تاریخ انتشار
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۱:۰۱
کد مطلب : ۵۰۲۲۱۲
«در برابر چشمان ما از گرسنگی تحلیل می‌روند»

کابوس بی پایان قحطی در غزه / وقتی کودکان برای یک وعده غذا در بهشت آرزوی مرگ می‌کنند

۰
کابوس بی پایان قحطی در غزه / وقتی کودکان برای یک وعده غذا در بهشت آرزوی مرگ می‌کنند
کبنا ؛در میانه‌ی یکی از فاجعه‌بارترین بحران‌های انسانی در دهه‌های اخیر، بیش از ۱۰۰ نهاد امدادرسانی و حقوق بشری از وقوع قحطی گسترده در غزه خبر داده‌اند. آنها در بیانیه‌ای تکان‌دهنده هشدار داده‌اند که مردم این سرزمین «در برابر چشمان ما از گرسنگی تحلیل می‌روند»، این در حالی است که اسرائیل همچنان مسئولیت این فاجعه را انکار می‌کند.
به گزارش کبنا، رویداد 24 نوشت: بیش از ۱۰۰ سازمان بین‌المللی امدادرسانی و حقوق بشری هشدار داده‌اند که غزه در آستانه قحطی گسترده قرار دارد و از دولت‌ها خواسته‌اند فوراً اقدام کنند.
در بیانیه‌ای مشترک که توسط گروه‌هایی مانند پزشکان بدون مرز (MSF)، گروه نجات کودکا (Save the Children) و گروه آکسفام (Oxfam) _ بزرگ‌ترین سازمان‌های بین‌المللی امدادرسانی برای ریشه‌کن کردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی، متشکل از ۱۵سازمان در ۹۸کشور_ امضا شده، آمده است که «همکاران ما و کسانی که به آنها خدمت می‌کنیم، جلوی چشم‌مان دارند از پا درمی‌آیند».
این بیانیه خواستار آتش‌بس فوری، بازگشایی همه گذرگاه‌های مرزی و جریان آزاد کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل به سمت غزه شده است.
اسرائیل کنترل کامل ورود و خروج کالا به غزه را در دست دارد، اما به طرز وقیحانه‌ای مسئولیت کمبود شدید غذا را نمی‌پذیرد.
این هشدار در حالی منتشر شده که وزارت بهداشت نوار غزه ـ که توسط حماس اداره می‌شود ـ اعلام کرده ۳۳ نفر از جمله ۱۲ کودک، از روز یکشنبه تاکنون بر اثر سوءتغذیه جان باخته‌اند.
سازمان ملل گزارش داده که بیمارستان‌ها در حال پذیرش افرادی با علائم خستگی مفرط ناشی از گرسنگی شدیدند؛ بسیاری دیگر در خیابان‌ها از شدت گرسنگی از هوش می‌روند.
کارگران امدادی هم قحطی زده‌اند
در بیانیه مشترک گروه‌های کمک بشردوستانه آمده است: «محاصره اسرائیل، مردم غزه را به مرز گرسنگی رسانده و کارکنان بخش امدادی نیز در همان صف‌های کمک غذایی ایستاده‌اند و در معرض خطر کشته شدن با تیر‌های اسرائیلند در حالی که در تلاشنند خانواده‌های خود را سیر کنند.»
«با تمام شدن منابع، سازمان‌های امدادی شاهد تحلیل رفتن همکاران خود جلوی چشمانشان هستند.»


چرا در غزه قحطی شده است؟
اسرائیل در ماه مارس، ورود تمام کمک‌ها به غزه را کاملاً مسدود کرد و دو هفته بعد، عملیات نظامی علیه حماس را از سر گرفت. اسرائیل با این اقدام آتش‌بس دوماهه را از بین برد.
هرچند پس از هشدار‌های بین‌المللی درباره قحطی قریب‌الوقوع، این محاصره اندکی کاهش یافت، اما کمبود غذا، دارو و سوخت وخیم‌تر شده است.
بر اساس گزارش بی بی سی، پزشکان از بالاترین نرخ سوءتغذیه حاد به‌ویژه در میان کودکان و سالمندان خبر می‌دهند. بیماری‌هایی، چون اسهال حاد در حال گسترش است، بازار‌ها خالی‌اند، زباله‌ها روی‌هم انباشته شده، و بزرگ‌سالان از شدت گرسنگی و بی‌آبی در خیابان‌ها از هوش می‌روند.
یک امدادگر در گفت‌و‌گو با بی بی سی جهانی، درباره تأثیرات ویرانگر بر کودکان گفته «کودکان به والدین‌شان می‌گویند می‌خواهند به بهشت بروند؛ چون در بهشت غذا هست.»
۱۰۵۰ فلسطینی هنگام جست‌وجوی غذا کشته شده‌اند
سازمان‌های امدادی در بیانیه خود به آمار دفتر حقوق بشر سازمان ملل اشاره کرده‌اند که نشان می‌دهد از ۲۷ ماه می، دست‌کم ۱۰۵۰ فلسطینی در تلاش برای دستیابی به غذا توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند.
بر اساس گزارش‌ها، ۷۶۶ نفر از این قربانیان در نزدیکی چهار مرکز توزیع کمک‌های بنیاد بشردوستانه غزه ـ که در مناطق نظامی اسرائیل قرار دارند و توسط پیمانکاران امنیتی خصوصی آمریکایی اداره می‌شوند ـ جان باخته‌اند. ۲۸۸ نفر دیگر نیز در نزدیکی کاروان‌های کمک‌رسانی سازمان ملل و دیگر نهاد‌ها کشته شده‌اند.
امدادرسانی ناممکن شده است
سازمان‌های امدادی می‌گویند که تقریباً کل جمعیت غزه آواره شده‌اند و تنها در ۱۲ درصد از خاک این منطقه که نه شامل مناطق تخلیه‌شده اسرائیلی و نه نواحی نظامی است، مستقر شده‌اند. این محدودیت باعث شده عملیات‌های امدادی تقریباً غیرممکن شود.
بر اساس گزارش الجزیره، به‌طور میانگین فقط ۲۸ کامیون کمک در روز در غزه توزیع می‌شود؛ در حالی که در خارج از غزه و حتی در داخل آن، هزاران تُن غذا، آب آشامیدنی، دارو و سوخت در انبار‌ها باقی مانده‌اند، اما اجازه توزیع ندارند.
سازمان ملل می‌گوید نزدیک به ۱۰۰ هزار زن و کودک دچار سوءتغذیه حاد شده‌اند.
بر اساس حقوق بین‌الملل، اسرائیل به‌عنوان قدرت اشغالگر موظف است اجازه دسترسی کامل کمک‌های انسانی به همه نیازمندان را بدهد. اما اسرائیل اصرار دارد که بر اساس قوانین بین‌المللی عمل می‌کند و اجازه ورود کمک‌ها را می‌دهد، البته در صورتی که اطمینان حاصل کند این کمک‌ها به دست حماس نمی‌رسد.
بدنه نظامی اسرائیل موسوم به «کوگات» که هماهنگی ارسال کمک‌ها را برعهده دارد، در پستی در شبکه X مدعی شده که طی دو ماه گذشته نزدیک به ۴۵۰۰ کامیون کمک وارد غزه شده که شامل ۲۵۰۰ تُن غذای کودک و اقلام پرکالری برای کودکان بوده است.
کوگات حتی فیلمی از پهپاد منتشر کرده که ظاهراً صف ۹۵۰ کامیون کمک در سمت غزه در گذرگاه‌های کرم شالوم و زیکیم را نشان می‌دهد.
با این حال سازمان ملل می‌گوید به دلیل درگیری‌های مداوم، کمبود سوخت و دشواری در گرفتن مجوز از اسرائیل، در جمع‌آوری و انتقال این کمک‌ها از گذرگاه‌ها با مشکلات زیادی مواجه است.
دفتر کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده که بین ۹ تا ۱۵ ژوئیه، از میان ۶۶ تلاش برای هماهنگی عبور کاروان‌های امدادی، ۱۷ درصد توسط اسرائیل رد شده، ۳۳ درصد ابتدا تأیید و سپس با مانع یا تأخیر مواجه شده‌اند و ۵ درصد به دلایل امنیتی یا عملیاتی لغو شده‌اند.
سازمان‌های امدادی: دیگر نمی‌توان صبر کرد
سازمان‌های امدادی هشدار داده‌اند: «دیگر نمی‌توان امید داشت که سازوکار فعلی کارساز باشد. وقت آن رسیده که دولت‌ها تصمیمات قاطع بگیرند.»
در پایان بیانیه آمده است:
«آتش‌بس فوری و دائمی را مطالبه کنید؛ همه محدودیت‌های اداری و بوروکراتیک را بردارید؛ تمام گذرگاه‌های زمینی را باز کنید؛ دسترسی به همه مناطق غزه را تضمین کنید؛ مدل‌های توزیع کمک تحت کنترل نظامی را رد کنید؛ امدادرسانی اصول‌محور و تحت رهبری سازمان ملل را بازگردانید و به حمایت مالی از سازمان‌های بشردوستانه بی‌طرف و متعهد ادامه دهید.»
همچنین از کشور‌ها خواسته شده «اقدامات ملموسی برای پایان دادن به محاصره انجام دهند، از جمله توقف انتقال تسلیحات و مهمات».
روز دوشنبه، وزرای خارجه بریتانیا و ۲۷ کشور دیگر خواستار پایان فوری جنگ در غزه شدند.
گرسنگی مفرط چه بلایی بر سر بدن انسان می‌آورد؟
وزارت بهداشت نوار غزه اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰ مورد جدید مرگ ناشی از قحطی و سوءتغذیه در بیمارستان‌های این منطقه ثبت شده است.
بر اساس بیانیه‌ای که در کانال تلگرام این وزارتخانه منتشر شده، شمار کل افرادی که در اثر گرسنگی جان باخته‌اند، اکنون به ۱۱۱ نفر رسیده است.
نوار غزه با بحران قحطی و گرسنگی روبه‌رو است؛ بحرانی که در پی محاصره‌ی نزدیک به پنج‌ماهه‌ی اسرائیل بر ورود غذا، سوخت، آب و دیگر کمک‌های انسانی پدید آمده است.
گرسنگی مفرط زمانی رخ می‌دهد که بدن انسان برای مدت طولانی از دریافت غذا محروم بماند. این وضعیت موجب اختلالات شدید جسمی می‌شود و در بسیاری از موارد به مرگ می‌انجامد.
برآورد‌ها نشان می‌دهد بدن انسان می‌تواند تا حدود سه هفته بدون غذا زنده بماند، گرچه این مدت در افراد مختلف، متفاوت است.
فرآیند گرسنگی در سه مرحله رخ می‌دهد: در مرحله‌ی نخست از همان زمانی آغاز می‌شود که یک وعده غذا حذف می‌شود؛ در این مرحله بدن از ذخایر فوری انرژی خود استفاده می‌کند. در مرحله‌ی دوم در صورت ادامه‌دار شدن روزه‌داری یا گرسنگی اتفاق می‌افتد؛ بدن برای تأمین انرژی به سراغ چربی‌های ذخیره‌شده می‌رود.
در نهایت در مرحله‌ی سوم که معمولاً مرگبار است، زمانی‌ست که تمام ذخایر چربی مصرف شده‌اند و بدن ناچار می‌شود برای تولید انرژی، از بافت‌های حیاتی همچون عضلات و حتی استخوان استفاده کند.
نام شما

آدرس ايميل شما

اسکای نیوز: ایران و تروئیکای اروپایی یکشنبه آینده در ژنو دیدار خواهند کرد

اسکای نیوز: ایران و تروئیکای اروپایی یکشنبه آینده در ژنو دیدار خواهند کرد

اسکای نیوز عربی به نقل از منابع خود گزارش داد که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آلمان، ...
سخنگوی قسام: نتانیاهو استقبال از تابوت‌های نظامیانش را انتخاب کرد

سخنگوی قسام: نتانیاهو استقبال از تابوت‌های نظامیانش را انتخاب کرد

ابوعبیده سخنگوی گردانهای شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس تصریح کرد رزمندگان ما ...
دروزی‌ها چه کسانی هستند و اسرائیل چرا به سوریه حمله کرد؟

دروزی‌ها چه کسانی هستند و اسرائیل چرا به سوریه حمله کرد؟

حملات هوایی روز چهارشنبه اسرائیل به دمشق، از جمله حمله به ساختمان وزارت دفاع و اطراف ...
1