تاریخ انتشار
پنجشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۴ ساعت ۲۲:۱۱
کد مطلب : ۵۰۱۷۱۶
گزارش کامل از کمیته برنامه‌ریزی گچساران؛

تاج‌گردون: حق مردم بویراحمد گرمسیری از سد کوثر سال‌ها نادیده گرفته شده است / ۱۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی برای گچساران در سال ۱۴۰۴ / نماینده گچساران: وقتی مدیر اطلاعات کافی از بودجه ندارد، چطور آن را مدیریت می‌کند؟ / هشدار تاج‌گردون به مدیران غایب و کم‌کار / از تعطیلی شهرک صنعتی تا بلاتکلیفی آبرسانی باباکلان

۱
۱
تاج‌گردون: حق مردم بویراحمد گرمسیری از سد کوثر سال‌ها نادیده گرفته شده است / ۱۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی برای گچساران در سال ۱۴۰۴ / نماینده گچساران: وقتی مدیر اطلاعات کافی از بودجه ندارد، چطور آن را مدیریت می‌کند؟ /  هشدار تاج‌گردون به مدیران غایب و کم‌کار / از تعطیلی شهرک صنعتی تا بلاتکلیفی آبرسانی باباکلان
کبنا ؛در نشست شورای برنامه‌ریزی شهرستان گچساران که با حضور غلامرضا تاج‌گردون، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، جهانگیر شاهینی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و جمعی از مدیران برگزار شد، ضمن تشریح بودجه عمرانی سال ۱۴۰۴، انتقادات جدی نسبت به نحوه توزیع منابع آبی، عملکرد ضعیف برخی دستگاه‌ها و تعطیلی شهرک صنعتی شازک مطرح شد. در این جلسه، اعتبار ۱۱۹۰ میلیارد تومانی برای پروژه‌های عمرانی گچساران مصوب و ۶ پروژه بزرگ در اولویت استان قرار گرفتند.
به گزارش کبنا نیوز، نشست شورای برنامه‌ریزی شهرستان گچساران با حضور غلامرضا تاج‌گردون نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، جهانگیر شاهینی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد، آرش مصلح مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان، جمعی از مدیران استانی و شهرستانی و اعضای کمیته برنامه‌ریزی برگزار شد.
در این نشست، تاج‌گردون با اشاره به لزوم رعایت عدالت در توزیع اعتبارات ملی و استانی، از بی‌عدالتی مزمن در بهره‌برداری از منابع آبی حوزه بویراحمد گرمسیری انتقاد کرد و گفت: «با وجود آنکه دریاچه سد کوثر در مجاورت بویراحمد گرمسیری قرار دارد، اما از دهه ۷۰ تاکنون، مردم این منطقه از این منبع بزرگ آبی بی‌بهره مانده‌اند. این موضوع از جمله مطالبات جدی و دیرینه مردم است که سال‌ها برای تحقق آن تلاش شده است.»
وی با اشاره به اینکه این مطالبه در مقطعی به دلیل رد اعتبارنامه‌اش در مجلس به حاشیه رفت، اظهار داشت: «خوشبختانه در یک سال گذشته بار دیگر این پرونده را فعال کرده‌ایم و امیدوارم با همراهی مسئولان، بتوانیم حق قانونی مردم این منطقه را محقق کنیم.»
تاج‌گردون در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از برخی جریان‌های قومی و منافع‌طلب گفت: «عده‌ای منافع شخصی خود را پشت نام ایل و طایفه پنهان می‌کنند؛ اما ما به‌دنبال احقاق حقوق عمومی مردم هستیم و اجازه نخواهیم داد مطالبات مشروع منطقه در بده‌بستان‌های سیاسی گم شود. ما تا آخر پای کار مردم هستیم.»
هشدار نسبت به کم‌کاری دستگاه‌ها / تأکید بر تخصیص هدفمند اعتبارات
نماینده گچساران و باشت همچنین در حاشیه نخستین جلسه کمیته برنامه‌ریزی این شهرستان در سال جاری که بیش از پنج ساعت به طول انجامید، با تأکید بر اینکه «تخصیص اعتبارات باید هدفمند و در راستای نیازهای واقعی مردم باشد»، از عملکرد ضعیف برخی دستگاه‌های اجرایی به‌شدت انتقاد کرد.
وی اظهار داشت: «با وجود برگزاری چند پیش‌جلسه، همچنان برخی دستگاه‌ها حتی از طرح‌های تحت مسئولیت خود اطلاعات کافی ندارند. برخی مدیران در جلسات مهم شرکت نمی‌کنند و این رفتار، مصداق بارز ترک فعل و خیانت به مردم است.»
تاج‌گردون با اشاره به پروژه تأمین آب روستای باباکلان، آن را نمونه‌ای از بی‌توجهی دانست و خواستار ورود نهادهای نظارتی برای برخورد با کم‌کاری‌ها و تضییع حقوق مردم شد.
بازدید سرزده از شهرک صنعتی گچساران / انتقاد از تعطیلی کامل کارگاه‌ها
این نماینده مجلس با اشاره به بازدید سرزده خود از شهرک صنعتی شازک گچساران، گفت: «متأسفانه در این بازدید، همه کارگاه‌ها تعطیل بودند و حتی یک مرکز تولیدی فعالیت نداشت. وقتی هیچ‌گونه پیشرفتی دیده نمی‌شود، چرا باید اعتبارات همچنان به این حوزه اختصاص یابد؟»
وی با تأکید بر اینکه اعتبارات باید به دستگاه‌های فعال و پاسخگو اختصاص داده شود، اظهار داشت: «در صورتی که عملکرد دستگاهی ضعیف باشد، باید اعتبار آن حذف و به بخش‌های توانمند منتقل شود تا طرح‌های نیمه‌تمام سریع‌تر به نتیجه برسند.»
تأکید بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و فرهنگی / اهمیت پروژه‌های مذهبی و هویتی
تاج‌گردون با اشاره به پروژه‌های نیمه‌تمام در حوزه‌های آبرسانی، عمرانی و فرهنگی، گفت: «طرح‌هایی نظیر دریاچه مصنوعی، آبرسانی به باباکلان، خان‌احمد، محله لبنان و پردیس هنری فرهنگی باید تا پایان امسال یا حداکثر سال آینده به بهره‌برداری برسند.»
وی همچنین از اهمیت طرح مصلی گچساران سخن گفت و افزود: «این طرح یکی از مهم‌ترین پروژه‌های فرهنگی و مذهبی شهرستان است و باید با جدیت پیگیری شود. طرح‌های فرهنگی، نماد هویت دینی و اجتماعی ما هستند و مدیران باید با نگاه مسئولانه نسبت به تخصیص اعتبار برای آن‌ها اقدام کنند.»
تخصیص ۱۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی به گچساران / ۶ طرح در اولویت استان
در ادامه این نشست، جهانگیر شاهینی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کهگیلویه و بویراحمد از تخصیص هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های عمرانی شهرستان گچساران در سال ۱۴۰۴ خبر داد.
وی گفت: «این اعتبار از محل‌های متنوعی همچون درآمدهای نفتی، توازن، تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده و سایر منابع تأمین شده و در قالب ۲۱ فصل برنامه‌ریزی گردیده است.»
شاهینی افزود: «۶ طرح اصلی شهرستان شامل پروژه‌های باباکلان، آب منطقه لیشتر، پارک نفت، مجتمع فرهنگی هنری، طرح مصلی و آبرسانی بیشترین میزان اعتبار را در میان پروژه‌ها دریافت کرده‌اند.»
وی با اشاره به رشد ۴۶ درصدی اعتبارات گچساران در حوزه نفت نسبت به سال گذشته، گفت: «در کنار این اعتبارات، بالغ بر ۱۰۸۵ میلیارد تومان نیز به‌صورت استانی به طرح‌های مختلف اختصاص یافته که در بین سه حوزه انتخابیه استان توزیع شده‌اند.»
نیاز ۱۳۷ میلیارد تومانی برای تکمیل طرح تأمین آب آبرزی / ۱۸۰ بهره‌بردار منتظر
آرش مصلح مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت منابع آبی گچساران گفت: «تاکنون در سطح ملی، ۶۰۰ میلیارد تومان مناقصه برای طرح‌های آبی این شهرستان برگزار شده است.»
وی با اشاره به طرح تأمین آب پایین‌دست سد کوثر و منطقه آبرزی، افزود: «برای تکمیل این طرح و پرداخت مطالبات پیمانکاران، به ۱۳۷ میلیارد تومان اعتبار اضافی نیاز داریم. این طرح حدود ۱۸۰ بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهد.»
مصلح اظهار داشت: «در حال حاضر سالانه حدود ۳۸ میلیون متر مکعب آب از طریق سد کوثر وارد دشت لیشتر می‌شود که نقش مهمی در مدیریت منابع آبی منطقه ایفا می‌کند.»
تاج‌گردون: برخی اعتبارات رشد هزار درصدی داشته‌اند / مردم باید از پروژه‌ها منتفع شوند، نه مدیران
به گزارش کبنا نیوز، غلامرضا تاج‌گردون، نماینده مردم گچساران و باشت در نشست شورای برنامه‌ریزی شهرستان، با انتقاد از وضعیت تخصیص بودجه و بی‌اطلاعی برخی مدیران نسبت به منابع اعتباری، گفت: اعتبار منطقه باباکلان به ۱۵۰ میلیارد تومان رسیده است، این یعنی رشد اعتباری هزار درصدی، نه صرفاً بیست یا چهل درصد. این بودجه‌ها برای مردم است، نه برای ما. وقتی پروژه‌ای مانند انتقال آب کشاورزی اجرا می‌شود، مردم باید از آن بهره‌مند شوند.
وی با اشاره به پروژه شبکه آبیاری باباکلان گفت: شبکه اجرا شده، اما هنوز کامل نیست. آب به استخر منتقل شده، اما کار ناتمام است. این اعتبارات کجا هزینه می‌شود؟ اگر می‌گویید پروژه اضطراری است، اما تملک دارایی انجام نمی‌شود، چه فایده دارد؟ اگر حقوق مشخص نباشد، چه باید کرد؟ منِ نماینده باید از شما مدیران، مانند آقای دوزش، آقای اصطلاحی و آقای فرماندار سؤال کنم که این بودجه کجاست؟ وقتی اطلاعات ندارید، چطور مدیریت می‌کنید؟ همین موارد باعث تخریب تاج‌گردون می‌شود!
او خطاب به فرماندار گچساران، افزود: اگر من بودم، اجازه نمی‌دادم بودجه‌ای بدون برنامه‌ریزی تخصیص یابد. اکنون قدرت در دستان شماست، باید پاسخگو باشید. اگر قانون اجازه نمی‌دهد از برخی منابع مثل تانکرها استفاده شود، شما باید راهکار ارائه دهید، نه این‌که پروژه‌ها معطل بمانند.
تاج‌گردون با تأکید بر اهمیت زندگی مردم گفت: ما دیگر از تعارفات گذشته‌ایم. در حوزه آبرسانی، تاکنون هزینه‌های بسیاری انجام شده است. پروژه‌هایی چون تنگ انگشتری، آبریز، امامزاده جعفر و مناطق دیگر انجام شده‌اند و اکنون فازهای سوم و چهارم باقی مانده‌اند. برای مثال، امسال برای پروژه‌ای ۸ میلیارد تومان تخصیص داده‌ایم، اما حالا می‌گویند این رقم به ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. این رقم‌ها، سرمایه مردم و کشاورزان ماست.
وی افزود: پروژه‌های حوزه آب حدود ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارند. پروژه تنگ انگشتری سال گذشته با حضور معاون رئیس‌جمهور افتتاح و صد درصد تکمیل شد. پروژه آبریز هم با پیشرفت ۹۷ درصدی در بخش خط انتقال، در آستانه اتمام است. لوله‌های مورد نیاز این پروژه از کارخانه‌ای در شهرک صنعتی گچساران با مبلغ حدود ۱۰ میلیارد تومان خریداری شده و اکنون در انبارها نگهداری می‌شوند.
تاج‌گردون برای بیان اهمیت این پروژه‌ها به یک محاسبه اقتصادی اشاره کرد و گفت: اگر در دو فصل زراعی، ۷۰۰ هکتار گندم کشت شود، با احتساب هر تن گندم به قیمت ۲۰ دلار، حدود ۱۲۸ میلیارد تومان درآمد ایجاد خواهد شد. این یعنی در یک سال، درآمدی معادل ۱۳۰ میلیارد تومان به منطقه تزریق می‌شود. این تفاوت میان هزینه و بازده اقتصادی را نشان می‌دهد.
نماینده مردم گچساران و باشت افزود: اختصاص بودجه برای پروژه‌هایی مانند مانیتور هواشناسی، پارک شهر یا تعمیر دستگاه‌ها مشکلی ندارد، اما باید دید این بودجه‌ها در کجا و چگونه هزینه می‌شوند. برای نمونه، اگر پروژه آبریز تنها ۲۰۰ خانوار بهره‌بردار دارد، می‌تواند صد میلیارد تومان به درآمد آنان بیفزاید. بنابراین، باید در تخصیص اعتبارات عدالت و منطق رعایت شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از پروژه‌های بزرگ نظیر تونل دیل، جاده باباکلان، اتوبان خیرآباد و دیگر طرح‌های مشابه نیز از اعتبارات استانی تأمین می‌شوند، اظهار داشت: در حوزه‌های امامزاده جعفر، باباکلان، خیرآباد، بویراحمد گرمسیری و کل بویراحمد، بودجه‌هایی اختصاص یافته و پروژه‌هایی مانند جاده گردنه دیل تا گل‌ناز در حال برنامه‌ریزی و اجرا هستند.
او ادامه داد: پروژه تونل جاده نیز حل شده و ان‌شاءالله به‌زودی آغاز خواهد شد. اولویت نخست مردم این منطقه، تأمین آب است و برای این موضوع باید فراخوان انجام شود. مشاور پروژه موظف است برنامه زمان‌بندی ارائه دهد. سال گذشته برای برخی پروژه‌ها ۶۰۰ میلیون تومان بودجه پیش‌بینی شد، اما فقط ۱۰۰ میلیون آن محقق شد.
تاج‌گردون تأکید کرد: اکنون برای دو مشاور پروژه کابل، با ۶ میلیارد تومان قرارداد بسته شده است. هیچ ردیف بودجه‌ای از اعتبارات ملی، مانند یک‌سوم نفت، نباید حذف شود. اجرای پروژه‌هایی که درآمد مستقیم برای مردم ایجاد می‌کنند، می‌تواند به‌طور واقعی سطح زندگی مردم را تغییر دهد.
وی در پایان گفت: تأکید ما بر آن است که بودجه‌ها به سمت طرح‌هایی هدایت شوند که خروجی آن‌ها بهبود معیشت مردم باشد، نه صرفاً اجرای صوری پروژه‌ها یا بهره‌برداری‌های آماری.
     
   
   
   
   
 
نام شما

آدرس ايميل شما

دردمند
Iran, Islamic Republic of
آقای تاجگردون شما که ادعای انقلابی گری و خادمی ملت میکنی
چرا اینهمه تو کار دولت دخالت میکنی آیا بدون نظر شما استاندار یه مورد مدیرکل گذاشته و ...
گاهی اوقات برخی رویاها واقعی می‌شوند

گاهی اوقات برخی رویاها واقعی می‌شوند

گرشوم گُرنبرگ، نویسنده اسرائیلی در آتلانتیک، از روزها و شب‌هایی نوشت که مردم اسرائیلی ...
چرا اسرائیل در دام جنگ فرسایشی گیر کرده است؟

چرا اسرائیل در دام جنگ فرسایشی گیر کرده است؟

در پی اعلام آتش‌بس ۶۰ روزه در غزه، اسرائیل و آمریکا مدعی تغییری مهم در سیاست‌ها شده‌اند؛...
در تاسوعای سال ۶۱ هجری چه گذشت؟ / اشعاری که حضرت عباس(ع) به عنوان رجز خواند / چگونگی شهادت علمدار کربلا + شعر و صوت

در تاسوعای سال ۶۱ هجری چه گذشت؟ / اشعاری که حضرت عباس(ع) به عنوان رجز خواند / چگونگی شهادت علمدار کربلا + شعر و صوت

هنگامی که حضرت عباس علیه‌السلام به شهادت رسیدند امام حسین علیه‌السلام فرمودند: «الْانَ ...
1