روایت تلاش جوانترین زوج قاضی در کشور برای ایجاد صلح و سازش در پروندهها و مقابله با جرایم سایبری؛
بهترین روز جوانترین قاضی زن کهگیلویه و بویراحمد
27 بهمن 1403 ساعت 3:52
جوانترین زوج قاضی در کشور، در استان کهگیلویه و بویراحمد در کنار یکدیگر برای پیشبرد اهداف دستگاه قضایی به ویژه برای نهادینه کردن صلح و سازش در جامعه و مبارزه با جرایم مالی و سایبری مشغول فعالیت هستند.
انقلاب اسلامی ایران برای بانوان اهمیت بالایی قائل بوده و هست، چنانچه بانوان در عرصههای مختلف پس از پیروزی انقلاب، حضوری فعال دارند. یکی از این عرصهها، قضاوت است. در حال حاضر به گفته حجتالاسلام والمسلمین موحدی دادستان کل کشور بیش از یک هزار و ۲۰۰ قاضی زن در کشور مشغول به قضاوت هستند.
قضات زن در پیشرفت و پیشبرد اهداف قوه قضاییه، اثربخش هستند
در این بین، قضات جوان با پویایی مثال زدنی خود از هیچ کوششی برای احقاق حق دریغ ندارند.این فعالیتهای اثربخش را میتوان در تلاشهای جوانترین قاضی زن در استان کهگیلویه و بویراحمد یافت.
الهه قانع و ساعد عارفنسب زوج جوانی هستند که در دستگاه قضایی استان کهگیلویه و بویراحمد مشغول فعالیت هستند.
این قاضی زن که متولد اردیبهشت ۱۳۷۷ است و اکنون چند سالی میشود به همراه همسر خود که او نیز قاضی است، در دادسرای مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند.
الهه قانع قاضی و دانشجوی دکتری حقوق گرایش جزا و جرمشناسی به عنوان جوانترین قاضی زن استان کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با میزان گفت: اصالتی شیرازی دارم. ریشه تمام علاقه و انگیزهام به قضاوت، در ترغیب دلسوزانه پدرم است، به ویژه آن روز که پدرم گفت که باید یک روز قاضی شوم. همین موضوع سبب شد، تا قاضی شدن به عنوان یک هدف در درونم نهادینه شود و البته ناگفته نماند نظرات برادرم نیز به عنوان یک قاضی، در تصمیمگیریام برای رفتن به سمت قضاوت اثرگذار بود.
وی اظهار کرد: آذرماه سال ۱۴۰۲ در دادیاری تحقیق دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شیراز با ابلاغ قضایی از سوی رییس قوه قضاییه شروع به خدمت کردم و با توجه به اینکه همسرم هم در حیطه قضاوت مشغول به خدمت بود و اصالتی یاسوجی دارد، بعد از ازدواج به تبع همسر به مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد منتقل شدم و در حال حاضر به عنوان دادیار تحقیق دادسرای مرکز استان فعالیت دارم.
وقتی که دعوی طلاق، با پادرمیانی یک قاضی زن ختم به سازش شد
قانع درباره اقدامات مؤثری که برای ایجاد صلح و سازش در پروندههای متعدد انجام داده، عنوان کرد: در یک پرونده، خانمی از همسرش به دلیل ترک انفاق شکایت کرده بود و به طور جد تصمیم به جدایی از همسرش داشت، این در حالی بود که یک دختر ۶ ساله هم داشتند.
وی گفت: شاید احراز ارکان مادی و معنوی بزه ترک انفاق همسر در وهله اول با توجه به مستندات ابرازی از ناحیه زوجه بسیار راحت بود و به سرعت منتهی به تصمیم نهایی میشد، اما محکومیت زوج راهگشای معضل زندگی این دو نفر نبود و به صورت مکرر زوجه اصرار داشت که به هیچ وجه با همسرش رودررو نشود.
بعد از شنیدن اظهارات زوجه و زوج حتی شهودشان، متوجه شدم معضل زندگی این دو نفر، تنها و تنها صحبت نکردن و بازگو نکردن مشکل اصلی آنان با یکدیگر است، بنابراین تصمیم گرفتم یک جلسه مواجهه حضوری برای طرفین برگزار و هر دو نفر را متقاعد کنم که در جلسه حضور یابند. در آن جلسه خواستم تا زوجه، شکایتش را در حضور همسرش بازگو کند و من آن جا به عنوان مستمع نشستم و بدون هیچگونه کلامی، نگاه کردم تا این دو نفر بدون دعوا و مرافعه با یکدیگر صحبت کنند.
نیم ساعتی گذشت. در نهایت به توافق رسیدند و خانم نسبت به همسرش در خصوص شکایتی که داشت، اعلام رضایت کرد.آن روز یکی از بهترین روزهای زندگی من در ایجاد صلح و سازش بین دو نفر بود، تا پیوندشان ادامهدار باشد.
ایجاد صلح در پروندههای قضایی، لذتبخش است
جوانترین قاضی زن استان کهگیلویه و بویراحمد تأکید دارد: در جرایم قابل گذشت اگر بتوان شکایات را به صلح و سازش هدایت کرد، لذت خواهیم برد چرا که این موضوع هم برای طرفین پرونده و هم برای قاضی رضایتبخش است.
نمونهاش در پروندهای یافت که فردی علیه دیگری تحت عنوان خیانت در امانت شکایت کرده بود. شاکی میگفت: متهم خودرو را به او عامدانه تحویل نمیدهد.
پس از ملاحظه مستندات ابرازی از جانب شاکی، متهم را احضار کردم که در ابتدا از تحویل خودرو خودداری کرد، اما بعد از اینکه متوجه اوضاع و احوال شد؛ کلید خودرو را روی میز گذاشت. همان لحظه از مدیر دفتر شعبه خواستم با شاکی تماس بگیرد تا در شعبه حضور پیدا کند.پس از حضور شاکی، کلید خودرو را به وی تحویل داده و مراتب را صورتجلسه کردم و شاکی هم نسبت به متهم اعلام رضایت کرد.
قانع، علاقه بسیاری به حل و فصل و پروندهها اقتصادی هم دارد. در این باره عنوان کرد: تحقیق جذابترین بخش در دستگاه قضایی است و علاقه شخصیام هم تحقیق در جرایم مالی و اقتصادی است، چرا که معتقدم این جرایم پیچیدگیهای منحصربهفرد خود را دارد که تحلیل و بررسی آنان در راستای کشف حقیقت، با وجود آگاهی بخشی جرایم، چالش برانگیز است.
مواجهه حضوری طرفین پرونده، سبب تسریع در رسیدگی به پروندههای کیفری میشود
وی اظهار کرد: شاید یکی از مواردی که منجر به شکایت کیفری طرفین میشود، ناشی از صحبت نکردن دور از منطق آنان با یکدیگر باشد.بنابراین برگزاری جلسات مواجهه حضوری فیمابین طرفین و اینکه بتوان در کمال آرامش و با مدیریت، جلسه را به نوعی اداره کرد که آنان به صورت منطقی با یکدیگر صحبت کنند تا به توافق برسند.این مهم، از برنامههای من است که از راهگشاترین اقدامات موثر با خصیصه تسریع در رسیدگی کیفری و رضایت بخشی تلقی میشود.
به عنوان مثال در پروندهای، شخصی علیه دیگری به اتهام سرقت مستوجب تعزیر نسبت به یک دستگاه خودرو شکایت کرده بود. با توجه به استماع اظهارات شاکی و شهود تعرفه شده از جانب وی و متهم، متوجه شدم، بحث سرقت منتفی است و اختلاف طرفین ناشی از اختلاف حساب در ثمن خودرویی است که فیمابین آنان مورد معامله قرار گرفته است.
بنابراین پس از صحبت کردن با طرفین پرونده در یک مواجهه حضوری، متهم، متعهد شد؛ ظرف دو هفته ما بقی ثمن معامله را پرداخت کند و تعهد نامبرده با وجود اینکه دارای ضمانت اجرای حقوقی از باب الزام به انجام تعهد است، منجر به اعلام رضایت شاکی شد و صرف نظر از اینکه اتهام انتسابی در زمره جرایم غیر قابل گذشت بود، با وجود اینکه عملاً رکن مادی و معنوی بزه موصوف مخدوش بود، اما اعلام رضایت شاکی شاید برای بنده آسودگی خاطر در صدور تصمیم نهاییام را به همراه داشت.
ارتقای سواد حقوقی جامعه برای در امان ماندن از دست کلاهبرداران ضروری است
جوانترین قاضی زن استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: ارتقای سواد حقوقی و قضایی مردم کار والای رسانهها است و در این زمینه ارتباط دستگاه قضا با رسانهها به بالاتر رفتن سواد حقوقی مردم، بسیار کمک میکند.
وی گفت: میتوان با برگزاری برنامههای تلویزیونی و دعوت از قضات سرشناس، در راستای آگاهیبخشی از شیوههای ارتکاب جرایم کثیرالوقوع توسط مجرمین برای پیشگیری از بزهدیدگی و بالا بردن سواد حقوقی مردم جامعه بهره برد.
کلاهبرداران چگونه دست مردم را در پوست گردو میگذارند؟
کد مطلب: 496000