تاریخ انتشار
پنجشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۴:۳۶
کد مطلب : ۵۰۰۱۰۲
کبنا گزارش می‌دهد

آخرین قیمت کالاهای اساسی در بازار/ شکر کمیاب شد

۰
آخرین قیمت کالاهای اساسی در بازار/ شکر کمیاب شد
کبنا ؛ بیش از یک ماه است که از عرضه رسمی شکر خبری نیست. این کالا در برخی از فروشگاه‌های کوچک بدون درج قیمت به فروش می‌رسد.
به گزارش کبنا نیوز، رصد هفتگی کالاهای اساسی -منتهی به هشتم خرداد ۱۴۰۴- انجام شد.
بازار شکر
بیش از یک ماه است که از عرضه رسمی شکر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و خرده فروشی‌های بزرگ خبری نیست.
این کالا در برخی از فروشگاه‌های کوچک بدون درج قیمت، هر بسته ۹۰۰ گرمی به مبلغ ۶۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.
بازار ماکارونی
یکی از غذاهایی که در خانوار ایرانی مصرف زیادی دارد و هر خانواده حداقل هفته‌ای یک بار آن را در وعده غذایی خود قرار می‌دهند ماکارونی است. افزایش قیمت برنج بازار تقاضا را به این سو سوق داده است؛ این امر همچون وضعیت بازار گوشت قرمز بوده که بخشی از بازار آن به سوی بازار گوشت مرغ و بخشی دیگر در بازار تخم مرغ هدایت شده است.
تغییر قیمت آرد مصارف صنف و صنعت و حذف یارانه آن سبب شد این کالا نیز در جدول اقلام اساسی با افزایش قیمت قرار گیرد. هر کیلو گرم آرد مصارف صنعتی سال گذشته به مبلغ ۱۲.۵۰۰ تومان بود و این رقم در این هفته به ۲۱.۷۷۰ تومان رسید.
بازار گوشت
 مهر در خصوص بازار گوشت در دو هفته اخیر مطالب بسیاری از زبان حامیان واردات برای تنظیم بازار و تولیدکنندگان داخلی برای حمایت از تولید داخل منتشر کرد. هر دو طرف گلایه‌هایی هم از مطالب ضلع مخالف داشتند.
وضعیت معیشت مردم در سطح بسیار پایینی قرار دارد به طوری که با یارانه‌ای که دولت می‌دهد حتی قادر به خرید یک کیلو گوشت قرمز از قصابی‌های سطح شهر نیستند. دو راه وجود دارد، یا دولت با ارز دولتی ۲۸.۵۰۰ تومان گوشت وارد کند یا همین ارز را به بازار مصرف داخل برای گوشت تولید کشور قرار دهد.
به طور قطع راهکار دوم برای تضمین امنیت غذایی کشور مفیدتر است زیرا ضمن اشتغالزایی، دولت نباید اجازه دهد با وجود مصرف منابع پایه برای تولید این محصول پروتئینی دام از کشور قاچاق شود.
به گفته یکی از مسئولان صنفی دولت می‌تواند به جای گوشت دام مولد وارد کند که پس از کشتار از پوست، کله و پاچه، جگر و سایر اقلام مصرف دام نیز استفاده شود.
در حال حاضر هر بسته سیرابی در این بازار به مبلغ ۳۳۰ هزار تومان و کله و پاچه ۹۹۰ هزار تومان در حال فروش است.
همچنین گفتنی است، پس از انفجار اسکله شهید رجایی در بندر عباس و از بین رفتن چندین کانتینر گوشت گوسفندی و گوساله توزیع گوشت دولتی روند کندی دارد.
بازار روغن
توزیع روغن خوراکی از دی ماه ۱۴۰۳ نابه‌سامان شده و بیشتر زمان‌ها قفسه‌ها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها خالی است.
در حال حاضر یکی از درخواست‌های تولیدکنندگان، ادامه‌دار بودن معافیت مالیاتی ارزش افزوده این محصول پرمصرف داخل بوده که در حال بررسی است.
بازار برنج
قیمت برنج خارجی و ایرانی هفته گذشته افزایش یافت. همچنین با وجود این که سازمان غذا و دارو چند هفته قبل اعلام کرده بود برنج وارداتی با برند «سان لند» بدون تأییدیه این سازمان در بازار توزیع شده است و مردم از خریداری آن خودداری کنند، همچنان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به ویژه فروشگاه‌های دولتی در حال عرضه است.
ممنوعیت ثبت سفارش برنج هندی با واریته ۱۱۲۱ یکی از انواع محصولات با کیفیت هندوستان از دیگر اخبار این بازار بوده که به دلیل خرید برخی واردکنندگان پیش از ثبت سفارش فعلاً این مصوبه ملغی شده است.
در این هفته هر کیسه ۱۰ کیلو گرمی برنج ایرانی بین ۲.۸۲۸.۹۰۰ تا ۲.۸۹۰.۰۰۰ تومان بوده که این رقم برای هر کیلو گرم برنج وارداتی هندی ۵۶۹.۳۵۰ تومان است.
بازار حبوبات
عرضه لوبیا سفید در این بازار، نزدیک دو سال است که بسیار محدود بوده ضمن این که توزیع لوبیا چیتی هم در دو ماه اخیر قطره چکانی و با قیمت هر کیلو گرم بین ۵۴۰ تا ۵۹۰ هزار تومان انجام می‌شود.
در ادامه قیمت برخی از کالاهای اساسی آمده است؛ قیمت‌های زیر یک میلیون تومان به هزار تومان و برای وزن‌های نوشته نشده یک کیلوگرم است.
گفتنی است؛ شهروندان می‌توانند با خرید برخی اقلام از میادین میوه و تره بار این کالاهای را با قیمت پایین‌تر تهیه کنند. به عنوان مثال، خرید گوشت گوسفندی با ۲۱ درصد، گوشت گوساله ۲۱ درصد، گوشت مرغ ۷ درصد، تخم مرغ (شانه ۲ کیلو گرمی) ۱۲ درصد، حبوبات ۲۱ درصد، برنج داخلی درجه یک ۹ درصد، قند ۱۱ درصد و شکر ۳ درصد ارزان‌تر از فروشگاه‌های سطح شهر در این میادین در حال عرضه و فروش است.
نام شما

آدرس ايميل شما

نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

نقشه صنعت ایران؛ قطب صنعتی کدام استان است؟

 بررسی آمارهای نیروی کار در زمستان ۱۴۰۳ نشان می‌دهد بیشترین سهم اشتغال در صنعت مربوط ...
اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

اغوای بوئینگ؛ رد پای پول قطری در دیپلماسی آمریکایی

طرح احتمالی قطر برای ارائه یک هواپیمای جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری به ایالات متحده نشان ...
رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

رمزگشایی واعظی از سکوت مخالفان FATF

محمود واعظی گفت: به نظر می‌رسد نظام مصمم است تا برخی از نارسایی های گذشته از مسیر «اعتدال»،...
1