تاریخ انتشار
سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۲۸
کد مطلب : ۴۹۷۰۲۴
ماه مهمانی خدا؛
کاسه بَهره، تحفهای برای همسایه
۰
کبنا ؛یکی از این سنتهای جالب مردم کهگیلویه و بویراحمد، غذا دادن به همسایه یا همان «کاسه بهره» به زبان لری است.
در این سنت زیبا مردم کهگیلویهوبویراحمد نزدیکیهای افطار غذاهای محلی برای همسایههای خود میبرند. همسایهها نیز اگر وضع مالی خوبی داشته باشند ظرف کاسه بهره را خالی برنمیگردانند و آن را از غذا یا خوراکی در دسترس پر میکنند.
در این ظرف معمولا غذاهای محلی چون آش ماست، دنگو، حلوا، آش دوغ، آبگوشت، کلگ گوشت و دمپخت گوشتی را برای همسایهها میبرند، اما آبگوشت متداولترین غذاهاست.
قورمه از دیگر غذاهای محلی است که دادن آن به همسایهها از قدیم تاکنون متداول بوده است. برای تهیه این غذا گوشت گوسفند را از استخوان جدا و با پیه سرخ میکنند.
شله ماسی یا آش ماست دیگر غذای سنتی سفره افطاری در کهگیلویه و بویراحمد است که از گذشتههای دور تا کنون به عنوان کاسه بهره به همسایهها داده میشود از دوغ، برنج، آویشن، پیاز داغ و روغن محلی تهیه میشود.
شله ماشکی که از موادی چون برنج، ماش، انار خشک شده، پیاز داغ و روغن محلی تهیه و به عنوان کاسه بهره استفاده میشود.
کله جوشک یا کلک سوز که با پیاز، پونه، ادویه و نان محلی تهیه می شود دیگر غذای محلی سفره افطاری است که روزهداران به همسایه های خود میدهند.
در این سنت زیبا مردم کهگیلویهوبویراحمد نزدیکیهای افطار غذاهای محلی برای همسایههای خود میبرند. همسایهها نیز اگر وضع مالی خوبی داشته باشند ظرف کاسه بهره را خالی برنمیگردانند و آن را از غذا یا خوراکی در دسترس پر میکنند.
در این ظرف معمولا غذاهای محلی چون آش ماست، دنگو، حلوا، آش دوغ، آبگوشت، کلگ گوشت و دمپخت گوشتی را برای همسایهها میبرند، اما آبگوشت متداولترین غذاهاست.
قورمه از دیگر غذاهای محلی است که دادن آن به همسایهها از قدیم تاکنون متداول بوده است. برای تهیه این غذا گوشت گوسفند را از استخوان جدا و با پیه سرخ میکنند.
شله ماسی یا آش ماست دیگر غذای سنتی سفره افطاری در کهگیلویه و بویراحمد است که از گذشتههای دور تا کنون به عنوان کاسه بهره به همسایهها داده میشود از دوغ، برنج، آویشن، پیاز داغ و روغن محلی تهیه میشود.
شله ماشکی که از موادی چون برنج، ماش، انار خشک شده، پیاز داغ و روغن محلی تهیه و به عنوان کاسه بهره استفاده میشود.
کله جوشک یا کلک سوز که با پیاز، پونه، ادویه و نان محلی تهیه می شود دیگر غذای محلی سفره افطاری است که روزهداران به همسایه های خود میدهند.
مرجع : همشهری آنلاین