تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۳۳
کد مطلب : ۴۱۶۳۹۷
ادامه واکنش ها به پاسخ ایران؛

رسانه‌ها و مقام‌های آمریکایی درباره پاسخ موشکی ایران چه گفتند؟

۰
رسانه‌ها و مقام‌های آمریکایی درباره پاسخ موشکی ایران چه گفتند؟
کبنا ؛پاسخ موشکی جمهوری اسلامی به اقدام تروریستی دولت آمریکا با واکنش‌های گسترده‌ای در میان رسانه‌ها و مقام‌های آمریکایی روبرو شده است.
 کارشناسان و مقامات متعددی از نقاط مختلف جهان بر این باور هستند که سیاست‌های اشتباه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران و پاسخ‌های قاطعانه تهران به اقدامات واشنگتن، هیمنه و هژمونی آمریکایی‌ها در جهان را در هم شکست.
بامداد جمعه سیزدهم دی ماه (سوم ژانویه) ساعاتی پس از انتشار اخباری از انفجار و اصابت موشک به دو خودرو در نزدیکی فرودگاه بغداد، الحشد الشعبی عراق از شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و «ابومهدی المهندس» معاون سازمان الحشد الشعبی عراق در حمله هوایی آمریکا خبر داد؛ خبری که ساعتی بعد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آن را تأیید کرد.
در پی این انتشار این خبر، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) مسئولیت ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس را بر عهده گرفت و در بیانیه‌ای اذعان کرد که این ترور به دستور رئیس جمهور آمریکا صورت گرفته است.
این اقدام تروریستی در حالی انجام شد که شب گذشته «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا گفته بود ممکن است واشنگتن حتی بدون هیچ بهانه‌ای هم عراقی‌ها را هدف قرار دهد. او چنین حملاتی را «پیش‌دستانه» توصیف کرد. اسپر گفت: «ایالات متحده در صورت لزوم، علیه این شبه نظامیان حملات پیش‌دستانه انجام می‌دهد. روشن است که این حملات به دستور رژیم ایران در حال انجام است».
بامداد امروز (چهارشنبه) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای از اجرای حمله موشکی نیروی هوافضای سپاه به پایگاه آمریکایی عین الاسد در غرب عراق خبر داد و اعلام کرد که این عملیات در انتقام از ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و یارانش انجام شد.
پایگاه هوایی عین الاسد یک فرودگاه نیروی نظامی در استان الانبار در غرب عراق است و در ۱۰۸ کیلومتری غرب «الرمادی» مرکز استان الانبار قرار دارد. در سال ۲۰۰۳، تفنگداران آمریکایی این پایگاه را اشغال کردند و تا سال ۲۰۱۱ در آن باقی ماندند. عین الاسد دومین پایگاه هوایی بزرگ عراق است. در پایان سال ٢٠١٤، به بهانه مبارزه با داعش، بار دیگر این پایگاه تحت اختیار نظامیان آمریکایی حاضر در  ائتلاف بین‌المللی ضد داعش قرار گرفت.
روزنامه «گاردین» چندی پیش سال ۲۰۱۹ را سال شکست دیپلماسی آمریکا نامیده و یکی از دلایل آن را مواضع دولت ترامپ در قبال ایران عنوان کرد.
امروز (چهارشنبه) پایگاه اینترنتی شبکه «یو‌اس‌ای تودی» در مقاله‌ای آورد: «ایران با هدف قرار دادن دو پایگاه آمریکایی در عراق، رئیس‌جمهور ترامپ را وارد بحران بزرگی کرد. جای تعجب نداشت که ترامپ با این اتفاق طوری برخورد کرد که بدترین مولفه‌های مدیریت امنیت ملی کشورش را توجیه کند».
این مقاله می‌افزاید: «ترور [سردار] قاسم سلیمانی تاسی بود که می‌تواند جنگ با ایران را اجتناب‌ناپذیر کند. ترامپ در حال چشم‌پوشی از یکی از جنبه‌های مثبت دولتش است که شامل بی‌میلی کاخ سفید در قبال ورود به جنگ‌های ناتمام و غیرقابل برد در خاورمیانه بود».
در این مقاله آمده است: «ترور [سردار] سلیمانی، نفوذ ایران در عراق را به‌شدت افزایش داده و نفوذ آمریکا در این کشور را به کمترین میزان طی یک دهه و نیم اخیر رساند».
«کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکا روز چهارشنبه در حساب توئیتری خود نوشت: «ترامپ باید بداند که سیاست‌هایش به سختی شکست خورده‌اند. راهبرد ایجاد تنش او نتوانست موجب بازدارندگی در قبال ایران شود. بلکه موجب از سر گیری فعالیت‌های هسته‌ای ایران، تعطیلی مأموریت ضد داعشی ما و برگرداندن عراق بر علیه ما شد. ترامپ باید امنیت ما را بر غرور خود ترجیح داده و تغییر رویه دهد».

 
«بن رودز»‌ معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» نیز با انتشار توئیتی، تعطیلی مأموریت‌های ائتلاف ضد داعش، پاسخ‌های نامتقارن ایران به اقدامات آمریکا، درخواست عراقی‌ها برای ترک این کشور توسط آمریکایی‌ها را نشانه شکست سیاست‌های خارجی ترامپ در قبال ایران دانسته و نوشت: «می‌بینم که حامیان ترامپ یک پیروزی را جشن گرفته‌اند. ما چه چیزی را برده‌ایم؟»

 
«برنی سندرز» نامزد دموکرات انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا در توئیتی نوشت، مردم آمریکا جنگ با ایران را نمی‌خواهند. کنگره نباید دست روی دست بگذارد و قانونی تصویب کند که جلوی پرداخت تریلیون‌ها دلار از سوی ترامپ برای یک جنگ بی‌پایان دیگر را بگیرد.

 
با این حال «رودی جولیانی» وکیل ترامپ در پیامی توئیتری نوشت «ایرانی‌ها فریاد مرگ بر آمریکا سر دادند و ۴۰ سال از ما کشتند و به دشمنی برای آمریکا تبدیل شدند. همه ما امروز باید حامی دونالد ترامپ باشیم.»
پایگاه اینترنتی شبکه «ان‌بی‌سی نیوز»، در تحلیل پاسخ ایران به ترور سردار سلیمانی نوشت: «نظامیان ایرانی این حمله را انجام دادند و در آن از موشک‌های بالستیک استفاده کردند که از داخل خاک ایران شلیک شدند و توسط دولت ایران مورد تأیید قرار گرفت. این اقدام تفاوت آشکاری با رویکرد متداول ایران در استفاده از نیروهای نیابتی در دیگر کشورها بود».
در نهایت ترامپ چهارشنبه شب، در مقابل دوربین‌های تلویزیونی حاضر شده و از مواضع جنگی خود علیه ایران کوتاه آمده و گفت آمریکا دستش را برای صلح دراز می‌کند.
ترامپ در این سخنرانی تا آنجا عقب‌نشینی کرد که گفت: «ما [از نظر تولید نفت و گاز] بی‌نیاز و مستقل هستیم و نیازی به نفت خاورمیانه نداریم».
خبرنگار شبکه «سی‌ان‌ان» در تهران در واکنش به سخنان ترامپ گفت: «سخنرانی ترامپ نشان داد که ایرانی‌ها به آنچه می‌خواستند، رسیدند. ایرانی‌ها با حمله موشکی خود نشان دادند که توان پاسخ دادن به آمریکا را دارند».
وی افزود: «ایرانی‌ها همچنین نشان دادند که تسلیحات بسیار پیشرفته‌ای ساخته‌اند که می‌توانند با آن اهدافی در خارج از کشور را هدف قرار دهند. ایرانی‌ها، دستکم به افکار عمومی خود، نشان دادند که آمریکایی‌ها در برابر حملات ایران آسیب‌پذیر هستند».
بیل پالمر هیچ رئیس‌جمهوری به اندازه ترامپ از جنگ هراسان نبوده است
یک کارشناس آمریکایی با بیان اینکه ترامپ بیش از هر رئیس‌جمهوری در تاریخ معاصر آمریکا از جنگ هراسان است، گفت او می‌داند که جنگ می‌تواند به شکست او در انتخابات پیش رو منجر شود.
 «بیل پالمر» تحلیلگر سیاسی آمریکا روز چهارشنبه سخنرانی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را نشانه ضعف وی و هراس او از جنگ توصیف کرد. 
وی در توییتر نوشته است: «بار دیگر این را می‌گویم. ترامپ بیش از هر رئیس‌جمهور معاصر دیگری، از جنگ هراسان است. مخالف جنگ نه، هراسان از جنگ. او می‌داند که جنگ می‌تواند به ریاست‌جمهوری نامحبوب او پایان دهد.»
پالمر افزود: «جهان می‌تواند هراس ترامپ از جنگ را بو بکشد. به همین دلیل است که کشورهایی چون ایران و کره شمالی می‌توانند دائما و به سادگی او را شکست دهند.»
این تحلیلگر آمریکایی در یادداشتی هم که در پایگاه شخصی‌اش منتشر کرده، از سخنرانی ترامپ انتقاد کرده و نوشته است که وی آشکارا مضطرب و پریشان بود.
وی در این مورد نوشته است: «دونالد ترامپ حین سخنرانی امروزش انگار در بهترین حالت نیمه‌جان به نظر می‌رسید. مرتب، کلماتش را بریده بریده اداه می‌کرد و ظاهراً نفس کم می‌آورد. لغات را بد تلفظ می‌کرد.»
پالمر وی همچنین نوشته ترامپ در بخشی از سخنانش به موشک‌های فوق فراصوت آمریکا اشاره کرده که جزو اطلاعات محرمانه هستند. 
ترامپ که تا پیش از این از هدف قرار دادن نقاط متعدد در ایران صحبت می‌کرد، امشب در نطق خود بعد از ضربه موشکی جمهوری اسلامی، از هرگونه تهدید نظامی علیه ایران عقب‌نشینی کرد و با صدایی لرزان از لزوم صلح با ایران، لزوم کاهش حضور آمریکا در منطقه غرب آسیا و منفعت مشترک آمریکا و ایران در مبارزه با داعش سخن گفت.
نام شما

آدرس ايميل شما

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

تخریب یا نقد مجلس یازدهم؟!

هر چه مجلس کوتاه بیایید، دیگران او را به گوشه رینگ برده و مورد ضرباتی قرار می‌دهند. تخریب‌گران ...
اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

اختلال عاطفی فصلی؛ از علائم تا درمان

باور بر این است که اختلال عاطفی فصلی به دلیل اختلال در ریتم شبانه روزی بدن رخ می دهد....
سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

سبقت «واکسن آنفولانزا» از «دنا پلاس»

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه‌اش اشاره کرد که از 16 میلیون واکسن آنفولانزای ...
1