تاریخ انتشار
جمعه ۳ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۸:۲۸
کد مطلب : ۵۰۲۲۵۹
با ارسال نامه‌ای مطرح شد

دعوت به نجات «بلاد شاپور»؛ نامه‌ای به سید کامل تقوی‌نژاد و سید ضیاء هاشمی

۰
دعوت به نجات «بلاد شاپور»؛ نامه‌ای به سید کامل تقوی‌نژاد و سید ضیاء هاشمی
کبنا ؛سید علی اسماعیلی، یکی از فعالین فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد با ارسال نامه‌ای به سید کامل تقوی‌نژاد و سید ضیاء هاشمی، خواستار تشکیل ستادی ملی برای احیای شهر تاریخی دهدشت، بلاد شاپور، شد. در این نامه، اهمیت کم‌نظیر این شهر از نظر تاریخی و فرهنگی تشریح شده و بر ضرورت ورود جدی دولت به ماجرا تأکید شده است. در ادامه می‌توانید متن نامه را بخوانید.
برادران گرامی، آقایان دکتر سید کامل تقوی‌نژاد و‌ سید ضیاء هاشمی
با سلام و احترام
موضوع: تشکیل ستاد بازسازی و احیای بلاد شاپور، شهر تاریخی دهدشت
یکم| استحضار دارید که در حال حاضر، صنعت گردشگری پس از نفت و خودرو، سومین صنعت جهانی است و در شرایط ظهور هوش مصنوعی و تعطیلی و محدود شدن بسیاری از کسب‌وکارها، مسیر توسعه‌ی صنعت گردشگری سرعت بیشتری خواهد گرفت و به باور صاحب‌نظران، طی سه دهه آینده، صنعت اول جهان خواهد شد.
دوم| کشور ایران، به دلیل ظرفیت‌های اقلیمی، تمدنی و فرهنگی، در ردیف ده کشور برتر و برخوردار دنیا از حیث فرصت‌ها و جاذبه‌های گردشگری است.

سوم| شهر تاریخی دهدشت - بلاد شاپور - بدون مبالغه در نوع خود در کشور ایران بی‌نظیر است. ارزش درازمدت و ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی این سرمایه، به دلیل پایداری آن، به مراتب از نفت و‌ گاز استان مهم‌تر خواهد بود و‌ در صورت بازسازی، می‌تواند قوم لر و استان کهگیلویه و بویراحمد را در سطح ملی و بین‌المللی برجسته و‌ مورد توجه قرار دهد و در توسعه‌ی پایدار استان نیز نقشی بی‌بدیل ایفا نماید.
شهر تاریخی دهدشت، در زمانه‌ی خود مجموعه‌ای کامل از عناصر و شاخص‌های یک کلان‌شهر را - متناسب با دوره‌ی خود - دارا بوده است؛ از جمله: منظر و معماری شهری، ارگ حکومتی، برج و بارو، بقاع متبرکه، مساجد، بازار، کاروانسرا، حمام‌ها و تأسیسات آب‌رسانی و ... و بلاد شاپور، حلقه‌ی اتصال جاده‌ی ابریشم و اتصال کلان‌شهرهای مرکزی ایران، مانند اصفهان با بنادر و دریا بوده است که در محدوده‌ای به وسعت ۴۲ هکتار در بخش جنوبی شهر کنونی دهدشت قرار دارد.
چهارم| متأسفانه به دلیل غفلت و ضعف حکمرانی استانی و بی‌توجهی نهادهای ملی مربوطه، این شهر تاریخی که مانند گوهری کم‌نظیر در استان کهگیلویه و بویراحمد مدفون است، دچار فرسودگی، تخریب و تصرف عناصر فرصت‌طلب گردیده است. گرچه طی سال‌های اخیر اعتباراتی برای احیا و بازسازی آن تخصیص و پرداخت گردیده، ولی حجم بسیار پایین اعتبارات مزبور نتوانست روند تخریب و فرسودگی شهر تاریخی را متوقف سازد.
پنجم| حضور مؤثر شما دو عزیز در ستاد دولت، فرصتی است برای اهتمام، بازسازی، نوسازی و احیای این سرمایه‌ی استانی، ملی و بین‌المللی.
در راستای برنامه‌ریزی و هم‌افزایی جهت جذب و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و منابع بین‌المللی، ملی و استانی برای احیای بلاد شاپور، پیشنهاد می‌گردد ستادی مرکب از مدیران استانی و ملی، مدیران دستگاه‌های مربوطه و نیز اساتید و‌ متخصصین مرتبط، با محوریت و مدیریت شما دو عزیز تشکیل گردد.
با سپاس
دهم اردیبهشت ۱۴۰۴
سید علی اسماعیلی
نام شما

آدرس ايميل شما

اسکای نیوز: ایران و تروئیکای اروپایی یکشنبه آینده در ژنو دیدار خواهند کرد

اسکای نیوز: ایران و تروئیکای اروپایی یکشنبه آینده در ژنو دیدار خواهند کرد

اسکای نیوز عربی به نقل از منابع خود گزارش داد که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آلمان، ...
سخنگوی قسام: نتانیاهو استقبال از تابوت‌های نظامیانش را انتخاب کرد

سخنگوی قسام: نتانیاهو استقبال از تابوت‌های نظامیانش را انتخاب کرد

ابوعبیده سخنگوی گردانهای شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس تصریح کرد رزمندگان ما ...
دروزی‌ها چه کسانی هستند و اسرائیل چرا به سوریه حمله کرد؟

دروزی‌ها چه کسانی هستند و اسرائیل چرا به سوریه حمله کرد؟

حملات هوایی روز چهارشنبه اسرائیل به دمشق، از جمله حمله به ساختمان وزارت دفاع و اطراف ...
1