فروش مرغ برای ما فقط ضرر است.
این عامل عنوان کرد: در این صورت است که مرغ کمیاب میشود و مردم در تأمین مرغ مورد نیاز خود میمانند.
بازار گل آلود مرغ به دست دلالان
سودجوییهای گاه و بی گاه دلالان بازار مرغ یاسوج بر افزایش قیمت و کمبود مرغ در بازار استان تاثیری بسیاری گذاشته است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در روزهای اخیر، متاسفانه تعدادی از عاملان مرغ استان و صنوف، عرضه خارج شبکه مرغ دولتی به استانهای همجوار را داشتهاند.
براتعلی صالحی تاکید کرد: هدف آنها سودجویی بوده و هم اینک پروندههای این افراد در دست بررسی است.
وی اظهار داشت: همچنین ۲ مرغداری در استان از سامانه بازارگاه نهاده دولتی دریافت کرده بودند در حالی که هیچ گونه جوجه ریزی نداشتهاند.
به گفته صالحی کم فروشی سودجویان کام مرغ را تلخ میکند و باعث میشود در بیشتر روزهای تعطیل و روزهایی که شاهد ورود مسافران در اعیاد و تعطیلات مختلف به استان هستیم مرغ در بازار موجود نباشد.
صالحی عنوان کرد: برهم زنندگان و متخلفان بازار مرغ در استان شناسایی میشوند و به جد با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
وضعیت مرغ موجود و قیمت آن در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به بیشتر استانها رضایت بخش بود
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بازرسیها و گشتهای مختلف در ایام تعطیلات نوروز نشان میدهد به اندازه مرغ در بازار وجود داشت و تمام جاهایی که مرغ درخواست کرده بودند تأمین شد.
سید علی معتمدی پور افزود: نسبت به سالهای گذشته وضعیت بازار مرغ امسال خیلی بهتر بود.
به گفته معتمدی پور امسال توزیع مرغ منجمد نیز در دستور کار قرار گرفته و مشکل خاصی در بازار مرغ وجود ندارد البته عدهای به دنبال آن هستند که وضعیت را بد جلوه دهند زیرا منافعشان به خطر می افتد.
معتمدپور تاکید کرد: اینکه تمام نیاز مرغ استان از همین استان تأمین شود فرایندی زمان بر است اما تلاشها برای بهبود وضعیت بازار مرغ وجود دارد و باید مشکلات مرغداریها همچون تسهیلات، سرمایه در گردش و خوراک را برطرف کنیم.
وی بیان کرد: پیگیریهای لازم برای دریافت مجوز و اعطای تسهیلات به متقاضیان به منظور ساخت و راه اندازی مرغداری و کمک به افزایش میزان تولید مرغ در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
سرانه تولید روزانه مرغ در کهگیلویه و بویراحمد ۷۰ تُن بوده که لازم است این میزان افزایش یابد.
عرضه مرغ در شهرهای استان به طور مطلوب انجام میگیرد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: عرضه مرغ گرم در بازار شهر یاسوج مرکز این استان در ایام مختلف و در تعطیلات به طور مطلوب انجام میگیرد.
سالار حسین پور تاکید کرد: در همین تعطیلات نوروز از اول فروردین ماه ۱۴۰۰ تا اواسط تعطیلات نوروز ۱۸۵ تُن مرغ منجمد و ۹۱ تُن مرغ کشتار روز در بازار شهرستان بویراحمد توزیع شده است.
وی عنوان کرد: این میزان مرغ منجمد و کشتار روز در ۳۰ نقطه شهرستان بویراحمد توزیع شد.
البته ناگفته نماند که بازدیدهای میدانی خبرنگاران و مردم عادی از شهر یاسوج چیز دیگری را نشان میداد و مرغ به سختی در بازار به دست میآمد.
سؤال اینجاست این همه مرغ کجا میرود؟
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد میگوید که زیرساختها و مرغداریهای استان کم هستند عاملها و مرغداریها دست به دست هم میدهند و برای رسیدن به مقاصد مختلف خود یک روز را تعطیل میکنند و این موجب بحران میشود.
رئیس سازمان تعزیزات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد نیز پرده از سهل انگاریهای عاملان مرغ در استان برمی دارد و میگوید: این دلالان هر روز هر کاری بخواهند انجام میدهند تا هم گران بفروشند و با نبود مرغ در بازار مردم مجبور باشند گران بخرند.
برخی مردم از ترس نبود مرغ، در روزهای اول تعطیلات دست به احتکارهای خانگی زده بودند و خانوادهها بیش از نیاز روزانه خود مرغ ذخیره کرده بودند.
چرا زیرساختهای تولید مرغ در کهگیلویه و بویراحمد فراهم نیست
به گفته متولیان سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در ۶ سال گذشته مجوز احداث مرغداری از مرکز به استان داده نشده بود و این موضوع موجب کاهش تولید و جوجه زیزی شده است و
این مهم سبب شده تا همیشه پای استان در تأمین مرغ برای مردم و مسافران به شهرهای مختلف آن بلغزد.
اما در سخنان اخیر استاندار کهگیلویه وبویراحمد تاکید شده پس از این چند سال مذکور، شرایط منع صدور مجوز احداث مرغداری گوشتی و تخمگذار در استان برداشته شد.
سیدعلی احمدزاده ابراز داشت: از سرمایه گذاران و متقاضیان پرورش طیور در این استان حمایت میشود و تسهیلات لازم در اختیار آنها قرار میگیرد.
وی افزود: صدور پروانه پرورش مرغ، چه تخم گذار و چه گوشتی ممنوع بود در حالی که استان حدود نیمی از گوشت مرغ و تخم مرغ مصرفی خود را تولید میکرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: دلیلی ندارد با چنین شرایطی ایجاد مرغداری در استان منع باشد در حالی که برای تأمین مرغ و تخم مرغ باید از استانهای همجوار و با قیمت بالاتر هم با مشکلات عدیدهای مواجه شویم.
احمدزاده تصریح کرد: چنانچه صنعت مرغداری در استان رونق یابدعلاوه بر ایجاد اشتغال و تأمین مرغ و تخم مرغ، چنانچه مازاد تولید داشته باشیم میتوانیم به کشورهای همسایه هم صادرات داشته باشیم.
بنابراین میطلبد مسئولان با روحیه جهادی و مردمی پای کار بیایند و سرمایه گذاران در این بخش حمایت شوند تا دست دلالان بازار مرغ قطع و مردم بتوانند با خیال آسودهتری گوشت مرغ مورد نیاز خود را تأمین کنند.