تاریخ انتشار
پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۴۳
کد مطلب : ۴۷۴۹۷۴
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نوشت

ورود سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به ساماندهی صنعت گیاهان دارویی

۱۹
۰
ورود سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به ساماندهی صنعت گیاهان دارویی
کبنا ؛روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نوشت:  تلاش‌های سازمان جهاد کشاورزی برای خارج کردن بن‌بست فعلی گیاهان دارویی و تبدیل شدن آن به یک ظرفیت واقعی و عملی برای توسعه و اشتغالزایی، این روز‌ها محسوس است.
سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به ریاست سید علی معتمدی‌پور، که پیش از این در گیاهان دارویی اقدامات مقدماتی همچون افزایش سطح زیر کشت و افزایش تولید را در دستور کار قرار داده بود، این‌بار تلاش کرده تا حلقه‌های مفقوده برای ایجاد زنجیره ارزش این صنعت پردرآمد را پیدا و آن‌ها را به هم متصل کند.
شب گذشته و در ساعات غیر اداری، از چندین فعال مرتبط با گیاهان دارویی، متخصصین و چند کارخانه‌دار بخش خصوصی دعوت شد تا جرقه این کار‌زده شود.
سید علی معتمدی‌پور در این نشست و بعد از شنیدن نقطه‌نظرات فعالان این صنعت گفت: کمتر کسی است که نداند استان کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه هزاران گونه گیاهی ارزشمند و صد‌ها گونه کمیاب و ده‌های گونه آندمیک دارویی است اما آنچه موجب شده است تا از این ظرفیت به خوبی استفاده نشود، این است که حلقه‌های این زنجیر به هم متصل نیستند و فعالیت‌هایی که در این حوزه می‌شود کاملاً جزیره‌ای و پراکنده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: ابتدا باید یک نقشه راه کلی ترسیم کنیم و این صنعت را ساماندهی و یکپارچه کنین، به عبارتی تنها راه نجات این صنعت از بن‌بست ایجاد یک زنجیره کامل ارزش از صفر تا صد و اتصال آن‌ها به همدیگر است.
معتمدی‌پور با بیان اینکه یکی از خلأ‌های این حوزه عدم ارتباط بخش تولیدی و صنعتی گیاهان دارویی با بدنه اجرایی و کشاورزان است، تصریح کرد: ابتدا باید سیمای کلی گیاهان دارویی را تکمیل کنیم و بدانیم که در این صنعت، چه کارخانه‌های فرآوری با چه تولیداتی فعال است، برای تأمین مواد اولیه این‌ها چه گیاهانی در چه سطحی کشت شود و مشکلات تولیدکنندگان و واحد‌های فرآوری در بازار فروش و صادرات چیست؟
وی ادامه داد: در ادامه نگاه‌های زیرساختی جهاد کشاورزی، موضوع گیاهان دارویی در دستور کار قرار گرفت و برنامه ما این است که دو سیاست کلان بخش کشاورزی یعنی اصلاح الگوی کشت و کشاورزی قراردادی را به صنعت گیاهان دارویی وارد کنیم و راهبرد تشکیل زنجیره ارزش غذایی را در این مورد اجرایی و نهایی کنیم‌.
معتمدی‌پور افزود: در حال حاضر به دلیل عدم برقراری ارتباط و اتصال بین حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی، حتی مواد اولیه چند کارخانه بزرگ این حوزه از سایر استان‌ها تأمین می‌شود که برنامه ما این است که با اصلاح الگوی کشت، بخشی از مزارع خود را به تأمین مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه‌های از جمله سینره، زربند، آسه و... اختصاص دهیم.
وی گفت: در گام دوم نیز سیاست راهگشای کشت قراردادی را در این حوزه نیز عملیاتی می‌کنیم و با همکاری بخش خصوصی فعال، با کشاورزانی که مایل به کشت گیاه دارویی باشند از سوی کارخانه جان قرارداد بسته می‌شود تا در یک زنجیره مطمئن هم مواد اولیه مطمین داشته باشیم هم کشاورز ما نگران فروش محصولاتش نباشد.
ورود سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به ساماندهی صنعت گیاهان دارویی​​​​​​​
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی را صادرات نامید و گفت: نمایشگاه بزرگی که در اردیبهشت ماه در تهران برگزار می‌شود می‌تواند سکوی پرتاب این صنعت به سوی توسعه و بالندگی باشد چرا که تجار و بازرگانان بسیاری از کشور‌ها در این نمایشگاه حضور می‌یابند و علاوه بر بازاریابی برای تولیدات خود می‌توانیم سرمایه‌گذار نیز جذب کنیم.
وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم گیاهان دارویی به یک ظرفیت واقعی و عملی در سفره مردم تبدیل شود، ابتدا باید فعالیت‌های همه نهاد‌های مرتبط با اشتغال‌زایی همانند کمیته امداد، بنیاد علوی، ستاد اجرایی، جهاد کشاورزی و از طرفی گمرک، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و همه و همه باید تحت یک فرماندهی و برای یک هدف مشترک انجام شود و زنجیره ارزش این صنعت ارزشمند کامل شود‌.
معتمدی‌پور تأکید کرد: راهی نداریم جز اینکه حلقه‌های مواد اولیه، فراوری، تجاری‌سازی، بازاریابی، اشتغال، صادرات، فرهنگ‌سازی، آموزش و تحقیقات و همه بازیگران این صنعت به ویژه کشاورزان دارویی کار، منابع طبیعی و مرتع کاران و همه و همه را به هم متصل و مرتبط کنیم که البته جهاد کشاورزی گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است اما خروجی نهایی و مطلوب این کار نیازمند مشارکت و همکاری بسیاری از نهاد‌های بیرونی و بخش خصوصی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گام بعدی در تشکیل زنجیره گیاهان دارویی را برقراری ارتباط میان این زنجیره با دیگر زنجیره‌ها از جمله در شیلات دانست و توضیح داد: ما به کمک زنجیره گیاهان دارویی می‌توانیم دارو‌های دامپزشکی برای صنعت ماهی استان تولید کنیم یا آفت‌کش‌ها در بخش زراعت، بنابراین ابتدا باید حلقه‌های زنجیره ارزش
در هر بخش را کامل کنیم و بعد برای برقراری ارتباط هدفمند میان زنجیره‌های ارزش محصولات مختلف اقدام کنیم.
در این نشست محققینی از مرکز تحقیقات، مدیران کارخانه‌های زربند، آسه، مدیران بنیاد علوی، منابع طبیعی، کارشناسان بخش کشاورزی و اعضای فعال زنجیره ارزش گیاهان دارویی و شیلات حضور داشتند.
نام شما

آدرس ايميل شما

باغبانی
Iran, Islamic Republic of
خدا وکیل بپرسید این خانم مجری گیاهان دارویی با معتمدی چه ارتباطی داره و چه بلده. به خون شهدا دستگاه نظارتی نیست
Iran, Islamic Republic of
مدیرکل محترم جهاد کشاورزی متاسفانه ضعیف است
Iran, Islamic Republic of
از جایی دیگر میسوزی
Iran, Islamic Republic of
تو بقیه زمینه ها گل کاشتی، حالا نوبت گیاهان دارویی
Iran, Islamic Republic of
زیرساختی آرین مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان هست واقعا درود بر شرفت با این عملکرد انقلابی
کمایی
Canada
چرا در جلسه از بخش خصوصی و نهادهای مرتبط کسی نیست...شرکت آسه که خوراکش شیرین بیان هست و کل مواد اولیش از خارج میاد زرد بند هم کشت خارج استان دارد ..اخه رو چی دارن بحث میکنن چرا الکی بزرگش میکنی
کارمند
Iran, Islamic Republic of
اقای معتمدی میشه بفرمایید کارشناس گیاهان دارویی چه تخصصی دارد
جای بحت است
Iran, Islamic Republic of
به نظر شما رئیس جلسه نفهمید افرادی غیرمسئول توی جلسه نشستن؟ ان شاالله توی آینده جای مادرشو میگیره توی اداره
بویراحمد
Iran, Islamic Republic of
یک سوال
چند صد میلیارد تا به الان در گیاهان دارویی هزینه شده و متاسفانه هیچ
آورده ای نداشته است.و هیچ اشتغال زایی واقعی هم نشده .چرا این‌همه در این حوزه حیف و میل میشه
Iran, Islamic Republic of
ای بچه چ بی ده
زریر
Iran, Islamic Republic of
....کمایی شرفتو نفروش وااقعیتو بنویس
Iran, Islamic Republic of
آدمهای عقده ای واقعیت را بگین چطوری این همه توانمندی علمی و اجرایی را نمی‌بینید که تو کشور مورد توجه وزیر و شخص رئیس جمهور قرار گرفته چرا اگر رفتین یه اداره کارتون انجام نشد عقده گشایی میکنید این نشان از پاکی مدیر سازمان هست بهترین مدیر سازمان که هم علمی هست و هم اجرایی و همه مراحل اجرایی مدیریتی و تحصیلات علمی را گذرانده است
Iran, Islamic Republic of
درود بر دکتر معتمدی توانمند و مدیر و با برنامه انصافا اگر همه مدیران مثل دکتر معتمدی کار زیرساختی انجام میدادند الان این وضعیت استان نبود
Iran, Islamic Republic of
درود بر دکتر معتمدی توانمند و مدیر و با برنامه انصافا اگر همه مدیران مثل دکتر معتمدی کار زیرساختی انجام میدادند الان این وضعیت استان نبود
Iran, Islamic Republic of
البته چون همه از سازمان جهاد کشاورزی کار غیره قانونی میخواهند و دکتر انسان پاکدستی هست پله کسی باج نمی‌ده عقده گشایی آدمهای تهی مغز طبیعی هست
Iran, Islamic Republic of
من اصلاح‌طلب هستم اما واقعا معتمدی مدیر توانمندی هست درود بر شرفت با این برنامه های زیرساختی
Iran, Islamic Republic of
بی انصافی نکنید واقعا باید خسته نباشید گفت به دکتر با این کارهای زیر ساختیش
Iran, Islamic Republic of
کاش آقای معتمدی که این همه کار زیرساختی انجام میده یه کارخانه رب گوجه فرنگی هم راه اندازی کند
Iran, Islamic Republic of
واقعا این عملکرد علمی اجرایی خوب نتیجه اعتماد به نیروی جوان با سواد و علمی و اجرایی هست بیخود زر نزنید
ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص؟

ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص؟

مادر ترانه علیدوستی در صفحه‌ی شخصی خود در اینستاگرام اعلام کرد که این بازیگر مشهور به ...
مشکل ۵۰ ساله بازنشستگان حل شد

مشکل ۵۰ ساله بازنشستگان حل شد

با پیگیری سازمان بازرسی کل کشور، معضل چندین ساله بازنشستگان کشوری در خصوص تأخیر در برقراری ...
مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

مشکل تعطیلی پنجشنبه‌

اگر قدرت اقتصادی ما به شکلی بود که پول ملی ما «ریال» از ارز‌های مسلط بر بازار‌های بین ...
1