دریافت لینک صفحه با کد QR
نگاهی به عملکرد سرپرست دانشگاه یاسوج؛
کرمی؛ بهادر دانشگاه یاسوج
27 مرداد 1401 ساعت 19:39
توسعه رشتههای علمی و از سوی دیگر، تلاش برای ترمیم ارتباط دانشگاه و جامعه دو اقدام همسوی کرمی رئیس دانشگاه یاسوج جهت بازگرداندن دانشگاه به ریل اصلی خود است. اما با این وجود باید دید که آیا دانشگاه باز هم اسیر حواشی و انتصابات حاشیهدار خواهد شد یا خیر؟
توسعه رشتههای علمی و از سوی دیگر، تلاش برای ترمیم ارتباط دانشگاه و جامعه دو اقدام همسوی کرمی رئیس دانشگاه یاسوج جهت بازگرداندن دانشگاه به ریل اصلی خود است. اما با این وجود باید دید که آیا دانشگاه باز هم اسیر حواشی و انتصابات حاشیهدار خواهد شد یا خیر؟
به گزارش کبنا، دانشگاه یاسوج به عنوان دانشگاه مادر استان کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر اهمیتی که در رشد و گسترش سطح علمی در کشور دارد، نهادی استراتژیک در جهت بنیانهای توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد نیز هست.
در طول یک دهه اخیر، فراز و فرودها و تغییرات قابل توجهی در این دانشگاه اتفاق افتاده است. برخی از رؤسای این دانشگاه با وجود قدرت و توان بالای مدیریتی که داشتند، به علت برخی تغییر و تحولات سیاسی در سطح کشور، مدت زیادی نتوانستند سکان مدیریت دانشگاه را در دست داشته باشند. مدیرانی که بعضاً یک یا دو سال بر این دانشگاه مدیریت میکردند، هر چند از توان مدیریتی بالایی هم برخوردار باشند، به ناچار نمیتوانند اثرات بنیادیِ بلندمدتی بر دانشگاه بر جای بگذارند. بعد از کش و قوسهای فراوان قرعه به نام احمد عریان افتاد که مدت بیشتری از رؤسای قبلی، ریاست دانشگاه را بر عهده داشت. اما به ناچار بخشی از دوران ریاست او همزمان با شیوع ویروس کرونا شد و در نتیجه باز هم نشد که تغییرات اساسی در دوران او را مشاهده کرد. پس از عریان، این بار یکی دیگر از اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج، آنهم از گروه شیمی که اتفاقاً بومی کهگیلویه و بویراحمد نیز بود ریاست دانشگاه را بر عهده گرفت. بهادر کرمی که سابقه معاونت را نیز در کارنامه خود دارد از همان روزهای نخست با شعار گسترش ارتباط دانشگاه و صنعت کار خود را شروع کرد. دوستی به طعنه میگفت همین که دانشگاه یاسوج را دانشگاه زیرتل مینامند، خود نشان از آن دارد که این دانشگاه ارتباطی با جامعه اطرافش ندارد. اما کرمی با علم به اینکه در موارد متعددی این ارتباط از بین رفته است، عزم خود را بر ترمیم ارتباط از دست رفته گذاشت. شرکت مداوم در جلسات استانی و استفاده از ظرفیت اساتید و هیأت علمی این دانشگاه برای برونرفت کهگیلویه و بویراحمد از وضعیت توسعهنیافتگی از جمله اقداماتی است که کرمی در این مدت محدود پیگیر بوده است.
برگزاری جلسات و نشستهایی با محوریت اقتصاد دانشبنیان در دانشگاه، دعوت از استاندار برای حضور در دانشگاه یاسوج و ارتباط مداوم با پارک علم و فناوری از دیگر اقدامات همسو با توسعهای است که کرمی در این مدت انجام داده است.
از سوی دیگر با پیگیریهای کرمی، سه رشته کارشناسی و یک رشته کارشناسی ارشد جدید شامل مهندسی علومخاک، مهندسی انرژی، مهندسی نقشهبرداری و مهندسی اکوهیدرولوژی با موافقت دفتر گسترش در دانشگاه یاسوج، ایجاد شد.گفتنی است ایجاد این رشتهها در دانشگاه سبب تغییرات و تحولات ساختاری در حوزه آموزشی و پژوهشی دانشگاه یاسوج میشود و با توجه به حوزه کاربرد آنها در سطح استان و کشور، تولید دانش یا توسعه علم و نیز ارتقا کیفیت شرایط بهرهبرداران مرتبط با این رشتهها از نتایج و ثمرات این دستاورد خواهد بود. با ایجاد این رشتههای جدید مجموع کد رشته محلهای دانشگاه یاسوج در مقاطع کاردانی و کارشناسی به ۳۲ عنوان و در مقطع کارشناسی ارشد به ۵۰ عنوان کد رشته محل افزایش یافت. شایان ذکر است که هم اکنون دانشگاه تعداد ۱۸ کد رشته محل فعال در مقطع دکتری را نیز دارا میباشد.
توسعه رشتههای علمی و از سوی دیگر، تلاش برای ترمیم ارتباط دانشگاه و جامعه دو اقدام همسو جهت بازگرداندن دانشگاه به ریل اصلی خود است. اما با این وجود باید دید که آیا دانشگاه باز هم اسیر حواشی و انتصابات حاشیهدار خواهد شد. یا خیر؟ انتصابات سیاسی و حاشیهدار همچون آفتی است که به راحتی میتواند علم را در پای سیاست قربانی کند. هر جند برخی حرف و حدیثها تاکنون در مورد شیوه مدیریت کرمی در رسانهها منتشر شده است اما اعتبار آنها محل تردید است. از این رو انتظار میرود کرمی با ادامه همین رویه، دانشگاه را از حواشی دور نگه دارد. از سوی دیگر، تجربه نشان داده است که رشد دانشگاه در گروِ مدیریت پایدار و ثابت است. تغییرات کوتاه مدت در دانشگاه بیش از آنکه به رشد آن کمک کند، مانعی در جهت پویایی و توسعه آن است. از این رو انتظار میرود مدیریت پایدار کرمی، امیدی برای رشد علمی و صنعتی دانشگاه در چند سال آینده باشد.
کد مطلب: 451538
کبنانیوز
https://www.kebnanews.ir