کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

۵ عادتی که برای هوشیاری ذهن در بازنشستگی

29 ارديبهشت 1402 ساعت 8:10

ارزیابی‌ای در اروپا نشان داد که پاسخ دهندگان در دوران پیری و بازنشستگی فارغ از ثبات مالی یا سایر عوامل تاثیرگذار همگی کاهش سریع حافظه پس از دوره بازنشستگی را نشان دادند. با این وجود، راه‌هایی وجود دارند که با افزایش سن زوال شناختی را کاهش می‌دهد.


ارزیابی‌ای در اروپا نشان داد که پاسخ دهندگان در دوران پیری و بازنشستگی فارغ از ثبات مالی یا سایر عوامل تاثیرگذار همگی کاهش سریع حافظه پس از دوره بازنشستگی را نشان دادند. با این وجود، راه‌هایی وجود دارند که با افزایش سن زوال شناختی را کاهش می‌دهد.
به گزارش کبنانیوز به نقل از فرارو، ارتباط اجتماعی داشتن کمک کننده‌ترین عامل برای حفظ هشیاری ذهنی در دوره بازنشستگی است. گذراندن زمان بیش از حد در انزوا و جدا شدن از سایر افراد واقعا می‌تواند سلامت فرد را تحت تاثیر قرار دهد و افزایش ۵۰ درصدی خطر ابتلا به زوال عقل در افراد مسن را شامل می‌شود.
به گزارش فرارو به نقل از فورچون، نتیجه گزارشی در سال ۲۰۲۰ میلادی اشاره می‌کند که حدود یک چهارم بزرگسالان بالای ۶۵ سال از نظر اجتماعی منزوی هستند. با آزاد شدن ساعات کار شما برای شرکت در کلاس‌های مختلف از هنر گرفته تا فلسفه وقت خواهید داشت. علاوه بر کار‌های داوطلبانه می‌توانید با دوستی که قصد داشتید با او تماس بگیرید ارتباط برقرار کنید و صحبت‌های تان درباره یک پیاده روی، شرکت در کلاس یا برگزاری نشست‌های هفتگی را عملی کنید.
۱-حرکت را متوقف نکن
یکی از راه‌های ضروری برای حفظ بهترین عملکرد مغزتان با افزایش سن این است که تحرک لازم را داشته باشید. حتی اگر پیش از این ورزش نمی‌کردید هنوز دیر نیست. براساس نتیجه مطالعه‌ای تازه فارغ از سن شما ورزش را در اولویت قرار دهید چه ورزش کردن در باشگاه باشد چه پیاده رو یا شنا یا هر فعالیتی که انتخاب می‌کنید می‌تواند به هشیاری و شناخت بهتر ذهنی شما کمک کند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده توصیه می‌کند حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید در هفته تمرینات ورزشی داشته باشید. اگر به یک دوست برای پیاده روی نیاز دارید می‌توانید با یک سگ خانگی به پیاده روی بروید. براساس نتیجه مطالعه سلامت و بازنشستگی همراه با ۲۲ دقیقه پیاده روی بیش‌تر در روز مالکیت حیوان خانگی هم چنین می‌تواند از ابتلای شما به روال شناختی جلوگیری کند.
۲- رابطه جنسی را فراموش نکنید
علاوه بر تحرک بدنی رابطه جنسی را فراموش نکنید، زیرا ترشح دوپامین را افزایش می‌دهد یک انتقال دهنده عصبی که بر حافظه تاثیر می‌گذارد و کورتیزول هورمونی که هنگام استرس ترشح می‌شود را کاهش می‌دهد. به جریان درآمدن این مواد شیمیایی منجر به بهبود شناخت می‌شوند. پژوهشگران در سال ۲۰۱۷ میلادی دریافتند که رابطه مثبتی بین فعالیت جنسی و کارکرد مغز وجود دارد. نتایج شرکت کنندگان در تحقیق نشان داد که فعالیت جنسی هفتگی با بهبود عملکرد مغز در بزرگسالان ۵۰ تا ۸۳ ساله مرتبط است.
هم چنین، رابطه جنسی می‌تواند به خواب بهتر افراد کمک کند و مدت هاست که خواب به عنوان یک اقدام محافظتی در برابر زوال شناختی ثابت شده است. خواب هم چنین به طور شگفت انگیزی می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی از جمله افسردگی شود. طبق گفته موسسه ملی پیری در هر شبانه روز هفت تا نه ساعت بخوابید.
۳- یوگا را در دستور کار قرار دهید
اگر آغاز یوگا برای تان دشوار است یک کلاس یوگای محلی پیدا کنید به مربی بگوید که در این زمینه مبتدی هستید. اکثر آنان به شما کمک می‌کنند تا آماده شوید و توجه بیش تری برای کمک به یادگیری حرکات یوگا به شما ارائه می‌دهند یا این که می‌توانید با کلاس‌های آنلاین آغاز کنید.
۴- امور مالی خود را کنترل کنید
نه تنها کاهش استرس مهم است بلکه از ایجاد عوامل استرس زا جدید برای خود نیز اجتناب ورزید. به بودجه بازنشستگی که تعیین کرده اید پایبند باشید. همان طور که در گزارش استرس در آمریکا از سوی انجمن روانشناسی آمریکا مستند شده با توجه به این که ۷۲ درصد از آمریکایی‌ها در مورد پول استرس دارند بهتر است امور مالی خود را کنترل کنید. هنوز بودجه‌ای تنظیم نکرده اید؟ هیچ وقت دیر نیست. در صورت امکان با یک مشاور مالی حرفه‌ای کار کنید که می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید واقعا به چه مقدار پول نیاز دارید و در مقابل تا چه اندازه فکر می‌کنید به آن نیاز دارید سپس به آن بودجه پایبند باشید.
۵- راه تازه‌ای برای کار کردن پیدا کنید
برخی افراد هنگام بازنشستگی احساس می‌کنند که دیگر مفید نیستند و بسیار کُند و فراموشکار شده اند. پژوهشگران این عامل بازنشستگی را "سندرم فرسوده شدن" می‌نامند. مشغول ماندن با کار معنی دار (از جمله کار داوطلبانه) مغز را فعال نگه می‌دارد. دلیلی وجود ندارد که شما مجبور باشید بازنشسته باقی بماند. اگر از کار خود لذت می‌برید مکانی را پیدا کنید که در هر سنی از مشارکت تان قدردانی به عمل آید. می‌توانید یک شغل پاره وقت را در نظر بگیرید.


کد مطلب: 462490

آدرس مطلب :
https://www.kebnanews.ir/news/462490/۵-عادتی-هوشیاری-ذهن-بازنشستگی

کبنانیوز
  https://www.kebnanews.ir

1